PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei Sonic U8650 - (root, custom rom, integrated flash) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221363)

goranszd 26.04.2012. 18:57

Citiraj:

Autor quasi (Post 2152057)
citajuci teme bas vidjeh da si ti probao sve ;)

ja sam na ovaj stock 2.3.6 stavio andredno drivere, GingerDX-v019-FloatingPointFix i BraviaEngine_u8650_sonic patcheve i dobio ovaj score.
uporedjujuci sa tim ostalim i ne vidim neku prednost flashanja s tim da sam fon vec poprilicno ocistio od nepotrebnih stvari.

jedino sto me brine je sto nekad ispadne sa mreze.. ne znam sta bi mogao biti razlog.. mozda stara vrsta kartice.. bukvalno prve koje su izasle.

lako moguće da je do kartice, ali možda i do patcheva, kakav je taj patch za floating point, samo njega digne, čemu taj cpu float služi

quasi 26.04.2012. 19:20

Citiraj:

Autor goranszd (Post 2152089)
lako moguće da je do kartice, ali možda i do patcheva, kakav je taj patch za floating point, samo njega digne, čemu taj cpu float služi

da, i to strasno mnogo ga digne :)

http://www.arm.com/products/processo...ting-point.php

to je to valjda..

goranszd 26.04.2012. 21:59

Citiraj:

Autor quasi (Post 2152101)
da, i to strasno mnogo ga digne :)

http://www.arm.com/products/processo...ting-point.php

to je to valjda..

koliki ti je float point na benchu, mozes dat link od patcha za float... hvala ti:fala:

quasi 26.04.2012. 22:45

141 tacno a link je http://205.196.121.43/2p1oy44ij7gg/z...ngPointFix.zip

nema na cemu :)

dulesbj 26.04.2012. 22:52

Citiraj:

Autor quasi (Post 2152218)

jel to može na cm,ili je samo za stock romove?
hvala.

goranszd 27.04.2012. 00:12

Citiraj:

Autor quasi (Post 2152218)

meni je na puno custom romova float 150, to je znači vec stavljeno u vecinu custom romova, al opet dobro imat ako budem stavljo stock

quasi 27.04.2012. 00:37

Citiraj:

Autor dulesbj (Post 2152226)
jel to može na cm,ili je samo za stock romove?
hvala.

koliko sam ja provalio to bude na vecini custom romova.. ako ti je float point nizak na cm msm da neces imati problema ako ga stavis svejedno

xlr 27.04.2012. 01:09

Jeste i vi primjetili na Poisonovom CM7.2 003 nightly ovakav battery stats? Pretpostavljam da je u pitanju onaj "krivi" Androidov način očitavanja razine baterije jer se vide misteriozni skok i pad u vrlo kratkom vremenu... Mob se jako malo korristio za to vrijeme pa i to ide u prilog teoriji.

Ps: onaj prvi skok nije punjenje...

http://www.pohrani.com/t/23/uL/2qnBVbiR/t.jpg

Rosie-Posie 27.04.2012. 02:25

Citiraj:

Autor xlr (Post 2152288)
Jeste i vi primjetili na Poisonovom CM7.2 003 nightly ovakav battery stats? Pretpostavljam da je u pitanju onaj "krivi" Androidov način očitavanja razine baterije jer se vide misteriozni skok i pad u vrlo kratkom vremenu... Mob se jako malo korristio za to vrijeme pa i to ide u prilog teoriji.

Ps: onaj prvi skok nije punjenje...

http://www.pohrani.com/t/23/uL/2qnBVbiR/t.jpg

ja imam fundowsky 3.0 i isto mi se baterija tako ponaša... još gore rekla bih :D
tj mobitel ju tako očitava...

http://i49.tinypic.com/29ct3cg.png

tutix 27.04.2012. 02:40

Citiraj:

Autor quasi (Post 2152287)
koliko sam ja provalio to bude na vecini custom romova.. ako ti je float point nizak na cm msm da neces imati problema ako ga stavis svejedno

Taj float point fix i potiče sa CM7 based ROM-ova ;)

mark11 27.04.2012. 14:06

imam fundowsky 4.0 na mobu,ali ne mogu da koristim tts.ne mogu da instaliram voice search.na stock romu sam imao pico tts i to je radilo.i sad ga imam u meniju,ali nista ne radi.procitao sam negdje da je to zbog custom rom-a.
jel još netko ima problema sa ovim,i ako netko ima neko rjesenje u vezi ovog.

PROBLEM RJEŠEN!

zkljaja 27.04.2012. 21:24

Prodao sam mob, ostala mi je prozirna silikonska maska, pa moze na PM ako kome treba ;)

Inace malo mi je zao, mob je stvarno bio odlican s Fundowskim 4.0, ali prelazim s Androida na IOs..

goranszd 27.04.2012. 21:46

off topic, ja za 2mj prelazim na galaxy s3, al ovog neću prodat nego če bit pokusni kunič

petar1994 28.04.2012. 16:59

Jel mi može netko dat link za najnoviju i najbolju verziju Cyanogena za naš mobitel? I usput mi reć, kakav je zvuk, tj. jel treba stavljat onaj fix ili ne?

StBobi 28.04.2012. 17:08

nisam citao sve od pocetka zanima me kako pojacati zvuk mikrofona kod ovoga mobitela jer se lose cuje,imam cyanogenmode bernu.hvala

dudum48 29.04.2012. 10:23

Isprobavači romova, tko je probao Lewa-u? Ima javljanje na poziv na principu pullup picture. Kako to ubaciti u neki drugi rom?

StBobi 29.04.2012. 11:13

problem je riješen za zvucnikom,bilo je do roma sad sam stavio Fundowsky 4.0 i onaj fix i radi savršeno,prezadovoljan sam

xMac 29.04.2012. 13:44

Nigdje ne mogu naći totem weather(tele2 sat/prognoza) pa bi bio zahvalan za kakav link :)

goranszd 29.04.2012. 14:04

Citiraj:

Autor StBobi (Post 2153170)
problem je riješen za zvucnikom,bilo je do roma sad sam stavio Fundowsky 4.0 i onaj fix i radi savršeno,prezadovoljan sam

svaki cynogen mod 7 rom za naš mobitel ti ima loš zvuk npr nekom je tiha slušalica(meni nije), mene loše drugi čuju a ja sve dobro, jer je to portano itd

StBobi 29.04.2012. 14:37

Citiraj:

Autor goranszd (Post 2153228)
svaki cynogen mod 7 rom za naš mobitel ti ima loš zvuk npr nekom je tiha slušalica(meni nije), mene loše drugi čuju a ja sve dobro, jer je to portano itd

u mene je bija problem da bi ja loše cuja druge a oni mene ok...sad mi je ovaj ROM sta imam super radi kao zmaj :respekt:

SteveO 30.04.2012. 19:50

Pozdrav svima ! Prvi post i vec problem i to ogroman sa U8650 :-(

Dakle, telefon je najnormalnije radio zadnjih mjesec dana na Fundowsky 3.0
Clean ROMu i danas odjednom ne prima ekran kako spada, u docku stagod
kliknem on uvijek odabere app desno od srednje tipke kojom se ulazi u meni,
po defaultu su tamo poruke. Od donjih tipki mislim da radi samo BACK gumb,
tj. samo on daje vibro feedback i svjetli kad ga se klikne, ostali kao da ne
psotoje. Isao sam opet sve ispocetka i formatirao sve sa fundowsky stranica
ali opet je sve identicno, dakle sve one formate sam odradio ali opet ne
radi, sve isto kao i prije formatiranja svega. E sad, molio bih nekoga za
upute sta jos mogu sam odradit i probat i jos najveca molba, telefon je
kupljen kao slobodan aparat u nekoj trgovini pa bi molio nekoga step-by-step
upute kako da vratim serijski rom na telefon jer bi ga mogao i na garanciju
slati ako ja nista ne rjesim a ja ne vidim da ja tu mogu nesto napraviti. I
telefon sam uzeo od nekog lika sa Cyanogen ROMom tako da nisam mogao ni
zapisati koji je ROM serijski bio na telefonu. Telefon nije ispadao ni nista, samo se odjednom tako zbunio.

Puno hvala unaprijed i nadam se da ce netko sa foruma biti u mogucnosti da me uputi da sam ovo rijesim i da nije otisao digitizer ili nesta drugo pa da mora u servis telefon.

SteveO 30.04.2012. 23:28

Ispravak, na kutiji ima Tele2 naljepnica, placen je 745 kn, onda je bio kodiran na Tele 2 ali ne znam jel otkljucan kod njih ili na crnjaka. Kako da ga vratim u to stanje prije slanja na servis pa ako me odhebu zbog unlocka ko ga šiša ?

goranszd 30.04.2012. 23:35

Citiraj:

Autor SteveO (Post 2153813)
Pozdrav svima ! Prvi post i vec problem i to ogroman sa U8650 :-(

Dakle, telefon je najnormalnije radio zadnjih mjesec dana na Fundowsky 3.0
Clean ROMu i danas odjednom ne prima ekran kako spada, u docku stagod
kliknem on uvijek odabere app desno od srednje tipke kojom se ulazi u meni,
po defaultu su tamo poruke. Od donjih tipki mislim da radi samo BACK gumb,
tj. samo on daje vibro feedback i svjetli kad ga se klikne, ostali kao da ne
psotoje. Isao sam opet sve ispocetka i formatirao sve sa fundowsky stranica
ali opet je sve identicno, dakle sve one formate sam odradio ali opet ne
radi, sve isto kao i prije formatiranja svega. E sad, molio bih nekoga za
upute sta jos mogu sam odradit i probat i jos najveca molba, telefon je
kupljen kao slobodan aparat u nekoj trgovini pa bi molio nekoga step-by-step
upute kako da vratim serijski rom na telefon jer bi ga mogao i na garanciju
slati ako ja nista ne rjesim a ja ne vidim da ja tu mogu nesto napraviti. I
telefon sam uzeo od nekog lika sa Cyanogen ROMom tako da nisam mogao ni
zapisati koji je ROM serijski bio na telefonu. Telefon nije ispadao ni nista, samo se odjednom tako zbunio.

Puno hvala unaprijed i nadam se da ce netko sa foruma biti u mogucnosti da me uputi da sam ovo rijesim i da nije otisao digitizer ili nesta drugo pa da mora u servis telefon.

probaj tga stavit na stock 2.3.3 nebrandirani, nalazi ti se sve korak po korak na prvoj stranici, a ako ne to, onda stavi original tele 2 rom preko recoverya pa izbriši recovery ( koristi 5026 recovery) mada meni nikad nije moglo stavit taj originalni tele 2 , a mislim da taj tvoj ima isti tvornički firmwear kao i ovi iz tele 2, sve postupke i linkove imaš na prvoj stranici

SteveO 30.04.2012. 23:59

To je onaj "rom-official" iz prvog posta, njega stavljam sa drzanjem + - i power, evo sad sam to probao.A gdje je Tele 2 ROM, nema ga u prvom postu ? Dakle, kako da njega stavim, ima neki link i upute ? Nadalje, kako da maknem recovery, imam 4.0.x.x verziju, da, znam, neka stara ali ta je dosla i najnormalnije je flashala Fundowskog pa ju nisam mjenjao. Dakle, kad ovaj iz prvog posta ne napravi nista jer mislim da je problem u hardveru, kako da ga vratim na Tele 2 ROM i da napravim kao da telefon nikada nije diran ? Kolika je sansa da skuze da je unlockan, jer ne znam dal je kod njih unlockan pa da je garancija ostala. Al ja cu vratit firmware i sve sto mogu na stock, mislim da nisu toliki kriminalci pa da me idu zezat jer je unlockan telefon al opet ko ce ih znat, ja cu vratit sve na stock osim sto ga necu zakljucat.

EDIT: ma nema sanse, evo stavio sam taj iz prvog posta, taj "rom-official" i ista stvar, definitivno je ruknio digitizer, kakvo smece, ne sjecam se kad sam zadnji puta unazad 5 godina vidio hardverski kvar na mobu a proslo mi ih je 100 kroz ruke.

Eto, molim sve koji znaju kako da stavim Tele 2 nazad na telefon i da pobrisem recovery i da telefon bude 99% stock jer onih 1% je unlock koji ne mogu/necu maknit jer mi treba :)

Jel to ovaj ?

http://www.mediafire.com/?8j5mg86dc8326on sa ovog linka:

http://www.bug.hr/forum/topic/mobite...ot/138187.aspx

Ako jeste onda mi jos samo ostaje maknit recovery i onda je sve po starom, kako da to odradim ?

Hvala puno

goranszd 01.05.2012. 10:06

Jel to ovaj ?

http://www.mediafire.com/?8j5mg86dc8326on sa ovog linka:
da taj je

http://www.bug.hr/forum/topic/mobite...ot/138187.aspx

i na toj stranici imas upute i prati njih, instaliraj recoveri 5.0.2.6 ili svi ga zovemo 5026 i u njegovom folderu na kompu imaš dole i napisano delete recovery kad mob spojis s kompom u fastboot modu onda stisnio delete recoveri i gotov si.

preko moba sam pa nemogu dugo pisat, al na ovom linku što si dao imaš isti opis i imaš na prvoj stranici ovdje opis kako stavit recovery

1. Skinite CWM Recovery:5.0.2.6 http://www.mediafire.com/download.php?hl7sr4pxysoior4
2. Na mobitelu iskljucite fast boot, settings->application->fastboot
3. Ugasite mobitel
4. Pritisnite VOLUME DOWN + POWER i drzite 10s, mobitel ce pokazati pocetnu sliku, i tako neka stoji.
5. Spojite mobitel na racunalo USB kablom
6. U device manager-u instalirajte driver za mobitel koji ste upravo spojili, driveri se nalaze u fajlu koji ste skinuli
7. Nakon instaliacije drivera, pokrenite Instalador.bat, koji ce instalirati recovery, i rebootat mobitel u novoinstalirani recovery.

Nakon sto ste instalirali recovery palite ga tako da ugasite mobitel, i onda pritisnete i drzite VOLUME UP + POWER

Nakon sto imate instaliran CWM recovery, na sljedeci nacin instalirajte novi rom:

1. Skinite zeljeni rom u .zip fajlu
2. Kopirajte .zip file, dakle rom, na sd karticu
3. Udite u Recovery
4. Iz recovery-a napravite data format i factory reset, wipe cache, i zatim wipte dalvik cache koji se nalazi pod advanced
5. Nakon toga idite na install update from zip, i izaberite rom koji ste spremili na sd karticu.
6. Nakon sto se rom instalira, rebootajte mobitel i imate novi rom.

Note: Nakon sto ste jednom instalirali recovery, sljedeci put kad instlirate custome rom, mozete instalirati samo rom, bez da iznova stavljate recovery. Recovery se gubi samo kad stavite jedan od stock romova, jer oni rade "hard reset".

thuNdeR 01.05.2012. 10:32

Jel i vama nakon par otvaranja počela škripiti plastika koja se skida?

SteveO 01.05.2012. 10:42

Cekaj, a jel nemogu samo obrisat ovaj moj 4.0.x.y. ?? Ili bas moram prvo instalirat taj novi pa onda brisat ? Ne moze se nekako iz recoverya obrisat ? Jer problem je sto imam recovery vec ali ekran ne reagira kako spada pa mislim da ja necu moc to nista popalit na mobu sta trebam za instalaciju/deinstalaciju :(

Tnx

xcvb 01.05.2012. 11:33

Deinstalacija Huawei Launcher-a

Dakle, kako napraviti uninstall Huawei Launcher-a?????

Imam Fundowsky 4.0, a kako mi se taj launcher od huawei-a na sviđa, ja sam ga lipo sa root uninstaller-om maknija ća, i eto ti zla, mora sam nanovo stavljati Fundowsky 4.0.

Zašto ga oću maknuti? Prilikom vađenja baterije, neplaniranog restarta i sl. ono njegovo učitavanje na početku me izluđuje, usput ružan mi je do bola, ikone razbacane bez abc redoslijeda WTF, a posebice me iritira skrolanje livo-desno.

Isto tako me živcira Launcher 360, njega sam maknuo, tj. miče se bezbolno.

Ostavio sam LauncherPro te naknadno instalira Launcher7, dali postoji kakva mogućnost staviti jedan od ta dva launchera kao default-na.

Definitivno ostajem na Launcher7, a slijedeći tel. će biti neki od widnows-a

Zahvaljujem na odgovoru!

xlr 01.05.2012. 12:21

Defaultne launchere obiršeš preko root explorera ili adb-a, uninstaliraš preko titanium backupa... Uvjet je da imaš instaliran jedan launcher kojeg misliš koristiti i koji će zamijeniti ove druge obrisane. U suprotnom ćeš nakon reboota dobiti black screen.

Kada stisneš home tipku trebao bi te pitati koji launcher želiš kao defaultni.

SteveO 01.05.2012. 21:22

Evo odradio sam po ovome:

Upute za instalaciju stock rom-a:

1. Kopirajte stock rom na sd karticu, putanja do rom-a mora izgledati ovako: /dload/update.app
2. Iskljucite fast boot, settings->applications->fast boot
3. Ugasite mobitel
4. Pritisnite VOLUME UP + VOLUME DOWN + POWER i drzite dok ne krene instalacija
5. Nakon instalacije mobitel ce se rebootati i imat cete cist stock rom = HARD RESET

Vec je bilo na kartici koja je dosla sa mobom taj "update.app" koji je velik oko 220 Mb i odradio mi je firmware update step 1 i step 2 i sada kada drzim VOL + i POWER onda dodjem u neki Android Recovery 3e, jel to onda to, vracen je u standardno stanje, kao da nista nije dirano nikad ? Nisam nista prebacivao onaj ROM sa onog linka jer u njemu nema uopce taj update.app file a kad je vec bio na kartici onda sam mislio da je to sigurno to.

Tnx

goranszd 01.05.2012. 21:50

Citiraj:

Autor xcvb (Post 2154050)
Dakle, kako napraviti uninstall Huawei Launcher-a?????

Imam Fundowsky 4.0, a kako mi se taj launcher od huawei-a na sviđa, ja sam ga lipo sa root uninstaller-om maknija ća, i eto ti zla, mora sam nanovo stavljati Fundowsky 4.0.

Zašto ga oću maknuti? Prilikom vađenja baterije, neplaniranog restarta i sl. ono njegovo učitavanje na početku me izluđuje, usput ružan mi je do bola, ikone razbacane bez abc redoslijeda WTF, a posebice me iritira skrolanje livo-desno.

Isto tako me živcira Launcher 360, njega sam maknuo, tj. miče se bezbolno.

Ostavio sam LauncherPro te naknadno instalira Launcher7, dali postoji kakva mogućnost staviti jedan od ta dva launchera kao default-na.

Definitivno ostajem na Launcher7, a slijedeći tel. će biti neki od widnows-a

Zahvaljujem na odgovoru!

Preko Link2SD aplikacije koju dobiješ uz fundowsky rom možeš izbrisati svaku sistemsku aplikaciju pa tako i taj luncher.

Što se tiče plastike, samo iznutra poklopca baterije zaljepiš par crta izolir trake i neškripi i mob bude opet čvrst na stisak

Citiraj:

Autor SteveO (Post 2154265)
Evo odradio sam po ovome:

Upute za instalaciju stock rom-a:

1. Kopirajte stock rom na sd karticu, putanja do rom-a mora izgledati ovako: /dload/update.app
2. Iskljucite fast boot, settings->applications->fast boot
3. Ugasite mobitel
4. Pritisnite VOLUME UP + VOLUME DOWN + POWER i drzite dok ne krene instalacija
5. Nakon instalacije mobitel ce se rebootati i imat cete cist stock rom = HARD RESET

Vec je bilo na kartici koja je dosla sa mobom taj "update.app" koji je velik oko 220 Mb i odradio mi je firmware update step 1 i step 2 i sada kada drzim VOL + i POWER onda dodjem u neki Android Recovery 3e, jel to onda to, vracen je u standardno stanje, kao da nista nije dirano nikad ? Nisam nista prebacivao onaj ROM sa onog linka jer u njemu nema uopce taj update.app file a kad je vec bio na kartici onda sam mislio da je to sigurno to.

Tnx

Ispričavam se na duplom postu, na mobu sam pa nemogu... ugasi mobitel i priključi ga na punjač, ako ti neuđe u recovery onda si sigurno na tvorničkom romu

SteveO 02.05.2012. 09:01

Hvala ti do neba, zbilja imas volje i strpljenja za pomoći ! Evo ugasen kad je na punjacu prvo pokaze Huawei logo i onda ikonu baterije kako se puni, to bi onda znacilo da je sve na tvornickom ROMu. Nadam se samo da ce Agramservis biti uljudan i popravit ga na garanciju.

Hvala ti puno !

mark11 02.05.2012. 11:26

koristim fundowsky 4.0 rom.sve radi više-manje ok uz par trzavica,ali baterija mi jako malo traje,niti 24 sata.ako isključim wifi,apn onda malo više od jednog dana.sa tele stock rom-om mi je trajao mnogo duže.
zanima me ima li neki app koji može poboljsati trajanje baterije,i kakva su vasa iskustva u vezi izdrzljivosti baterije sa rom-om fundowsky 4.0
imam jos jedan problem,sa widgetima.
postavim neki widget na screen i onda nakon restarta mobitela na mjestu widgeta dobijem poruku,error when loading windows.
zna li netko kako da rijesim taj problem?
zahvaljujem svima na odgovoru!

SteveO 02.05.2012. 13:29

Ja moram bit potpuno iskren, nije mi nikako jasno kako nitko nije u stanju napraviti custom ROM a da nema bugova, nakon XYZ ljudi koji prijavljuju, zbilja ne razumijem, tunira se tvornicki ROM koji je 99,9% ispravan i bez bugova i onda ga svi ti custom developeri idu napraviti da bude bolji i uvijek naprave gore, em jede bateriju, em mu treba 100 formatiranja, em ne radi neki vrag, em treperi ekran. I to je razlog zasto na svoj Galaxy S 2 nisam nikad stavio na custom ROM i nema sanse da ga ikad stavim, fino stavim original ROM i sa Titaniumom maknem sta mi ne treba i nemam brige.

Btw. da ne misle ovdje aktivni developeri da se njihov rad ne cijeni ali ja sam jednostavno odustao od custom ROMova, ovaj Huawei sto mi je krepo je bio na tom savrsenom Fundowsky 3.0 Clean i bio je ok ali opet je jeo bateriju kao lud uz nikakvo koristenje, svako malo Viber pise da jede 12-15% baterije po settingsima dok ga kod mene ili nema ili je na 2%, a uredno se svaki puta izadje iz appa sa back tipkom. Ali ko voli svaki dan instaliravat nesta samo nek izvoli, ja sam pratio na xda jednom mjesec dana i svaki dan nova verzija za Galaxy S 2 i svaki dan 7-8 stranica ljudi kojima ne radi nesta nakon instalacije, pa kad se to popravi, ponovo flashanje, nisam toliki mazohista, ne razumijem se u prepravljanje ROMova ali ne kuzim kako svaki rom mora imat more bugova koji nikad ne prestaju, doslovno ne postoji custom rom koji je potpuno bug free i da radi kako spada.

goranszd 02.05.2012. 17:02

Citiraj:

Autor SteveO (Post 2154630)
Hvala ti do neba, zbilja imas volje i strpljenja za pomoći ! Evo ugasen kad je na punjacu prvo pokaze Huawei logo i onda ikonu baterije kako se puni, to bi onda znacilo da je sve na tvornickom ROMu. Nadam se samo da ce Agramservis biti uljudan i popravit ga na garanciju.

Hvala ti puno !

hehhe, ma nema na čemu, da ako ti neulazi u recovery nego se pojavi huawei logo, onda baterija velika kako je puno, znači na tvorničkom si official huawei rom-u:chears:

xlr 02.05.2012. 18:29

@SteveO: najveći problem su developeri koji to zapravo nisu. Oni znaju skuhati ROM i u njega ubaciti pokoji patch/skriptu, ali bilo sta ozbiljnije ne mogu rješiti. Isto vrijedi i za kernel makar tu bi mogao biti problem ako Huawei nije izbacio source... Svejedno, nakon par godina na Desireu tek sad vidim zašto xda zajednica propada. Nađe se šačica indijaca klinaca i idu raditi ROMove... Bugtracker ne postoji, naravno. Tužno. Imao sam očekivanja od ovog moba, a sad mi stoji u ladici jer nema rokletog ROMa koji nije lagano moddan stock/CM7. Snađi se druže, jer developeri se osjećaju uvrijeđeni kada prijaviš grešku.

Vuco 02.05.2012. 18:53

Ja sam prešao sa Huawei-a na iPhone 4S i žao mi je ko psu. Mob sam dao curi i sad mi je glupo žicat ga nazad :D, a već se naviknula na Viber, mail-ove i surfanje i uzela si stoga i tarifu za takve stvari.

Huawei sam najduže koristio sa 2 ROM-a - Onaj a.warov Kinez modifikovani 1121(1) i na kraju KANG-ov Cyanogen v003. Cyanogena sam počeo koristiti od kad sam i sam na SMART tarifi jer CM pojede svaki službeni ROM kad se npr. surfa. Šteka sitno, dok je u pravilu kod original ROM-ova to muka (a da ne govorim da se slučajno sluša muzika dok se surfa na 3G-u, nastaje kaos).

a.warov ROM mi je držao na 2G po 4-5 dana (nisam imao tada SMART tarifu) i ne sjećam se nekog prevelikog buga da je imao. CM sa stalnim korištenjem mobilnog neta izdrži 2 dana max, mada sam se na kraju igrao sa onim CPU tunerom i komotno dobio još jedan dan jer je imao odlične stvari za štednju energije.

srkee 02.05.2012. 20:36

ja sam ostao na cyanogenu isto, soundfix i v6 supercharger.

ako 3g nije uključen i štedim(čitaj na poslu sam) bude i po 3 4 dana :D

to je to, ovo je moj stalni rom, sve radi!, bar zasad sve što mi je trebalo dosad, još nisam naišao na nešto da ne štima

Vuco 02.05.2012. 20:41

Taj soundfix je za što ? Za one jake basove ili za slušalicu/mikrofon ? Jer na KANGu jako dobro čujem na slušalicu i oni mene (što je prije bio problem) pa pretpostavljam da je to za pojačani bas rješenje.

goranszd 02.05.2012. 22:47

ima budala koje ovaj mobitel na njuškalu prodaju za 900kn samo sa punjačem, bez garancije hahahahaha

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:51.