![]() |
I koji SSD je naručen?
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kakav je ovaj na akciji u linksu ?
za win dovoljan http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.400.105 |
Citiraj:
Ako ti već nisu bitne neke pristojne performanse, onda imaš ovaj: http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.400.106 Ako bi baš malo bolje, imaš ova dva (u Linksu naravno, ako je to jedina trgovina za shopping): http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.400.079 http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.400.058 |
TX :D
A niš , onda ovaj od 64 , taman za win i još nešto, a raptor ostaje za ostalo ... |
Citiraj:
|
Ljudi, nebi bilo lose da se napravi neki minijaturni popis ssd-ova sa karakteristikama, itd.
Neka popis bude u zasebnoj temi, ili u prvom postu ove teme (neka ga admin nekako zgura). Sry, alo ovo je vec postalo malo glupo. Tomy vec ko papagaj odgovara u vezi Samsunga. Iskreno, nemam nista protiv Samsunga niti bilo kojeg ostalog proizvodjaca, niti Tomy-ja, ali znam da bi i sam sebi isao na zivce da se moram non stop ponavljat ljudima. Na taj nacin ce se thread drzat ciscim, preglednijim, itd. Tablica neka bude slozena po proizvodjacima, vrsti kontrolera, svejedno ;) |
Nego, ima li tko komentar na ovaj ssd: http://www.nabava.net/trazilica.php?...+ove+kriterije cijena je smiješno malena?
|
Vidim da se dosta vrti priča i oko vrste kontrolera kad su u pitanju ssd-jci.
El ima razlike u načinu rada na p45 od novijih chipseta ? |
|
Citiraj:
Možda je fora u kontroleru? Jel tko zna šta više o pouzdanosti? |
Citiraj:
Citiraj:
Svaki SSD ima kontroler, zapravo je to "pravi mali procesor" s cache-om, i to je ono što određuje kakav je SSD. Otprilike kao i kod grafičkih kartica, grafička je posebna komponenta sa svojim procesorom i memorijom. Naravno da proces i memorija na SSD-u i grafičkoj imaju posebno namjenu. Citiraj:
Citiraj:
|
pitao si me koji je uzet na kraju... force3 je otpao zbog dostupnosti i uzeto njegovo veličanstvo šugavog firmware-a vertex3 :D
|
Mislim da znaš što slijedi :D
A zašto ne Samsung? |
a gle... firmware update je prva stvar.
nisam zato kaj ga ti voliš :D :D šalim se... dostupnost je bila krucijalna. |
Ma nemoj me krivo shvatit, a ni ostali isto, slobodno kupujte što želite ipak su to vaši novci. A ovo što ja pitam zašto ne Samsung, to ja ovak malo iz radoznalosti.
|
stvarno nisam imao izbora, yebiga.
mogao sam ocz solid, agility ili vertex 3. |
Bit će bolje drugi put. ;)
|
flešat ću ga prije sastavljanja novog kompa i hope for the best :D
|
Sretno! :fiju:
;) |
Citiraj:
Ja imam 2 kom sa tim kontrolerom i od 2.06 sam imao samo jedan BSOD. AK si uzeo 120gb onda si uzeo zvijer bez obzira sto ostali kazu. Veretex 3 dolazi sa 2.11 tak da neces trebat fleshat osim ak te ne uhvati neki sa zaliha i starim FWom..Ako i bude simao problema stavi 2.09 jer sa tim FWom 99% radi bez problema. |
šta sa 2.11 ne rade dobro?
60gb sam uzeo. |
Imam pitanje za dotični disk pošto se nisam previše družio sa SSD HDD.
OCZ Vertex Plus Series 60 Gb, cijena i garancija mi izgledaju jako dobro; no kakav bi bio u praksi? |
Da kratko javim kao je zavrsila moja eskapada sa SSD-om.
Da ne bude dosadno pokazalo se da mi je maticna (kontroler preciznije) poceo krepavat ili je barm bio bolesno musicav + OCZ SSD Agility 3 120GB je isto bio polu ispravan sta je rezultiralo velikom dozom frustrirajceg testiranja svega zivog, od napajanja preko rama do grafickih da bi na kraju dobio novu maticnu "Asrock P55 Extreme4" i novi SSD od Corsair-a 120GB Force Series 3 (fala bogu na instituciji garancije). Fala ekipi iz ADM servisa (jos sam duzan pivo) :chears: Da se ne ureknem (kucam u drvo tri puta) evo sve radi ok preko sedam dana :D :D :D SSD je spojen na SATA3 preko Marvell kontrolera, da ga probam spojit na SATA2 od intel chiseta? Znam da je intelov kontroler SATA2, ali o Marvell-u se prica kao o sporijem ali manje musicavom. Brzine i ine brojke uskoro. Fala svima na savjetima i sugestijama :chears: |
Mislim da bi taj Marvell ipak trebao biti brzi od intelovog SATA2 kontrolera, premda ima slabije perf. od intelovog SATA3 kontrolera.. steta sto nemas intelov SATA3 da bacis brojke sa full bandwidthom..
Ak bi uzimao uzeo bi taj sto si ti dobio.. :D |
Citiraj:
Za vecinu rade dobro ali za jedan dio ljudi ne tako da je moguce. Ja sad imam na oba i nemam problema. Uglavnom 2.09 je za sad najstabilniji ali vrlo lako se moze desit da ce i 2.11 radit bez problema. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Dali se isplati za 1000kn kupiti vertex pro 120 gb ili je duplo sporiji u odnosu na vertex 3 60 gb (ista je cijena) maticna je asrock p67 pro 3 ?
Ili ako imate bolju preporuku za best buy ssd do 1000kn... |
Citiraj:
|
Takodjer preporuka za vise Gb, *ebes sata3 kad razliku u real-life situacijama nikad neces primjetiti, a duplo vise prostora ipak dosta znaci - pogotovo na Ssd-u..
|
Citiraj:
Rađe Intel ili samsung SSD sa drugim kontrolerom I bilo bi dobro da ima trim support. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:25. |