![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ja stavljam da mi je uvijek malko kao toplo u autu i niad problema.
normalno da ces se prehladit ako ti je na 21c a vani 40c |
ja je uperim u facu i tak se vozim, a sad prek ljeta ni ne gasim klimu... radi auto - radi klima :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
E cim ova kisa pocne svako par minuta palim odmagljivanje sajbe
Mislim da to nije normalno naravno, sto bi moglo bit? Negdje dihta guma oko vrata? |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
U Laguni mi je mrrrrvicu bolja nego u Meganeu. A svejedno je pet puta slabija nego u nekoj Škodi. :D |
ma ni ne marim za nju... ima da me služi te rashladi kad je vrućo vani i bok.
btw. ona xsara je otišla u rekordnom roku :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Bitno je samo da ti ne puše u facu, ja si namjestim da mi puše u ruke ili sa strane, pa se onda zrak vrti po kabini. Do neke mjere.
|
Meni puše ravno u nozdrve
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...aa37f78785.jpg Inače uopće nisam osjetljiv na klima uređaje, i spavam pod njom. A da klima nije potrebna govore samo oni koji nemaju klimu.:D |
Citiraj:
Pošto vidim da si poprilično razuman, i voliš računati kako bi znao gdje si, dodao bih ti savjet da si uzmeš u obzir koju kunu sa strane za neplanirane troškove, jer nevolja ne spava. A što se tiče Honde, ako nađeš onu koja je uredno servisirana kod urednog majstora, nećeš imati nikakvog straha. Pogotovo što si u Osijeku i imaš na raspolaganju barem 3 mehaničara kod kojih možeš nastaviti uredno servisiranje. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako je upaljeno grlo ili si prehlađen problem je infekcija, ne klima. Ovo je u rangu "čuvaj se propuha" ili "ne daj djeci da piju pića s ledom". |
Citiraj:
ma kak nebi bilo veze. ovisi koliko je tko osjetljiv. ja sam se vozio na more pod klimom cijelo vrijeme i narihtao da puše u mene. da sam okrenuo u ženu, nju bi uhvatila takva glavobolja da to nisu istine. i da ako sam sav znojan pijem mrzlu vodu s ledom, drugi dan me uhvati kašalj a nemam upalu. sa klimom u autu treba razumno. ako si osjetljiv na propuhe, stariji ili malo dijete, treba umjereno rashlađivati. ako ti ne smeta, žeži do ibera u tikvu. svi smo različiti i da, vjerujem da je čovjek imao upalu grla jer mu dišni sustav nije navikao na hladan zrak i prehladio se, odnosno sluznica se iziritirala, na to su došle bakterijice i eto upale. ja sam dosta puta pokiso do gaća i ponekad imao upale mjehura i to je zbog te hladnoće, itd nedami se cjepidlačiti ali prije lupetanja malo se informiraj o općim činjenicama, a ne samo onome što osjećaš na svojoj koži. ja osobno klimu doma koristim tako da na timer narihtam da se pali na najjače kad me još nema doma a kad dođem stavim na umjereno i da puše paralelno sa stropom. ukoliko bih tri sata spavao da puše po meni, probudio bi se smrznut i počeo kihati. takav sam, i postoji još mnogo takvih ljudi za razliku od tebe koji bi se mogao kupati u sjevernom ledenom moru. ali ne iznosi neistine bezveze .. NHF. |
Što se tiče korištenja klime (općenito, ne samo u autu) ima dosta toga i u glavi :)
Primjer za to imam na poslu... kolega koji mi dolazi na smjenu. Ako na displeju klime piše 18 stupnjeva kad je ušao u kanc., lik odmah počne kihati, kašljati i kukati kako to nije zdravo... ako sam mu na displej minutu prije ulaska u kancelariju stavio da piše 24, uđe u kanc. nema kihanja i kašljanja te još doda kako je baš ugodno u sobi... siva tvar u glavi čuda čini :D |
Citiraj:
Velika većina Civica ovdje je nažalost seljo-tunning, a iz njih ore cajke. Koliko sam shvatio, dobre Honde se ne prodaju. Naravno da ću još dobro razmisliti koji auto uzeti, trebam li povećati ili smanjiti budžet ili pričekati s kupnjom dok vlastiti auto ne postane apsolutno neophodan(trenutno sve relacije do 5km radije odradim bicom nego autom) |
Citiraj:
Uzmi si par sati i operi prozore i šajbe iznutra sa sredstvom za pranje prozora. Čim skineš taj sloj dima od cigareta i svega sličnoga prestat će ti se maglit prozori. |
ma kakav dim nema pušenja u mom autu (cigareta :D ) al cu probat nis me ne kosta
|
Ni kod mene nema dima, pa je opet staklo masno. Nije ni zrak čist :) a pitanje je kada si zadnji puta čistio šajbu iznutra. Filter peludi/kabine si mijenjao u skorije vrijeme?
|
Vecina ne zna koristit klimu u autu, evo sisa prvi. Vozimo se klima puce najhladnije i najjace u facu a vani bilo 35. Naravno da me grlo boljelo poslije.
Meni je u pravilu klima na 24 sad prek ljeta i skroz je ugodno. S tim da moja klima ak stavim najhladnije pingvini zicaju za caj :D Jedno ljeto sam vozio na more i klima na 26. U autu nit vruce ni znojan. |
Citiraj:
a filtere sve sam mijenjao u 5. mjesecu |
plati ratu auta pa ću tada staviti klimu kak tebi paše, a do tada se sluša šofera... ili prestani biti bulimična plačipička :D
|
Citiraj:
@ ostali - Ne znam smeta li mi više kad mi onaj središnji greben šiba klimu u ruku, rame ili u facu ... Kako je vama namješteno ? One bočne otvore sam okrenuo prema prednjim prozorima i ne smetaju mi, al ove srednje ne znam di je najmanje štetno za uperiti |
Ja uperim srednje prema suvozacu, najvise se sam vozim pa nek puse u prazno
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:22. |