![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Yebes garanciju na foliju, za 1$ si uzmem 3 folije, traju makar 3 mjeseca svaka.
|
Citiraj:
Stavio CM 7.0.3 ROM (Ginger 2.3.3) prema ovim uputama: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1145035 Moj je imao HBOOT ver. 1.01.0001 tako da sam išao direktno na AlphaRevX, nisam trebao petljati s GoldCard-om. Ukratko, postupak je: 1. s-off 2. downgrade na stock 2.1 3. root 4. custom ROM |
Citiraj:
|
Sony Ericsson Xperia Arc ili HTC Sensation?
|
|
Po meni HTC, ali nekako je dosta priče o problemima sa Sensationom, tako da dosta teška odluka :(
|
Citiraj:
|
Citiraj:
To also help with Battery Life you can do these steps exactly: 1) Turn your device ON and Charge the device for 8 hours or more 2) Unplug the device and Turn the phone OFF and charge for 1 hour 3) Unplug the device Turn ON wait 2 minutes and Turn OFF and charge for another hour. I nekako mi se cini da nije isti postupak, pa jel moze netko točno objasniti postupak kalibracije baterije, konkretno na HTC uređaju? Hvala i LP |
To na kraju ispadne da mob moras puniti koliko, 10h :stoopid:?
NHF, ali to nema veze s vezom - mob kad se napuni, sam iskljuci punjenje i to je to. Mozes ti njega drzati na punjacu jos 16h ali to ima samo kontraproduktivan efekt. Imho, za kalibraciju je najbolje puniti mob ugasen i sto je moguce praznije baterije, zatim kad se napuni opet spojiti na punjac i nadopuniti ako je moguce, te resetirati sve stavke vezane uz bateriju. Ne znam dali je to slucaj kod HTC-a, ali meni je pomoglo. |
Baterija se nesmije cesto do kraja praznit I onda punit, jednom mjesecno je cisto dovoljno,u suprotnom brzo ode..
Druga stvar,kad se napuni nije nista kontraproduktivni..punjac se iskljuci I to je to.. |
Citiraj:
Trenutno je baterija na 16% i 31h bez punjača. |
Li-ion baterije treba sto cesce nadopunjavat. Nemaju onaj stari "memorijski efekt" kao Ni-MH baterije, a kapacitet gube uglavnom zbog temperatura na kojima rade. I naravno gube kapacitet vremenom.
Sto se formiranja tice, to su totalne gluposti. Ne moze biti jednostavnije, kupis telefon i punis ga kad god ti zatreba ili padne na pamet. To je sve. I ne ostavljas ga na direktnom suncu i sl. |
Citiraj:
na drugo nemam nikakvih zamjerki, nema deathgripa, nema laga, ekran je kak treba, gps, wifi i signal su ok... |
Kod mene postoji death grip, ali samo za wi-fi. Mrežni signal je ok. S ekranom nemam nikakvih problema, te sve radi uredno i kako treba. Jedina zamjerka je tihi zvučnik (može se nešto poboljšat s Volume + aplikacijom, ali nije to to) i baterija. Makar uz "štednju" mogu ga navuć na nekih 36-40h. Naravno to sve ovisi o načinu uporabe. Razne aplikacije za štednju baterije mi ne padaju na pamet jer baš i nema neke koristi od njih. Što se tiče tog S-Off, nekako mi se čini da će još mob ostat na stock. Da budem iskren nemam više hrabrosti na takve pothvate. Za ovo sam dao dosta novaca te nakon što sam uništio jedan mob sa sličnim p*zdarijama.:no2drug:
|
Kako I koji mob si unistio?
|
Prije nekoliko godina V360v. Na koji način? - Zaštekao mi je program za vrijeme flashanja. Probao sam sve i svašta, ali mobitelu jednostavno nije bilo pomoći.
|
Da, sve je to rizik..
Evo i ja sam napokon rootao, fleshao svoj Galaxy Mini na CyanogenMod 7 uz pomoć ljudi sa PCE.. U jednom trenu nešto je malo zaštekalo, pa sam ponovio postupak, očistio dva puta Wipe Data i sad uživam u savršenstvu ovog ROMa.. Ali nije mi bilo svejedno dok se nije htio pokrenut sa mrtve točke :D Ali postoje fore da backup-iraš sve i svašta tako da se mogućnost "raspada mobitela" svede na minimum, ako ne i posve uklanjanje te mogućnosti.. No, drugi znaju više od mene, ja sam tek počeo sa ovim.. Desire nisam htio dirat i ostavio sam sve na stock ali eto sa Galaxy-em se igram.. |
Pratit ću kako će se razvijat situacija na XDA, pa ću vidjet.:)
|
Da, uostalom tek si i uzeo Sensation, čemu žurba..
|
Pa da, zasad ne vidim potrebu za nečim poput toga. A da me ne zanima sve to, to je već druga priča.:D
|
Javi jel ti ulazi prasina sa strane. Fr end ima jednog i vidio sam malo prasine na lcd-u ispod touch-a kad je ugasen.
|
Zasad nema. Nadam se da niti neće biti.
Ovo mi se sviđa što je lik napravio. Uz malo truda i volje mobitel dobiva malo prestižniji izgled.:D |
Predobro mi ovo izgleda :)
|
Jedno pitanje:
Razmisljam zamjenit Desire za HD2 (HD2 mi se vise svidja) pa me zanima kako stoje stvari sa Android nand romovima na HD2. Jel to radi kako treba? Davno dok sam imao HD2 (prije Desire-a) bilo je problema (npr. ekran se ne zeli svaki put upalit iz prve kada otkljucam screen) pa me zanima jel to rijeseno? Koliko vam baterija izdrzi na Androidu, jel moze bar jedan dan izdrzat postenog rada na njemu (da se ne gasi wireless, 3g, itd)? |
Radi sve uredno... procitaj par stranica nazad ima dosta postova o HD2...
|
Imam dvojicu kompica koji imaju HD2, oba vrte Android na njima vec mjesecima. Sto valjda dovoljno kaze, jer mislim da ih ne bi koristili sa droidom da nes ne radi kak spada.
A baterije... a ono, jos nisam vidio smartphone kojem izdrzi preko 8-10 sati jahanja po njemu sa svime popaljenim (BT, Wifi, 3G, GPS)... Frend mi jucer kaze da je kupio Sensation prije tjedan dana i da mu baterija prvih 3 dana nije gurala preko 6-7 sati :D al' se nije ni on micao s njega... Meni na Desireu je rekord cca 8h prvi dan :D Sa "kulturnim" koristenjem mozes izgurat 1-2 dana, ovisi koliko cesto ga kulturno koristis :D :goood: |
Citiraj:
Nakon nekog vremena, kad se izguštirate, uz korištenje WiFi, pozivi i poruke, koja igra, izdržat će svaki mob između 1.5 i 2.5 dana.. Koristio sam Desire i sad koristim Galaxy Mini.. |
GPS troši malo u odnosu na upaljen ekran, a ne troši ništa ako ga ne koristiš. Ovo zadnje vrijedi za one koji vole gasiti njegovu kvačicu u postavkama i kunu se da im je to uštedilo bateriju :)
|
Citiraj:
Naravno da ne mislim na to dal je kvačica na GPS upaljena ili ne, već mislim da korištenje navigacije (iGo itd), hoćeš reć da korištenje navigacije troši manje baterije od SAMO upaljenog ekrana, ili WTF? Jer po meni je ovo :roller: |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Eto, ako netko hoce zamjenit mob za mob (HD2 za Desire) neka mi se javi na pm (Btw, uvjet je da je mob pod jamstvom i da je ispravan naravno). Moj Desire ima garanciju negdje do 8mj 2012 ako se ne varam (moram pogledat papire). |
Citiraj:
Nadovezao sam se na tvrdnju da GPS najviše ždere bateriju (ne navigacija, nego samo korištenje GPS-a). Korištenje samog GPS-a bez upaljenog ekrana (npr. fitnes aplikacije itd) ipak ima blaži utjecaj na bateriju čak i od običnog prčkanja po mobu gdje ti je upaljen samo ekran jer dok prčkaš po mobu CPU je puno življi nego dok je mob u sleepu i eventualno limitiran setCPU-om. |
Citiraj:
http://revolutionary.io/ Wildfire korisnici bi trebali izvaditi onaj šampanjac iz frižidera :) |
Evo uskoro izlazi miui rom koji bi trebao bit ono sto je trebao bit na pocetku za SGS
http://www.galnetmiui.co.uk/content/...ws-everybody!/ Evo kaj je rekao jedan od developera: Just to give you a bit of an update (it's nothing i've not already said on the official forums already), but here's some frequently asked issues I can clear up. Battery Life: With the development version im currently running now, it's everybit as good as, and in my opinion better than stock battery life. UI: It will for all intents and purposes look identical to what you are used to seeing. All the original theme compatability will still be there. ROM Base: It will be based on 2.3.5 Speed: If you think v6 is fast, wait until this is released! We are working on getting things running a good as we can get them at the moment, but please be patient. All the "When will it be released?" questions are just annoying to be blunt. We want this released as much as you do, but we WILL NOT release it until we feel it's good enough. We are picky as anything, and if it isn't good enough for us to use as a daily ROM, we won't expect anyone else to use it. |
Ovo sam čekao!
Konačno >>dual boot na Desire HD-u.<< Malo sam se uljenio u zadnjih par mjeseci u isprobavanju ROMova ali ovo će vjerujem promjeniti stvari. MDJ's Sense 3.0 vozim već duže vrijeme, još uvijek brz i fluidan u svemu, i još uvijek baterija drži 3-4 dana lagano :) |
Ima li tko kvalitetno riješenje za lock screen, tj javljanje na poziv.
Kako su topla vremena, Desire držim u džepu od kratkih hlača i u jedno 90% slučajeva kad me netko zove nehotično odbijem poziv dok ga vadim iz džepa (napravi slide up u kontaktu s hlačama). Ima li neki ui modifikator da se javljanje izvede na način kao u iphoneu a da zadržim Sense (LeeDroid 2.3.3). |
Citiraj:
I ja imam isti problem no odlučio sam ga ignorirati, nek i odbijem poziv, glavno da imam kickass lockscreen od Sensea 3.0 sa onim prelijepim weatherom. Što se tiće nekog drugog lockscreena, padaju mi na pamet oni novi od MIUI-a di se mora pritisnuti lokot da bi dao nove opcije i onda točno odvući na poziv. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:29. |