PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

crocus 22.03.2013. 14:38

Citiraj:

Autor danielzg (Post 2363898)
zapadna ekipa kakve su tamo staze za spustanje po snijegu?i kolko ga tamo ima?kolko se sjecam isli ste dolje po stazi 9?..to je vozivo?

Nema snijega, samo blato, jako puno blata...

Rebbit 22.03.2013. 14:52

Ako netko ima zračnu vilju za prodat nek se javi.. (tipa tora, recon, epicon, rst first platinum, manitou r7).....

uskoro kupujem nesto pa ako se zelite rijesit tu sam...

usput:
prodajem marz. mz race bomber, 100mm, preload, lockout, disc + vbrake, steerer 24cm 1.1/8...

evilZlayo 22.03.2013. 15:01

Citiraj:

Autor zubich (Post 2363929)
ovaj zapadnjak ne obečava da će se ići do lugarnice...

ako je kao prije 2 tjedna onda nam se sigurno neće dati, jer barem 3km pedaliranja od risnjaka do lugarnice po snjegu neće proći.

edit:
mogli bi se vi spustiti do risnjaka i eto nas tamo :D

nećemo bit lijeni, udarit ćemo po cesti o lugarnice pa ja častim medicom! :no2drug:

zubich 22.03.2013. 15:20

očito nema puno snijega, kaže turkehz.... tako da nemam opravdanje :( morati ću pedalirati

Shoshy 22.03.2013. 15:50

Đojnam se i ja ak mi nekim čudom shock bude gotov danas.

Cuky 22.03.2013. 16:06

Ima netko za prodat desni x9 shifter za 9 brzina?

Ovakav
http://www.bikebling.com/v/vspfiles/...ft-Rear-2T.jpg

Ako ima na pm ;)

danielzg 22.03.2013. 17:09

Onda se vidimo oko 11 u lugarnici pa cu s vama na tu stranu dolje...

Mitsuoka 22.03.2013. 17:50

Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com
ne znam zašto je panorame okrenulo ovako, al jbg. Uglavnom, s ovoga mjesta se vidi skoro cijela Splitsko-dalmatinska županija, a kako je lijep dan, vidi se Vis, Biševo, Sv. Andrija,...
Uglavnom pogled ostavlja bez daha :)

Nažalost, spust je samo kratko zanimljiv, a onda opet široki makadami i cesta. Trebalo bi produžit malo put zapada i onda bi trebalo vidjet u kakvom je stanju planinarska staza, ali to mi je zacrtano za neki tjedan koji dolazi...

B0rk0 22.03.2013. 20:05

ja i kolega idemo sutra u 11 s lonjscine, moramo se malo naspavati :D. pa ako se netko zeli pridruziti, oko 11 smo kod Dione.

riceburner 22.03.2013. 21:25

lepo dok je bila utakmica ja na biciklu, jedino sam napravio krucijalnu gresku otisel u sumu na racing ralfu:nono::nono:
neznam kaj je bilo veselije, uspon ili spust, totalno nekontrolirano, podloga kakti suha, a ono fina emulzija zemlje i lisca :wtf2:

Pohrani.com

Pohrani.com

sutra ako cu imat vremena idem na nobi niku ili debelom albertu :kafa:

night_rider 22.03.2013. 21:32

bravo deda rice!

De5tr0yer 22.03.2013. 21:35

U lijepo izgleda ova rampa :)
A bajkić ti je ovaj vizualno bolji od svega što si imao. Vjerujem i u vožnji.

Mar 22.03.2013. 21:46

Odličan đir priko Trtra danas, na jednom mistu full DH razletanje :D
Šteta, nisam uslika.

Željac 22.03.2013. 22:16

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2364121)

di to je uopće ?!

i ostatk staze u pozadini izgleda lijepo !

:beer:

Flayer 22.03.2013. 23:57

DB, tema "Zaprešić, Brdovec i..to" ;)

zubich 23.03.2013. 07:41

Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo

Najsmješnije ime teme na svijetu..... Zaprešić, brdovec i ..to

Željac 23.03.2013. 09:20

Itko za par krugova po medvedgradu oko podne; 13:00 ?!
Za zapadnu ekipu moze i prijevoz do himpera.

:beer:

riceburner 23.03.2013. 10:28

Citiraj:

Autor night_rider (Post 2364120)
bravo deda rice!

:chears::chears:

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2364121)
A bajkić ti je ovaj vizualno bolji od svega što si imao. Vjerujem i u vožnji.

fala, ali bilo je boljih, najdrazi mi je bio stari zaskar kaj su mi popalili, moral bi potrazit doma analogne fotke i poskenirat :kafa:

Citiraj:

Autor Onyx (Post 2364174)
DB, tema "Zaprešić, Brdovec i..to" ;)

tak je :goood: to je inace dio moje afterwork rute od 25km :beer:

btw, upravo prestihal 3 gredice, sad idem konom u sloveniju po postu, onda opet 3 gredice stihanja, pa onda simplon sa nobi nikom u sumu, pa posle opet stihanje, a u meduvremenu testiram scsi diskovlje od kolege forumasa :lol2:
multitasking na najjace :dajpivu:

Shoshy 23.03.2013. 10:57

Pa ovo nisu istine, OPET snjezinu nagovjestaju i to u nanosima -.-

jed2i 23.03.2013. 11:18

Šošonja pa već 10 dana se o tome priča :) dok ti skužiš, već će se i otopit :D

Ja sam danas sjeo na bajk, malo se provozao po kvartu :) loža je super, idući tjedan se vozim :)

wnbeeeE 23.03.2013. 12:27

Nevjerojatno je koliko raje sam danas vidio na bajku na relaciji Rijeka - Lovran.
Oš mtb, oš street, ima svega :D

Ekipa iskorištava maksimalno ovaj zadnji dan pred pogoršanje vremena. Nikako da krene više to proljeće.

Shoshy 23.03.2013. 13:01

Citiraj:

Autor jed2i (Post 2364318)
Šošonja pa već 10 dana se o tome priča :) dok ti skužiš, već će se i otopit :D

Ja sam danas sjeo na bajk, malo se provozao po kvartu :) loža je super, idući tjedan se vozim :)

Ma cuo sam prognoze, al sad sam tek vidio da to nece biti jedan dan padanja, neg 3 dana minimalno -.-.

Btw, ima ko motorex 15w ulja? Trebam cca 30-40ml, platim pivu (da sad nemoram kupovati pakiranje od litre)

Lovrix 23.03.2013. 14:33

Predobro bilo danas, spust genijalan, kao i ekipa, jedva čekam opet :)

Botlorn 23.03.2013. 14:45

Citiraj:

Autor wnbeeeE (Post 2364364)
Nevjerojatno je koliko raje sam danas vidio na bajku na relaciji Rijeka - Lovran.
Oš mtb, oš street, ima svega :D

Ekipa iskorištava maksimalno ovaj zadnji dan pred pogoršanje vremena. Nikako da krene više to proljeće.

Moram potvrdit izvještaj. Pogotovo je to čudno za "nebiciklističku Rijeku".
Sreo sam ih na relaciji Rijeka-Kastav - Šuma - Rijeka barem 10ak komada.
wnBeeeE, javi se ako si našao stazu kakvu :D
Ovako je to danas izgledalo:

riceburner 23.03.2013. 15:57

evo ja sad malo odahnuo, rucak i malo odmora :zdero2::chears:

za sad sve po planu islo, vrt prestihan, cesta i suma obavljene :goood:

na granici sreo hrpu cestovnjaka, a u sumi s nobi nikom cist druga prica, ali je i dalje bilo dost klizavo :stoopid:

isel vidit jel ima koga od frirajder suseda, ali nikog nije bilo...
Pohrani.com

pranje guma nakon sume :care:
Pohrani.com

i jedna specijalno za NAJT(NOBI)RAJDERA :chears::goood:
Pohrani.com

i kao sto se mogli vecina vidit na DB trznici, trgovao ribkejdz od marka :rtfm:
to se ustvari zena pocastila :D

Pohrani.com

da, nema zadnjeg menjaca, cekamo da ga donese zeko za uskrs :D:D:D
nis revolucionarno, XTR-970 umesto 971, cisto radi navike...

murina 23.03.2013. 16:35

I nama je bilo divno :D (4Mb)

Destro je toliko močan da je pedalirao na dva bajka, i usput bacio Mirtu u snijeg, siledžija..

Botlorn 23.03.2013. 16:46

Citiraj:

Autor Botlorn (Post 2364445)
Moram potvrdit izvještaj. Pogotovo je to čudno za "nebiciklističku Rijeku".
Sreo sam ih na relaciji Rijeka-Kastav - Šuma - Rijeka barem 10ak komada.
wnBeeeE, javi se ako si našao stazu kakvu :D

Samo da sam sebe quoteam. Prilikom jednog jačeg spusta otpao mi je remote lockout s volana (otkačio se jer je valjda bio tvornički slabije pričvršćem), pao niz volan, prema gumi gdje su ga počupale žice od gume.
Sad imam stalno otvorenu vilicu i sajlu od lockouta u džepu :(
Valjda nije skup popravak, kakav peh...

Okruglica 23.03.2013. 17:02

Citiraj:

Autor murina (Post 2364557)
I nama je bilo divno :D (4Mb)

Destro je toliko močan da je pedalirao na dva bajka, i usput bacio Mirtu u snijeg, siledžija..

a ni padova nije manjkalo..mozda cemo sad bit malo pametniji..treba protrest te glave povremeno ;)

murina 23.03.2013. 17:45

hehe Destro je pred lugarnicu doletio sa stilom. 5+

Nik 23.03.2013. 17:52

Danas je bila masovka na spustu :)

Night, Pope i ja otprasili Leustekom do skretanja za Runolist i dalje cestom, a Daniel sve cestom da se kakti ne zablati - Leustek je u izvrsnom stanju, daleko boljem nego prosli vikend, tak da se zaribal.

U Lugarnici su nas docekali ranorarnioci crocus, Sile i max te cestovnjak Daniel. Ne odmaramo vec odmah krecemo prema Risnjaku gdje nas ceka zapadnjacka ekipa (Zubich, Zlayo, Lovrix, darko from/aus podsused).
Svi zajedno nastavljamo po 9-ki, koja je u gornjem dijelu pod snijegom, u sredini u vrlo dobrom stanju - poprilicno suhom, a u donjem pak komatoznom stanju - oranica natopljena vodom).

Putem smo izgubili Daniela i Popea, vjerojatno su nastavili cestom jer im se nije dalo vratiti do skretanja za makadam koji se uz nekakav potok spusta sve do grada - uglavnom, puno zanimljivija varijanta od voznje asfaltom).

Pred Konzumom je Zlayo zavrtio rundu, i kud koji mili moji - blatni ko prasci.
Danas su neki, ukljucujuci i mene, malo ispipavali Shana i Epica, dobri bajkovi nema sto, sad to treba samo gazit.

p.s.
Spust je snimljen s dvije Hero3 kamere (max i pope), + night je standardno ispucao gomilu fotki, tak da ih cekamo...

night_rider 23.03.2013. 19:08

Citiraj:

Autor Nik (Post 2364599)
night je standardno ispucao gomilu fotki, tak da ih cekamo...

Nisam baš zadovoljan količinom fotki. :nono:
Taman sam htio sve vas uhvatiti na onom zavoju u spustu, poslije Risnjaka.
Krenem prvi, parkiram bajk pored drveta, (baš se tamo istovremeno našao ogromni rotvajler) i nisam ni fotić uspio izvaditi, a već ste se svi spušili dolje..:stoopid:
Ovaj put je bilo siromašno, no naći će se par slika..:D

[edit]
Rice kako drže NN?

rampage 23.03.2013. 19:16

http://www.youtube.com/watch?v=ehgZV...ature=youtu.be

cedrica za direktora svemira :)

zgmmax 23.03.2013. 19:27

Bilo je odlicno danas na Sljemenu.

Leustek do Odvajanja za Runolist bez snijega, dalje smo osli makadamom do Lugarnice. Malo poslje nas stigo i Danijel i dogovorimo se sa zapadnjacima da dodjemo do Risnjaka i doalze Nik, Night Rider i Pope_on_dope i odmah osli za Risnjak.

Pocetak kod Tomislavca kak je reko i Nik je pod snijegom i ide al na nekim mjestima se mora gurat jer je snijeg dubok.

Od Risnjaka pa do kraja blata ko u prici :)

Slika vesele druzine.
http://www.pohrani.com/?2O/z/4VfCrVaF/gopr0034.jpg

Filmek stavim kada se zavrsi upload.
Fala Jed2i-u na posudjenome chest mountu. Slika i kut su fakat odlicni.

danielzg 23.03.2013. 19:28

Mi smo isli preko luksica do sestina i putem iznad ribnjaka do tunela...najbrzi put doma:)

murina 23.03.2013. 20:06

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2364655)

Pohrani.com

SileTzar 23.03.2013. 20:09

Zubich i ja se zamijenili za bajkove na spustu :chears:

Čini mi se da zbilja čelik bolje upija te vibracije, vrlo je stabilan bike, mada nisam naviknut na setup s 5cm (?) lulom i 750 volanom pa mi je prednji kraj bio jako vesel kad je trebalo počupat ga. Trebalo bi ga temeljitije testirat na serijama korijenja i sličnom, recimo 57ica ili 52ojka, ova 9ka je možda preravna za takav bike.
Druga stvar što sam jedva hvatao ručice bremzi koje su prepredaleko, ali barem sam išao onda brže hehe.
Sveukupno taj bajk moli za podesivu sic štangu jer je pedaliranje s spuštenim sicem smrt za koljena. I samo derat. Plus čim ja sjednem na bajk odmah prenesem svoj mojo, dođemo do Konzuma a njemu guma prazna :D

Sad kad sam probao prvi upgrade će mi bit širi volan, ~740. Pa nemre Lovro xc-aš imat šireg od mene :D

zgmmax 23.03.2013. 20:17

Citiraj:

Autor murina (Post 2364675)
Pohrani.com

Ne kuzim :stoopid:

Kliknes na sliku i bude u pravoj velicini

SileTzar 23.03.2013. 20:26

Murina je išao na otvorenje Picassove izložbe pa je pod dojmom.

Gdje ste se vi to lomili po snijegu, kojom ste stazom išli dolje?

murina 23.03.2013. 20:37

Max, pogledaj ponovo svoju sliku :)

Sile, potvrđujem ovo za čeličanu, da se osjeti kako je mekša i udobnija. Mislim da smo i mi išli na 9ku. Taman ste otišli iz lugarnice kad smo mi došli

B0rk0 23.03.2013. 20:53

svi su napisali kakav je Leustek, pa se necu ponavljat.
ja i kolega smo danas isli dolje stazom od Puntijarke do vrha Dotke (kombinacija 18-20, ako se ne varam).
kod putijarke jos ima dosta snijega, ali je taj snijeg bio smrznut, pa je kotac propadao samo 2, 3 cm i moglo se lijepo spustati. bila su jedno 2, 3 komada gdje smo desetak metara progurali, ali velika vecina je lijepo vozljiva. kasnije cak ni nema puno blata, bas su se neki dijelovi lijepo posusili. da nismo kasnije isli na dotku (gdje ima puno vise blata), uopce ne bi morao prati bicikl...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:24.