![]() |
Danas sam rastavio zadnji kotac prije nego sam ga odnjeo na servis, pa sam izvagao svaku komponentu posebno da vidim tezine :)
Kotac bez trake je tezak oko 980g (hope pro II sa DT Swiss Champion 1.8mm zbicama i DT Swiss E440S obrucima), disk je 160g (XT 180mm), Zracnica + traka 215g (hutchinson zracnica), guma 760g (eskar 2.3 sport) i kazeta 310g (PG 990) Ukupno sa svime 2425g bez QRa i sarafa za disk. Kada sve sastavim ponovo izvazem da vidim dal sam di fulao :) |
Bili smo danas na Dotki: Tomo (čovek došo iz Sv. Nedelje da se provoza) i ja. Uf, što sam se ugico. Svaki potočić je pun i Sile požuri dok se nije posušilo!:goood:
Bravo i za momke koji su lopatali tamo i kucali ona drva. :chears: |
Ima tko za prodati zadnji adapter za 160mm? Znači onaj standardi pm to is.
|
Citiraj:
|
ovo je moja XT 11-34
https://lh5.googleusercontent.com/-I...687AB21539.JPG prilično sam siguran da SRAM PG980 koju sam imao prije nje je bila kojih 20g lakša, ali je bila 11-32, pa pretpostavljam da je ova 990 od maxa 11-36 10 speed :D edit: ili je 990 samo lockring :D a zapravo odispod PG950 edit2: čak sam našao i sliku svoje bivše PG980 kazete :D https://lh6.googleusercontent.com/-G...1000000300.JPG |
Jbga, zaboravio napisat raspon zubaca :)
11-34 je kazeta 9spd. Bio sam uvjeren da je kazeta laksa, za 11-32 pise da je oko 280g, a za svoju sam nasao da je 305g. Ono kaj me brine je da mi je freehub tijelo od aluminija :D i vide se zarezi od zadnje 3 sajbe. Tak da cu gledat kada bum uzimo novu kazetu da bude aluminijsko tijelo. |
Oče netko na Sljeme oko 16-17h tunel?
Sad sam bio u lidlu prije 20min , svi se okupili oko ruksaka i stvari za ribolov , uzeo sam onaj ruksak kaj sam namjeravao , ostalo ih je još 5 komada , sad su vjerojatno prodani. Ako nekog zanima , poslikam ga kad dođem iz škole. 25 litara zapremnina , čini mi se izvrstan za lovu , lagan je jako , 700 grama. |
pozz ljudi, jel zna netko od vas kakav je Marzocchi 66 VF 2005 i dali se kod njega more spustit hod? lik ga cijeni 1000kn.
ili je bolje da pricekan drop off 4 (onaj od 150mm i 20mm dropoutom) |
Dečki, velike su šanse da se ide u Sloveniju sljedeći tjedan, pa ako netko nešta treba nek se javi. S obzirom da sam ja na svoje ime pun što se računa i povrata poreza tiče, morat ćete vjerojatno ići sa mnom ako su neke veće stvari u igri i naravno ako želite povrat poreza :)
|
Jel bi mi mogo pokupit neki bijeli prah od jednog lika u Brezicama? Neki proteini :D
Za sada nemam nista u planu al ak ti treba drustvo mogu se pridruziti. |
Vuco idemo ja i Adaksinjo z tebom, bilo koji dan popodne. Njemu trebaju čniceko a meni neke rukavice ili na neš moram potrošit pare prije nego me moji bližnji osuše ko bakalara.
Edit: cigan ne ide, tako da ako ponuda stoji idem samo ja. |
Ja moram po kočnice, tako da što se mene tiče možemo i neki roadtrip napraviti. U Samoboru se pri povratku opet na kavu sjednemo. Moram vidjeti samo koji dan, problem je kaj tek oko 6 popodne mogu krenuti za Sloveniju.
A nisam još nit ziher jel idem u Brežice na poštu (da naručim iz Bajkmanije) ili od Aleša. Možda zatrebam još nekoga za chainguide, ali otom-potom. Ovo je više bilo okvirna informacija... |
Ako ces ici oko 6 popodne mozda bi vam se i ja pridruzio. Dogovorit cemo se jos.
|
Posta u Brezicama radi do 6, Ales do 7 tak da to imaj u vidu ;)
|
Citiraj:
|
Ima tko shimano zadnji mjenjac za prodat, kombinirat...slx,xt,:)
|
Citiraj:
mozda da samo pulleye zmenimo i zategnemo oprugu... |
Citiraj:
|
Citiraj:
zapravo, uopče nema kazete koja ima tijelo od aluminija (cijelom dužinom), nego se to odnosi samo na prvih 6 zubaca, a zadnja 3 (ili 4), su uvijek čelični zubčanici koji idu samostalno na kazetu (odvojivi spejserom). ovu kazetu koju imaš si ostavi dok je ne potrošiš, a onda samo zemeš XT i to je to, nema ti smisla tražit kazetu koja ti se neće urezat jer je nebudeš našao :stoopid: |
Ma nisam niti mislio mjenjati sada kazetu :)
Kada ova ode cu je zamijeniti. |
Citiraj:
da, istina... skužo sam to malo kasnije, ali svejedno nije radilo (vidim samo online, ne na mobitelu). googlanje mi je otkrilo da skoro svi imaju taj problem, a postoji i pravilo da moraš biti unutar 5km od starta rute da bi proradilo... neznam, sve je to zbrda zdola napravljeno, i ne sviđa mi se... ako zna netko koji program 100% radi po principu FOLLOW A ROUTE, bio bi zahvalan. (pomogučnosti da je free, ali nije bed ako se plaća :D ) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nju koristim za mape i odlicna mi je. NIje toliko komplicirana da se ne moze skuziti i moze se importati gpx ili kml track. |
Citiraj:
Ma deda nema sanse, kaj bu dolazio. Nisam lud da te vozam radi jednog mjenjaca...Budemo buraz i ja to sredili.:chears: Vuco* probat cu tnx. |
Citiraj:
Mozes pratiti svoju ili od drugih. EDIT: Sad sam malo prelistao u nazad pa vidim sta te pati. Citiraj:
Prije no sto odes pod "follow route" pozicioniraj se na kartu s kojeg dijela zelis da ti pokupi rutu. Ako ju ne prikazuje odzumiraj se malo!! NA istom principu radi i sajt! Pratiti mozes samo rute koje su sejvane na sajtu pomocu funkcije "to route" ... to vjerovatno znas? |
nisam mogao odoljeti a da se ne bacim u tubeless vode :D
maloprije čisto iz znatiželje probao složiti prednji kotač :D i sve šljaka kako treba :D žrtvovao sam kontinentalku, obljepio obruč izolirkom, propucao ventil kroz sve, ulio mlijeko i napumpao :D sexxxx :D testni krug po kvartu bacio :D drži sve kako treba sutra probam stražnju najšugaviju gumu srediti na tubeless :D ako će s njom raditi, onda će raditi svima sa svačime :D :beer: obruč wtb freeride, guma maxxis ardent 2,4... 42tpi-a exo protection to je današnji :D sutra maxxis high roller na redu :D :beer: |
|
Uf, dajem ti svoju i jedne cevape :)
@zeljac Razmisljo sam i ja prijeci na tjubles al kada sam vidio kaj se desilo destru sam za sada odustao od te ideje :) Subota neka voznja, brijem da idem malo istrazivati al neda mi se u 10 tak da negdje oko 12 kod dione pa lonjscinom gore, dole di izmislim :) |
Jel se to meni cini il ta light XT kazeta ima 8 brzina?
Meni bi se lagano moglo dogoditi da za vikend nemam bajk...a prognoza za voznju odlicna. U pon. sam ostavio bajk u Viva sportu da mi poservisiraju DYAD shock (pokleknuo je i on, odnosno neka od brtvi), kaze lik da je u sri./cet. gotov...ne da mi vrag mira i jucer zovem da provjerim stanje, shock je poslan u SLO jer im je riknula vakuum pumpa...i ako se sutra vrati iz Dezele bit ce to cudo nevidjeno :fiju: (kaze Mika iz servisa da je sve pod kontrolom...ako me vidite pehake gore znat cete tko je bio u pravu :D) |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:21. |