![]() |
@omerta - je, to je bolja opcija (preko g. jelenja), ali i to je isto asfalt. makadam je samo prvih 200m da ekipa koja ne zna ne ide tuda :) inace je cesta sasvim lijepa :)
@rice - bili smo ja i frendica, ona na specki, ja sa svojim monticem (doduse slick gume) |
Ja bi da je što kraći i strmiji uspon i što duži i fluidniji spust. Ne da mi se patit unedogled a da se stalno penjemo.
|
Sutra Sljeme , 16:30h tunel?
Imam dvojbu, uzet onog Norca i nemat onda ništa love , ili kupit ruksak i par majca i hlača za bajk da se ne vozim u pamuku i stavit nekih 1000kn sa strane za fulku. Šta da radim , šta! :D |
Lovro, oprosti na izražavanju, ali koji će ti kurac onaj bajk?
|
Evo, kupija gume, Continental Race King 2.0.
Nemam šta reći osim: oduševljen sam. Odlično koče, na suhom su fenomenalne. Dobija ih na popust u rog jome, ne žalim se. :) |
Citiraj:
Dobar bajk imaš pa si ili potroši na opremu kakvu god misliš da trebaš ili stavljaj sa strane za fulku ako ti je to želja jednog dana imati. Ak si htel onu kramu za do škole i natrag da nemaš brige kod vezanja, imam ti ja Limex (rigid all the way) i tvoj je za 100kn :D ili Žuću (FS) koji je labudica iza, a rigid napred (hrđa sljepila stanchione sa lowersima :D ), tvoj je za 150kn (ipak je 1/2 FS-a) :D Poanta: ili čuvaj pare ili pametno utroši na nešto što ti bude stvarno koristilo |
Baš sam ga ja mislio pitat kaj će mu to... a vezano za nobby nic gume - koje ne valjaju :)
Meni je nekad problem jer guma ne želi proklizat, ja ju imam otraga i često se iznenadim kako dobro drži |
Mislio sam Norca uzet za školu/grad i Grmu , al ipak neću jer skupljam za fulku a nemam nikakve opreme.
|
Ja bi baš jedan onakav za po gradu :D
|
Di ces takav bicikl za skolu/grad, pa taj norco ima neonski natpis "UKRADI ME" na sebi. Cak i da stavis drvene kotace i plasticnu vilicu gore neko ce ga probat drpit jer je rama privlaci paznju.
Gle, ak kupis vise flashy norca od mene, neznaci da ces biti brzi od mene :D |
joj lovro kad sam ti ja jos davno reko da si kupis obleku, al neces slusat...
da si moj natukel bi te i uzo bicikl, narocito po zimi kad si mi dosel u pamucnoj trenirki... |
Ajde pucajte sa prijedlozima za dobru/jeftinu obleku za ljeto. Trebam 2 majce i bicke. Može i šuškavac.
|
|
Citiraj:
nego, trazi se neki webpage koji omogućuje crtanje rute sa visinskim profilom, jer mi je umro gps log prvih 130km puta |
Da se nac jeftinih stvari, a da nisu pamucne.
sada imas u Intersportu akciju uzmi 3 plati 2. Ja imam sve stvari iz intersporta od McKinleya i zadovoljan sam. Hlace koje imam dodju oko 100kn, isto kao i majica. Uzmes si jednu dugih, kratkih rukava i hlace i ispadne te ne vise od 250kn. Jos ti onda samo fali base layer majica i neke sinteticke boxerice. Danas sam si ubo novu kacigu :) Posto mi se neda nositi FF cijelo vrijeme, a brico XC kaciga mi ne ulijeva povjerenje sam uzeo AM kacigu od Kali-a (Kali Chakra plus) Uzeo sam ju u neon green boji koja je mrak. Taman bi Vuci pasala uz ramu :D Za cijenu od 320kn (u rog jomi) je odlica. Ima 25 otvora, iznutra ima antibakterijsku spuzvu koja se skida i koja na sebi ima mrezicu na prednjem dijelu protiv ulaska insekata, napravljena je iz jednoga dijela kao i neke skuplje kacige (Giro, Specialized ili Urge) Nije neka glomazna pa da izgleda ko da imam kutiju na glavi. Ima dobru zastitu potiljka. Tezina je oko 290g i koliko sam je nosio po doma nisam imao osjecaj da ju imam na glavi. Ako netko trazi jeftinu, a dobru kacigu mislim da ne treba traziti dalje. |
deckovi ovak, u brezicama, u onom nakupovalnom centru, na prvom katu je otvorena neka factory shop sport trgovina sa smijesnim cijenama...
zena uzela gornji baselayer, bicke i windsotpper triko dugih rukava za tricavih 35 eur... |
Po meni je kvalitetna sinteticka obleka za bilo kakav vid outdoor aktivnosti must have, i to ne samo majice vec komplet od carapa do potkape, oliti od glave do pete...tak da Lovro okani se Norca ;)
|
Danas sam se spuštao po makadamu sa krupnim kamenjem,
malo većom brzinom nego što je to možda racionalno, i najedamput čujem "DOOOONG" od kamenčuge koja se digla sa makadama i opalila u downtube, stekao sam dojam kao da mi je komad bicikla otpao, pregledam bajk brzinski i čini se sve ok, nastavim dalje. Kad sam došao doma objesim bajk na zid i spazim kako je downtube na jednom mjestu crven umjesto blatnjav (downtube je inače crno/bijel kad nije blatnjav :D ), bacim oko bliže i vidim da je otpalo jedno 2-3cm kvadratna crnog laka (!baš super - linuxaši će shvatiti uskličnik baš na tom mjestu :D ). Jel ima netko u ZG da može to sanirati po razumnim cijenama (imam još jednu ogrebotinu po downtubu kad sam komad armature za beton koja je virila iz zemlje zamjenio za usahlu stabiljku neke biljke :D i onda mi se ista zaglavila između pogona, downtube-a i bb-a, pri tome ogrebavši samo površinski lak ali pošteno na downtube-u i bb-u). I molim savjet kako zaštiti bajk od takvih nezgoda u budućnosti, kolega veli da izrežem jednu zračnicu i vežem je po downtube-u sa plastičnim vezicama. TIA |
Da, ili staviš ovo na downtube, ljepše izgleda i funkcionalnije...
|
Dobar kaciga Max, sad me žulja opet lova. Možda sljedeći mjesec bude nešto :beer:
BTW, kad se mota zračnica oko neke cijevi, ako se dobro nategne, niti na jednom kraju ne trebate skoro vezicu. Eventualno na jednom ako je mjesto di je kraj malo zeznuto pozicijom. Naravno ne motate cijelu zračnicu, već je razrežete na pola da bude tanja i lakše za nategnuti... |
Citiraj:
2. ekipa je radila od starih vanjskih guma za bajk štitnik za downtube, samo je to teško i izgleda :puke: 3. kad i pričvrstiš tako nešto plastičnim vezicama, prašina i blato koje uđe između vezice i rame će opet grebati lak. Ne daj da bajk gospodari tobom :) Citiraj:
|
Citiraj:
@Pacifist, ti tražiš ovako nekaj! http://www.ebay.com/sch/i.html?_saca...&_stpos=&gbr=1 |
Citiraj:
|
Ak je bajk novi iz ducana onda ko da nisu posteno napravili nulti servis. Odnesi da ti to postelaju kak spada.
Nema se kaj lanac rastegnut pa da nece strugat u mjenjac. Cestitke na novom bajku :) dobro zgleda |
momčićiii...
ja planiram neki posjet Alešu kroz tjedan dana... ako se itko želi pridružiti- slobodno ! :beer: |
Zeljac, mozda bi ja isao s tobom, samo javi na pm kada ces ici, ujutro/popodne/radnim danom/vikendom, itd. ;)
|
Žac, imaš shotgun člana :D
|
odlicno ! trebat ces preuzeti jednu kocnicu na sebe :D
čuki... meni je svejedno, ako si definitivan, reci kad bi ti odgovaralo pa probam sloziti da svima sve odgovara :) dok se jos moze :D :beer: moguce je isti dan povrat poreza... da imam love za druge dijelove :D :beer: |
Baš mislio spizdit 150 evra, al kad mi nedaš... :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:43. |