PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

flyer1 05.10.2024. 12:45

do the right thing je yeben film, bez dvojbe, moj osobni favorit od spikea (uz clockerse) i jedan od pionira tog crnog vala koji su promatrali problematiku iz crnackog kuta (kraj 80-ih i pocetak 90-ih su bili doba procvata, uz leeja bili su tu singleton ili braca hughes, izmedu ostalih)

danas je skoro nezamislivo da se snimi takav film, iz brojnih razloga, najblize tome zadnjih godina je polu-dokumentarac straight outta compton, ali ni on nema 'mesa' kao najbolji radovi 2-3 desetljeca ranije

sto novokomponirana poetika politicke korektnosti, sto sama cinjenica da su kvartovske jezgre iz kojih su autori crpili inspiraciju 'nestale', sto manajk samog interesa za podzanr...

steta, bilo je to neko drugo vrime, s brojnim izvrsnim radovima - a do the right thing je jedan od nezaobilaznih naslova - apsolutna preporuka s moje strane, takoder!

Spikeman 05.10.2024. 13:22

Joker dvojka - 5,3 na imdb (25K glasova) :stoopid:
jedinica mi je bila odlicna jel to fakat tak loše u dvojki i da je film praktički mjuzikl? jebla ih lejdi gaga u guzicu...

The Exiled 05.10.2024. 13:31

Citiraj:

Citiraj:

Joker: Folie a Deux is an upcoming American musical psychological thriller film and the direct sequel to the 2019 film Joker.
The film is expected to include 15 musical numbers, most of them covers of preexisting songs, but with "[the] door open for an original song (or two)".
Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3737793)
Da, samo velim da se (većina publike kasnije) ne treba čuditi mjuzikl dijelu filma, jer to je s njom od starta planirano za Joker nastavak.

Isto ko i u A Star is Born, također mjuzikl, dok je u House of Gucci svoj dio odradila korektno.

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3737770)
Vredu je Gaga, ali zbog njezinog angažmana film ima naglasak na mjuzikl, zato je trailer skrojen ovak eksplozivan u doslovnom i prenesenom značenju.:)

IMHO svejedno po pitanju mjuzikla, ali bojim se da bi ga šira publika mogla dočekati na nož kad skuže da je većina scena (u psiho-trileru) pjevanje i plesanje.

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3737788)
Mjuzikl elementi su im dio cijele PR kampanje, tak da taj dio ide svakak, samo ostaje vidjeti kak bude sve to ispalo kroz film.:)

Citiraj:

Joker: Folie á Deux Declined Test Screenings Despite Warner Bros' $200m Gamble, Reveals Report
Citiraj:

Director Todd Phillips Confirms That JOKER: FOLIE Á DEUX is His Last DC Movie
Citiraj:

Joker: Folie à Deux Review: Lady Gaga and Joaquin Phoenix Make a Bad Movie Sparkle

:kafa::fiju:

mkey 05.10.2024. 13:34

Ma ne razumijete vi to :D Meni dođe na isto, jer čak i da je film top kod mene mjuzikl jednostavno ne prolazi. Osim Blues Brothers.

The Exiled 05.10.2024. 13:38

Koliko se može skužiti iz tih prvih dojmova, radnja samog filma je najveći problem, jer nema veze s vezom.
Citiraj:

Todd Phillips’ new Joker sequel is a pitchy mess that wants to explore what happens when villains become folk heroes.

OuttaControl 05.10.2024. 14:17

Spojlali ste film sad pogiju razotkrili ste da je mjuzikl i da je lady gaga u njemu.... malo opreznije sa tim komentarima

Spikeman 05.10.2024. 14:22

15 pjesama u filmu???? A jebote zivot...

LAcy 05.10.2024. 18:04

Ima na Spotify cijeli album, 16 pjesama :D

Sent from my motorola edge plus (2022) using Tapatalk

mkey 05.10.2024. 22:24

Ako je DaLi GaGa u filmu, onda u istome mora biti pjevanja. Kako drugačije? Tako da je to samo polovica jednog spoilera.

Splitska Posla 06.10.2024. 02:34

Gaga mi je fail od početka, razmažena bogatašica i obična guska. Mislim da ona nije dorasla zahtjevnoj drami koju je, s dosta truda i umijeća iznio Joaquin Phoenix u prvom filmu. Nastavak sam otpisao onaj tren kad sam čuo da će ona glumit u njemu i iman osjećaj da se ona tila uvalit u franšizu i postat dio Joker hajpa. Ima i lovu i utjecaj da kupi priču kako je, eto baš ona sasvim slučajno pala producentu na pamet. Bar je tako rečeno u intervju na IMDB-u. Moguće da se uspoređuje s Margot Robbie jer je sad ona glumila Harley Queen...

Film ću pogledati u videoteci. Možda.

1v@n 06.10.2024. 10:20

Wolfs
https://m.imdb.com/title/tt14257582/

Clooney i Pitt u poprilično zabavnoj akciji.
Ako u filmu ne tražite dublji smisao i pouku, solidnih 8/10

Možda manja ocjena ako ste nacionalist i ultra desničar, jer iako Zlatko Burić glumi Hrvata, Hrvati su prikazani kao da je netko odvrnuo kalendar 50 godina unaprijed kad smo kompletno asimilirani od strane bliskoistočnog utjecaja :lol2:

spiderhr 06.10.2024. 10:39

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3766535)
Wolfs
https://m.imdb.com/title/tt14257582/

Clooney i Pitt u poprilično zabavnoj akciji.
Ako u filmu ne tražite dublji smisao i pouku, solidnih 8/10

Možda manja ocjena ako ste nacionalist i ultra desničar, jer iako Zlatko Burić glumi Hrvata, Hrvati su prikazani kao da je netko odvrnuo kalendar 50 godina unaprijed kad smo kompletno asimilirani od strane bliskoistočnog utjecaja :lol2:

Dimitar ili tako nekog lika glumi... A Pitt psuje pi-ka materina.

Vidio negdje u prolazu na FB-u.

1v@n 06.10.2024. 11:58

Ako si vidio taj isječak, to je Hrvatska svadba, s hrvatskom narodnom glazbom i običajima :lol2:

John Creasy 06.10.2024. 15:03

It's What's Inside (2024)

ima na netflixu, zabavan film, ocjena tu negdje

spiderhr 06.10.2024. 20:19

Upravo pogledao Wicked Little Letters.

Meni se svidio. Zabavan je, neobičan i ima psovanja pa ako nekome smeta može preskočiti.

Tajl3r 06.10.2024. 20:49

Da odlican film gluma prica sve

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

mkey 06.10.2024. 20:55

Kupili ste me s "rowdy irish woman".

LAcy 06.10.2024. 23:29

Iskocilo mi da je The Platform 2 postao dostupan. Meni je prvi bio odvratan sa tim zderanjem al' eto, kome je prvi bio dobar, nek' baci pogleda na drugi.

IHrvojeI 07.10.2024. 08:29

Pogledao opet rogue one - meni najbolji star wars film, iako je ona čoravi koji štapom mlati ove u armoru extra glupo, ali ok.
Kako je sad izašao terrifier 3, a ja nisam ni jednog pogledao pa reko ajde da vidimo o čemu se tu radi, upalio prvi dio i - bezveze.

John Creasy 07.10.2024. 09:56

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3766674)
Iskocilo mi da je The Platform 2 postao dostupan. Meni je prvi bio odvratan sa tim zderanjem al' eto, kome je prvi bio dobar, nek' baci pogleda na drugi.

pogledao, ništa posebno.. ne mogu puno ideja tu smislit

Salem's Lot (2024)

nije neloš, ali s vampirima uvijek može bolje

mkey 07.10.2024. 21:42

Nakon što sam prvu platformu pogledao, razmišljao sam kako bi pametnije bilo da sam preskočio. Tako da s dvojkom idem odmah na drugi korak. Kvisko!

John Creasy 08.10.2024. 00:23

Speak No Evil (2024)

dosta dobar.. nisam gledao onaj iz 2022

Beezel (2024)

solidno za ubiti vrijeme

A Sacrifice (2024)

sve više filmova u zadnje vrijeme ima bar nekoliko poučnih rečenica o klimatskim promjenama često i nevezano za tematiku filma, i kako smo mi ljudi pretjerali.. šta se zbiva

Miki9 08.10.2024. 03:02

Citiraj:

Autor spiderhr (Post 3766538)
Dimitar ili tako nekog lika glumi...

Vidio negdje u prolazu na FB-u.

Zapadna filmografija je često bila faktografski maštovita po pitanju lokalnih imena,
u jednoj epizodi X-Filesa (s3) spominje se "ratni zločinac iz Bosnie" vrlo učestalog imena - LLodislav
---

Je li valja Kinds of Kindness ?

stitrek 08.10.2024. 07:28

Uncharted

Solidan i živahan akcijski film, malo jeftinije produkcije ali sve u svemu ok, 7.5/10

mkey 08.10.2024. 17:18

Frend je jučer u kinu pogledao Jokera, s time da je njemu prvi bio odličan i jedva je dočekao "nastavak". Kako je izašao iz kina poslao mi je poruku da je film na skali od 1 do 10 čista nula :D

Neo-ST 08.10.2024. 18:18

Citiraj:

Autor mkey (Post 3767060)
Frend je jučer u kinu pogledao Jokera, s time da je njemu prvi bio odličan i jedva je dočekao "nastavak". Kako je izašao iz kina poslao mi je poruku da je film na skali od 1 do 10 čista nula :D

Za ljubitelje "teorija zavjere"...

mkey 08.10.2024. 18:27

Tzv. conspiracytainment.

The Exiled 08.10.2024. 18:41

Navodno da budu braća Tate savjetnici Elonu kad ovaj i službeno postane ministar propagande s Trumpovom pobjedom i onda se sve ove krive LGBTQ Drine momentalno ispravljaju.:kafa:

stitrek 08.10.2024. 22:54

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3767089)
Navodno da budu braća Tate savjetnici Elonu kad ovaj i službeno postane ministar propagande s Trumpovom pobjedom i onda se sve ove krive LGBTQ Drine momentalno ispravljaju.:kafa:

LGB ljudi se iskorištavaju a da nisu ni svjesni toga, dodaju im se razna slova i "identifikacije" te ih se otvoreno i politicki "podržava" kroz film, glazbu video igre a u pozadini svega je razdor te konflikt među ljudima i distrakcija...a Elon im je PR "free speech" anti woke ambasador:D
*znam do ovo ide malo u offtopic ali je direktno vezano i uz filmove...

https://i.postimg.cc/TY9Q6dj8/Hegelian-dialectic.jpg

Miki9 08.10.2024. 23:26

Neka logika nalaže imavši u vidu razlike među ljudima, kao što bi nakaradno bilo da postoji samo jedna religija na svijetu, isto tako je neobično da bi svi homoseksualci svijeta isto razmišljali i gurali tu jednu jedinu ideologiju koja se trenutno u tzv. zapadnom svijetu valja.
Tako da je vrlo moguće da opet jedna radikalna, ekstremna manjina (kao i kod svih ideoogija) si uzima pravo vikati i divljati u ime šutljive većine, možda čak i sa ciljem dugoročnim neke kompromitacije same ideje za koju se (neki) tobože bore.

rodriguez 08.10.2024. 23:36

Citiraj:

Autor Miki9 (Post 3767156)
Neka logika nalaže imavši u vidu razlike među ljudima, kao što bi nakaradno bilo da postoji samo jedna religija na svijetu, isto tako je neobično da bi svi homoseksualci svijeta isto razmišljali i gurali tu jednu jedinu ideologiju koja se trenutno u tzv. zapadnom svijetu valja.
Tako da je vrlo moguće da opet jedna radikalna, ekstremna manjina (kao i kod svih ideoogija) si uzima pravo vikati i divljati u ime šutljive većine, možda čak i sa ciljem dugoročnim neke kompromitacije same ideje za koju se (neki) tobože bore.

Ak si citao Taleba onjasnio je to kao minority rule
Evo CP

The minority rule is the notion that the will of a small but immovable minority, say 3-4%, can in fact be strong enough to dominate an entire population, the remaining 96%, ultimatly having them submit to their preferences.

For example…

Most soft drinks are kosher, despite a less than 3-4% minority insisting on it.
Aeroplanes and schools are mostly peanut-free, despite the majority being completely non-allergenic.
The majority of meat in the UK is halal, despite only the minority of the population insisting it is so.
The spread of automatic transmission over manual cars.
The extreme right and left political minorities outperformed their actual base.
And even, why English is spoken in a boardroom where typically it is the extreme minority who only speak English (I feel this to my benefit especially so in Europe).

Mladenxy 08.10.2024. 23:48

Nisam još pogledao Joker 2 ali sigurno budem...volim poneki mjuzikl poput La la Land, Mulin Rouge, Blues Brothers, A Star Is Born itd.
Puno se kuka kak više nema niš originalno i da je sve na isti kalup, i onda kad izađe neš originalno ljudi žele klasiku...

skitnica 09.10.2024. 00:05

Sin došao iz kina nakon Jokera 2 obješenije face nego kad je roknuo kemiju na popravni.

1v@n 09.10.2024. 00:51

Deadpool 6/10

Infantilna mozak na pašu zabava za ubiti 2 sata vremena kad nema ništa bolje.
Red akcije, red humora, red referenci na pop kulturu. Sve isto kao i prva dva.

Usput, Beetlejuice je u videotekama

toshiro 09.10.2024. 08:05

Strange Darling - preporuka za ljubitelje horrora.

OuttaControl 09.10.2024. 10:22

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3767161)
.
Puno se kuka kak više nema niš originalno i da je sve na isti kalup, i onda kad izađe neš originalno ljudi žele klasiku...

Megalopolis npr :D

Mommistake 09.10.2024. 10:45

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3766448)
Koliko se može skužiti iz tih prvih dojmova, radnja samog filma je najveći problem, jer nema veze s vezom.

Kaže jedan review (na engleskom):

"Jedan od najnepotrebnijih filmova u povijesti filmografije". :)

Disco 09.10.2024. 14:31

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 3766910)
Speak No Evil (2024)

dosta dobar.. nisam gledao onaj iz 2022

Beezel (2024)

Gledao sam original i fora je, uz puno nelogičnosti, sam kraj je poprilično nebulozan. Ovaj remake neću gledati u skorije vrijeme.

telefunken 09.10.2024. 16:41

Pogledao u kinu Megalopolis
Film je ko opera. Pokušaj prepričavanja povijesnih događaja o padu Rimske republike ali u nekakvom modernom i fantastičnom okruženju i za to što je pokušao prikazati mislim da je film vrlo dobro snimljen, ali kao film definitvino nije za svakog kao što ni opera nije za svakog.

The Imaginarium of Doctor Parnassus
opet pogledao zbog kćeri. Meni osobno drag film koji uspjeva vizualno prikazati psihu. Po logici kako to radi me jako podsjeća na Psychonauts igru

mkey 09.10.2024. 20:28

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 3767159)
Most soft drinks are kosher, despite a less than 3-4% minority insisting on it.
Aeroplanes and schools are mostly peanut-free, despite the majority being completely non-allergenic.
The majority of meat in the UK is halal, despite only the minority of the population insisting it is so.
The spread of automatic transmission over manual cars.
The extreme right and left political minorities outperformed their actual base.
And even, why English is spoken in a boardroom where typically it is the extreme minority who only speak English (I feel this to my benefit especially so in Europe).

Neke od točaka su malo slabašne. Izbjegavanje kikirikija je po meni razumna poslovna odluka, npr. Dok su neke stvari tu sa ciljem da ljudi dodatno poglupe, npr. automatski mjenjač :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:53.