![]() |
Citiraj:
Posto se radi o izradi CNC stroja gdje ce biti prasine te eventualnom servisiranju istog pa sam mislio odraditi s ovim konektorima. Mada za pocetak mozda odradim s klasicnim 4pinskim od napajanja, a lako kasnije prebrikam zice na ovaj tip. |
Ovi sa slike idu sa maticom. Takve iste koristim i na svom cnc-u, uštekao sam ih i zaboravio na njih skoro već 5 godina. Ima tu izbora, ali njih bi prepopručio jer su stvarno jako česti i lako nabavljivi.
|
Pazi da se konektori ne zapale, mikrofonske struje su mizerne :)
Pošto trazis 4-pinske, pretpostavljam da su za motore, najjaci konektori kod audio opreme (s kojom sam radil) su speakon, 4pinski su NL4FX koji imaju power rating 16A na 250VAC. Combo M+Ž bi trebali biti ispod 50kn. |
|
Da ne otvaram novu temu, vezano je za hobby zeleni bosch usisavač. Dobio sam ganc novi jer sam stari slao na reklamaciju nakon cca 2 god od kad je kupljen.
Dal dok ga sad registriram imam opet 3 god gare ili vrijedi od dana kupnje? |
|
Citiraj:
Ako si dobio refurbished, sa starim serijskim onda ti se nastavlja jamstvo. Tako nekako ide. |
Veli ganc novi. Onda ganc novo jamstvo ide.
|
Regao sam ga na bosch, znači novi serijski broj, tamo piše 3 god gare, samo dok šalješ na reklamaciju moraš i račun imat. A ja imam stari račun sa amazona koji mi je sad vrijedio, a od novog sam dobio samo dostavnicu na kojoj piše Novi alat brzo jamstvo.
|
Zašto misliš da trebaš račun imat? Dovoljan je samo ovjereni i potpisani garantni list s datumom.
|
Zato jer su mi prije neg sam slao stari usisavač iz Boscha javili:
'Molimo vas da uz uređaj pošaljete dokumentaciju (račun i jamstveni list) te kratki opis kvara.' |
Mogu oni pisat što hoće, u zakonu se nigdje ne navodi račun koliko ja znam.
|
Citiraj:
Ali ako si na webu regao, ja se nebi s tim zamarao. Imaš tu potvrdu i btk. |
Pa to sam i napisao. Ako je ovjereni, potpisani garantni list s datumom, to je to, niš više ti ne treba.
|
Znate li možda koja vrsta masti se koristi u ovakvim plastičnim ulošcima za slavinu/bateriju?
https://materijali-sa.com/proizvod/c...y35-duza-ecos/ Mast bude između svih plastičnih dijelova da se lakše pomiču i bolje brtve. Od kamenca mi je prvo zapekla ručka, a onda veliki vijak koji drži taj uložak ispod. Sreća pa sam imao špricu da ušpricam ocat unutra, inače ne znam kako bih skinuo. Čišćenjem kamenca sam skinuo i skoro svu mast. Vodoinstalateri uvijek mijenjaju cijeli uložak, to je za pi*kice, a ja ga popravljam. :D Zasad sam stavio običan silikonski sprej, ali nije baš idealan za to. Jedan kolega je predložio Ivasim Biosim kao fiziološki neškodljivu mast, ali ne mogu je naći u lokalnim trgovinama. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
U Lidlu se prodaje Parkside igracka za graviranje, jucer sam je ugledao, jedna je bila izvadjena. Upalio, izrazito neuvjerljivo mi taj motorino zvuci, kao da nema prevec snage, ni kad je napunjen do daska. http://www.forum.hr/images/smilies/dunno.gif
Jel netko koristio taj model, te ima koju korisnu iz prve ruke? ... |
Tražim traktorsku kosilicu do 30 tisuća kuna, bez PDV.
Voćnjak je na brdovitom terenu (nema kamenja ni stijena), površine 2,5 hektara. Trenutno kosimo traktorskim malčerom + trimer. Imamo bočni disk s ticalom za malčer, ali još uvijek na dosta mjesta moramo uzeti trimer. Na što obratiti achtung kod kupovine? |
bok,
imam pištolj za vruće ljepljenje, interesira me dali u sve patrone jednako dobre ili postoje koje bolje i čvrće drže kad se nekaj zaljepi ? i gdje ima za kupiti ? znači nešto kao super ljepilo hvala |
Ako mislis na tekuću plastiku nije ti to baš super lljepilo. Ako želiš super ljepilo a da je slicno nabavi dvokomponentno
|
Ima razlike, one iz tedija pepca i sl su govno, iz bauhausa/peveca su dobre.
Ja sam drzac za rucnike zaljepio sa tim, jer zena nije dala busit pločice, kvalitetni drže godinu dvi dana, nekvalitetni dan. |
hvala za info :)
:chears: |
Hobby lemna stanica puhalica kopija VTSS210 ispod 400kn je rijetkost. Ja sam odlucil jednu zeti, pa bum videl kolko sam se zahebo :)
|
Ja sam imao dosad bar 5-6 zračnih. Ove do 800-900 KN su skoro sve iste. Odlemiš zalemiš čipove i smd komponente bez problema, samo treba uhvatit idealnu temp i jačinu puhanja.
|
|
Dal je ova crna akku iz performance udarna ili obična?
Pise da je udarna, ali izgledom mi se cini da je obicna |
Citiraj:
|
Pa ak piše udarna, valjda i je onda. Ne znam kak bi po tvom udarna trebala izgledat. Riječ je o običnoj udarnoj, ne sds+ pa da vidiš razliku. Moja udarna makita zgleda isto ko i obična samo što na dialu nakon brojeva, položaja za bušenje i šarafljenje, ima dodanu oznaku čekića.
|
Mislio sam da je u pitanju udarni odvijač ...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:23. |