![]() |
Citiraj:
Ono sta je meni bitno jest, da proizvod koji sam kupio radi ispravno. E sad ako proizvod nije ispravan, očekujem da se on popravi/zamjeni. Sve ostale stvari, koje se dešavaju između, ADM, distributera, uvoznika, nemaju nikakve veze sa krajnjim kupcem. Sent from my ELE-L29 using Tapatalk |
A da bi se ta procedura zaobišla, jer je samo na trošak trgovini, nekada je lakše reći da je testirana i da je ok ako i nije
Ne kažem da je nužno ovdje ali možda |
To onda savršeno objašnjava zašto nema problema kod reklamacije npr. Logitecha nego kod šrot robe jer je kao takva kupljena. I onda se prave glupi i lažu u oči i traže svaki detalj na koji bi se mogli pozvati da ne ispadnu odgovorni.
|
Na žalost i ja sam imao slično iskustvo. Natezao sam se dugo s njima oko kartice i na kraju reko probat ću direktno s Asusom, ako Asus odradi reklamaciju - super, ako ne - ide prijava trgovine na Mingo. Na kraju Asus odradili reklamaciju kao goodwill jer je trebala inače ići standardno preko maloprodaje pa se nisam dalje zajebavao s adm-om.
Nekoć su bili dobar kvartovski dućan, za preporučiti, ali ta vremena su prošla. Mislim da ih je ponijelo mining ludilo i prodavali su enormne količine grafi. Pitaj boga iz kojih kanala su nabavljali jer je bila opća nestašica grafi, ali to krajnjem kupcu nije bitno. Uglavnom, fini broj kartica su prodali, preselili se na novu lokaciju, imaju veći prostor, al sad rade problem pri reklamacijama. Prave se grbavi i pri tome su izuzetno bezobrazni u odnosu s kupcem. Pri prvom dolasku prije nego sam im i uručio karticu i rekao u čemu je problem već je bio gard i bezobrazluk s njihove strane. Bacali su krafne poput "ne vrijedi inače jamstvo ako je majnano", "to se vidi u biosu", "možda kartica opće nije naša" itd Osobno neću više niti stick kupit tamo pa da ne znam kakvu ponudu imaju. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Imaš identičnu situaciju kao ja. Moraš bit uporan i ne posustat u svemu. Jer oni idu na to ljudi će odustat. Lažu, mažu i muljaju jer ne ovise sami o sebi nego o uvozniku u večini slučajeva vip computers uk. Piši prigovore nemoj sa njima razgovarat telefonski samo pisanim putem. Prijavi ih na https://prijava.mingo.hr/CD/prijava.jsp. Uhvati sotove svega do sad šta si imao sa njima i sve pošalji na prijavu i neka tržišna inspekcija odradi svoje. Već imaju i moju prijavu. Obavezno piši šta više prigovora jer su na to zakonski obavezni odgovarat i sve prosljedi na prijavu koju napraviš. Ako ti treba kakva pomoć slobodno me kontaktiraj. Moj savjet je da kontaktiraš i proizvođaća. A nas kao kupce zaboli di oni uzimaju od koga uzimaju i kakav je proces. Grafička je pod garancijom nije ispravna očemo ispravnu ili povrat sredstava i amen :D |
Samo da ne bude drvlje i kamenje po mom postu, ono sam napisao zato da se ne iznenadite ako nešto rješavate direktno s proizvođačem da vaš može kačiti PDV na vrijednost robe i troškove transporta. Nisam sve napisao zato da vas odgovorim od ustrajavanja na rješavanju kvara, vaše je zakonsko pravo da imate ispravan proizvod unutar jamstvenog roka.
|
Prvo svi koji imate problema skinite live update od msi i vidite da li ima novi bios pa napravite upgrade.
The vBIOS of 14Gbps memory speed is available on LIVE UPDATE Iste probleme ima Asus te je stvar riješena sa bios updateom. |
Citiraj:
ma nema zašto kužim šta želiš reć al to su njihovi problemi ne od kupaca nitko im ne brani da uzimaju robu i prodaju od uvoznika za Hrvatsku. Ja kad sam tražio da se pošalje o mom trošku asusu oni su pristali na to a opet nisu poslali asusu nego uvozniku koji nije ovlašteni servis. Znači lagali su me i nisu mi naplatili nikakve troškove osim put od Zg do St kad su mi vračali grafičku. A u zakonu stoji ako je proizvod neispravan da sve troškove prijevoza odvoza i dovoza snosi prodavatelj. kad se grafička vrati od asusa ako je proglase neispravnom ili da je servisirana sva slanje šta sam platija će adm refundirat jer ću to tražit i jer je to moje zakonsko pravo a još ću im i opalit privatnu tužbu a dokaza imam preko 20 di se vidi očito kršenje mojih potrošačkih prava :D |
Pohvale za ADM, vidim da imaju LianLi na lageru. Izgleda da zele dio O11 kolača :D
|
ADM nema popust za forumaše?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sve isto sam i ja doživo i to sa MSI grafom, potpuno indentična prića. Tipa kolega igrao 4 sata na najjačem ne grije se i kao sve uredu. Ja nisam imao volje davit se s njom nego sam je prodao i uzeo rx. |
Citiraj:
Ja ne mogu prodat nekome nešto kad znam da to nije ispravno. A borac sam uvik bija i bit ću i ne odustajem do kraja :D |
Citiraj:
Nakon duge i teške bitke jučer su me zvali i lik kao oduševljen zove javili su nam da je grafičku asus proglasio defektnu te da je bačena i odobrena zamjena za novu. I onda mi kaže nudimo Vam gigabyte 2080 s. To Vam je super bolja ovo ono nova. ja ga pustim da kažem šta ima pa počmen sa pitanjima. Zašto dobivam grafiičku gigabyte ako je asus odobrio novu i ako sam imao najbolji mogući model asus strix rog 1080 ti oc. Zato mi se nudi druge marke i to osrednji model koji je jeftiniji od iznosa koliko je moja plačena a imaju npr takav model od asusua strix rog. Pa im govorim da grafička koju mi nude je od 8 gb rama a da je moja bila 11 gb i da sam sa razlogom kupova 11 gb i da je to jedna od bitnijih specifikacija. Onda lik počme opet (telefonski ne pisano) da to neće proć nikakve komisije da je to to i da su u 10 situacija uvijek oni bili u pravu i da ću na kraju dobit taj model i bla bla bla, a ja njemu da mi to sve pošalje na mail pa ćemo to dalje riješavat po zakonu. kažem isto tako ste govorili da je grafička moja bila ispravna pa ste je slali u neovlašteni servis i slićno pa vidite da ništa na kraju nije bilo tako. Pošalje mi mail sljedećeg sadržaja: Poštovani, nastavno na telefonski razgovor možemo Vam ponuditi u zamjenu sljedeće dvije kartice: ASUS RTX2080 SUPER DUAL Evo, DUAL-RTX2080S-8G-EVO, 8GB GDDR6, 90YV0DJ2-M0NM00 ili Gigabyte RTX2080 SUPER Gaming 8G, 8GB GDDR6, GV-N208SGAMING-8GC. Ili opcija uz nadoplatu slijedeća: Asus RTX2080Ti Turbo 11GB, TURBO-RTX2080Ti-11G Srdačan pozdrav. Nakon toga kontaktiram udrugu za zaštitu potrošaća koji mi govore da mi moraju dat grafičku istih specifikacija ili bolju a zbog 8 gb a to je bitna spec i da ne prihvačam šta nude, da zatražim istih spec ili povrat sredstava što sam i učinio. Zatražio sam ili 2080 ti bez doplate jer je to jedina od 11 gb ili da mi vrate novce. Uglavnom i nakon svega toga oni i dalje lažu i pokušavaju me oštetiti. Nadam se da će nekom drugom kad dođe u istu situaciju ova moja pomoć :D |
Ako je Asus odobrio zamjenu za novu zar nije onda logicno da je Asus to odobrio za svoj brend a ne za gigabyte? Ili ovi nisu nista ni slali asusu nego su vidjeli da nemaju sto drugo napraviti nego se dogovoriti s tobom. Volio bih sa netko tko ima iskustva rada u servisima odgovori na ovo jer me bas zanima na koji nacin proizvodac odobrava zamjenu proizvoda kada mu bas posaljes njegov proizvod? Meni je logitech zamijenio mis za drugi model svog brenda,ali nisu rekli da si uzmem neki razer ili nesto slicno. To mi ima smisla. I naravno da su odobrili bolji model misa sa boljim specifikacijama jer se stari vise nije proizvodio.
Edit. Citam na mobu pa nisam vidio ovaj mail koji su ti poslali povratno. Pise i model asusa. Hmmm...ne znam sad kako bi to proslo. Ako adm moze dokazati da je asus 2080 bolji od asus 1080 onda bi zakon trebao biti na njihovoj strani jer su ti ponudili brzi model. |
Ako je financijsko odobrenje, mozes uzet krumpire doslovno.
Sto se tice jahanja po 11gb, stavio je neto u drugu temu da to ne prolazi. Bitno je da daju jaču. E sad, ako budeš dovoljno bezobrazan, sve je moguće. |
Citiraj:
Još jednom svaka čast! :goood: |
A koliku te nadoplatu traže za Asus RTX2080Ti Turbo 11GB? Ovo je realno gledajući jača kartica od one koju si imao pa bih na tvom mjestu ispregovarao što manju nadoplatu.
|
Da ponude RTX 3080 10GB isto bi odbio zamjenu jer nema 11GB?
Ja sam za GTX 1070 8GB dobivao RTX 2060 6GB, i bilo mi je ok jer je grafa ista ili jača. 2080 Super je čisto ok zamjena za tu starudiju što si imao. Imaš novih 3 god gare, jaču grafu i boli te briga. Ako ti model ne paše traži msi trio ili strix i to je to. |
Trazi povrat para i kupi graficku u drugoj trgovini koja se ovako ne ponasa.
Po zakonu ti moraju dati istu, dakle, i da nude jacu to je tvoja dobra volja hoces li uzeti. |
Probaj u duhu bržeg razriješenja izmusti 2080 ti uz što manju nadoplatu i uzmi svoju pobjedu. Realno i sa 2080 bi trebao biti zadovoljan a oni su svoju zakonsku obvezu time ispoštovali...ovo za manjak RAM-a ne pije vodu jer zakon kaže istih ili jačih performansi. Ali svakako probaj što više ih oderati zbog sranja koji su ti pružili, nema mi mržeg dućana od ADM-a.
|
Uzmi lovu i čekaj da dođe nova serija
|
Ne bih ja to prihvatio, nit te mogu prisilit.
Trazi lovu i pricekaj RTX 3000 seriju. |
Nakon ovakvih muljaža ne bih iz principa prihvatio ništa od toga što ti nude. I nikakve nadoplate. Tražit porvrat novaca i čekat novu seriju.
A ako su oni stvarno slali Asusu na servis, nema tu šta u priči biti Gigabyte ili neka druga firma. Muljaju i gotovo. Ali isto tako, 2080 Super je bolja grafa od 1080Ti. Nije sve u gigabajtima. |
Također se slažem s par odgovora prije - traži pare natrag i kupi grafu u drugoj trgovini jer ako opet dođe do potrebe za reklamacijama ne želiš se opet navlacit s adm-om.
I ja sam se s njima dugo navlacio i na kraju rješio direkt preko asusa. Konstantno muljaju kupce od kojih nisu imali problema pokupiti pare kad je harala majning groznica. |
Ali cek jel jedino meni upada u oko ovo da je grafa "bačena"? WTF jel to standardna procedura, sta ne vrate grafu nazad?
|
Naravno da vrate, za nju dobiju drugu ili odobrenje. A očito mažu oči s time, ko sa ovime da asus nudi gigabyte grafičku, to prvi put čujem, trebalo bi baš asus pitati za to :)
|
Dajte nemojte biti smješni. Asus im je odobrio financijski povrat, tj. trošak u tom iznosu i što se tiče Asusa, tu priča staje.
Oni su mogli ponuditi što god hoće, gigabyte grafu, matičnu, 3 tone krumpira, svejedno. Na kupcu je hoće to prihvatiti ili ne. Nikako ne branim ADM, muljanje sa zamjenom ne opravdavam ni malo, ni njihovo ni bilo čije drugo. No nemojte tražiti teorije zavjere baš u svemu. |
na njima je da ponude, na tebi ja da prihvatiš/ne prihvatiš
ako ne ponude identičnu, tražiš lovu, riješena stvar |
Najgore od svega će biti ako se i oni idu inatiti i doslovce uspiju nekako nabaviti tu istu 1080 i daju mu je u zamjenu. E onda više neće moći ništa učiniti :-)
Ali podržavam kolegu s obzirom da su ga prcali da i on njih malo nagazi, no neka ipak ne prelazi određene granice. Moglo bi mu se obiti od glavu. |
e sad, postoji li ikakva šansa da izvuku 1080ti identičnu novu :D
|
To bi bio epski šah mat i mislim da ako oni to naprave da gotovo nitko više na forumu neće probati ovo što kolega radi. Ako vrate novce, onda ćemo se svi dodatno ohrabriti. Ne mogu dočekati kraj ove priče :lol2:
|
Koliki je iznos na racunu uopce za 1080ti? One su se prodavale pri izlasku po otprilike 4k kn? Mozda vise, ne sjecam se tocno, ako je stvarno u pitanju vise VRAMA ( 8 vs 11 ), onda trazi i dalje model sa istom kolicinom memorije ili povrat novaca. Ali dobiti novu 2080 super umjesto 1080ti sa friskim jamstvom je super deal ako je bolji model posto si imao strixicu.
|
Citiraj:
Svejedno opet ima 3 godine jamstva. Zajeb bi bio da mu poprave staru :D |
kak će kad ju asus ''bacio'' :D
|
Da, daj zabrij da sad kažu kako ju je Asus ipak izvadio iz smeća i popravio :D
|
ja sam siguran da asus nije niš ''bacio'', ovi u ADMu baljezgaju
|
Blagi off topic, al dal je negdje definirano u zakonu da ako prodavač ponudi isti proizvod (dakle istu asus1080ti) kupac mora pristati ili je to neko nepisano pravilo? U zoo kad sam čitao je bilo da je po izboru kupca popravak, zamjena, povratak novca ili smanjenje vrijednosti s obzirom na nedostatak. (Čl. 410). Možda mi je promaklo nešto.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:13. |