PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Apple iOS - info, pitanja, jailbreak, downgrade, unlock, FAQ (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=132190)

Mileni 18.10.2016. 17:36

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2979183)
kak mi je na novom mobu clean iOS 10, začudilo me da je sve šifre wifia zapamtio to jest spojio me bez ukucavanja a nemam nikakve backupove ni ništa uključeno

samo iCloud Keychain je syncan, možda to pamti wifi šifre? iako piše da je za kreditne kartice..

Keychain ti pameti sve. Od obicnih web formi, lozinki, wi-fi sifri, kreditnih kartica, pa na dalje. Ja to imam syncano izmedju izmedju maca i iPhonea :)

mamutarka 18.10.2016. 17:55

aha, to i contacts jedino imam syncano, nisam neki pobornik backupa, neznam zašto al nemam filing da je nešto ''new'' ak povučem bekap :D

Mileni 18.10.2016. 18:03

iOS aplikacije su sandboxane. Dakle jedna ne moze utjecati na drugu. Ni teoretski.
Ako radis iCloud backup, napravi backup svega. Novi mobitel set as new, pa onda povuci backup. Na taj nacin OS je nedirnut, ali dobijes nazad sve ostalo.

Ja danas povukao backup na iPhone 6s. Pozivi izlistani, sms poruke na mjestu, viber/wa poruke takodjer tu, Tapatalk sam ulogiran na sve sto sam inace ulogiran, itd. Cak je i multitasking identican kao na mom prijasnjem iPhoneu, tj. aplikacije su bile poredane kako sam ih ostavio :D

Istina, ovo je iTunes backup. Ali na isto izadje :)

rak21 18.10.2016. 21:39

Itunes backup = icloud backup

Razlika je u tome sto se aplikacije prekopiraju fizicki na komp prilikom bekapa sa itunesima a na cloudu samo postavke i popis aplikacija pa skida ponovno na mob..

Mileni 18.10.2016. 23:03

Zato i napisah 'na isto izadje'. Po meni nema nikakvog smisla ne povuci backup nazad. Moj backup datira jos od mog prvog iPhonea, iPhonea 4. I svaki put isti povucem nazad.

Franzek 24.10.2016. 19:23

Izasao IOS 10.1

Brown Acid 24.10.2016. 19:40

Pozdrav, evo da bacim tu pitanje pošto sam neznam što i kako. Sestra od kolege si je kupila kada je izašao iPhone 4s, u međuvremenu, kolega ga je dobio i koristio..uglavnom za pozive, i neki dan me zove da ga mobitel trazi AppleID i password, a naravno nitko od njih dvoje nezna ni s kojeg su se maila registrirali ni koji password stavili jer..a realno jer su tupavi. Računa nemaju, možda bi se dao dobaviti jer je kupljen na preplatu u t-comu, ima originalnu kutiju na kojoj piše IMEI i serial, te sve sta dolazi s njim..tako da ne bi ispalo da je ukraden ili neznam sta. Kome bi se uopće trebalo obratiti..jer šteta da je zbog zaboravljenog usernamea i passworda telefon koji je jos ispravan za kantu. Nekako mi logika nalaže da t-com nema veze s tim.

mamutarka 24.10.2016. 21:17

Fora je ovaj depth effect u 10.1, cak i u mraku ispadne fino, po danu vjerojatno jos dosta bolje

mamutarka 31.10.2016. 23:41

10.2 beta https://youtu.be/qGiAkvEaBbY

JuiceBox 02.11.2016. 16:20

Ima'l ko problem da mu danas steka citaj zajebaje skidanje appova sa appstorea. Ili okrene jedan krug pa opet mogu install ili vrti minutu pa krene download ? probao i gasiti i hard reset i ista stvar.

gbijelic 08.11.2016. 12:05

Kako namjestit da mi screen ne ostane upaljen kada je na punjenju...tj bude iskljucen i kada dobijem poruku onda ostane upaljen

Sent from my iPhone using Tapatalk

mamutarka 08.11.2016. 17:14

neznam kaj si točno pitao ali meni screen nije upaljen kad se puni

mob mi se na punjaču ponaša isto ko i kad se ne puni, nema razlike

Davor2210 08.11.2016. 17:18

Ne može ostati upaljen. Kad dođe poruka upali se i nakon par sekundi gasi. Za SMS se može postaviti da ponavlja obavijest za poruku u vremenskim intervalima.

gbijelic 08.11.2016. 18:27

IOS 10 je na 6s plus... zakljucan, puni se i dodje npr poruka na messenger i ostane tako upaljen, nista se ne gasi....isto tako ako svira tunein radio i pritisnem home tipku jednom da se upali ekran i isto tako ostane...sve se to desava ako je na punjenju, ako ne sve radi normalno

mamutarka 08.11.2016. 18:30

probaj ugasit upalit mobitel to je bug neki, evo moj se puni, stigne poruka na whatsapp, svjetli par sekundi i ugasi se

gbijelic 09.11.2016. 10:25

I dalje isto i nakon nekog updatea 10.11

RascaL 09.11.2016. 12:07

Zvuči kao da je Auto-Lock isključen.

Sličnu situaciju sam imao nakon što sam ga namjerno isključio i kasnije zboravio. Nisam odmah primjetio jer koristim Low Power Mode, a u njemu se Auto-Lock automatski stavlja na 30 sekundi.

Ukratko, ako nije Auto-Lock u pitanju, probaj Low Power Mode i vidi da li se išta mijenja.

mamutarka 10.11.2016. 18:11

nešto sam prčkao po mobu i pod Settings - General sam dolje imao nekakav profil od tmobilea, dolje di je iTunes WIFI Sync i VPN

i taj profil sam deletao

e sad, čemu služi to? meni net 3g, 4g normalno radi, što sam to deletao i trebam li to?

(taj profil se instalirao kad sam prvi put upalio mob, stigao sms od tmobilea i instaliralo se)

Dottore 10.11.2016. 21:32

Ako se ne varam, to je profil za GPRS/MMS postavke.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

vedran031 12.11.2016. 19:07

Imam 5s sa ios10 i vidim pod health da mi mjeri (predpostavljam) koliko sam koraka prehodao, na koju foru on to mjeri i dali netko ima iskustva s time ili mozda nekom slicnom app na ajfonu?

mamutarka 12.11.2016. 20:01

Mjeri sa posebnim procesorom https://en.m.wikipedia.org/wiki/Appl...n_coprocessors

Dragster 24.11.2016. 17:28

https://www.youtube.com/watch?v=RPbWKvIGqwM

malo zajeban bug u iOS-u

Thermaltake 26.11.2016. 21:04

Dakle imam iphone 4, mobitel sam dobio, no prijašnji korisnik je zaboravio apple ID tj. svoju šifru od gmaila, a i reko je da više taj gmail ne koristi pa me zanima da li se to može kako otključat ili da ga vratim nekako na tvorničke, dal mi netko može pomoć pošto nisam baš sa iphone-ima se susreta i sa ovim stvarima.

Omerta 26.11.2016. 21:38

Ako dobro mislim, moš ga bacit :D

buljaka 26.11.2016. 22:01

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 2993350)
Dakle imam iphone 4, mobitel sam dobio, no prijašnji korisnik je zaboravio apple ID tj. svoju šifru od gmaila, a i reko je da više taj gmail ne koristi pa me zanima da li se to može kako otključat ili da ga vratim nekako na tvorničke, dal mi netko može pomoć pošto nisam baš sa iphone-ima se susreta i sa ovim stvarima.

jedino što možeš je prodati ga u dijelove

Poslano sa mog SM-G930F

Brko 26.11.2016. 22:02

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 2993350)

U uredu ga koristiš kao lijepi uteg za papir.
A prijašnji korisnik ga je vjerojatno otuđio ili prekupio takvog pa sad kad vidi da nemre niš sa njim, poklanja ga. Ne vjerujem da netko zaboravi account ID na koji mu je regan mobitel.

Jednostavno, taj tvoj prijasnji korisnik je ili bogomdana bena ili lopov.

glazZ 26.11.2016. 22:13

Ako ga ne restoras imat ces iPod :)
Ako ga restoras uteg za papir kako kazu.

RascaL 26.11.2016. 22:22

Ukratko, iCloud se može zaobići, ali se u konačnici mob ne može koristit za pozive i ne rade notifikacije.

Thermaltake 26.11.2016. 22:37

Znači ne može se ko recimo android ono u recovery nekakav otić obrisat OS i stavit drugi ili tako nešto ?

spawn 26.11.2016. 23:16

Moze ali prilikom aktivacije trazi icloud username i password

Hrconja 27.11.2016. 08:55

Ostavim nocas mob bez punjaca i izgubi jedno 12 posto baterije sam od sebe. Nekako mi se to cini previse. A vama ?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

spawn 27.11.2016. 19:12

Icloud zastita je najgluplja stvar koju je netko mogao izmisliti kad je u pitanju find my phone. Ako je lozinka na ekranu ukljucena za zastitu podataka lopov ne moze staviti karticu unutra i koristiti mob da da ga vlasnik nadje. Ako nije ukljucena, podaci nisu zastićeni. Ako je lozinka ukljucena a icloud opcija nije ukljucena,onda restore rijesava stvar tj pokrece mob ali vise nemas ni mob ni podatke,ali lopov ga normalno moze koristiti te ga policija moze naci preko IMEI broja. Ljudi onda ne razumiju cemu sluzi find my phone kad on ne radi ako nisi spojen na net (wifi ili gsm) a na net se ne moze spojiti ako ga lopov ne moze aktivirati radi iClouda. :zbunj:

Brko 27.11.2016. 19:24

Spamara i hejtara pobrisana, nagrade podijeljene, idemo dalje bez spamare i hejtare :)

@Thermaltake
Molim te da završimo priču o tvom iPhoneu sumnjivog porijekla. Sve smo ti rekli. Ili ga ti pokloni dalje ili ga vrati ili ga koristi kao ukras. Točka i bok zdravo doviđenja, bez nadjebavanja o iOS-u. Već smo rekli, kome se ne sviđa, imate Androide i WP pa guštajte.

vorda22 28.11.2016. 10:46

znaci iphone je zakljucan passcodeom, svi pokusaji restoranja preko itunesa zavrsavaju sa tim da se u pola downloada softwarea za update iphona: iphone izadje iz recovery moda i itunes javi da se ne moze spojit na njega jer je zakljucan passcodeom, a software se i dalje downloadira...

jel ima netko ideju sto napraviti?

update: sad sam pustio da se downloadira software do kraja, pa onda stavio iphone u recovery mode. kaze extracting software i updejta...bas me zanima hoce li maknuti passcode...

Dottore 28.11.2016. 12:47

Passcode ti ostaje trajno dok ne otključaš i isključiš u sigurnostima. Ovako nisi ništa uspio niti napravio . Puno vike ni za što.

Sent from my Nexus 6P

Mommistake 28.11.2016. 13:39

Već je bila slična tema ovdje, jedan od članova foruma je napisao da ima lika u ZG-u koji to radi za lovu, da postoji način.

Možda malo pretražiti forum, ali on je tako tvrdio, znam jer sam ja bio u raspravi jedan od tih koji mu nisu vjerovali.

RascaL 28.11.2016. 15:33

Passcode se do sada mogao maknuti putem uređaja u servisu (brute force). Funkcionirao je na principu da automatski restarta ako je pogrešan unos i na taj način vrti brojeve dok ne pogodi kombinaciju.

Ključna stavka za napomenuti je da je to funkcioniralo dok je passcode imao 4 polja za unos. U međuvremenu je iOS 9 uveo 6 tako da nisam siguran da li se situacija promijenila.

vorda22 28.11.2016. 15:48

evo uspjeo je update i restore, maknuo se passcode, ali sam naravno morao imati user/pass od iclouda. sad su na nuli iphoneovi :)

Brko 29.11.2016. 07:08

Vidiš da nije nemogućo :p

Buger 29.11.2016. 09:10

Postoji li koji jeftini način da se iPhone 5 kupljen u Njemačkoj i lockan na njihovu mrežu unlocka? Lokalni servisi traže oko 700kn za to...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:20.