![]() |
Citiraj:
Citiraj:
Za rijetke Lumie se to može tvrditi - L1020, L92X, L830 (ajde još možda L800 i tacna) |
tišina
Nikakvih novih komentara o wp10 već jako dugo ili ima neko drugo mjesto gdje se o tome priča?
|
A kako će imati kad je OS napušten, apps se više ne razvijaju, hardver je pregazilo vrijeme,...? WP je prošlost.
|
ima novina do kraja godine ukida se podrška za whatsapp
|
Citiraj:
ko da pitas zasto nitko ne komentira snijeg od prije 5 godina. mrtvo/propalo/nestalo/a jos di koji uredjaj ako radi kod neke babe ili dede je nebitan. |
Mene hvata nostalgija za plocicama.
Sent from my SM-A520F using Tapatalk |
OS je imao potencijala jer je radio fluidno i na slabijem hardveru. Bilo bi dobro za korisnike da se nastavio razvijati, ali MS je očigledno imao druge planove.
|
Nekako mislim da su korsnici imali druge planove. :D
|
Koliko znam, dosta ljudi je koristilo taj OS ponajprije zahvaljujući Lumijama koje su imale dobar omjer uloženo/dobiveno te je imao sve apps potrebne normalnom korisniku (navigacija, komunikacija,...). Osobno ne vidim nikakav jaki razlog zašto je MS digao ruke od njega.
|
Citiraj:
Pa vjerojatno dodjes do trenutka kad shvatis da to sto radis vise nema smisla i jednostavno odustanes.:D U ovom slučaju lova nije bitna. |
Citiraj:
Kak god bilo, ja još uvijek koristim Lumiu 535.:) |
Ja sam gledao da ponovo uzmem Lumiu 950 (zadnja je odapela nakon 3 godine koristenja, pokisao do kostiju, nasukala se vode I nikad se vise nije upalila :( ).
Samo da su dodali da edge moze PWA-ove instaliravati sa podrskom za push notifikacije, uzeo bi ga bez razmisljanja. Ostalo sto mi treba je Outlook (ovo mi uzasno fali, mogucnost da pinnam dva mail-a na start screen i na live tile-u vidim sta me na kojem ceka), Whatsapp i dobra kamera. 2/3 ima, jer cini se da bi Whatsapp mogao prdnuti uskoro (najavili su da vise nece biti dosupan na WP) pa mi je malo meh... a stvarno mi fali WP. |
Razmišljam svoju Lumiu 640xl vratiti u uporabu, mogla bi poslužiti kao dash cam, ovako samo bezveze skuplja prašinu u ladici. Moram samo stalak neki ubost, vjerujem da će biti bolje rješenje od kojekakvih kupovnih jeftilena.
I btw. kad smo kod nostalgije ne nedostaju mi pločice, ali zato dark mode i Glance screen nedostaju. Baš nedostaju. Citiraj:
Citiraj:
|
Kao što sam već i ranije spomenuo, da Microsoft nije svakom novom verzijom/nadogradnjom OS-a srezao broj podržanih uređaja, imao bi sigurno i veću bazu korisnika i programeri bi sigurno razvijali aplikacije za WP/WM. Ovako su i odlični i jaki uređaji postajali zastarjeli svega par mjeseci nakon izlaska na tržište a Microsoft zbog toga nije ni trepnuo, makar je korisnik s takvim uređajem itekako bio nezadovoljan. Kada je takvih korisnika bilo sve više, baza se počela smanjivati i broj korisnika je drastično pao, čak ispod kritične mase koja bi bila dovoljna za zainteresiranost bilo kojeg programera aplikacija. Time si je Microsoft sam pucao u stopalo jer su imali OS koji je bio odličan i bilo je potencijala da zauzme velik udio tržišta.
|
Jep, sjetimo se migration path-a sa WP7 na WP8... kupi novi uredjaj :D
Onda migration path sa WP8 na W10M... kupi novi uredjaj :D Stvarno su bili panjevi sto se toga tice, WP7 na WP8 sam jos nekako progutao, onda sam se duuuugo zadrzao na WP8 jer mi ih je vise bio pun k... a HTC 8X mi je stvarno bio savrsen mobitel da bi ga mjenjao. Dan danas mi fali to gumirano kuciste. Cijelo to vrijeme sam freelance-ao WP app development, pa sam imao dobar razlog uzeti W10M uredjaj, ali sam dobar komad vremena sacekao, da opet ne useru sve. Na kraju uzmem Lumiu 950, a platforma lagano u grob. Blah... |
Žalosno. Po meni je to bila obećavajuća platforma, čak i s manje dostupnih aplikacija. Bio sam vlasnik 920 i 930, strasni mobovi za to vrijeme. Pločice su bile next level. Al jbg, baš steta što su samo tako olako pustili da cijeli projekt propadne.
Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk |
Citiraj:
|
Šteta što se raspalo... Najbolje iskustvo korištenja mobitela sam imao upravo na WM 8.1. Ultra brzo, sve na dohvatu palca, camera lenses, people hub, photos hub itd itd. Milina jedna. A od mobitela sam imao Omnia7, HTC 8X (prodao ga tu na forumu), Nokia 920 (najbolje napravljen mobitel ikad), 1520 i onda 930 (ta je bila najgora).
|
Vidim da tema još nije mrtva pa eto pitanjca. Na 950 xl ds me je počela zezti kamera ima neko vrijeme, neka greška i broj izbaci. Sad je jednostavno mrtva, prednja i zadnja. Reset moba ne pomaže a na netu sam našao da su neki problem riješili sa nekim alatom koji se na komp skine. Zna netko takav problem i rješenje možda? Zahvaljujem.
|
Citiraj:
|
I ja sam presao sa WM + WP kombinacije na iOS + iOS pocetkom godine. I dalje mi fale tileovi (najvise mail), fm i ozbiljno sucelje.
Imao sam samo jednu Lumiu - L520, i to za development. Ativ S i dalje radi, a Mi 4 na kojeg sam flashnuo W10M sam flashanjem ubio prije par mjeseci. |
Pozdrav, zna li netko kako kontakte prebaciti sa wp na android?
Prčkam nešto ali se nisam proslavio. A i po androidu napikavam jer nam je to prvi susret. |
Ne znam ima li kakva aplikacija, vjerojatno ne jer je WP mrtav
Ja sam radio ovako i uvijek je radilo: https://www.wintips.org/how-to-trans...android-phone/ Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
|
One drive ima za obje platforme i funkcionira isto kao i gugl drajv
Gesendet von meinem LM-V405 mit Tapatalk |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:34. |