PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Ostalo (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Koju stolicu kupiti? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=102297)

softwaremaniac 23.10.2022. 02:03

Otišao mi je plinski cilindar skroz.

DXRacer se više ne može podignuti.

Idući tjedan naručujem nešto novo. Budžet je neograničen.

Troumim se između:
HM Vantum
Steelcase Gesture
HM Embody

180cm/110kg

Tarjan 23.10.2022. 11:15

Citiraj:

Autor softwaremaniac (Post 3632438)
Otišao mi je plinski cilindar skroz.

DXRacer se više ne može podignuti.

Idući tjedan naručujem nešto novo. Budžet je neograničen.

Troumim se između:
HM Vantum
Steelcase Gesture
HM Embody

180cm/110kg

Ubacio bih na popis i Haworth Fern. Kod nas ih ima kod Černelića. Nedavno sam kupio polovni, doslovno nekorišteni. Naslon mi je neusporedivo bolji od steelcasea koje sam imao prilike testirati. Samo sjedište je malo tvrđe ali sam se jako brzo navikao. Kao manu bih naveo klimave rukonaslone, ali se to ne osjeti pri upotrebi (4d nasloni, drugi možda nemaju tog lufta). Eh da, slični gabariti: 189cm, 115kg.

softwaremaniac 23.10.2022. 12:58

Tvrđe sjedište je veliki no za mene. Ne odgovara mi nikako. Probao sam ih više, nema šanse da bih sjedio i radio na tome (IT 8+ sati dnevno). Zasad najudobnije mi je taj DXRacer, barem što se tiče sjedišta. Kvaliteta je smeće, jer stalno škripi i umjetna koža se apsolutno uništila. Izgleda grozno.

Tarjan 23.10.2022. 14:11

Citiraj:

Autor softwaremaniac (Post 3632502)
Tvrđe sjedište je veliki no za mene. Ne odgovara mi nikako. Probao sam ih više, nema šanse da bih sjedio i radio na tome (IT 8+ sati dnevno). Zasad najudobnije mi je taj DXRacer, barem što se tiče sjedišta. Kvaliteta je smeće, jer stalno škripi i umjetna koža se apsolutno uništila. Izgleda grozno.

Nemoj me krivo shvatiti, nije kao da sjediš na drvenoj klupi, već nema osjećaja sjedenja u fotelji. I nema propadanja kroz sjedište do podloge. I ja provodim puno radno vrijeme za stolom + zabava. Mislim da bi bilo što puno mekše, s našom kilažom, bilo problematično. Treba probati :beer:

fler 23.10.2022. 14:13

Ako je tvrdo sjedište problem, baci pogled na nešto u stilu Aeron/Cosm -
efektivno, sjediš u "zraku", odnosno ispod nema tvrde podloge
već samo taj nekakav fleksibilni "mesh".

softwaremaniac 23.10.2022. 18:49

Citiraj:

Autor Tarjan (Post 3632515)
Nemoj me krivo shvatiti, nije kao da sjediš na drvenoj klupi, već nema osjećaja sjedenja u fotelji. I nema propadanja kroz sjedište do podloge. I ja provodim puno radno vrijeme za stolom + zabava. Mislim da bi bilo što puno mekše, s našom kilažom, bilo problematično. Treba probati :beer:

Odličan opis. Baš to tražim. Znači nešto mekano i foteljasto. Propadanja ne smije biti previše, jer onda umjesto jastuka osjetimo tvrdo sjedište, što je no no. Recimo Secretlab kad sam probao je bio strašno tvrd. Ne odgovaraju mi niti sjedišta u recimo VW Tiguanu (boli me dupe nakon sat vremena sjedenja na suvozačkom), a Golf mi je zakon i mogu se voziti satima bez beda.

Fler - probat ću i Aeron uskoro da vidim.

MarioSM 23.10.2022. 20:15

Probaj Aeron ili nesto slicno s mrezastim sjedistem. Ja sam dugo koristio Aeron a zadnjih 5god imam Mirru2 i meni je ta mreza odlicna. Propadnes taman malo da je udobno, ne mozes nikada doci do daske i po ljeti nije vruce.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Visage 29.10.2022. 21:14

Referiram se na upis ranije.

Dao sam tapetirati jednu od stolica koje mi se svidjaju. Konkretna je kupljena u Lesnini (oko 2300 kn) negdje 2017. jer ako sjedim duze od pola sata, volim dignuti noge na stolicu u lotus polozaj, jer mi je savrsen polozaj za ugodu i ledja. Materijal se zove "brodski skaj" mada nema veze sa skajom u klasicnom smislu, samo trgovacki naziv. Koristi se za brodove/jahte, da moze godinama stajati, na vodi, toplini, promjene temperatura, bez da mijenja oblik, bez da puca.

I to je najbolja vrlina materijala, izgleda kao najkvalitetnije koza, no kao da je presvucena u polimer, elasticna, glatka, te jedino ako bi je nozem ili necim ostrim isli grebati, mozete je ostetiti. Sjedenjem, nema sanse da ce puknuti.

Od istog materijala sam radio presvlake za dva kofera za instrumente, niti ogrebotine nemaju nakon niza nosenja. Cak sam i ruskak napravio od istog, jer je savrseno robustam. Veli mi tapetar, da su neki radili tapecirung na vratima auta i sjedala, da je savrsen za oblikovanje ili oblacenje armature u autima. Ljude najvise odusevi sto nemaju ikakvog mazanja, odrzavanja, lubriciranja ili spricanja. Nista nije potrebno osim fiber krpe i malo vode. Stalno je jednako sjajan i saturiran. Crveni dio je klasicna koza, nije brodski, jer na tim mjestima nema naprezanja. Ruhovate jos nisam zasarafio/zaljepio, jer sam je tek slozio.

Isprika na prasini, improvizirano IT mjesto u sobi gdje jos ima dosta kutije od renovacije post zemljotresa:

https://abload.de/thumb/0007dfot.jpg https://abload.de/thumb/00191i1m.jpg https://abload.de/thumb/002ecf42.jpg https://abload.de/thumb/003z4dvp.jpg https://abload.de/thumb/004rodhy.jpg https://abload.de/thumb/00558iuv.jpg

...

softwaremaniac 09.11.2022. 21:31

Kupio sam Steelcase Gesture. Stiže za 4-6 tjedana. Detaljno sam istraživao i mislim da je najbolji odabir s obzirom na robusnost.

brodjo 21.11.2022. 22:25

IKEA je izbacila novu "gaming" stolicu STYRSPEL.

Pokušavaju napraviti sjedalo kao na Aeronu čini se. Pokušao sam ju isprobati ovaj vikend ali ju je netko sastavljao preko one stvari tako da je škripala i klimala se na sve strane pa ne znam što bi mislio.

bAKeth 22.11.2022. 10:03

STYRSPEL izgleda zanimljivo, treba pričekat review nekog tko ju koristi malo duže.

Ali odabir boja mi je loš. Volio bih neku boju koja manje upada u oči za office upotrebu.

brodjo 24.11.2022. 08:48

Evo u Austriji ima cijela siva, u UK ima sivi okvir sa plavim platnom, pretpostavljam da će i u HR doći druge boje.

bAKeth 24.11.2022. 09:02

Citiraj:

Autor brodjo (Post 3640282)
Evo u Austriji ima cijela siva, u UK ima sivi okvir sa plavim platnom, pretpostavljam da će i u HR doći druge boje.

E to već bolje izgleda, evo i linka:

https://www.ikea.com/at/de/p/styrspe...grau-20522032/

Reedy 25.11.2022. 11:21

Ukoliko je možda netko naletio na neki kvalitetni radni stolac na bf akciji, slobodno napiše.

184 cm, 80 kg, radim remote i sjedim 8+ sati dnevno.

Hvala

jucca 25.11.2022. 13:08

Citiraj:

Autor Reedy (Post 3640672)
Ukoliko je možda netko naletio na neki kvalitetni radni stolac na bf akciji, slobodno napiše.

184 cm, 80 kg, radim remote i sjedim 8+ sati dnevno.

Hvala

Također, i ja tražim. Ali i stol. Cca 200cm. Ali ne nalazim nista vrijedno spomena, a da ne kosta previse

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

prileee 25.11.2022. 13:19

Markus i bez bf akcije? Nema bolje u tom rangu, sljedeca postaja je 1k eur.

Revolver3844 25.11.2022. 20:48

Citiraj:

Autor prileee (Post 3640694)
Markus i bez bf akcije? Nema bolje u tom rangu, sljedeca postaja je 1k eur.

Sta je toliko dobro u toj stolici?
Meni ovak prek slika djeluje bas jsdne izrade i neudobno.
Nisam uživo išao vidit nikad, uvijek zaboravim, a zanima me.

prileee 25.11.2022. 20:55

Za te novce osim markusa i jarvfjalleta mos samo dobit stolicu kojoj ce spuzva bit spoljostena za godinu dana i sjedit ces na drvu. Kazem, za te novce nema bolje, sljedeci rang 5-6 puta veca cijena.

bAKeth 25.11.2022. 22:29

Citiraj:

Autor Revolver3844 (Post 3640817)
Sta je toliko dobro u toj stolici?
Meni ovak prek slika djeluje bas jsdne izrade i neudobno.
Nisam uživo išao vidit nikad, uvijek zaboravim, a zanima me.

Markus je jako čvrst stolac. I nakon nekoliko godina upotrebe nema škripanja, klimanja i sličnih nuspojava koje imaju gaming izvedbe stolaca u toj cjenovnoj kategoriji.

Oko udobnosti se itekako može raspravljati, ali kvaliteta izrade je top.

Tajl3r 25.11.2022. 23:47

ima na namjestaj hr i furnitura
stolica kakvih oš ,ako ne pašu lagano se vrate ...tipa
https://www.furnitura.hr/uredska-stolica-luki

https://www.namjestaj.hr/uredski-nam...ica-h2563.html
koliko ono kosta hvaljeni markus sa dostavom?

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

xlr 26.11.2022. 08:00

Sori, ova zadnja je bas plastik fantastik, jedino su joj noge (nadam se) metalne.

Na Markusu su svi spojevi saraf u metal i sva nosiva konstrukcija ima metal u sebi (noge, sjedalo, naslon, rukohvati). Zato valjda nije tezak 12 kila nego 19-20kg.

Kad vidim da se sjedalo drzi za naslon preko plasticnog rukohvata, najezim se :)

Tajl3r 26.11.2022. 18:50

Ma markus je majka svih stolica nema bolje

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

xlr 26.11.2022. 20:41

Nego sta, pogotovo u ovoj plastik-fantastik ligi do 200 evrica

OuttaControl 27.11.2022. 14:06

Prominio sam 5-6 stolica od 1000 kn, kad uzmes dijelove od Markusa i osjetis samu tezinu mehanizma prema emmezeta/jysk/plasticfantastic, sve ti već onda bude jasno. Jeftini su trajali po godinu dana,i mijenjao sam ih na garancije, markus vec mislim 3 godine, nikakve naznake kvara, za te novce stvarno nema konkurencije. Cak dam na poslu dobio neku od 3000 kn, markus je realno kvalitetniji.

microsoft66 07.01.2023. 06:18

greska

wowcina 22.01.2023. 14:42

Je li netko mjenjao kotače na Ikea Markus stolici? Smeta me to što se teško pomiče bez tereta i grebe pod dosta.
Jel bi ovi kotači odgovarali? https://www.electronic-star.hr/Kucan...ina-11-mm.html
Trebam i tepih, znači radni stol, markus stolica. Vidim ima ovaj u ikei ako netko ima iskustva da ne naručujem na slijepo. https://www.ikea.com/hr/hr/p/langste...zuta-30423946/

Gorgon83 23.01.2023. 07:53

Pozdrav,

Zanimaju me vaša mišljenja o ovoj stolici:

https://www.ikea.com/hr/hr/p/styrspe...vena-60526085/

Ima li netko od vas navedenu? Bio sam u Ikei, i probao sam na nju sjest, i cinila mi se jako udobna onako na prvu loptu. Jedino mi je cijena malo upitna (252€).

Trenutno koristim gamersku AKracing staru cca 5 godina i ova iz Ikee mi se cini puno udobnija.

Hvala na odgovorima.

Mommistake 23.01.2023. 08:23

Upitna u kojem smislu? Preskupo ti se to čini?

Gorgon83 23.01.2023. 08:53

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3654384)
Upitna u kojem smislu? Preskupo ti se to čini?

Da, cini mi se dosta skupo. Zanima me ima li nesto bolje za te novce?

devaa 23.01.2023. 09:05

Citiraj:

Autor Gorgon83 (Post 3654391)
Da, cini mi se dosta skupo. Zanima me ima li nesto bolje za te novce?

evo ti razbacli se kroz 2 stranice. do 200-300 eura svi preporučuju
markus, preko 300-400 secretlab, mozda dx racer, iznad toga rabljene
herman miller i tako u krug.

Gorgon83 23.01.2023. 09:36

Citiraj:

Autor devaa (Post 3654395)
evo ti razbacli se kroz 2 stranice. do 200-300 eura svi preporučuju
markus, preko 300-400 secretlab, mozda dx racer, iznad toga rabljene
herman miller i tako u krug.

E sad, isplati li se razlika između Markusa (172€) i STYRSPEL (252€)?

Styrspel mi se cini jos kvalitetnija i bolje izrade od Markusa, a i stvarno me odusevila udobnoscu. Volio bih, ako je netko ima, ili je imao prilike sjediti na njoj da opise svoje dojmove.

Mommistake 23.01.2023. 10:15

Teško da će ti netko reći to točno, jer je to dosta subjektivno.

Nekome Markus ne odgovara, nekome je najbolji stolac ikada.

To je rizik s stolcima.

Moj savjet, dobroamjeran, izbjegavaj ova popularna gamerska smeća.

Secretlab je toliko overrated da je to čudno, pisao sam već o tome.

devaa 23.01.2023. 10:43

Citiraj:

Autor Gorgon83 (Post 3654403)

Styrspel mi se cini jos kvalitetnija i bolje izrade od Markusa, a i stvarno me odusevila udobnoscu. Volio bih, ako je netko ima, ili je imao prilike sjediti na njoj da opise svoje dojmove.

Nisam sjedio satima na Markusu recimo nego svaki put iznova
kad dođem u ikeu sjednem na nju, dok bolja polovica šeće okolo
i mene osobno ta stolica ne oduševljava. tvrda, visoki naslon, fiksni rukohvati,
Većini ljudi ovdje best buy stolica u tom cjenovnom rangu pa i šire.

Elven 23.01.2023. 10:55

Citiraj:

Autor Gorgon83 (Post 3654403)

Styrspel ti se sviđa, oduševila te udobnošću i čini ti se kvalitenija od Markusa.
Potroši tih 80€ više, jer i da sjediš 2h dnevno na tom stolcu, idućih 5 godina, to ti je 3650 sati, što ispada 2 centa na sat korištenja više.

Vrijedi li sjedenje na vrhunskom stolcu (po tvojoj procjeni, koja je najvažnija za tebe) 15 lipa na sat korištenja? U odnosu na Markus koji je bio ogroman hype koji je došao, ali polako ljudi kuže da je to samo best buy, a best buy ne znači best for your butt.

Pomo 23.01.2023. 10:58

Citiraj:

Autor devaa (Post 3654422)
Nisam sjedio satima na Markusu recimo nego svaki put iznova
kad dođem u ikeu sjednem na nju, dok bolja polovica šeće okolo
i mene osobno ta stolica ne oduševljava. tvrda, visoki naslon, fiksni rukohvati,
Većini ljudi ovdje best buy stolica u tom cjenovnom rangu pa i šire.

Ovo boldano i meni diže đigericu, jako. Ostalo, pazi, za moje gabarite, 192cm/120kg, naj stolica koju sam si ja uspio priuštiti.
Evo dvije godine joj idu, sve pet, ko i prvog dana, a radim od kuće, sjedi se na njoj dobar radni dan.
Ono što je kod mene caka, i zašto su ranije išle takve preporuke je što je na akciji imala cijenu čini mi se 799kn, po kojoj sam je ja kupio.

vlatko27 23.01.2023. 11:02

Ja imam onu Jarvaflaet ili kako već. Kao bolji Markus. Najveća greška u kupovini ikad. To je toliko tvrd stolac za poludit. Ali jbg, to se ne može znati dok guzica ne sjedi satima i satima na istoj.

Još mi je problem što je bijela i stvarno se lijepo uklopila u dnevnu, u moj kutak, čak i ženin blagoslov dobila. Sada me mora guzica bolit dok ne poderem ju ili nađem bolju da je bijela i fina.

Poanta; naručiti preko interneta pa vratiti ako ne valja. :-D

Mommistake 23.01.2023. 11:05

A kak to ide s stolicama?

Treba rastaviti kada vraćaš?

vlatko27 23.01.2023. 11:08

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3654432)
A kak to ide s stolicama?

Treba rastaviti kada vraćaš?

A ne znam. Možda sam i lupio, možda se nemre. Ali da sam naručio online, rastavio bi ju 20 puta, samo da ju mogu vratiti.

devaa 23.01.2023. 11:09

Citiraj:

Autor Pomo (Post 3654429)
Ovo boldano i meni diže đigericu, jako. Ostalo, pazi, za moje gabarite, 192cm/120kg, naj stolica koju sam si ja uspio priuštiti.
Evo dvije godine joj idu, sve pet, ko i prvog dana, a radim od kuće, sjedi se na njoj dobar radni dan.
Ono što je kod mene caka, i zašto su ranije išle takve preporuke je što je na akciji imala cijenu čini mi se 799kn, po kojoj sam je ja kupio.

užas mi je to, mrzim fiksne rukohvate. uz omegu imam i ovu žnj iz jyska koja je za nekih 600kn koliko sam ju platio solidna.
kod nje mi smeta duboko sjedište, fiksni rukohvati, relativno je udobna
ali nakon par sati sjedenja kičma me boli. U omegi mogu sjediti više sati
ali ako stavim onaj memory foam jastuk pod kičmu nakon sat vremena
ne osjećam kičmu od bolova.

EDIT: Markus je na tim akcijama bio super opcija, sadašnja cijena mi je osobno malo pretjerana.

OuttaControl 23.01.2023. 11:13

Tako je isla je za 800kn, i stvarno je best buy, od svih ovih drugih kineskih smeca na kojima sam imao nezadovoljstvo sidit a koštali su i duplo.
U mene je Markus vec od 2019, znaci skoro 4 godine dobra je ko prvi dan, dok sam kineze mjenjao na polugodisnjoj razini.

Jeli najbolji stolac, nije nikako, niti blizu,ali onda je bio best buy, sad možda više nije ni to, jer ima konkuranciju makar iz ikee, ali je opet bolji od dosta toga

@Vlatko ima u emezete jastuk od memorijske pjene za sjedenje, isto je bijeli haha

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:16.