![]() |
Citiraj:
Ne.moraš bušiti usisnu, imaš adaptere koje staviš ispod benzinske dizne, i na taj adapter dolazi cijev sa plinske dizne. Talijani imaju modul za upravljanje plinom kao dio benzinskog ecu-a, za druge nisam bas siguran da imaju isto tako. Razlika u vremenima ubrizgavanja na benzin i plin, pa se ta razlika korigira množiteljima, i tu imas beskonačne mogućnosti podešavanja. Kao što rekoh, kod mene nije bilo nikave razlike, ima.ispis dyno testa. Potrosnja je bila ista, ocito.je meštar savršeno.pogodio, ili je knock senzor odlicno.odrađivao svoj posao i.pomaknuo paljenje taman koliko treba da savrseno radi na plin |
Citiraj:
https://i.imgur.com/pVfCCIJ.jpg https://i.imgur.com/NxUMiLt.jpg btw što se semafora tiče sad sam išao od selske (horvaćanska) do kraja selske (sveti duh/ilica) prazna cesta, ima 7-8 semafora, jedan pali zeleno idući odmah crveno, i tako sam se ja vozio sto godina a nedavno sam tuda prošao za 3 minute što je s tim? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovo je od danas, cista gradska voznja. https://s26.postimg.org/kn2wb0tz9/20170914_102918.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
Tako je i bilo pa se sad već dugo nije upalila. Istina, kod kretanja nema baš neki trenutni odziv na papučicu gasa već kao da ima koju desetinku sekunde kašnjenje. Uskoro je mali plinski servis pa ćemo to popeglati. |
Kod Pejkija sam ugrađivao plin u Punta, složio je odlično, Stag4 Eco+Hana. Imao je Torelli sustav tada, to nisam htio
Sjesti nema što baš na mjesto. |
Citiraj:
Citiraj:
Prema specifikaciji Toyote taj Auris troši 3,5 litre je da je to u nekim njihovim uvjetima to svi znamo. I da troši 5 opet je super za takav auto. |
Citiraj:
Inaće ni blizu deklariranoj. |
Ja na jednoj dionici konstantno prolazim sa 3 litre. Ali isto tak jedno 5km vozis po laganoj nizbrdici i nema semafora. Imamo 1250 komada u floti i svi imaju avg potrosnju izmedu 6 i 6.5 litara.
|
naletih na ovo, dobre sisurde
evo i ovo kad smo već tu |
Citiraj:
Citiraj:
5l po gradu je nemoguce, narocito kad vozis 5km relacije po hladnijem vremenu. A po meni je pojam gradske voznje upravo to. @mamutarka, jest dobra "sisurda", cini mi se da je ona sva dobra. :D |
Citiraj:
Hvala pa da tako nesto i gledam.. Mazda 3 isto nije los izbor..Ipak nakon mazde2 koja me po svemu odusevila, nebi bilo lose opet imat mazdu.. |
Moje iduce auto je Mazda, ako bude ikako moglo. I to Skyactiv benzinac. Mazda 3 ili Mazda 6.
|
jedan edukativan
|
Naručio bi diskove i pločice s ebay-a, cijena je nekih 950kn. Interesira me dali će mi ovi naši zaračunat kakvu dodatnu poštarinu?:fiju:
|
Dodatni troškovi ovise od kud naručuješ. Ak je iz E Unije, onda nema dodatnih troškova.
|
Ok. Iz njemačke.
|
Citiraj:
Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk |
Vozi netko Hondu ovdje možda sa 2.2 CTDi motorom? Koji antifriz točite u sistem? Danas sam 2 sata mijenjao mrtvu žarulju pa sam skužio da sam malo kratak s antifrizom, čini se da je blizu MIN oznake.
Gledam na netu trebam antifriz za alu blokove bez silikata, ali nikako da se usuglasi ekipa oko boja. Neki veli da je rozi/crveni za alu blokove, neki vele da mora biti zeleni/plavi. Što se meni čini boja uopće nema veze sa sastavom ali opet preporuka da se ne miješa jedno s drugim. Trenutno imam neki tamniji zeleni u sistemu. Što je najgore, ja bi to samo nadolio, a neki preporučaju da se skroz ispusti trenutni pa nadolije skroz novo. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ak.misliš stavljati rozi/crveni pod obavezno ovaj zelei skroz isprazni van, čak nebi bilo dobro malo.i isprati Za nadoliti, stavi koji imas nutra |
Citiraj:
Citiraj:
Ide G12 (crveni), G12+ (rozi) ili G12++ (rozi), Totalov G12+ je narančasti. Ako imaš zeleni to nije za tvoj auto jer je to G11 za starija vozila. |
Ja sam danas malo destilirane vode nadolio, falilo mi cca 4-6 deca u C3...
|
Citiraj:
Citiraj:
Sent from my Pixel using Tapatalk |
|
Nije im dugo trebalo da skuze da ekipa vozi aute starije od 10g i da tu ima gro para za naplatit pa ce uvest i porez na aute starije od 10 godina.
|
da baš će se usrećit oporezivanjem krntija koje vrede 1000€
|
do sad vrijednost nije bila bitna, samo snaga u kw i starost tak da ce vjerojatno i nakon novog poreza biti nebitno kolko auto vrijedi.
|
To carevi....novi porez genijalno...samo sam cekao....ovom prilikom bih predlozio vladajucima i nove poreze, recimo ovisno koje felge imate, dodatni poreze na boju automobila recimo, onda ako auto ima svjetla jer to je isto stetno za okolis....jupiiii....nabijem ih klošare...
|
Krtija il ne, zasto bi se placao porez na to?
Vidli su da tu mogu zgrnut dobru lovu i ponovo ce to ekipa koja nema para platit. I umjesto da onda uvedu manje poreze pri kupnji novih vozila sa manjim zagadjenjem oni ne naprave nista, sam znaju po djepu lupit. Statistika se nebude sa ovim novim porezom popravila. |
ma sve ce ostati isto, samo ce se porez nastaviti placati i nakon prvih 10 godina :)
|
Citiraj:
ma to je sarkazam moje bokte vidi se iz aviona :D komedija |
|
kak se na slici vidi da je pali i vozi :D ''Auto je pali i vozi (vidljivo na slikama)'' :D
šalim se malo, lijepo izgleda |
Nije mi vrag dao mira, promjenio sam :D
|
Citiraj:
|
Dogovoreno :)
|
Koju krpu za brisanje vode nakon pranja preporucate i koju polir pastu (metalik crna) i krpicu za poliranje preporucate?
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:23. |