![]() |
Citiraj:
Više ethernet portova - router - nemaš brige Citiraj:
B.net - DOCSIS - koaksijalni kabel/optika |
Pročitao sam, radi se o tome da mi morali izbušiti cca 1-3 cm rupicu iznad vrata, ali i u hodniku, pa bih zbog toga trebao imati pristanak predstavnika stanara..a pošto stan nije moj, iznajmljujemo ga ja i cimer..ćemo uzeti od Iskona duo.carnet, uzeti još jedan ruter ako treba i to je to :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Imaš možda neku drugu soluciju? Dobivam CARNET sada ubrzo (od iskona, ne bnet), pa bih sredio to.. |
Jel se kod Bneta naplaćuje najam routera posebno?
To onda ispada 2d paket 162 kb + 29 kn za bezicni modem Edit- ili mozda mogu koristit svoj router, speedtouch crni od tcoma? |
Možeš uzet da mjesečno plaćaš ili da odjednom odplatiš, speedtouch od t-com nemožeš koristit jer ovi od b.neta se spajaju na koaksijalni kabel.
|
Thanks.
A kak ste zadovoljni uslugom u globalu? Jel ima pucanja veze ili padova brzine? Pitam za 2D paket(tv+net). |
pozdrav!
uzeo sam AP tp-link tl-wa730re u linksu kako bih stavio wireless u stan, no kad ga kofiguriram i spojim sa b-net modemom mogu spojit samo jedno racunalo na njega. nece ni mobitel ni drugo racunalo se spojit unatoc tome sto ga vide i pokusavaju se spojit. da li netko ima slicna ili ista iskustva? trebao bih pomoooooc :) hvala! |
Štekaaaa BNET u Splitu!
Ping divlja svako malo... Jel tko drugi ima istih problema? |
Uzeo bi sa cimerima ovaj osnovni bnet 3 do 6 mbit za 100 kn,e sada 130 kn dodje sa najmom bezicnog routera,bezveze da na placamo,jel mogu kupiti onaj thomsponov i staviti,vidim dodje 100-tinjak kuna na njuskalu ili onaj bijeli siemens ili to mora bas bitk bnetov da konfiguriraju ?
Radje bi platio vecu brzinu nego router... Hvala :) |
Mislim da ti je obavezno koristenje routera od njih, tj. tih 30 kn, da ne mozes bez toga.
Sad sam u prelasku na njih pa ne mogu sa sigurnoscu rec, al mislim da je tak. |
Citiraj:
Pretpostavljam da i onaj net za 1 kunu 3 mjeseca je na ugovornu obvezu barem 12 mjeseci ? Koliko vidim nitko ostali ne nudi samo net bez telefonske linije,tako da su mi oni jedini izbor. |
Obvezno je plaćanje osnovnog žičnog modema (~17kn) ili jednokratno koliko već piše u cjeniku.
Da li ćeš plaćati više za bežični ili nakalemiti svoj na modem, ovisi samo o tebi. |
Žičani je besplatan nakon cca. 3 godine AFAIK pa eto, a kaj se tiče bežićnog. Ne isplati se uzimati njihove pretpotopne. Bolje iskeširati za neki OK solo.
|
Ima neko iz Rijeke da ima bnet? Ja bi možda uzeo kod njih trio paket sa brzinom do 20mb, ali kada idem provjeriti dostupnost paketa piše mi "USLUGA VJEROJATNO NIJE DOSTUPNA" :/ Čudi me da nije dostupna jer sam udaljen od centra grada oko 5-6km. :hitthewal:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pozdrav!
eto odnedavno sam doselila na stan, u kojem je već sređen b-netov internet+tv. međutim, netko je uzeo sa sobom router. tv radi, kabel imam, ali samo router ne. kabel ima ko onaj šerafić s iglicom. pa me interesira: koji router kupiti s obzilom na taj ulaz i gdje?? :O naravno,ako netko ima, rado ću otkupit.... |
Citiraj:
A da pitaš u Bnetu?? Sigurno imaju ono što tebi treba. |
Citiraj:
dakle: osoba koja je provela bnet-ov internet ne živi već koju godinu u stanu i prodala je stan mojem stanodavcu i napomenula mu kako su internet + tv provedeni. međutim, ista ta osoba ili ona koja je živjela prije mene, je fizički uklonila router i odnjela ga sa sobom. dakle, mnogo je razloga iz kojih se ne mogu obratiti bnet-u. 1.je jer nema osnove da dobijem novi router jer nemam stari,pa realno kvar na nj ne postoji, dakle jedino mi mogu naplatiti po punoj cijeni novi a netko je možda router prodo il uzeo sebi, a 2, apsolutno ne želim kao studentica podstanarka otvarati pandorinu kutiju nestanka routera jer boga pitaj zašto ga je netko uzeo. želim mir u stanu i na studiju a ne 1000 pitanja i probleme. molim vas, nemojte mi komplicirati,nemam koga pitati,samo mi je potrebna informacija: s obzirom na to da bnet ima specifični router s onim šerafićem: koji mogu kupiti u slobodnoj prodaji a da odgovara? samo mi treba ime firme i modela. molim vas, jer internet mi je neophodno potreban a sama pretpleta na ovaj način apsolutno propada i bacam novac na ništa. hvala. |
ruter jedino mozes dobiti od b.neta.
|
Čak i da kupiš novi kabelski router, i dalje ih moraš zvati kako bi upisali tvoju novu MAC adresu routera u svoj sistem. Inače, nema signala.
Tako da, ne gine ti razgovor s njima, uz objašnjavanje situacije... Sigurno imaš internet? Koliki računi stižu? |
Citiraj:
|
Citiraj:
ah,niš,hvala svejedno :( probat ću neš ak se nađe netko ko konta kak to napraviti bez adrese -.-' |
A sto vlasnik tog stana kaze glede nestanka B.Netovog, tj njegovog routera, kojeg je on platio?
|
Pa ako ne dolaze računi, možda je lik jednostavno otkantao bnet. To kaj ima instalacija ništa ne znači. Imam ja telefon u stanu pa nemam DSL ni telefon već godinama.
|
otkad ih je vip preuzea malo su zaspali. nikakve akcije, sniženja, povećanja brzina itd za postojeće korisnike. sićan se da bi prije dizali brzine svako malo...
|
Citiraj:
Čiji računi stižu za telefon? |
Analogna TV radi samo zato sto nije dosao serviser i napravio fizicko iskljucenje. Odnosno samo odspojio kabel u njihovoj kutiji u zgradi.
|
koje je najjeftinije/najbolje rjesenje za sredit wi-fi/vise portova uz najam njihovog zicnog modema?moze li stari thomson st 780 posluzit?
|
Citiraj:
Od kada je vip došao ništa :baad: Ja sam se potajno nadao nekom paketu sa mobilnom telefonijom, a ono :banana::finger: |
Citiraj:
Citiraj:
Ionako sad Bnet ima najvece brzine u ponudi, najsporija je 12 Mbit (2D paket), dok je kod ostalih ta brzina dostupna tek uz nadoplatu. Ne branim Bnet, samo mislim da imate malo prevelika ocekivanja :). |
Zagušenje dosta ovisi o lokaciji. Ja recimo imam tu sreću da mi je stanje oko mene savršeno.
I slažem se da za relativno malo para dobiješ jako puno u usporedbi sa konkurencijom. (Manje par izoliranih slučaja sa slabom pokrivenošću). |
Nije problem u nama što dolazi do zagušenja, nego do njihove infrastrukture koja ne prati priljev novih usera. Njihov sam dugogodišnji korisnik (još iz vremena DCM-a) tako da na svojoj koži dobro osjetim svaku novu akciju i dolazak novih korisnika.
|
Citiraj:
ali pre dugo se ništa ne mijenja. svi bi samo pare pobrali a nebi ulagali. kad tad će in se obit o glavu, kad konkurencija doda gasa. pa nek onda zaustavljaju odlazak korisnika |
Sta reci o firmi koja ne prati kolika joj je opterecenost na CIX linku. Stvarno ne znam koliko sad imaju, ali ne bi me zacudilo da su na 100mbita. Iza 12 sati radnim danom ne moze se dobiti preko 4mbita.
|
Po deseti put, stvar je lokacije. Kako meni leti u svako doba dana, kad god hoću hrpa p2p-a po 1.45 megi u sekundi?
|
Konstanto imam problem da mi veza malo malo "puca". Kada radi sve, radi normalno i full brzinom i onda mi odjednom browser nece ucitati stranicu nego moram cekati 15-20sec da je ucita. Ponekad mi browser javi da nisam konektan na internet. Isto bilo kakav streaming se prekine i opet nastavi za 15-20sec.
I to se stalno onda dogadja, dok ne resetiram ruter nakon cega sve radi normalno neko vrijeme. Promjenio sam DNS servere, poiskljucivao vecinu stvari u ruteru o kojima se prije pricalo u temi. Radi se o Thomson twg850 ruteru koji koliko citam i nije bas bajan, na koji sam spojen wirelessom. |
Meni se to znalo događati dok sam imao njihov wifi router (srednja žalost). Sa boljim routerom ili bez njega direkt nikad problema.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:34. |