Citiraj:
Autor keki22
(Post 3820990)
Prvo da ti postavim nekoliko pitanja:
1.Znaš li što je brigde mode?
2.Zašto ti treba brigde mode?
3.Imaš li problema sa ruterom (wlan odnosno wifi) ili pucanje veze?
Kad se radi o brigde modu načinu rada znaći sve je vrlo jednostavno.... Njihova oprema (citaj ruter) daje ti signal koji dolazi sa centrali a tvoja oprema ti koju sam podešavaš ti se brine o pppoe konekciji. Ako imaš neke svoje programe uređaj i sl za koje ti treba konfiguracija (to je obicno kod poslovnih korisnika) uzmi si brigde mode.
Ukoliko želiš da ti ostane TV i samo da si poboljšaš wifi signal fino si kupi jedan ruter (asus tp link i sl cca 50 do 100 eura) ovisno kaj ti treba i fino ga podesiš kao AP. Taj novi ruter spoji samo sa lan kablom u A1 ruter u lan port.
Taj ruter možeš podesiti kako ti god paše fino si namjestiš wifi kako ti paše mislim na ime mreže i lozinku, te ne njega najnormlanije spojiš njihov a1 tv isto lan kablom i sve će uredno raditi....
Ako baš inzistiraš na brigde modu onda ti treba stručna podrška ukoliko nisi na ti sa mrežnom vezom to je malo ozbiljnija prića.
Ako ti treba i savijet javi se na privatnu poruku ovdje pa cu ti objasniti sve ako si negdje iz ZG-a navratit cu do tebe i ako treba sve ti posloziti. (Da se razumijemo besplatno) cisto da vidis da je brigde mode nepotreban barem tebi.
|
Hvala ti na ponudi, ali sam si u međuvremenu sve sam složio. Kako sam napisao, problem je što njihov modem/router nije dopuštao komunikaciju uređaja u lokalnoj mreži , a i dan danas ne znam razlog jer ga niti oni ne znaju i čude sa da je to tako.
Kako si rekao, spojio sam svoj router na ovaj njihov ZTE i na njemu podesio DMZ prema tom mom routeru i složio fiksnu IP adresu prema mom routeru. Jedino ne znam jel mogu isključiti DHCP na ZTE, jer mi nekako izgleda da se ne može podesiti IP adresa bez DHCP-a.
Uglavnom, svi moji uređaji su sada na mom routeru, a jedino su A1 IPTV primjenici preko ZTE.
i sve svoje uređaje na taj moj router , a A1 IPTV prijemnici su ostali spojeni na taj njihov ZTE. I sve sada funkcionira kako treba.
|