![]() |
Citiraj:
|
biwiring malo sam čital, pa za one koji neznaju uključujuči i mene.Izgleda da je to sve marketinški trik, ko če ga znat uglavnom razlike su minorne(za teže audiofile) ili nikakve. |
Citiraj:
Vece nije uvijek bolje,pogotovo u tom cjenovnom rangu. btw... Nisu tornjevi nego floorstanderi Citiraj:
|
Da čuje te B&W ispala bi mu vilica...
|
Citiraj:
Možda ti je najbolje, kak sam prije imal ja, skineš izolaciju sa kablova nekih 10cm od kraja tak da imaš golu žicu na kraju i par cm iznad. Zguraj to kroz buksne umjesto onih plehića, kužiš, kroz jedan konektor pa u drugi. kaj se tiče udaljenosti, moji m31i su 30cm od stražnjeg zida i nekih 1m od bočnih, zvuk mi je taman kak mi se sviđa, ima basa al nije muljav i prejak. A i mislim da si dobil one spužvice s njima pa se poigraj malo s tim... |
Citiraj:
|
Ma ovaj biwiring me i ne privlači više:DMoral bi se poigrat sa zvučnicima tj udaljavanjem od zida, pošto imam rec spojen na lap imate kakav predlog za kvalitetniji kabel?Znaći činč 3.5mm slušalice. Koristim neki za 40-tak kn, a sad bi otišel malo dalje tj uzel neki kvalitetniji a posle bi riješaval žice za zvučnike.
|
Bi-wire u principu bezveze dok bi-amping i može malo popravit zvuk..
|
http://www.hqproducts.com/eng/produc...l_HQSS3458/1.5
Ovaj ja imam, nekih 85kn u chipoteci koliko se sjećam, za te pare misliim da ne može bolje. |
Citiraj:
ja kupio taj HQ kabal, rca, u zivotu nisam vidio losiji kabal. Oni hamini po 10 kn su premija naspram ovog. Moja prpeoruka ti je za bandridge, jako kvalitetni kablovi, cijena pristojna. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Hmmm, kog sad slušat:D |
Citiraj:
http://www.technomax.hr/Webtrgovina/...C/Default.aspx http://images.edresources.com/main/MHT88989.jpg Tog sam ja kupio. |
http://www.sonusart.hr/images/pictures/cjenik_14.pdf
Na profigold pikiram.Navodno su dobri. |
Trebao si me Zvonac sjetit da ti pokazem taj HQ kabel sto imam doma, vjeruj mi shvatio bi:beer:
Profigold je isto jako dobar, i Flikoman je spomenuo Manhattan, isto dosta kvalitetno kablovinje, svih vrsta, cijena pristojna. |
Ma za taj Profiglod su rekli da je dobar za tu cijenu, 5m 199kn.
|
Vidim da se prica o kablovima, ovaj sam ja kupio Monster Cable u ekranu Osijek bio je 1m oko 110Kn.
Evo još jedna slika kak izgleda |
Huh neloše, meni bi trebalo oko 400kn a to mi je previše a sumnjam da bi razlike u kvaliteti bilo spram manhattana il profigold koji su ipak jeftiniji.
|
Ma naravno, tebi je bitno samo da je kabel kvalitetan, a razliku u zvuku ionako nećes skuzit.
|
Citiraj:
|
Pa ne pričam POP bezveze, uplati mi 10 kn na racun pa ti posaljem taj svoj kabel, naravno kabel je for free.
Sav nekako izgleda jeftino, uzasno nekvalitetno, sa svake strane po jedan konektor ispada sa bilo čega, a stekao sam ga u sub, pojacalo i dac, totalno nekvalitetno. Govorim za kabal koji sam ja kupio i imao u rukama. |
Meni taj kabel upravo prenosi zvuk. Imam ga doma 4 mjeseca.
|
Kazem ti, nemam razloga govorit neistinu. Ja sam taj kabel kupio jer, dosao doma i shvatio da to nije to. I s tim da je u biti kabel koma, sto se tice fizičke izrade. A mozda se to samo meni dogodio neki los primjerak, jer znamo da žutima QC bas i nije najjača strana proizvodnog procesa..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
I da cu komponerte iz tog cjenovnog razreda sto si naveo i onda bi bilo pitanje jel bi razlike postojale, a pogotovo da li bi ti kao slusatelj te razlike uočio:beer: |
Pozdrav ljudi, ful sam nov u ovom podrucju pa ne zamjerajte nedostatak znanja :)
Uskoro bi si uzeo prvi kvalitetniji stereo sustav ikad pa bi priupitao za savjet iskusnije... Dakle slazem si iskljucivo stereo sustav, nikakva nadogradnja na 2.1., 5.1 i vise me ne zanima. Sustav bi sluzio gotovo iskljucivo za slusanje glazbe (prvenstveno klasika i rock) te tu i tamo za neki film. Glede zvucnika (na osnov petljanja po netu) sam si suzio izbor na, jamo c405 i jamo s606: http://www.ronis.hr/index.asp?jamo/4...amo-c-405/C405 http://www.ronis.hr/index.asp?jamo/4...dio-s-606/S606 Da li ih je netko cuo i kakvo je opcenito misljenje o ovim zvucnicima? Naravno ako mislite da su neisplativi te da se za do 3200kn moze naci nesto kvalitetnije slobodno vicite :) Glede pojacala... Imam u posjedu kenwood-ov receiver i da me ubijete ne znam sad koji je tocno model (u Zadru mi je pa ce ta informacija morati pricekati da se vratim tamo). Probao sam ga vizualno naci na njihovim stranicama ali ga vise nema tamo. Prije 4-5 godina je placeno nekih 2k kn. Na njemu je trenutno spojen prosjecni 5.0 sustav. Nije nista ekstra, ima 5 x 50W pojacalo (pri koliko ohma nemam pojma trenutno). Da li je ovo pojacalo (znam da je vjerojatno potrebno puno detalja za ovo pojacalo da bi odredili ali probajte pretpostaviti neke defaultne stvari za njega, tj. da je defaultni u tom segmenutu) sposobno da donekle iskoristi neke od ovih zvucnika? Jednog lijepog dana cu kupiti i odgovarajuce stereo pojacalo za njih ali bi volio da taj dan priceka jos neko vrijeme :D Ako mislite da mi nije pametno takvu kombinaciju slagati, koje pojacalo preporucate kao neki best buy za ovu svrhu? Sustav bi bio spojen na PC, pa za zadnju informaciju - best buy zvucna? Ponavljam, ne treba mi nikakav EAX i sl. karafeke, dakle sto bolji stereo zvuk za glazbu a da je neki best buy. Hvala puno :chears: |
Nisi naveo najbitniju stvar koja se treba uzeti u obzir prilikom sastavljana setupa. Ajde procitaj prvi post ove teme, ima korisnih stvari, pogotovo za pocetnike:beer:
|
Citiraj:
Eventualno bi mi DAC nekaj značil, al bome i košta dost.. |
Hm da, glede sobe je mali problem jer ne znam tocno kakva ce soba biti...
Objasnjenje je da cu jos neodredeno relativno kratko vrijeme zivjeti u sobi koja ne smije biti presudna za kupovinu zbog ocitog razloga. E sad, tocan oblik i velicinu konacne prostorije ne mogu jos znati. Pretpostaviti da je neki dnevni boravak, sa parketom na podu, dimenzija 5 * 6m (+-1m). Prostorija bi trebala biti poluprazna (trosjed + fotelja/dvije, po koji omanji komad namjestaja, stalak za tv i hi-fi komponente), na sredini jednog zida televizija na nekakvom stalku, zvucnici udaljeni od centra tv-a za nekih 1.5m sa svake strane tv-a. Slusatelj udaljen nekih 2.5m od centra gdje je tv. I da, znam da bi valjalo pricekati da se uselim gdje god da se uselim pa onda krenuti u kupovinu. Ali to doslovno moze biti i za godinu dana, a u tom vremenu bi volio imati nesto kvalitetnije za slusanje glazbe. "Obicni" pc zvucnici ne ulaze kao opcija, a neki jeftiniji hi-fi sustav mi se ne isplati uzimati, jer ce mi biti samo novcani gubitak. Pa eto, ako mozete uzeti u obzir pretpostavku da je buduca soba navedenih dimenzija i karakteristika :respekt: |
Citiraj:
Usput ne odnosi se samo na tebe nego i na ostale "novopecene" hifi-ste. Zasto svi prvo gledate floorstandere a ne bookshelfe? Mislim da bi se za 3.3k kn moglo kupiti npr ovo: http://www.ekran-avc.hr/p239/focal-j...duct_info.html S time da ti ostane dovoljno para za stalak i nekakve kablove. A tome jos dodati da su bookshelf zvucnici "laksi" za pojacalo,odnosno manje su zahtjevi.Također moguce je sa floorstanderima imati problema sa niskotonskim podrucjem. EDiT: Za zvucnu karticu bih ti preporucio nesto od ovog: 1.Auzentech X-plosion ili X-Meridian(ovo drugo je teze naci zato jer ih vise nema u ducanima,ali je to kartica par klasa iznad ove prve.opcenito se obje kartice kod nas ne mogu kupiti) 2.Asus Xonar(ovisno o budget-u ovisi i izbor jedne iz te serije) 3.HT Omega Claro Halo (od svih tu kartica najskuplja,a vjerovatno i najkvalitetnija,također se ne može kupiti kod nas) 4.Neki USB DAC |
Iz par razloga, od kojih neki nisu previse audiofilski :)
Jedan od takvih je estetika u smislu da mi puno ljepse izgledaju floorstanderi nego bookshalferi na nekim stalcima, a da ne kazem mocnije. Drugi bi bio sto navodno u pravilu (ne mogu nista reci u svoje ime, sve sto za sad mogu je citati misljenja ljudi po netu) solidni floorstanderi daju puniji, cisci zvuk od bookshalfera, pa eto kad vec dajem 3k+ para ne vidim razloga zasto ne ici direkt na prvospomenute. Imao sam jos nesto ali mi sad ne pada na pamet, no vjerojatno nije nista inteligentno tako da se moze i zanemariti :D Hvala na preporuci zvucnih, no to mi je sve preskupo a i ocito nedobavljivo kod nas (ako se ne zelim petljati sa narudzbama na e-bayu i slicno). Mislio sam nesto vise u stilu x-fi extreme music ili cak jeftinije. Mislis da bi bio na nekom gubitku sto se tice zvuka? I ako mozes prokomentirati ona dva para zvucnika koja sam naveo, cisto neko misljenje i po mogucnosti ako mozes reci nesto o kombinaciji sa navedenim pojacalom? Zahvaljujem :beer: |
Ovako ,imas za kupiti u trgovinama Magnat Monitor 990 set relativno su jeftini a dobre su kvalitete , imam ih osobno!
|
Citiraj:
Bez ikakve uvrede ali tvoj savjet nema nikakve veze sa onim sto trazim. |
Citiraj:
Kod floorstandera je puno teze smjestiti ih u sobu jer zbog volumena kutije imaju puno vecu bass ekspanziju. Citiraj:
Btw nije problem uzeti preko ebay-a nesto ;) Citiraj:
http://www.oglasnik.hr/oglasi/avf/hi...-10838535.html Dok isti takvi u ducanu kostaju 2x vise... http://www.ekran-avc.hr/p29/focal-jm...duct_info.html Imaju visoku osjetljivost pa bi za pocetak mogao ih tjerati sa time sto imas ali ja bih sto prije uzeo nesto bolje ;) Citiraj:
|
Evo bas malo gledam po netu, izgleda da su stvarno ok zvucnici. Pogledati cu jos neke opcije ali cu vjerojatno kontaktirati doticnog da vidim je li se da dogovoriti kakvo slusanje kod njega da znam i konkretno kako to zvuci.
Dakle mislis da za start mogu ostati na trenutnom pojacalu ako bi uzeo ove zvucnike, to mi je ogroman plus. Doci ce i neko solidnije stereo pojacalo samo da se skupi para, a tako ce onda biti i za zvucnu. Nemam trenutno para da kupujem neku bijesnu pa cu onda radije ostati par mjeseci na integrusi pa probati naruciti iz vana nesto od ovih sto si naveo. Konkretni savjeti, zahvaljujem :chears: |
Citiraj:
I k tome imaju 91.5dB osjetljivost tako da ce ti(za pocetak)biti dovoljno to sto imas. Od serije Chorus V focal je promjenio nacin na koji deklariraju snagu zvucnika.Na mojima je u specifikacijama pisalo 150w a na ovima vise ne pise koja je snaga nego pise ovo: Preporučena snaga pojačala: 40 - 250 W na 8 Ohm |
Da, i vidim da im je garancija po 5 godina sto je isto jako dobra stvar.
Cujem se s likom i vidim situaciju, javim se nakon odluke :goood: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:13. |