PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mining (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=70)
-   -   Rudarenje za početnike - ČITAJ prvi post (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=284468)

Svemo 21.08.2017. 12:21

Citiraj:

Autor segregator (Post 3093580)
Da li si provjerio da li ti je išta leglo na poolu? Ne znam za flypool, ali npr dwarfpool na wallet većinu valuta šalje tek nakon što se namajna određena količina. također da li si uzeo u obzir što piše na flypoolu, tj "Because of performance issues with the Zcash client we are unable to send payout transactions to z addresses! Therefore DO NOT use z addresses to mine on the pool."

nadam se i da i ti samo edukativno gledaš, jer ta kartica više struje troši nego ZEC-a daje

Na poolu ništa, problem je vjerovatno u z addresses, pošto vidim da je ova moja sa 36 znakova, a trebala bi T sa 96 znakova. Minjat pool ili wallet, zanimacija za popodne. :-) Edukacija je u pitanju, koje dvi od ovih za nešto ozbiljnije:
PCI-E GAINWARD GeForce GTX 1070 8GB
PCI-E PALIT GeForce GTX 1070 GameRock 8GB
PCI-E GAINWARD GeForce GTX 1070 Phoenix 8GB
PCI-E MSI GeForce GTX 1070 Aero OC 8GB

Thanks

ansha 21.08.2017. 12:29

Citiraj:

Autor Svemo (Post 3093589)
Na poolu ništa, problem je vjerovatno u z addresses, pošto vidim da je ova moja sa 36 znakova, a trebala bi T sa 96 znakova. Minjat pool ili wallet, zanimacija za popodne. :-) Edukacija je u pitanju, koje dvi od ovih za nešto ozbiljnije:
PCI-E GAINWARD GeForce GTX 1070 8GB
PCI-E PALIT GeForce GTX 1070 GameRock 8GB
PCI-E GAINWARD GeForce GTX 1070 Phoenix 8GB
PCI-E MSI GeForce GTX 1070 Aero OC 8GB

Thanks

Gamerock i Phoenix su isti cooler, neusporedivo bolje hlade od druge dvije ali su 3-slot...

Svemo 21.08.2017. 12:43

Citiraj:

Autor ansha (Post 3093594)
Gamerock i Phoenix su isti cooler, neusporedivo bolje hlade od druge dvije ali su 3-slot...

Imam neku ploču P5G41T-M LX3-sa intelom dual core e2160, 4gb ddr3, napajanje 600 wati, pa sam mislija dva risera i ove dvi Palitove Gamerock?

Samo mi triba još malo vrimena da usvojim gradivo, da ne bi radija za kineze, šta kaže jedan od forumaša. :lol2:

kyzo 21.08.2017. 14:56

Citiraj:

Autor FRipper (Post 3093468)
6x1060 s hynixom daju oko 110hs eth
6xrx470/570 daju oko 150/160hs eth

Ako je 500e razlika, isplati se ici na AMD.

Najbolje bi bilo kada bi upiko gtx s micron ili samsungom to je onda cca 140 hs.

Hvala na odgovoru, u tom smjeru i ja razmišljam, obzirom da mi je kocka uloviti gtx koja nije hynix mislim da ću ipak uzeti rx570 kad se pojave po normalnijoj cijeni u našim shopovima, ili ću naručiti izvana.

segregator 21.08.2017. 14:58

Citiraj:

Autor kyzo (Post 3093661)
Hvala na odgovoru, u tom smjeru i ja razmišljam, obzirom da mi je kocka uloviti gtx koja nije hynix mislim da ću ipak uzeti rx570 kad se pojave po normalnijoj cijeni u našim shopovima, ili ću naručiti izvana.

Da li se isplati uz ROI preko godine dana, ili imaš besplatnu struju i računaš da će ETH na bar 600-700 dolara uskoro?

vulkan1 21.08.2017. 15:51

Poštovani,

imam 5 rx570
postavio sam sustav ali blokira konstantno.
Čuo sam da trebam spustiti brzinu jezgre kartica
na 930 umjesto 1300
To sam pokušao sa MSI afiburnerom
ali taj burner "ne sluša"
Ima li neki dobar program da to uradim s njim
Hvala

vulkan1 21.08.2017. 17:46

Molim informaciju

dali ima nekakva alat da usporim
grafičke kartice RX570 OSIM MSI afterburnera

segregator 21.08.2017. 18:26

Citiraj:

Autor vulkan1 (Post 3093686)
Poštovani,

imam 5 rx570
postavio sam sustav ali blokira konstantno.
Čuo sam da trebam spustiti brzinu jezgre kartica
na 930 umjesto 1300
To sam pokušao sa MSI afiburnerom
ali taj burner "ne sluša"
Ima li neki dobar program da to uradim s njim
Hvala

Ima

Afterburner 4.4 beta 15 ili noviji

ili

AMD wattman

vulkan1 21.08.2017. 18:34

Citiraj:

Autor segregator (Post 3093735)
Ima

Afterburner 4.4 beta 15 ili noviji

ili

AMD wattman

Bijas je na računalu taj Afterburner 4.4 beta.
Kada sam ga odinstalira više nije htijeo majnat.
Postavio sam ponovo Afterburner 4.4 beta
ali sada ne mogu podešavati postavke
prije je uredno mjerio temperaturu itd
a sada kada postavim Core brzinu i kliknem viđeno
vrača mi sve na početak.

Sulud sam, panika mi je da nije nešto izgorilio.

Prije toga kada mi majna pisalo je 21 Hm/s po kartici
ali je na 4-oj kartici sala O (nula)

Postoji li način na nedvojbeno utvrdim ispravnost
svih kartica?

Hvala na odgovorima,

renaTq 21.08.2017. 19:20

Instalirao sam beta dag fix drivere sto mi je @vacs dao ali mi je rezolucija sje*ana,sve je zumirano i ne mogu promjeniti jer ne mogu doci do AMD Radeon Settings. Neki fix ?

segregator 21.08.2017. 19:33

Citiraj:

Autor vulkan1 (Post 3093738)
Bijas je na računalu taj Afterburner 4.4 beta.
Kada sam ga odinstalira više nije htijeo majnat.
Postavio sam ponovo Afterburner 4.4 beta
ali sada ne mogu podešavati postavke
prije je uredno mjerio temperaturu itd
a sada kada postavim Core brzinu i kliknem viđeno
vrača mi sve na početak.

Sulud sam, panika mi je da nije nešto izgorilio.

Prije toga kada mi majna pisalo je 21 Hm/s po kartici
ali je na 4-oj kartici sala O (nula)

Postoji li način na nedvojbeno utvrdim ispravnost
svih kartica?

Hvala na odgovorima,

Citiraj:

Autor renaTq (Post 3093751)
Instalirao sam beta dag fix drivere sto mi je @vacs dao ali mi je rezolucija sje*ana,sve je zumirano i ne mogu promjeniti jer ne mogu doci do AMD Radeon Settings. Neki fix ?

Samo znanje i neprestano učenje pomaže...inače će vas neko iskoristiti i majnat ćete za ko zna koga

lit 21.08.2017. 22:25

Citiraj:

Autor ansha (Post 3093594)

Kakav 3-slot? daj objasni kako to "neusporedivo" bolje hlade i što se točno dobiva tim neusporedivo boljim hlađanjem?
Malo nekih screensa da backupa tu priču možda?

ansha 21.08.2017. 22:44

Citiraj:

Autor lit (Post 3093818)
Kakav 3-slot? daj objasni kako to "neusporedivo" bolje hlade i što se točno dobiva tim neusporedivo boljim hlađanjem?
Malo nekih screensa da backupa tu priču možda?

3-slot znaci da je kartica dosta deblja od stnadardnih 2-slot kartica pa to treba imat na umu kad se slaze komp/rig.
Sta se dobiva boljim hladjenjem? Nize temperature a time i vise taktove kod pascala, manju buku, sporije "trosenje" komponenti kartice..
Screens da backupa pricu? Aj molim te, imas internete, ne sekira me puno sta si ti skeptican...

Nikol@Grozni 21.08.2017. 23:42

Citiraj:

Autor renaTq (Post 3093751)

Si patch stavio, jel imas onaj usklicnik u device manager-u ?
Si maknuo stare drivere s ddu ?

Meni ok rade beta driveri, imaju musica nekih, neprikazuju temp i vent u mineru, znalo se nes rusit par puta pa je trebalo novi instal a od tog rade 24h pa se nadam da ce nastavit.

74mh/s diglo na 80mh/s, 3 kom rx470 modane i mem na 1850Mhz.

vulkan1 22.08.2017. 08:32

Citiraj:

Autor segregator (Post 3093755)
Samo znanje i neprestano učenje pomaže...inače će vas neko iskoristiti i majnat ćete za ko zna koga

Učim 30 godina i nikad ne naučit
Ovaj mining mi je novi.
Imam 5 kartica i 1 uopće ne radi a kada radi nakon 3 minute dođe hash na 0
Drugi problem : momak koji mi je prodao kaže da moram CoreClock spustiti sa 1300 na 930 jer računalo smrzava.
Sada mi je na 930 i opet nakon nekoliko minuta smrzava.
Možda je problem što u stanu koji nema internet sve testiram preko svog mobitela ali koliko ja kužim brzina veze neb trebala biti problem
Također mi se pali stalno neki anti-malver program i traži da ga kupim da imam detetektirana 22 zlonamjerna čuda u računalu.

Ima li netko neku smjernicu odakle da počmem

Znam da Vas nervira kada netko tek počinje pa Vas pita pitanja koja ste davno apsolvirali ali ja jednostavno ne kužim a cijeli grad eksperata a nema nikoga da mu platim da riješim ovaj proble.

segregator 22.08.2017. 08:52

Citiraj:

Autor vulkan1 (Post 3093887)
Ovaj mining mi je novi.
Drugi problem : momak koji mi je prodao kaže da moram CoreClock spustiti sa 1300 na 930 jer računalo smrzava.
Možda je problem što u stanu koji nema internet sve testiram preko svog mobitela ali koliko ja kužim brzina veze neb trebala biti problem
Također mi se pali stalno neki anti-malver program i traži da ga kupim da imam detetektirana 22 zlonamjerna čuda u računalu.

Znam da Vas nervira kada netko tek počinje pa Vas pita pitanja koja ste davno apsolvirali ali ja jednostavno ne kužim a cijeli grad eksperata a nema nikoga da mu platim da riješim ovaj proble.

Nisam pozorno pratio pa će možda neko drugi napisati detalje, ali znam da su ljudi i preko wifi-a imali problema, a kamoli preko mobitela
Ako si kupio čitav rig, ja bi to reklamirao, pogotovo ovo sa antimalverom mi se ne sviđa :)

vulkan1 22.08.2017. 09:35

Citiraj:

Autor segregator (Post 3093903)
Nisam pozorno pratio pa će možda neko drugi napisati detalje, ali znam da su ljudi i preko wifi-a imali problema, a kamoli preko mobitela
Ako si kupio čitav rig, ja bi to reklamirao, pogotovo ovo sa antimalverom mi se ne sviđa :)

Hvala na odgovoru, ali si mi ipak odgovorio kroz zagonetkui.
Jeli može malo eksplicitnije?
i kako vratiti kada sam kupio od čovjeka ne od firme.

p.s. sve je pod jamstvom

O9g1 22.08.2017. 09:46

ako ti je to rig isključivo za majning, obriši sve antiviruse i antimalvere. Ne surfaj s njime na XXX sitreove :D i nećeš imati problema. Sve što trebaš na tom kompu je miner program i afterburner ili sl. To sa kućnog kompa prebaci na sticku ako se bojiš virusa. (ja sam uredno skinuo s rigom sa bitcointalk.org i MSI-a i sve radi)

što se tiče problema sa core clockom, pa ako ti je čovjek prodao funkcionalan rig, pretpostavljam da je i sam s njime kopao, pa bi ti on trebao najlakše pomoći oko tog problema.

WiFi... big NONO! u bilo kojoj kombinaciji, potraži tu na forumu imaš više puta dokazano da ne fercera. Prenos podataka nije velik, ali ne trpi pucanja veze niti na milisekundu... žica - rulzzzzz ;)

@buljo: dobra oprema - mučo dinero... da, ako baš nema mogućnosti žicom, al' onda je pretpostavka da je trošak struje = 0 LOLzzzzz pa time kompenziraš veći ulazni trošak spoja na internetove ;)

@sendjo: pratim ovaj podforum intenzivno i u više navrata su se ljudi žalili kako ne uspjevaju riješiti probleme uzrokovane lošom WiFi vezom, kad su se prebacili na žicu, problemi nestali. Ne ulazim u to koliko je tko stručan i/ili financijski moćan i voljan riješiti problem. Uglavnom ispostavilo se da je žica bolje rješenje.

buljo 22.08.2017. 09:48

Citiraj:

Autor O9g1 (Post 3093931)
WiFi... big NONO! u bilo kojoj kombinaciji, potraži tu na forumu imaš više puta dokazano da ne fercera. Prenos podataka nije velik, ali ne trpi pucanja veze niti na milisekundu... žica - rulzzzzz ;)

Nije big nono, ak imaš dobru opremu onda je kao žica.

sendjo 22.08.2017. 09:54

ja sam koristion staru Nokiu kao wifi hotspot za rigove.. i nije bilo problema.. tak da žica nije neophodna što se tiće pristupa internetu i rudarenju..

Colop 22.08.2017. 09:57

Citiraj:

Autor sendjo (Post 3093939)
ja sam koristion staru Nokiu kao wifi hotspot za rigove.. i nije bilo problema.. tak da žica nije neophodna što se tiće pristupa internetu i rudarenju..

Meni s druge strane kad smo testirali problem radio wifi stick, udaljen 1 metar od routera

Bezimeni777 22.08.2017. 11:01

Citiraj:

Autor vulkan1 (Post 3093887)
Ovaj mining mi je novi.

Meni isto Hash stalno padao na 0, i to zbog drivera i koljeze afterburner-a i wattman-a. Instalirao nove Win10, samo odpakirao drivere, instalirao rucno svaku graficku, instalirao afterburner beta 16 i za sad sve radi...

vulkan1 22.08.2017. 17:40

Ima biti da mi riser crkao jer sa 4 RX 570 radi o.k a kada tu isključenu opet stavim na neko drugo mjesto i ta radi.

Ima li netko pametnije mišljenje?

renaTq 22.08.2017. 19:01

Pokusao sam staviti nove amd drivere za mining i nije radilo pa sam vratio stare dag fix i sad je poceo bacati probleme. Help ?
https://ibb.co/mzhVxQ

Sam Fischer 22.08.2017. 19:36

Da li se ikome dogodilo da se Claymore 9.7 zblesira, i samo počne switchat između DAG Epoch #139 (aktualni) i DAG Epoch#128?

Dogodilo mi se evo već par puta, nakon restarta minera/kompa opet proradi normalno...

Tempus 22.08.2017. 21:06

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 3094150)
Da li se ikome dogodilo da se Claymore 9.7 zblesira, i samo počne switchat između DAG Epoch #139 (aktualni) i DAG Epoch#128?

Dogodilo mi se evo već par puta, nakon restarta minera/kompa opet proradi normalno...

Jest meni na 2 riga jutros, provjereno vec na bitcointalku, claymore osobno provjeria, do poola je, barem zasad izgleda da je problem do etherminea

Sam Fischer 22.08.2017. 22:27

Aha, hvala na dijagnostici i informacijama :beer:

Zeko.mudri 23.08.2017. 09:44

Citiraj:

Autor Bezimeni777 (Post 3093969)
Meni isto Hash stalno padao na 0, i to zbog drivera i koljeze afterburner-a i wattman-a. Instalirao nove Win10, samo odpakirao drivere, instalirao rucno svaku graficku, instalirao afterburner beta 16 i za sad sve radi...

Ne razumijem kolega zašto se uopće bakćete sa beta driverima kad sve lijepo radi na zadnjim inačicama standardnih drivera... :kafa:

Svemo 23.08.2017. 10:47

Poštovanje,
evo prije nego upadnem u problem od 10 000 kn, mala konzultacija:
matična bi trebala bit P5G41T-M LX3; 1 PCIe x 16, 2 x PCIe x1
procesor Intel dual core E2160
Ram 4gb
Napajanje 600w

Trebalo bi se kupiti:
Zotac GeForce GTX 1070 ITX Edition 8GB GDDR5 x 3

Dali mogu tri kartele na ovu ploču, pošto je kartica dual slot i prekrit će jedan PCIe ili mogu tri raisera?

Čitajući forume kažu da jedna gtx 1070 može 470 h/s zec, dali je netko provao sa ovom?

Zahvaljujem

golfw12 23.08.2017. 13:06

kad spajam u rig 5 grafi, jel moram jednu po jednu ili mogu svih 5 odjednom (zasad neču oc), inače radi se o gigabyte 1060 6gb 4kom i msi gaming x 1060 6gb a ploča je h110-d3a bios 22

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:40.