![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sad znam sto mi je ciniti. Citiraj:
|
Citiraj:
Na kraju, napisao sam mu pregleda dodatno forum, informira se i sačeka nekog tko ima info iz prve ruke - nitko nikog ne prisiljava na ništa.:chears: |
Citiraj:
Usudio bih se reći da je ta grafa best buy na tržištu rabljenih, a s obzirom na cijene iz konkurentskoga tabora :) Danas se kupuju 4870-ice; prodaje onaj tko ide na upgrade (riješio je svakako da potroši lovu), i to ugl. na 58xx seriju (ev. novu nVidia grneraciju). Btw, 4870 u CF nije nikakav bauk, solidno napajanje i vozi :D To što neki baš ulaganje u novo napajanje vide kao dodatni trošak, to je malo dublji problem i kriva percepcija stanja- odgađanje neminovnoga (po meni). :) |
Svatko ima svoju viziju isplativog i potrebnog...:goood:
|
Citiraj:
HD5870 na 1680x1050 nema neke logike, još jedna HD4870 je jeftinije a ništa lošije riješenje. |
@BojanZD: Uvijek je tako, nije li?
Mene smeta samo što crniš taj CF (jesi li radio sa 4870 u CF-u ili generaliziraš?), i to baš na setupu kojega sam imao poprilično dugo, i nikada nikakvih problema, barem u igrama koje sam ja igrao (FPS serijali uglavnom). E, sad, ako šteka na Simsima ili Barbie serijalu...jbg onda, stvarno je smeće :D Uglavnom, još uvijek predobra grafa za aktualne naslove i u svakome pogledu, a s obzirom na vrijednost (a to je ono što je i kolega Gilbert5 htio istaknuti, držim...a taj zna šta priča, vjeruj mi ;)). |
Citiraj:
Al nemoj ovdje o logici-zar miš od 500kn ima logike, zar tipkovnica od 1000kn ima logike, zar vodeno hlađenje od 2000kn ima logike... Za sve to postoji logičnija i puuuno jeftinija zamjena pa ljudi opet kupuju jer imaju potrebu i smatraju da nešto tim dobivaju.:D Apsurdo je o tome raspravljati i govoriti nekome jel njegov pojam o isplativosti loš ili ne?! |
Citiraj:
Nemam ništa protiv CF-a, samo smatram da je 5870 bolje riješenje nego 2x4870. To je moj stav,nitko ga nemora podržati i uvažiti.:goood::goood: |
Citiraj:
Ako sa te točke polazimo, ono što sam napisao ranije nema jačih kontraargumenata :) Pusti sada subjektivne dojmove i sl., što si napisao gore (vodeno, miševe...) ;) Edit: E, zaspamali smo topic, ne bih ovo htio pretvoriti u još jedno prepucavanje tipa "čiji je veći"... mislim da je čovjek dobio dovoljno argumenata pa neka odvagne sam šta mu (ne) treba :beer: |
Citiraj:
|
Savjet za kupnju grafičke
Molim za vaše mišljenje u vezi kupnje polovne grafičke kartice sapphire radeon vapor-x hd4870 1gb gddr5. Cijena joj je 800 kn. oko godinu dana stara. Što mislite o toj kartici? Jel to povoljna kupnja? Ili ju se ne isplati uzeti za te novce? Molim vas hitno mi je. Hvala
|
Ako ima garanciju, gotovo da nema bolje kupovine.
|
U ovisnosti o stanju, kompletu kojeg (i ako) dobiješ sa njom, te ako ima garanciju onda je to manje više realna cijena, barem kako se trenutno kreću cijene polovnih 4870.
Inače rabljene 4870 bez garancije su se ovih dana mogle naći i ispod 700 kn, a ima ih podosta po oglasnicima. edit: Žilberto, opet si bio brži |
Sapphire ti daje 24 mjeseca garanciju tako da ak imaš papire imaš garanciju čitavu godinu te se to definitivno isplati!
|
Za garanciju još ne znam dal ju ima. Kakva je razlika između te kartice i ostalih hd4870 ali s 512mb? Imam monitor od 21.5 inch. Jel mi ta memorija igra neku ulogu?
|
Memorija uvijek igra ulogu, samo je pitanje koliko...:)
Nisi rekao najvažnije: koja rezolucija? |
Pa rekao je veličinu ekrana, znači 1680x1050. Na toj rezi ćeš vidjeti malu razliku, ne neku ozbiljno ali koji fps sigurno.
|
Citiraj:
|
Zaboravi 4870CF jer je driverska podrška dosta lošija nego za 5xxx seriju. Prodat dok još nešto vrijedi i ići na 5850 koja ima slične performanse ,Dx11 itd.
|
Uzmi opciju koja ti je jeftinija. I jedna i druga opcija će te služiti još najmanje godinu dana bez trzaja.
Poslije ćeš i ovako i onako pljunuti nekakvu lovu za bolje rješenje. Nije neka situacija u državi tako da čuvaj novce koliko možeš. Bez obzira davali ti pare starci ili se financiraš sam. |
Monitor mi ima full hd rezoluciju. Ništa od te kartice jer je prodana u kompletu s ostatkom konfe. Imate li vi kakav prijedlog što uzeti za nekih 600 do 800 kn? imam amd konfiguraciju. Uzimao bih nešto polovno jer smatram da ću za manje novca dobiti dobru grafičku.
|
pa i hoces, za tvoju rezoluciju bi bilo dobro 1gb rama, dakle ne znam ako ima neka 4850 sa 1gb onda mozes i to, ali naravno 4870 ili 4890 (koja je ipak nesto skuplja) su sve dobar izbor
dakle jedna od te 3, koja god, al da je 1gb rama |
8800 odapela i vrijeme je za kupovinu nove grafe :fuming:
molim vas preporuku do 1500kn max. 5770 , 4870 , GTX 260 ili...? Hvala! |
Citiraj:
Tipujem na Vapor-X http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=7865 |
Citiraj:
najbolje neka polovna 4870/4850 i ustedi lovu |
novo - HD5770
polovno - HD4870/GTX260/HD4890/GTX275, preporucljivo sa garancijom. |
Brzinsko pitanje, hoce li mi proc moci vrtit 5850 kak spada? :chears:
|
Hoće naravno ali ja ipak taj proc još malo nategnuo
|
A čemu ga natezati kad dobitak u igrama neće biti skoro nikakav.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:27. |