PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=233427)

trouble 18.10.2013. 06:56

Kako je krenulo još malo i davati će se uzorak krvi za otključavanje prokletih telefona :)

Mad_Duke 18.10.2013. 07:56

Pa neki si već programirali ovaj novi ajfon da si mogu sa pimpačem otključat :P

Tak svejedno. Samo da bude brzo. Oh wait, klik prstom tipke. :)

estugarda 18.10.2013. 10:14

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2479156)

Možda će na Note 3 active maknuti odvratnu umjetnu kožu!?

domis 18.10.2013. 10:17

ak već mora biti nešt ko koža, nek radije stave kvalitetnu pravu kožu a ne isprdak od umjetne :)
al da, onda su tu borci za prava životinja...nek i njih oderu :D

estugarda 18.10.2013. 10:48

Prava koža nema smisla isto kao ni umjetna. Ne samo da je krivo i nastrano imati kožu mrtve životinje na telefonu, nego se uz to i haba. IT i koža jednostavno nemaju dodirnih točaka. Staviti pravu ili umjetnu kožu na smartphone je konceptualna greška industrijskog designa.

coconut 18.10.2013. 10:49

Vidjeh jučer na TV-u praktični test Galaxy Geara. Spojite se BT-om na S4/Note 3 i onda Gear izigrava fotić, mp3 player, handsfree uređaj za auto,... Jedini je zaheb što nije skroz waterproof. Za sada ne radi s nijednim drugim uređajem, ali vjerojatno hoće sa S3 nakon upgradea na 4.3. Cijena: 299 ojra u DE.

Mad_Duke 18.10.2013. 11:05

Citiraj:

Autor estugarda (Post 2480132)
Prava koža nema smisla isto kao ni umjetna. Ne samo da je krivo i nastrano imati kožu mrtve životinje na telefonu, nego se uz to i haba. IT i koža jednostavno nemaju dodirnih točaka. Staviti pravu ili umjetnu kožu na smartphone je konceptualna greška industrijskog designa.

Nema ništa nastrano u koži te je materijal kao i svaki drugi. Prokleti hipiji :P A habanje. Super. Nije da ju ne nosimo po sebi, po nogama...

dean225 18.10.2013. 11:25

Ne vjerujem u ovo. (skeniranje oka)Ovo je opet neka samsungova fora. Više bi volio da riješe problem napuhavanja baterije na S4.

QuidZz 18.10.2013. 11:30

Citiraj:

Autor dean225 (Post 2480160)
Ne vjerujem u ovo. (skeniranje oka)Ovo je opet neka samsungova fora. Više bi volio da riješe problem napuhavanja baterije na S4.

Ovo sa skeniranjem oka za unlock moba je super i iskreno ocekivao sam to, nece valjda ubacit senzor za otisak prsa, odmah bi isla tuzba od Apple-a :D
Ja mislim da je informacija tocna, zivi bili pa vidili :D

dean225 18.10.2013. 11:41

Ma nema od toga ništa!! Apsolutno ništa. Samsungove fore koje puše još samo samsungovi fanovi a i njih je sve manje. Takvog senzora neće biti još 10godina.. ustvari scannera.. ;)

Sn4k3 18.10.2013. 11:44

Zasad mi se cini ko marketinski trik to skeniranje oka, ali ne mora znaciti da ce biti (ako uopce bude), ovisi o izvedbi i nacinu upotrebe... IMHO bilo bi im pametnije da se uvate vaznijih stvari koje ce krajnji korisnici zaista primjetiti tipa jaca baterija (nove tehnologije, vec dostupne btw), bolji/cvrsci materijali kucista (ne mislim nuzno na metale, moze i polikarbonat u stilu nokie), kvalitetni stereo zvucnici s prednje strane (htc one), kvalitetnija optika/kamera, ekran upotrebljiv na direktnom suncu i sl... A ne samo trpati puste (nepotrebne) jezgre u soc-ove koje na kraju zavrse u 90% slucajeva samo kao potrosaci ionako slabasnih baterija. 4 jezgre su dosta i previse, neka radije porade na performansama po taktu (iphone 5s)... To su moje neke zelje/ocekivanja koja, realno gledajuci, nece ugledati svjetlo dana ni u galaxy-u s7 a kamoli petici :D

Mad_Duke 18.10.2013. 11:49

Daj mi S5 u obliku Note 3 sa HTC One mikrofonima i zvučnicima te RGB matricom AMOLED-a i kupio bi ga istog trena.

coconut 18.10.2013. 11:51

HO više nema takve mikrofone jer se ustanovilo da su ukrali Nokijin patent.

Mitsuoka 18.10.2013. 11:54

samo da ne stave HTC zvučnike... to bi izgledalo očajno.

Mad_Duke 18.10.2013. 11:57

Citiraj:

Autor coconut (Post 2480189)
HO više nema takve mikrofone jer se ustanovilo da su ukrali Nokijin patent.

A Nokia nema takve zvučnike. Tako da HTC One je još uvijek primjer nečega što je imalo i jedno i drugo. Moram reći da na mom (starom) Oneu zvuk od mikrofona je stvarno odličan neovisno o okolini.

A patente, blah. Koga briga. Tko je na kraju popušio? Korisnici!

dean225 18.10.2013. 12:02

Citiraj:

Autor Mitsuoka (Post 2480191)
samo da ne stave HTC zvučnike... to bi izgledalo očajno.

A nemože zvučati dobro i izgledati dobro.

Ok, ni meni srebrena mrežica nije najbolje legla, ali na crnom izgleda sasvim dobro..

Mad_Duke 18.10.2013. 12:35

Citiraj:

Autor dean225 (Post 2480198)
A nemože zvučati dobro i izgledati dobro.

Ok, ni meni srebrena mrežica nije najbolje legla, ali na crnom izgleda sasvim dobro..

Da, još da je neki carbon, a ne prokleti aluminij bilo bi savršeno. :)

Mitsuoka 18.10.2013. 12:51

Ja ću radije da izgleda dobro, ti zvučnici su ionako potrebni za što? Vanjski zvučnik mi služi samo kad mi mobitel zvoni i tada je dovoljno glasan iovako...

Mad_Duke 18.10.2013. 12:55

Citiraj:

Autor Mitsuoka (Post 2480230)
Ja ću radije da izgleda dobro, ti zvučnici su ionako potrebni za što? Vanjski zvučnik mi služi samo kad mi mobitel zvoni i tada je dovoljno glasan iovako...

Pa s obzirom da su mi svirali (da sam često stišavao) cijelo ljeto na kuhinjskom stolu, terasi... dok nas se hrpetina družila, pila, igrala board gameove bez potrebe za zvučnicima. Možda za glazbu?

Ako tebi ne treba, onda će ti i piezo biti dovoljan.

karabaja 18.10.2013. 20:12

Citiraj:

Autor coconut (Post 2480039)
Izgleda da će S5 imati otključavanje skeniranjem zjenice oka
http://www.androidsas.com/2013/10/sa...ng-on-eye.html

Citiraj:

Autor trouble (Post 2480043)
Kako je krenulo još malo i davati će se uzorak krvi za otključavanje prokletih telefona :)

Zar novi iPhone već nema fingerprint scan? ;) Tako da mi ovo sa skeniranjem zjenice uopće nije fikcija. :D
Uglavnom, samo još jedan od podataka koji će tajne službe s lakoćom i bez prisile prikupljati na svojim serverima. :D

Mitsuoka 18.10.2013. 21:31

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2480237)
Pa s obzirom da su mi svirali (da sam često stišavao) cijelo ljeto na kuhinjskom stolu, terasi... dok nas se hrpetina družila, pila, igrala board gameove bez potrebe za zvučnicima. Možda za glazbu?

Ako tebi ne treba, onda će ti i piezo biti dovoljan.

Nemam pojma, kad je druženje i dobra ekipa, nikad nisam puštao glazbu na mobitel... na vikendici smo uživali u zvuku valova i cvrčaka, a ne nekog drkeljanja. Jebiga, svakome treba nešto drugo. Mogli su bar bolje sakrit. Recimo da je straga, ne bi se uopće zamara time.

Mad_Duke 19.10.2013. 14:13

Pa rekao sam, svakom svoje. Meni je bolje da je naprijed jer onda možeš i jubito okinuti, negi video pustit i gledat, a ne moram polagati mob na razne površine sa ekranom prema dolje. Valovi i cvrči me na napaljuju niti jedan posto, eventualno tjeraju na brže odlaženje na šekret :P hihihi

listerstorm 19.10.2013. 15:09

Kako je ekipa (ne)zadovoljna s kamerom na S4? Meni se čini dosta dobra, iako, nisam imao prilike na kompu usporedit s drugim modelima. Jedna žderonjska:

http://www.pohrani.com/f/2t/MA/1zjZZ...1005132835.jpg

Delpiero 19.10.2013. 19:27

Imam problem na svom Galaxy S3. Naime, 2-3 puta dnevno već nekoliko dana mi se mobitel sam od sebe "zamrzne" i dok ga ručno ne resetiram ne reagira nikako. Zna ostati ekran, npr. gledam mape, facebook aplikaciju ili slično i ekran ostaje upaljen bez obzira što pritisnem. Isto tako Nekad kad ga idem otkljucati ne reagira, nego treba također napraviti reset da bi radio.

Pokušao sam sa factory resetom i radio je svega 1 dan normalno i sada opet isti problemi.

Inače kupljen je u T-Comu prije 10 mjeseci(još pod garancijom).

Što raditi, jeli netko imao sličan problem?

estugarda 19.10.2013. 21:27

Puno ljudi je imalo sličan problem. Ja ću reći; SDS. Fanboyevi se neće složiti. U svakom slučaju, ne gine ti servis.

spawn 20.10.2013. 02:28

Vjerojatno je firmware u banani. Ili stavi novi FW ili ako se bojis da ne izgubis garanciju nosi na servis.

Mad_Duke 20.10.2013. 12:47

Citiraj:

Autor estugarda (Post 2480912)
Puno ljudi je imalo sličan problem. Ja ću reći; SDS. Fanboyevi se neće složiti. U svakom slučaju, ne gine ti servis.

Majke mi SDS mi dolazi u istu kategoriju kao Chemtrails.....

estugarda 20.10.2013. 13:33

A evo ih...
Uopće ne sumnjam. ;)
Iako meni to više vuče na diskusiju globalnog zatopljavanja. Neki nikad neće prihvatiti ni to. Barem dok ih izravno ne pogodi.

Možda je naziv neprecizan. Ali problem je tu. I nije prvi put da smo čuli za te simptome.
Uglavnom, da ne ulazimo nepotrebno opet u staru priču, Delpieru je najpametnije odmah nositi to na servis, ako ima garanciju i ako nije mutio. Mislim da se barem u tome možemo složiti.

Delpiero 20.10.2013. 14:00

Citiraj:

Autor estugarda (Post 2481090)
A evo ih...
Uopće ne sumnjam. ;)
Iako meni to više vuče na diskusiju globalnog zatopljavanja. Neki nikad neće prihvatiti ni to. Barem dok ih izravno ne pogodi.

Možda je naziv neprecizan. Ali problem je tu. I nije prvi put da smo čuli za te simptome.
Uglavnom, da ne ulazimo nepotrebno opet u staru priču, Delpieru je najpametnije odmah nositi to na servis, ako ima garanciju i ako nije mutio. Mislim da se barem u tome možemo složiti.

Imam garanciju, nisam ništa mutio, koristio ga iz dana u dan bez većih "naprezanja", praktički nije izlazio iz maske gumene.. Nije niti ispadao..

Zato se čudim..:stoopid:

Sutra nosim u servis, pa kako bude.. :nono:

spawn 20.10.2013. 16:04

Citiraj:

Autor estugarda (Post 2481090)
A evo ih...
Uopće ne sumnjam. ;)

Na svaki problem koji se javlja na s3 odgovaras sa SDS i onda se cudis da ti ljudi proturijece.
SDS problem je rijesen s updateom boota od verzije I9300XELLA nadalje koji je odavno izasao. Tko je updejtao firmware,nema brige. Tko nije,treba updejtat. S3 firmware je poznat po svom bloatwareu i sitnim bugova pa steka cim se koristi duze vrijeme ako je stock firmware u pitanju. Btw,tvoj Note 2 ima takodjer sds bug,ali si ga rijesio 4.1.2 firmwareom. Nemoj se uplasit ako ti pocne stekati,samo resetiraj na tvornicke i nemas brige ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:57.