PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

gnjepar 29.08.2013. 19:50

Citiraj:

Autor ante2 (Post 2448583)
Uzet cu na probu 3 mjeseca B.net sa žicnim modemom, kolko vidim doticni modem/ruter ima samo jedan lan port ????
Je li doticni modem/ruter u stanju dodjeljivat ip adrese ako na njega prikljucim svič (8 portin gigabitni) ili moram jos ekstra spajat svoj ruter da mi daje ip adrese racunalima u mrezi.
Nemam pojma koji cu modem/ruter dobit od njih.
Pošto imam svoj wlan preko NAS-a nisam htio uzimat njihov wlan modem/ruter.

Jedan ethernet port - modem - nema ugrađeni "router" - kupi bilo koji non-adsl router
Više ethernet portova - router - nemaš brige

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 2450940)
Imam pitanje -

Zvao sam B.net i rekli su da nemaju dozvolu za postaviti svoje uređaje u našoj zgradi, tj. da ima infrastruktura, ali da nemaju signal. Rekli su da pričamo s predstavnikom stanara. A u istoj zgradi možemo uzeti duo iskon.

Mi može netko malo više objasniti?

Iskon - ADSL - parica/optika
B.net - DOCSIS - koaksijalni kabel/optika

X-Plosiv 29.08.2013. 20:14

Pročitao sam, radi se o tome da mi morali izbušiti cca 1-3 cm rupicu iznad vrata, ali i u hodniku, pa bih zbog toga trebao imati pristanak predstavnika stanara..a pošto stan nije moj, iznajmljujemo ga ja i cimer..ćemo uzeti od Iskona duo.carnet, uzeti još jedan ruter ako treba i to je to :)

alen.s 10.09.2013. 16:16

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 2445006)

nou, blokira seedboxeve

X-Plosiv 10.09.2013. 18:04

Citiraj:

Autor alen.s (Post 2458171)
nou, blokira seedboxeve

Imaš možda neku drugu soluciju? Dobivam CARNET sada ubrzo (od iskona, ne bnet), pa bih sredio to..

Juice 26.09.2013. 12:03

Jel se kod Bneta naplaćuje najam routera posebno?
To onda ispada 2d paket 162 kb + 29 kn za bezicni modem

Edit- ili mozda mogu koristit svoj router, speedtouch crni od tcoma?

Thermaltake 26.09.2013. 13:54

Možeš uzet da mjesečno plaćaš ili da odjednom odplatiš, speedtouch od t-com nemožeš koristit jer ovi od b.neta se spajaju na koaksijalni kabel.

Juice 26.09.2013. 15:05

Thanks.

A kak ste zadovoljni uslugom u globalu? Jel ima pucanja veze ili padova brzine? Pitam za 2D paket(tv+net).

boris123 26.09.2013. 15:57

pozdrav!
uzeo sam AP tp-link tl-wa730re u linksu kako bih stavio wireless u stan, no kad ga kofiguriram i spojim sa b-net modemom mogu spojit samo jedno racunalo na njega. nece ni mobitel ni drugo racunalo se spojit unatoc tome sto ga vide i pokusavaju se spojit.

da li netko ima slicna ili ista iskustva? trebao bih pomoooooc :)
hvala!

Firecracker 29.09.2013. 19:01

Štekaaaa BNET u Splitu!

Ping divlja svako malo... Jel tko drugi ima istih problema?

blava 01.10.2013. 21:23

Uzeo bi sa cimerima ovaj osnovni bnet 3 do 6 mbit za 100 kn,e sada 130 kn dodje sa najmom bezicnog routera,bezveze da na placamo,jel mogu kupiti onaj thomsponov i staviti,vidim dodje 100-tinjak kuna na njuskalu ili onaj bijeli siemens ili to mora bas bitk bnetov da konfiguriraju ?
Radje bi platio vecu brzinu nego router...
Hvala :)

Juice 01.10.2013. 23:11

Mislim da ti je obavezno koristenje routera od njih, tj. tih 30 kn, da ne mozes bez toga.
Sad sam u prelasku na njih pa ne mogu sa sigurnoscu rec, al mislim da je tak.

blava 02.10.2013. 00:47

Citiraj:

Autor Juice (Post 2471369)
Mislim da ti je obavezno koristenje routera od njih, tj. tih 30 kn, da ne mozes bez toga.
Sad sam u prelasku na njih pa ne mogu sa sigurnoscu rec, al mislim da je tak.

Tako sam i mislio,glupo mi dati 600 kn da kupim kad kupim Thompsona ili Siemensa za 100-200 kn.

Pretpostavljam da i onaj net za 1 kunu 3 mjeseca je na ugovornu obvezu barem 12 mjeseci ?
Koliko vidim nitko ostali ne nudi samo net bez telefonske linije,tako da su mi oni jedini izbor.

the.elles.d 02.10.2013. 09:20

Obvezno je plaćanje osnovnog žičnog modema (~17kn) ili jednokratno koliko već piše u cjeniku.
Da li ćeš plaćati više za bežični ili nakalemiti svoj na modem, ovisi samo o tebi.

Mad_Duke 02.10.2013. 10:13

Žičani je besplatan nakon cca. 3 godine AFAIK pa eto, a kaj se tiče bežićnog. Ne isplati se uzimati njihove pretpotopne. Bolje iskeširati za neki OK solo.

Mogy 03.10.2013. 20:16

Ima neko iz Rijeke da ima bnet? Ja bi možda uzeo kod njih trio paket sa brzinom do 20mb, ali kada idem provjeriti dostupnost paketa piše mi "USLUGA VJEROJATNO NIJE DOSTUPNA" :/ Čudi me da nije dostupna jer sam udaljen od centra grada oko 5-6km. :hitthewal:

Juice 03.10.2013. 20:17

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2471529)
Žičani je besplatan nakon cca. 3 godine AFAIK pa eto, a kaj se tiče bežićnog. Ne isplati se uzimati njihove pretpotopne. Bolje iskeširati za neki OK solo.

Koji solo bi preporučio?

bokinho 03.10.2013. 21:35

Citiraj:

Autor Mogy (Post 2472597)
Ima neko iz Rijeke da ima bnet? Ja bi možda uzeo kod njih trio paket sa brzinom do 20mb, ali kada idem provjeriti dostupnost paketa piše mi "USLUGA VJEROJATNO NIJE DOSTUPNA" :/ Čudi me da nije dostupna jer sam udaljen od centra grada oko 5-6km. :hitthewal:

Imam ja i radi perfektno vec 2 godine skoro, mozda jednom sam imao prekid i to kad je bio globalni problem. Koji dio grada si? Ako nemas u ulazu kanalice onda vjerojatno ni ne mozes imat.

skyr im 03.10.2013. 22:53

Pozdrav!
eto odnedavno sam doselila na stan, u kojem je već sređen b-netov internet+tv. međutim, netko je uzeo sa sobom router. tv radi, kabel imam, ali samo router ne. kabel ima ko onaj šerafić s iglicom. pa me interesira: koji router kupiti s obzilom na taj ulaz i gdje?? :O
naravno,ako netko ima, rado ću otkupit....

vex69 03.10.2013. 23:19

Citiraj:

Autor skyr im (Post 2472718)
Pozdrav!
eto odnedavno sam doselila na stan, u kojem je već sređen b-netov internet+tv. međutim, netko je uzeo sa sobom router. tv radi, kabel imam, ali samo router ne. kabel ima ko onaj šerafić s iglicom. pa me interesira: koji router kupiti s obzilom na taj ulaz i gdje?? :O
naravno,ako netko ima, rado ću otkupit....

Trolololo???

A da pitaš u Bnetu?? Sigurno imaju ono što tebi treba.

skyr im 06.10.2013. 04:25

Citiraj:

Autor vex69 (Post 2472731)
Trolololo???

A da pitaš u Bnetu?? Sigurno imaju ono što tebi treba.

nemaju.
dakle:

osoba koja je provela bnet-ov internet ne živi već koju godinu u stanu i prodala je stan mojem stanodavcu i napomenula mu kako su internet + tv provedeni. međutim, ista ta osoba ili ona koja je živjela prije mene, je fizički uklonila router i odnjela ga sa sobom. dakle, mnogo je razloga iz kojih se ne mogu obratiti bnet-u. 1.je jer nema osnove da dobijem novi router jer nemam stari,pa realno kvar na nj ne postoji, dakle jedino mi mogu naplatiti po punoj cijeni novi a netko je možda router prodo il uzeo sebi, a 2, apsolutno ne želim kao studentica podstanarka otvarati pandorinu kutiju nestanka routera jer boga pitaj zašto ga je netko uzeo. želim mir u stanu i na studiju a ne 1000 pitanja i probleme.

molim vas, nemojte mi komplicirati,nemam koga pitati,samo mi je potrebna informacija: s obzirom na to da bnet ima specifični router s onim šerafićem: koji mogu kupiti u slobodnoj prodaji a da odgovara? samo mi treba ime firme i modela. molim vas, jer internet mi je neophodno potreban a sama pretpleta na ovaj način apsolutno propada i bacam novac na ništa. hvala.

darkydark 06.10.2013. 09:01

ruter jedino mozes dobiti od b.neta.

the.elles.d 06.10.2013. 09:34

Čak i da kupiš novi kabelski router, i dalje ih moraš zvati kako bi upisali tvoju novu MAC adresu routera u svoj sistem. Inače, nema signala.
Tako da, ne gine ti razgovor s njima, uz objašnjavanje situacije...

Sigurno imaš internet? Koliki računi stižu?

Mad_Duke 06.10.2013. 13:52

Citiraj:

Autor skyr im (Post 2473736)
apsolutno ne želim kao studentica podstanarka otvarati pandorinu kutiju nestanka routera jer boga pitaj zašto ga je netko uzeo. želim mir u stanu i na studiju a ne 1000 pitanja i probleme.

Onda bolje da se potrudiš jako dobro faks srediti jer ako ti ovakve situacije daju 1000 pitanja i problema, bilo bu ti vjerojatno veselo kasnije.

skyr im 06.10.2013. 17:54

Citiraj:

Autor the.elles.d (Post 2473759)
Čak i da kupiš novi kabelski router, i dalje ih moraš zvati kako bi upisali tvoju novu MAC adresu routera u svoj sistem. Inače, nema signala.
Tako da, ne gine ti razgovor s njima, uz objašnjavanje situacije...

Sigurno imaš internet? Koliki računi stižu?

ma znaš šta... ne stižu, u tom i je stvar... -.-'' kenjam, nema računa... zato i nemrem raz s njima,kužiš? :/ al šta je tom čovjeku router trebo nek mi bog objasni... svašta... :P

ah,niš,hvala svejedno :( probat ću neš ak se nađe netko ko konta kak to napraviti bez adrese -.-'

Prezime 06.10.2013. 18:11

A sto vlasnik tog stana kaze glede nestanka B.Netovog, tj njegovog routera, kojeg je on platio?

Mad_Duke 06.10.2013. 18:27

Pa ako ne dolaze računi, možda je lik jednostavno otkantao bnet. To kaj ima instalacija ništa ne znači. Imam ja telefon u stanu pa nemam DSL ni telefon već godinama.

rossoneri 07.10.2013. 00:22

otkad ih je vip preuzea malo su zaspali. nikakve akcije, sniženja, povećanja brzina itd za postojeće korisnike. sićan se da bi prije dizali brzine svako malo...

the.elles.d 07.10.2013. 09:35

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2473969)
Pa ako ne dolaze računi, možda je lik jednostavno otkantao bnet. To kaj ima instalacija ništa ne znači.

Upravo to. Čak ni to što ima analognu TV ne znači ništa. Možda je od zgrade, a možda BNet nije stavio filter signala na pravo mjesto :)

Čiji računi stižu za telefon?

musso 07.10.2013. 09:43

Analogna TV radi samo zato sto nije dosao serviser i napravio fizicko iskljucenje. Odnosno samo odspojio kabel u njihovoj kutiji u zgradi.

rokoko 08.10.2013. 00:24

koje je najjeftinije/najbolje rjesenje za sredit wi-fi/vise portova uz najam njihovog zicnog modema?moze li stari thomson st 780 posluzit?

iggi 08.10.2013. 01:15

Citiraj:

Autor rossoneri (Post 2474144)
otkad ih je vip preuzea malo su zaspali. nikakve akcije, sniženja, povećanja brzina itd za postojeće korisnike. sićan se da bi prije dizali brzine svako malo...

Prije je bila praksa dizanja brzine jednom godišnje. :goood:

Od kada je vip došao ništa :baad:

Ja sam se potajno nadao nekom paketu sa mobilnom telefonijom, a ono :banana::finger:

MadBoY 08.10.2013. 11:47

Citiraj:

Autor rossoneri (Post 2474144)

Citiraj:

Autor iggi (Post 2474706)
Prije je bila praksa dizanja brzine jednom godišnje. :goood:

Od kada je vip došao ništa :baad:

Ja sam se potajno nadao nekom paketu sa mobilnom telefonijom, a ono :banana::finger:

Vec sada se dosta ljudi zali da im je brzina spora u odredjeno doba dana a vi bi jos vece brzine da bude jos vece zagusenje :D.
Ionako sad Bnet ima najvece brzine u ponudi, najsporija je 12 Mbit (2D paket), dok je kod ostalih ta brzina dostupna tek uz nadoplatu.
Ne branim Bnet, samo mislim da imate malo prevelika ocekivanja :).

Mad_Duke 08.10.2013. 12:13

Zagušenje dosta ovisi o lokaciji. Ja recimo imam tu sreću da mi je stanje oko mene savršeno.

I slažem se da za relativno malo para dobiješ jako puno u usporedbi sa konkurencijom. (Manje par izoliranih slučaja sa slabom pokrivenošću).

iggi 08.10.2013. 12:21

Nije problem u nama što dolazi do zagušenja, nego do njihove infrastrukture koja ne prati priljev novih usera. Njihov sam dugogodišnji korisnik (još iz vremena DCM-a) tako da na svojoj koži dobro osjetim svaku novu akciju i dolazak novih korisnika.

rossoneri 08.10.2013. 20:45

Citiraj:

Autor iggi (Post 2474826)
Nije problem u nama što dolazi do zagušenja, nego do njihove infrastrukture koja ne prati priljev novih usera. Njihov sam dugogodišnji korisnik (još iz vremena DCM-a) tako da na svojoj koži dobro osjetim svaku novu akciju i dolazak novih korisnika.

također

ali pre dugo se ništa ne mijenja. svi bi samo pare pobrali a nebi ulagali. kad tad će in se obit o glavu, kad konkurencija doda gasa. pa nek onda zaustavljaju odlazak korisnika

Bono 09.10.2013. 09:47

Sta reci o firmi koja ne prati kolika joj je opterecenost na CIX linku. Stvarno ne znam koliko sad imaju, ali ne bi me zacudilo da su na 100mbita. Iza 12 sati radnim danom ne moze se dobiti preko 4mbita.

Mad_Duke 09.10.2013. 09:51

Po deseti put, stvar je lokacije. Kako meni leti u svako doba dana, kad god hoću hrpa p2p-a po 1.45 megi u sekundi?

poltergeist 09.10.2013. 17:45

Konstanto imam problem da mi veza malo malo "puca". Kada radi sve, radi normalno i full brzinom i onda mi odjednom browser nece ucitati stranicu nego moram cekati 15-20sec da je ucita. Ponekad mi browser javi da nisam konektan na internet. Isto bilo kakav streaming se prekine i opet nastavi za 15-20sec.

I to se stalno onda dogadja, dok ne resetiram ruter nakon cega sve radi normalno neko vrijeme.

Promjenio sam DNS servere, poiskljucivao vecinu stvari u ruteru o kojima se prije pricalo u temi. Radi se o Thomson twg850 ruteru koji koliko citam i nije bas bajan, na koji sam spojen wirelessom.

Mad_Duke 09.10.2013. 17:54

Meni se to znalo događati dok sam imao njihov wifi router (srednja žalost). Sa boljim routerom ili bez njega direkt nikad problema.

Thermaltake 09.10.2013. 18:35

Citiraj:

Autor poltergeist (Post 2475555)
Konstanto imam problem da mi veza malo malo "puca". Kada radi sve, radi normalno i full brzinom i onda mi odjednom browser nece ucitati stranicu nego moram cekati 15-20sec da je ucita. Ponekad mi browser javi da nisam konektan na internet. Isto bilo kakav streaming se prekine i opet nastavi za 15-20sec.

I to se stalno onda dogadja, dok ne resetiram ruter nakon cega sve radi normalno neko vrijeme.

Promjenio sam DNS servere, poiskljucivao vecinu stvari u ruteru o kojima se prije pricalo u temi. Radi se o Thomson twg850 ruteru koji koliko citam i nije bas bajan, na koji sam spojen wirelessom.

Probaj isključit IP Flood, meni se to znalo na njemu dešavat kad sam imo njega uključenog, a i taj tomson od b.neta je poznat po tom od kad su stavljali novi firmware neš su zeznuli i po defaultu im je uključen IP Flood i šteka s njim, ja čim sam ga isključio radio je opet normalno. Inače taj tomsač nije loš, samo trebaju stavit normalan firmware gore.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:34.