PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Onna 16.03.2013. 17:06

Kustošijanski makadam po snijegom i ledom (prva tri km ok, kasnije klizalište). Devetka sasvim ok (čit. vožljivo blato). Zanimljivo iskustvo! :-)

Okruglica 16.03.2013. 17:15

Citiraj:

Autor night_rider (Post 2359560)
Na Sljemenu danas ludnica... :goood:
Sveukupno 7 sati na bajku..:):) ja bi još,, al sam fakat umoran:roller:
Mirta, broj1, Tomiotok, Danijel, Destro, Nik i ja!
Bilo je svega.. leda, snijega, smrzavanja, ozeblih nogu, grijanja, klopanja, cuganja, sunca, driftanja, padanja na glavačke, proklizavanja, pa opet padanja po snijegu, guranja kroz snijeg, propadanja do koljena u snijeg, držanja ravnoteže (pokušaja) po snijegu, i na kraju blato, blato i blato na kvadrat.. blata preko glave, svi smo bili ko pajceki :roller:..
Opširni foto izvještaj cim uhvatim vremena.
fenomenalno.. Super smo iskoristili zadnji snijeg ove sezone:beer:

Uuu jesmo :) Super zabavno. Dva pada..jedan na glavu, a jedan salto i kotrljanje :) Hvala Danijelu kaj nam je ponudio pranje bajkova. Spasio si nas :fala: Destro dostavljen gdje je trebalo, a cak ni hlace nije morao skinut :P Nightrider, ak bus fotke stavil brzinom kak se vozis i slazes svoje stvari, onda bumo se nacekali ;) O...imamo i Yetija u ekipi :)

murina 16.03.2013. 17:22

Uf šta sam ljubomoran

night_rider 16.03.2013. 17:55

Evo par brzinskih isječaka. ;)
Ostatak, ziher ne prije sutra navečer-- i to ako..
Ajmo:

Gužva u šesnestercu..
(Destro napravio zastoj lomljavom po dobokom snijegu):goood:
Image Hosted by ImageShack.us

After, (blatni NIk)

Također "nečista" Mirta(Okruglica)

Danijel (The Car) :) Fala jos jednom kaj smo fino pocistili bajkove kod tebe

Tomiotok (Cold Man in black):D, Nik, Destro

Broj1 (borba po Leusteku)

Mirta, uzbrdo skoro najbrzi,, a nizbrdo po snijegu sam imao 3 velika problema.
1) nisam spuštao sic stangu pa je to malo skakljivo i tesko je drzati ravnotezu kad te snijeg ljulja lijevo desno..
2) spd,, nakon 5 min nije više bilo šanse da se ukopcam,, na šuzama se nakupio led + snijeg, takoder i na pedalama.. (klizao sam na batrljcima):D
3) čičak od šuza zbog silnog snijega nije uopce drzao, tako da sam par puta zavrsio bos na snijegu.:D

Uglavnom po snijegu ne ide sa spd-om i dignutim sicem baš najbolje.:stoopid:

btw.
Pazi sad kad mi Jelc opet skine post!:roller:

De5tr0yer 16.03.2013. 18:02

Ehehehe, ovoj prvoj fotki je prethodilo takvo ludo prevrtanje na nos da sam ušmrkao malo bijelog kolko sam se smijao :D

Ma cijeli spust je bio odličan, a znate mene kad se smijem i derem kad mi je zabavno :D

Okruglica 16.03.2013. 18:23

Citiraj:

Autor night_rider (Post 2359585)
Evo par brzinskih isječaka. ;)
Ostatak, ziher ne prije sutra navečer-- i to ako..
Ajmo:

Mirta, uzbrdo skoro najbrzi,, a nizbrdo po snijegu sam imao 3 velika problema.
1) nisam spuštao sic stangu pa je to malo skakljivo i tesko je drzati ravnotezu kad te snijeg ljulja lijevo desno..
2) spd,, nakon 5 min nije više bilo šanse da se ukopcam,, na šuzama se nakupio led + snijeg, takoder i na pedalama.. (klizao sam na batrljcima):D
3) čičak od šuza zbog silnog snijega nije uopce drzao, tako da sam par puta zavrsio bos na snijegu.:D

Uglavnom po snijegu ne ide sa spd-om i dignutim sicem baš najbolje.:stoopid:

btw.
Pazi sad kad mi Jelc opet skine post!:roller:

Relax :) Znamo za tvoje probleme ;)

Mar 16.03.2013. 19:34

Izgleda da je bilo zabavno :D

tomiotok 16.03.2013. 19:40

Covjece izgledam kao da pljackam kladionice u svemu crnom!

Destrov pad snimljen, ja sam okinio na kamenju na dnu 20ke, prvo proso, u drugom kamenju zapiknuo se kotacem u neki kamen, i preko bajka-hvala Bogu u duboki snijeg!
Odmah se odvalio smijat, a Mirta (hvala na zabrinutosti)-jesi dobro, jesi se natukao!
Smijao sam se vec u letu kad sam skuzio sta se desava!
Pozdrav, pipl must trust us

Shoshy 16.03.2013. 19:49

Night_rider, ko ti kriv kad se spustas sa dignutim sicom, bedak :lol2:
A bas sam si mislio kako ce netko danas letit cim sam doso na grmu i vidio kako potoci teku :roller:

danielzg 16.03.2013. 19:54

Bas je bilo dobro:)..ponovilo se,al tek sljedece godine:D

Nik 16.03.2013. 20:04

Nemate pojma koji je smijeh danas odjekivao sumom, zabava na najjace, a ja bedak nisam ponio kameru. Meni nije jasno kako sam duplo blatniji od ostalih.

Gore nije bilo nesto specijalno hladno, -4°C u podne, super suncano vrijeme, idilican snjezni ambijent i skijaca na bajkovima - di ces bolje!

De5tr0yer 16.03.2013. 21:05

Imaš najšire gume pa baca posvuda :D

murina 17.03.2013. 08:31

Na fejsbuku vidim da je izvjesna jedinica bila na neki izlet.

Ovaj kao da proklinje što je išao Pohrani.com

SileTzar 17.03.2013. 11:47

Ne baš, proklinjao bih se da nisam išao

Bit će koja slikica šta si skočio odmah u 8 ujutro.

murina 17.03.2013. 12:04

Neki rade i nedjeljom :D

Vidio sve slike, ta ti je skroz kul.
Di ste bili uopće?

violent 17.03.2013. 12:07

pedale, tenisice...

U fazi sam kupnji novih flat pedala.
Trenutno imam VP-59 i nisam zadovoljan sa istima. Premalo pinova i tenisica pocesto zna bjezati sa njih. Zanimala bi me vasa preporuka za low profile flat pedale sa zadovoljavajucim brojem i duzinom pinova. Tezina da bude oko +-350 grama.
Takodjer sam u fazi kupnji five ten freerider tenisica, al je zeznuto kupovati na blef dok se prije ne probaju. Nosim npr. nike tenisice 42, ali neznam dal se uopce mozes ravnati i kod five tena sa istim brojem.
Dal' ih netko ima ili da je probavao pa da mi olaksa muke? :)
Zahvaljujem.

SileTzar 17.03.2013. 12:12

Bili smo u Rijeci, tj iznad Rijeke. U petak oko podne kad klasično krene priča gdje i kad za vikend, ustanovili smo da nam se ne ide na Sljeme zbog snijega, pa smo htjeli na Učku, koja je isto zatrpana zapusima snijega, i oko 3 poziv da dođemo do Rijeke i da će nas dečki iz Team Rodeo provest okolo po lijepim stazama.
I iskazali su se. 35 kondicijski i tehnički najzahtjevnijih kilometara koje sam ikad vozio. Teren divan, pogledi super, vrijeme ledeno ali bez oblačka.
Krknuli ćevape i otišli doma. Bit će par slika i neki kraći report kad se srede dojmovi.
Ja nemam nikakve slike jer mi je mob bijesno govno.

Renesis 17.03.2013. 12:34

niste bili samo iznad rijeke, nego i na grobniku ;) u mojim krajevima. drago mi je da ste se propeljali i vi malo, ocekujem i ja report :)

murina 17.03.2013. 14:00

Mali offtopić

pošto ovdje ima fotografa, koji borave često u šumi, mislim da je ok mjesto za pitanje: Treba mi kvalitetna fotografija - bukve :D Zanima me kora debla. Idealno bi bilo fotografija prepilanog debla na zemlji, položen vodoravno i okomito na kadar :D Pa ako tko slučajno ima nešto slično, molio bih da se javi. Tenks in advans

na kraju ni p od pitanja :D

Mar 17.03.2013. 14:16

@Violent - jesi proba Wellgo MG-1?
Meni su super i dobro drže, ali nisu low profile (iako to ne bi trebalo biti uopće bitno), dosta su lagane, pogotovo ako uzmeš osovinu od titana.
Cijena na ebayu ti je oko 200-250kn, za te pare mislim da nema ništa bolje.

Neki se kunu u Saint ali one su dosta skuplje i teže.

Te VP-59 su mene razočarale, ima mi ih prijatelj i puno slabije držu od MG-1.

Nik 17.03.2013. 14:34

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2359901)

Tko kod da je slikao dobro te uhvatio.
Tamo oko Rijeke stvarno ima dobrih staza a nije daleko.

SileTzar 17.03.2013. 19:20

Evo kratki report s izleta u Rijeku. Samo da napomenem još jednom, svaka čast ekipi iz Team Rodeo, njih 10 nas je dočekalo i svi do jednog su bili strašno srdačni i moramo im se odužiti kad dođu u Zg.

Početak staze je kod novog groblja. Čim smo krenuli dobili smo dojam na što će tu ličiti. Uski singletrackovi s mrcinskim kamenjem koje strši iz poda i čeka da ili zapneš kotačem ili lupiš pedalom. Malo prilagodbe stila vožnje i krećemo zapravo.

Doduše nismo stajali da slikamo detalje na stazi, ali prilično je mukotrpan teren. Taman malo brzine uhvatiš i odmah prebacivanje u nižu i tehniciranje po kamenju uzbrdo. Vrlo različito od svega na što sam ja osobno naviknut, a to je ubacivanje u najnižu i verglanje sat i sitno do Lugarnice bez brige i pameti. Vozi se puno angažiranije kak da velim, stalno moraš pratiti teren, prebacivat težinu sim tam, gazit po pedalama i pazit da kotač ne prokliže u prazno.

Siječemo neku cestu i pentramo se uzbrdo po makadamu - njihov koncept makadama je kronično različit od našeg, dakle ovo što sam gore opisao - ali ima idiličnih scena.

Taman smo se počeli pitat do kad ćemo se penjat, kad ono kreće spust po žešćem kamenjaru

Max je imao kameru pa će se možda bolje na videu vidjeti stupanj nagiba i teren koji je sačinjen isključivo od razlomljenih krševitih stijena.

Ponovo mali uspon i prolazak kroz prilično uske switchbackove do mjesta u šumi gdje su dečki uredili par prirodnih dropova i pokoji kicker - dropovi nisu visoki i slijeće se na odličnu kosinu tako da bicikl ne pati ali kad im prilaziš ne vidiš što te čeka, jedino vidiš stabla između kojih moraš proći. To su povezali s kickerom pa bude baš super. Max ima i ovu snimku.

Saša iz Team Rodeo voli adrenalin

Opet blatni uspon pa relativno brz spust kroz kanale koji su podosta razrovani i stepeničasti, e tu me nenormalno razbacalo, ne znam kako sam ostao na bajku. Nagrada za preživljavanje je piva ovdje

Pogodite koji je Vucin bike

Uslijedila je kraća dionica negdje oko Grobnika cestom s vjetrom u prsa, nakon toga ponovni uspon, vani ledeno a svi se naslagali u hlad

Novi uspon tipičnim "makadamom"

Ali nagrada je pre pre predobar kozji putić s odličnim vidicima i 75% mogućnosti pada u provaliju

Nakon kozjeg putića slijedi izrazito zajeban komad spusta pod velikim nagibom i hrpom svega i svačega, kamenčuga, granja, trnja, rupa u podu, razlomljenih stijena, ali ubrzo idličan singletrack kroz polegnutu travu i navigiranje kroz kamenje - epic

Na stazama uvijek treba biti na oprezu, recimo staza bezazleno skreće dolje desno a kad ono nagib na rastresitom terenu taman za vrat strgat

Ponovno kraća dionica ceste, pa makadam, već po prokušanom bakinom receptu. Penjanje na zadnje brdo, vožnja kroz predivne livade i preko suhozida i oko partizanskih bunkera uz pogled na Risnjak s desne strane i more u daljini na momente s lijeve strane. Penjanje na bunker i naslikavanje, pa spust koji se ne čini tako strm sve dok ga ne pogledaš odozgo.

Mene ste vidjeli, evo Jacka u Cuksa u akciji

Pojeli ćevape s pogledom na more i pravac Zg.

Ponovilo se!

night_rider 17.03.2013. 19:34

Svaka čast, odlično!
btw.
super review s puno slika.:)
panoramski pogled je fenomenalan.

De5tr0yer 17.03.2013. 19:35

Jako lijepa vožnja, koliko km ste prošli? I tko vam je nagnuo fotke da izgleda strmije? :D

SileTzar 17.03.2013. 19:43

Zaboravio sam stavit track - nešto malo manje od 40km.

http://www.everytrail.com/view_trip....19b3d687b5f09a

Nisam ja slikao, mob mi je kanturina. Slikao je jedan od domaćina, vidi se da je nagnuo fotić malo, nije tajna. Ali svejedno je dosta strmo, i sličke su ispale super.

Cuky 17.03.2013. 19:55

Meni jedna od najdrazih i najbolji voznji. Odlicni spustevi, dosta zahtjevni, dobri domacini. Ponovilo se :)

2fast, 2furious :D
Kaze covjek "Previsoko si odletio pa te nisam stigao uhvatit" :D
Pohrani.com
Moram se malo solo-promovirat, i srat pritom :D

De5tr0yer 17.03.2013. 20:18

Tko bi drugi neg čuks, baš si mu izletio :D

Inače, ako drveće raste okomito (valjda i tamo raste tako), prozivam vas sve lažovima :D:D

Pohrani.com

zgmmax 17.03.2013. 20:24

Re: Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo

Zar je bitno kak drvece raste? :) mozda ga je bura svinula ;)

Bilo je jebeno, od tolikog kamenja su mi otpala 3 sarafa sa zadnjeg rotora :)

Zao mi je jedino kaj mi je ovo bila prva voznja nakon 3 mjeseca, pa zadnjih 10ak km nisam bas uzivao jer mi je guzica otpadala.
Stavim i video kada ga editiram.

Nik 17.03.2013. 20:33

Bome ste lijepo krenuli u sezonu, vidim da je bila prava biciklijada, samo tako i dalje :goood:

De5tr0yer 17.03.2013. 20:42

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2360238)
Zar je bitno kak drvece raste? :) mozda ga je bura svinula ;)

Pa da, možda fotka treba ovak zgledat:

Pohrani.com

:D

Mar 17.03.2013. 23:18

@Destro :lol2:
Imaš pravo :D

Dobra vožnja, ja nešto planiram ići na Žirje, ima dobrih staza tamo, je li tko zainteresiran? :D

SileTzar 17.03.2013. 23:29

Možda je njihova šumarija posjekla stabla pa ono leži vodoravno a ja se penjem po nekom asfaltu

Sljedeći vikend prvi dani proljeća, ako će i dalje bit snijega na Sljemenu to će biti žalosno. Prognoza ne obećava.

danielzg 17.03.2013. 23:34

Jos koja slika i to ce bit Siletov najgori uspon sta je odvozio:D

Mar 17.03.2013. 23:43

:D
Pohrani.com

SileTzar 17.03.2013. 23:53

murina 18.03.2013. 08:50

Prognoza je bezvezna.

BTW mogli ste i javit da idete na izlet, sigurno bi se skupio još jedan auto.

Nik 18.03.2013. 09:15

Ne samo da je prognaza bezvezna, vec se ni snijeg ne otapa dovoljno (ne otapa se uopce, u 3 dana 1 cm), tako da ce nas za vikend docekati ledana.

Citiraj:

Autor murina (Post 2360382)
BTW mogli ste i javit da idete na izlet, sigurno bi se skupio još jedan auto.

Murina, nisi u toku, decki su se seprarirali i ne javljaju ni kad idu na Sljeme, a kamoli ovako nesto. Steta.

murina 18.03.2013. 09:24

Separatisti. To nije lijepo.
Ja sam za to da ih separiramo sa teme, zajedno s moderatorima :D

SileTzar 18.03.2013. 10:07

Nema nikakvog separatizma.
Već dugo vremena ne idem na Sljeme u 10 ujutro jer mi ne odgovara a i da idem ne bi išao preko tunela jer mi je Lonjščina puno ljepša za uspon.
To je kao da kažete da su ovi koji idu preko Kustošijanskog separatisti jer im se ne da pedalirat preko pola grada da bi došli do Lojsteka.
Što se tiče izleta, limitirani smo na 2 auta, i maximum maximuma je sedmero ljudi uz rentanje dodatnih nosača i rastavljanje bicikla i spremanje u gepek. U slučaju da se oslobodi mjesto naravno da ćemo zvati ostale, samo recite mi koja je poanta zvati nekoga kome ne možeš osigurati prijevoz.
Tko je zainteresiran za primjerice Učku, Psunj i Ivanšicu u narednim mjesecima, a da ima auto i možda je voljan povesti još nekoga nek se javi. Znam da recimo Murina, Nik i Irvin imaju aute, pa eto, dogovorimo se za neki vikend i neku destinaciju unaprijed tjedan dana, a ne u petak poslijepodne dogovoriti kretanje u 6 ujutro ko mi sad.

adaksinjo 18.03.2013. 10:21

prvo njih ne zoves, a sad se njima nudis, nede ti to tak sile :D

taman pomislim kak ovaj tjedan ide ljepse vrijeme i kak ce se snijeg poceti micati i staze poceti susiti, a kad ono kiflica malena, sve dalje sve gore.

dotka i kaljuzanje, nema mi druge :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:53.