PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Red Dwarf 31.03.2010. 18:36

ma uleti u dsg po mogućnosti u ilici...i pitaj tamo lika koji prodaje u jutarnjoj smjeni (onaj neki mali) taj će ti sve objasniti i reći...ugl pohvala za osoblje ali ne baš i za izbor/cijene...

inače uzmi bilokoje ulje i bilokoju mast "biciklističku"...ja se inače već tri godine vozim na ininoj masti koja je 1kg 50kn cirka i na finom mehaničkom ulju...i naravno imam čišćenje svakih 2 tjedna jer to nasebe skuplja prašinu ko ludo ali osim toga sve super već tri godine...i vjeruj mi rađe uzimaj bočicu po bočicu ulja nego da ti bezveze doma stoji + naravno što će ti jedna bočica trajati minimalno godinu dana biće

Pak 01.04.2010. 13:30

Evo i ja sa svojih 38g kupija si svoje prvo biciklo pa da se pohvalim. Radi se o NORCO Bushpilot, kupljen u Markoprojekta preko weba. U ovih 15tak dana koliko je u mene satra sam guzicu i noge pošteno ko da nikad vidio bicklo nisam , kako u biti i nisam :)
Evo i slikica
http://www.imagesforme.com/show.php/...rafija0044.jpg

De5tr0yer 01.04.2010. 13:45

Citiraj:

Autor Pak (Post 1610542)
Evo i ja sa svojih 38g kupija si svoje prvo biciklo pa da se pohvalim. Radi se o NORCO Bushpilot, kupljen u Markoprojekta preko weba. U ovih 15tak dana koliko je u mene satra sam guzicu i noge pošteno ko da nikad vidio bicklo nisam , kako u biti i nisam :)
Evo i slikica
http://www.imagesforme.com/show.php/...rafija0044.jpg

Lijepo izgleda :)

Dis kupio svjetlo ak se smije znat?

Pak 01.04.2010. 14:18

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1610557)
Lijepo izgleda :)

Dis kupio svjetlo ak se smije znat?

THX.

Svjetlo u ciklo-centar, 126kn. Več mi je jednom otreslo sa bicikle kad sam malo "poskakivao" (nisam dovolnjo stegao) ali kako je gumirano - ništa mu.

Constantine 01.04.2010. 19:19

kupio sam si ovaj lokot danas:http://www.authorbicycles.com/downlo...E=17060210.jpg
I ocito sam preglup da skuzim kako namjestit sifru,ili je sifra zbilja 0000?

buljo 01.04.2010. 19:28

Ili je sam podesiš ili piše na nekom papiru koja je.

yedwy 01.04.2010. 19:32

Citiraj:

Autor Constantine (Post 1610791)
kupio sam si ovaj lokot danas:http://www.authorbicycles.com/downlo...E=17060210.jpg
I ocito sam preglup da skuzim kako namjestit sifru,ili je sifra zbilja 0000?

To ti precvikaju s malo boljim kombinirkama - sam da znaš...

Red Dwarf 01.04.2010. 19:39

Ja sam mislio kupiti ovu na šifru kao što je konstantin uzeo i još ovu http://www.lopuh-alfa.hr/index.php?k...roizvod&id=279

je se isplati ta sajla...120kn 22mm

dakle teoretski bi dao 180-ak kuna za dvije sajle...10mm šifra i 22mm ključ...naravno ovo bi mi služilo za kad idem do dućana...jer istini na volju bicikl nebi ni sam 17 Ulocka ostavio samog na duže od 20 minuta u zagrebu

yedwy 01.04.2010. 19:45

Ovi "oklopljeni lanci" su navodno dost solidni i ja imam sličan tome sa slike, U tj D lockovi su naravno najbolji ali svaka brava se može smrdat...

Red Dwarf 01.04.2010. 19:50

uglavnom neželim plaćati ime osim ako ono stvarno ne donosi rezultate...doduše na jubitou imate filmić gdje lik s kemijskom otvori kryptonite ulock..

yedwy 01.04.2010. 19:52

Je ima, neki modeli su zicer...

9800pro 02.04.2010. 13:43

Evo dosta dobar bajkić, Ghost SE3000. Prošlogodišnji model al sa predobrom opremom za tu cijenu.

Vuco 02.04.2010. 23:11

Znam da je rano za ovakve stvari :D, ali hoće li tko možda sutra gore ? Lojstek gore ili neš slično, no možemo i cestom ? Pa dolje kako se dogovorimo ili svatko svojim putem (sumnjam da smo svi s iste strane grada =)) ?

Elvis, MIK, Buljo, Renesis, Njunjo, ostali ?

MIK 02.04.2010. 23:26

Bio prošli vikend na Sljemenu na nekoj polu vožnji - poziv u zadnji čas (oko 22h) :-))

Ovaj vikend nemrem a i moram si servisirati bajk.
Samo da još malo zatopli da nemoram nositi hrpu stvari...

P.s. konda mi je na tankim granama

Vuco 03.04.2010. 00:53

Ajd, barem se nisi na klinca vadio :D

buljo 03.04.2010. 02:48

Ja spavam i radim doma, mogli bi u ponedjeljak :p

elvis again 03.04.2010. 10:39

Ja sam za voznju.
Vuco imas PM.

Renesis 03.04.2010. 12:30

ja sam ovaj vikend doma, ali slijedecu subotu (10.4), ako vrijeme bude pristojno, isli bi voziti neko sljeme, postoji čak šansa da nas bude malo veći broj...

De5tr0yer 03.04.2010. 12:35

Citiraj:

Autor Renesis (Post 1611891)
ja sam ovaj vikend doma, ali slijedecu subotu (10.4), ako vrijeme bude pristojno, isli bi voziti neko sljeme, postoji čak šansa da nas bude malo veći broj...

I ja bih mogao sljedeću subotu...

Red Dwarf 03.04.2010. 13:15

evo distrojeru ja sam kupio bočicu od 100ml valjda finish teflonskog ulja u DSG-a...45 Čuna je bočica...slična je u markoprojektu 59...sve u svemu čudi me kako nekaplje na sve strane kao i fino ulje za mašinice :D

De5tr0yer 03.04.2010. 13:51

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1611918)
evo distrojeru ja sam kupio bočicu od 100ml valjda finish teflonskog ulja u DSG-a...45 Čuna je bočica...slična je u markoprojektu 59...sve u svemu čudi me kako nekaplje na sve strane kao i fino ulje za mašinice :D

Kolko si ga potrošio za lanac? :D

Da se znam ravnat :p

Red Dwarf 03.04.2010. 15:05

a nemam pojma...ja sam ga naljevao dok lanac nije počeo štrcati ulje...a šugava bočica je od crne plastike bez ikakvih proreza pa nemam blage veze koliko sam potrošio...ali sumnjam da sam puno...

evo ti neki review ulja...uglavnom bit će za kojih godinu dana sigurno nadam se i za mene i za bratovog gary fishera...pogotovo jer neću voziti blato i kišu a i ovdje u zg-u je sezona bicikliranja malo kratka...

De5tr0yer 03.04.2010. 15:21

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1611970)
a nemam pojma...ja sam ga naljevao dok lanac nije počeo štrcati ulje...a šugava bočica je od crne plastike bez ikakvih proreza pa nemam blage veze koliko sam potrošio...ali sumnjam da sam puno...

evo ti neki review ulja...uglavnom bit će za kojih godinu dana sigurno nadam se i za mene i za bratovog gary fishera...pogotovo jer neću voziti blato i kišu a i ovdje u zg-u je sezona bicikliranja malo kratka...

E hvala :)

Sad samo to otić kupit jedan dan u strki ovih ispita vražjih i to je to, rastavljam bajk :D

Red Dwarf 03.04.2010. 15:26

a čuješ...načekati ćeš se do utorka :D nego meni je još nabaviti headset za mog scotta jer mu je donja podloška od ležaja otišla tj izlizala se pa ako netko prodaje jeftini headset ili samo onaj donji dio koji se na vilicu stavi neka mi se slobodno javi...

i još bi se trebalo i mast nekakvu kupit...eh...bicikl je neiscrpni izvor troškova :D

Vuco 03.04.2010. 15:34

Citiraj:

Autor elvis again (Post 1611837)
Ja sam za voznju.
Vuco imas PM.

Jebiga stari, nisam vidio :(. Ali dao sam ti svoj broj na PM s obzirom da meni pukne najednom da idem na Sljeme ;).
Citiraj:

Autor Renesis (Post 1611891)

Gle, tebe sam zvao iz pristojnosti :D. Di bi danas došao da sam s tobom na Lojstek išao. Umro sam do gore, ali sam bio ispod 1h, na što sam ponosan ko pas :D.

Lojstek je čist, ima dole 3m jedno žešćeg blata i to je sve, gore sve super. Jedino mi se čini da je Sljeme postalo strmije :D.
Danas jako malo ljudi, na vrhu više biciklista nego planinara. Popio pivu sa dečkom koji je dopeljao Konu CoilAir-a do vrha, svaka čast :). Malo popričali i onda svatko svojim putem dolje. On 57-icom, ja 9-kom.

buljo 03.04.2010. 17:52

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1611988)
On 57-icom, ja 9-kom.

Pussy :p

Renesis 03.04.2010. 18:47

ma ajde, ti vozis lojstek ispod sata i kukas :D ako bude sunce drugi vikend, ima da napravimo neki masovni spust :D

a i meni bas kocnice ne rade, tako da nemas brige da cu ic prebrzo dolje :fiju:

Vuco 03.04.2010. 20:07

Citiraj:

Autor buljo (Post 1612052)
Pussy :p

Javi kak ti je bilo u ponedjeljak na Sljemeu. Čuo sam da će biti odlično vrijeme :smoke:
Citiraj:

Autor Renesis (Post 1612078)
ma ajde, ti vozis lojstek ispod sata i kukas :D ako bude sunce drugi vikend, ima da napravimo neki masovni spust :D

a i meni bas kocnice ne rade, tako da nemas brige da cu ic prebrzo dolje :fiju:

Ček, nisi li ti upikirao nove kočnice ? :stoopid:

Oćemo se onda dogovorit sad preko tjedna za sljedeću subotu ? Naravno, ako će biti lijepo vrijeme. Mi ćemo Lojstekom, buljo gore busom :P

Red Dwarf 03.04.2010. 20:21

ae...ovo danas je izgleda bila iznimka za vrijeme...

btw prošle subote išao i ja otkrivati čari sljemena vozeći se najlakšom od najlakših stazom - Lojstekom.kad ono na pola puta doživio prosvjetljenje uočivši da nije to zamene dok neskinem desetku :D doduše nije toliko ni kilaža koliko mekana vilica s 75kg oprugama bez lockouta :D

naravno onda za sljeme se prelazi na rst vilice pošto te imaju automatski lockout (uvijek uključen) i bratove kotače pošto nedaj bože da mojim pukne guma mogu se slobodno okrenuti i nizbrdo jer staviti gumu na moje obruče je više od umjetnosti...za to treba jednostavno biti akademik :D

De5tr0yer 03.04.2010. 20:47

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1612137)
ae...ovo danas je izgleda bila iznimka za vrijeme...

btw prošle subote išao i ja otkrivati čari sljemena vozeći se najlakšom od najlakših stazom - Lojstekom.kad ono na pola puta doživio prosvjetljenje uočivši da nije to zamene dok neskinem desetku :D doduše nije toliko ni kilaža koliko mekana vilica s 75kg oprugama bez lockouta :D

naravno onda za sljeme se prelazi na rst vilice pošto te imaju automatski lockout (uvijek uključen) i bratove kotače pošto nedaj bože da mojim pukne guma mogu se slobodno okrenuti i nizbrdo jer staviti gumu na moje obruče je više od umjetnosti...za to treba jednostavno biti akademik :D

Kolko ti kila imaš :D

Ja s najjačom oprugom bi imao lufta još uvijek da me ne drži :p

Renesis 03.04.2010. 20:55

@vuco- jesam, ali sam ih prvo spalio, pa potrošio, pa zamastio, i sad moram nes smislit da to proradi kako treba :)

Red Dwarf 03.04.2010. 20:59

a korak-dva udaljen od PCE demolition squad-a :D

ali RS Judy C je premekana vilja...za po gradu super...ali ja ju na mjestu mogu sabiti kojih 50mm...i to ne da sjednem na vilju negu ju rukama pretisnem i konstantno držim...a ima hoda 100mm...i naravno onda to uzbrdo izgleda ko da da gledaš sinusnu funkciju na osciloskopu (baš sam ferovac :D)

sad sam gledao na ebay-u crvene opruge kojih 50-60$ ali čini mi se da će biti jeftinije kupiti polovnu toru ili nešto

De5tr0yer 03.04.2010. 21:03

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1612159)
a korak-dva udaljen od PCE demolition squad-a :D

ali RS Judy C je premekana vilja...za po gradu super...ali ja ju na mjestu mogu sabiti kojih 50mm...i to ne da sjednem na vilju negu ju rukama pretisnem i konstantno držim...a ima hoda 100mm...i naravno onda to uzbrdo izgleda ko da da gledaš sinusnu funkciju na osciloskopu (baš sam ferovac :D)

sad sam gledao na ebay-u crvene opruge kojih 50-60$ ali čini mi se da će biti jeftinije kupiti polovnu toru ili nešto

Tu smo neđe, ja imam ravno 100, samo znam da će ić dolje pa nisam u squadu :p

Moja mz race je mekušna ali ima fini štop na zadnjih 3cm.

BTW, Vuco trebali smo još uduvat shock, još mi malo fali da mi perfektno bude...

Red Dwarf 03.04.2010. 21:10

neznam...znam samo da je Judy ovako fina dama pa nevoli da se prema njoj grubo ponašam :D

eh da i je treba netko uske obruče s deore nabama? ako netko vozi cestu s mtb-om pa mu slick gume nesjedaju dobro na standardne 25mm+ obruče neka se slobodno javi meni...moji obruči su 20mm Ritchey Rock Comp i OCR Comp :D

CatKiller 03.04.2010. 22:38

Dragi medjunozni guraci, malo mi se popravila krvna $lika pa bih se vratio medju bajkerske vode. Tako da me ovi sto me prestizu na faksu mogu prestizati i na lojsteku :D .

Vrebam neko xc kolo za oko 4000kn, plus-minus parsto kuna.

Ima li kakvih smislenih preporuka? Vidim da se spominje nekakav ghostic, nelose izgleda, diskovi mi nisu najbitniji jer vise volim ici uzbrdo nego nizbrdo, a kad je blato onda se ni ne vozim tako da bi pretrpio kakav avidom SD5 ili SD7 v-brake.

http://www.bike-shop.com.hr/kategorije/proizvod/443 ?

Znam da je vilica banana i bit ce tesko nakon Magure Durin spustiti se na RST, ali za pocetak...

Da li je netko kupovao u Ozonu? Jesu li ove cijene za kartice ili gotovinu?

Thx, CK

Red Dwarf 03.04.2010. 23:11

ja ti jedino mogu reći da su SD5 ok čeljusti...koristim ih s brakeboosterom...

a sad ovaj bicikl mi izgleda ovako malo čudno...neznam...od bolje opreme tu je xt P+Z mjenjač a ovo ostalo je više manje tako-tako...i još me čude disk kotači (nabe valjda) na biciklu bez diskova

i ja bi rekao da je cijena za $$

elvis again 03.04.2010. 23:24

Citiraj:

Autor CatKiller (Post 1612222)
Dragi medjunozni guraci, malo mi se popravila krvna $lika pa bih se vratio medju bajkerske vode. Tako da me ovi sto me prestizu na faksu mogu prestizati i na lojsteku :D .

Vrebam neko xc kolo za oko 4000kn, plus-minus parsto kuna.

Ima li kakvih smislenih preporuka? Vidim da se spominje nekakav ghostic, nelose izgleda, diskovi mi nisu najbitniji jer vise volim ici uzbrdo nego nizbrdo, a kad je blato onda se ni ne vozim tako da bi pretrpio kakav avidom SD5 ili SD7 v-brake.

http://www.bike-shop.com.hr/kategorije/proizvod/443 ?

Znam da je vilica banana i bit ce tesko nakon Magure Durin spustiti se na RST, ali za pocetak...

Da li je netko kupovao u Ozonu? Jesu li ove cijene za kartice ili gotovinu?

Thx, CK

Raspitaj se u DSG-u dal se moze ovaj 29-terac jos nabaviti:
http://dsg.hr/proizvod.asp?Sifra=2769

Vuco 04.04.2010. 01:41

Citiraj:

Autor Red Dwarf (Post 1612137)

Pa ono, Lojstek baš i nije najlakša staza. U pravilu je najkraća pa se najbrže digne gore. Imaš makadame, tipa Markuševečki ili Kustošijanski (koji je po meni na nekim dionicama sa onim kamenjarom i dosadan).

Što se lockouta tiče, na ovakvim stazama tipa lojstek nema koristi od lockout-a, barem po meni. Tek kad ga uključiš te baca prednji kotač svuda, a ovako upije. Jedino gdje vidim korist lockouta jest ravna cesta ili dobro utabana staza i kad tjeraš stoječki. Sve ostalo, pogotovo kad sjediš na sicu i teraš, bolje da vilica upije.

Ja mogu svog Recona ugurat valjda 100 od 130mm s rukama ako malo jače stisnem, no eto nakon današnjeg spusta, brtva na nozi je pokazala da je najjači udarac bio takav da mi je ostalo još 15m hoda od maksimalnog.

@ CK
Taj RST neće biti kao Magura, no koliko sam čitao ima dobar damping (low speed i high speed), tako da vilica ne bi smjela biti nimalo loša.

Osim Ghosta koji je best buy, ima i ova Univega čisto da imaš neš drugo za pogledat ako ti se rama više sviđa. Lošija oprema (neki SLX deore stil), vilica, no ima kakvu takvu hidrauliku ili kotače barem za nju.

Red Dwarf 04.04.2010. 10:31

@Vuco : a neznam...sad nakon ovog tjedna će biti Sljeme strikes back najvjerojatnije u subotu ili nedjelju...ovako malo rekreativna vožnjica do gore pa ćemo vidjeti...i naravno opet test svega što sam kemijao po biciklu uradi sam metodom

@CK : a jesi razmišljao o polovnim dvokolnim međunožnim guralima?eno imaš na forum.hr neki bajk, imaš ih na dropbikeu naravno...pa ono...neznam...ja sam iskreno navikao na sve polovno kupovati pa mi je malo nezamislivo sad da vidim da je novo kojih 1.5-2.5 puta skuplje od polovnog...naravno na neke stvari treba ipak paziti i uzeti novo ali sve u svemu eto ti jedan food for thought

yedwy 04.04.2010. 10:49

@CK

Probaj polovno upecat recimo ovak nekaj...

http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=30&t=33316

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:01.