![]() |
Reci da nisi zadovoljan, da želiš model koji je po frekvencijama i hlađenju jednak ili bolji od reklamirane kartice, ili predloži neku drugu karticu u zamjenu.
Koja trgovina je u pitanju? |
Citiraj:
malo sam proguglao i nalazim samo da to nije moguce bez bios flasha.... Nije da sam se pretrgnuo od pretrage... pa me ispravi ako grijesim. Ali ako je tako - ja bi tu trazio identicnu u zamjenu jer zamjena nije +adekvatna situaciji. |
Evo javljam se sa malim zakasnjenjem.
U pitanju je ADM, kartica je poslana nazad u ovlasteni servis(ne znam kod koga, tko je uvoznik za Gainward? Asbis? ) jer ja nisam pristao na zamjenu, vidjet cemo daljnji razvoj situacije. |
Citiraj:
Ukoliko nedaju ja bi napisao prijavu jer zamjena je neadekvatna tvojim potrebama. Obvezno napisi tu sta je bilo..... ;) |
Dosao sam do zakljucka da jako puno robe/komponente koje kupim su prakticki otvorene, tj originalna amabalaza je otvorena/maknuta. Tako npr uzmem jucer Z-2300 u technomaxu i vidim da je kutija zatvorena trakom REN PROM (veleprodaja) i mislim si ok zatvorili su kutiju svojom trakom da se zna da je roba od njih a ne originalno od logitecha. Dođem kuci otvorim kutiju i imam sta vidjeti, apsolutno sve je vec bilo otpakirano i na vrlo jeftin nacin je opet bilo zapakirano, cak su se jos vidjeli tragovi prstiju na subwooferu s obzirom da je crne boje.
Ok zvucnici rade, nisu osteceni ali pitam se sa kojim pravom i zbog cega oni uopce imaju otvarat te kutije??? Zasto stvari koje otpakiraju i nedaj Boze koriste smatraju i nazivaju pod novim??? Za mene nesto sto je otvoreno vise nije novo?? Još bih razumio da su isti bili kao predlozak u ducanu pa su bili izvadeni i vraceni nakon nekog vremena ali sam saznao da su u biti apsolutno svi bili otvoreni kao i moji (kolega je kupio koji dan prije). Isti slucaj s vemilom danas unus mediom puno puta sam kupio komponente koje nisi zapakirane celofanom, isto npr u admu sam uzeo maticnu plocu, nije imala originalnu ambalazu na sebi i jos su mi unutra ubacili hard disk koji sam takoder narucio pa sam ga trazio dobrih pola sata u praznim kutijima dok nisam skuzio di je... Po meni je to otvaranje kutija i otpakiravanje totalno nepotrebno i izbija sumnje...mogo je neko bez ikakvog problema cijelo vrijeme korisiti tu komponente pa je u trenutku prodaje samo vrati u kutiju...po meni to nije novo...i fakat ne kuzim zasto to rade... |
Cesto se "ubacuje" jamstveni list unutra ili hr manual, dok se na neke artikle koje je nemoguce otvoriti bez kidanja ambalaze cesto nalijepi izvana jamstveni list (Microline, M-san).
Primjetio sam da neki cak stavljaju serijski broj (inventurni) na komponente. Na jednom racunu (Logitech z-5450) sam nasao i serijski broj control centra, sto znaci da su otvarali i vadili van da bi ocitali. |
Citiraj:
To što to za tebe nije više novo to je tvoj problem. |
ajmo jedno pitanje pa vaš odgovor i mišljenje :D
frendu je crkla Gigabyte MA770-DS3 matična. kupljena, gdje drugdje nego u vemulju. i sad kreće situacija: Zovem Unusmedia-u, objasnim im situaciju da je ploča kupljena u Vemilu u srpnju 2008, te ima jamstvo u Vemila do srpnja 2010. kaže on meni: "da, shvaćam, ali morat ćete kontaktirati Lost d.o.o. jer su oni ti koji su sada generalni distributer za Gigabyte. Zovem Lost d.o.o., kaže lik: "da, to je njihova standardna priča. Naime, mi smo u pregovorima, nismo još ništa konkretno dogovorili za RMA. Znat će se sve kroz mjesec-dva" Zovem opet Unuse, i kaže mi lik: "Da, vemil i informatika vrbani su u stečaju i nemaju novca za pokrivanje RMA, a unusmedia nema ugovor sa gigabyteom, te gigabyte asortiman naručuje od microlinea. Jedina opcija vam je kontaktirati Gigabyte direktno, te vidjeti sa njima kako će vam to ONI riješiti" e sada, jel imao ko ovakvu peripetiju i kako mu se razvila? šta da se radi??? hvala. |
pa šta ti ne piše na garantnom listu ko je uvoznik (kada je kupljena)?
ako je to lost d.o.o ,odi drito njima ,malo je blesavo jer ispada da isključivo vemil mora slat stvari na rma !što da je garancija vemila istekla al od proizvodača još vrijedi? znači drito uvozniku na reklamaciju. meni se ovo čini na prebacivanje loptice drugome... |
Uvožnjak je VE-MIL d.o.o., Rudeška cesta 140, 10000 Zagreb :D
a za lopticu se slažem. ajde, dajte mi neki konkretan odgovor :) |
heh,zahebana situacija
vemil bivši / lost sadašni uvoznik /faza dogovora od 1-2 mjeseca (što nužno ne znači da bu bilo "partnerstva") , i ako se dogovore ...još mjesec dana čekanja dok servis napravi svoje... |
Da, to znam i sam. više bi mi koristio kakav konkretan odgovor, nhf ;)
|
konkretan odgovor je, da nazalost nemas puno izbora... mozes kontaktirat direkt gigabyte rma ili mozda sacekat mjesec-dva (da se lost preuzme reklamacije)
inace uvoznici za Gigabyte u HR su: Microline, Vemil (bivsi) i Lost (odnedavno)... mozes probat kontaktirat i microline, al vjerovatno ce odbit rma... |
Jesi pokušao pitati GB?
|
to je više bilo cinizam na situaciju.
a opcija 3-kupit polovnu i čekat da se zbroje unus i lost?nakon servisa ju proda i vrati lovu/ili proda ovu polovnu? naravno ako mu je hitno i ako ga svi otkantaju(a vjerojatno budu). |
Microline se pravi grbav, nije njihov uvoz.
Ve-mil ne postoji, Anusmedija nema veze sa njima :D Lost još za sada nebi to. dakle, ostaje mi Gigabyte. Ma on je ovako i onako kupio novu matičnu, to mu i je cilj, da kad dođe nova da ju proda odma. |
E , moj Drug ..... kod mene ista spika od 10mj prosle godine
Gara istekla u 3. mjesecu , trgovina izvan Zg u kojoj je proizvod (vga Gigabyte HD3870) kupljen , prekinula biznis s Ve-Mulj , prebacuju loptu di god ( na Microline i ostale ..) , samo nemoj njih zvat i dosadjivat' , jer oni su tu da prodaju , a za RMA ih boli kita . Totalno ista spika , po direktivi . Joj , znate , bas tu firmu ne primamo . A sve mbo im Giga , samo 1 Asus . I grafe im Giga . Pa koga oni hebu ... Onog tko se da , ocito. Ne pomaze ni prijetnja drz.inspektoratom , a privatna tuzba ....hm , znaju da se 1% ljudi odluci na taj korak . Na kraju , ipak probao majlat Gigabyte , prije ubacivanja u pecnicu na 7-8 min @ 220 C . I kao sto to obicno biva izvan hebenog balkana , kultura do jaja i sad cekam novu grafulju , bez carine i pdv-a , nadam se ( ak je RMA , ondak ne bi trebali gulit' ). Ak' bude dobro , pofalit' cu Điđabajt do neba . (4830 , 4770 , 5750 , ko zna ) Ak' ne , ondak poslije pice , dok je rerna topla , zna se ..... A hebeni Anus trebamo svi GRUPNO tuzit . Prijedlog da se negdje stavi na stick i skupljamo ljude , jer nas ima hrpa . I tak u ovoj hebenoj drzavi prolazi bezobrazluk i pljacka , pa da prekinemo malo niz . |
Citiraj:
|
Citiraj:
Najprije će te vodit kroz standardne postupke tipa ccmos, bla bla... I na kraju kad se stvarno ustanovi da ništa ne pomaže, odyebat će te u roku odmah, jer oni nisu krivi za situaciju s vemilom. Najbolje od njih će bit da kontaktiraš distributera i probaš se s njima dogovorit da, kad šalju komponente k njima, strpaju i tvoju. No naravno, to je na trošak distributeru. Mislim piši im, ali iz mojeg iskustva Gigabyte je :nono: |
Citiraj:
a sto se tice Gigabyta ....danas stigao paket iz Tajvana , 0 kn Nisam mogao vjerovat' , a sinoc mislim o tome hoce li doci sta za mjesec , dva ------------------------------------------------------------- HD4850 512gddr3 GV-R485ZL-512H Zalman kuler i driveri , zapakirano mbo kutiju ------------------------------------------------------------- isprobao prije sat vremena , radi sve , jedino sto nisam dobio garu , ali necemo preko kruva pogače tražit . Pogotovo što sam sve otpisao , bar u Hr , poslano 15.04.2010 , prije doslo iz Tajvana u Hr , nego iz Zg do mene ...:stoopid: tako da ... Gigabyte :goood::goood::goood::goood: odgovor na moj prvi upit .....samo pitao koje su moje opcije ----------------------------------------------------------------------------------------------- Thank you for your kindly mail and inquiry. Sorry to hear that your dealer is out of business, please provide us the following information for confirmation and handling usage: 1. Complete serial number 2. Complete model name (confirm if GV-RX387512HP is correct) 3. If possible, the copy (or image) of the receipt 4. Contact information (name, phone number, fax number, address) Besides, please prepare the card ready that our distributor might arrange the pick up service. Sorry for the inconvenience and we appreciate your understanding as well. Best Regards, GIGABYTE TECHNOLOGY ---------------------------------------------------------------------------------------------------- 1. mail poslao 08.04. , tek 13.04 poslao slike vga i racuna , 15.04 grafa poslana iz Tajvana , drito ... A 6 mjeseci me u Hr vozaju ko majmuna i prebacuju lopticu . Nacionalni sport , bili bi prvaci da uvrste u olimpijadu .:nono: Dajte da se skupimo za tuzbu Ve-mulja aka Inf.Vrbani aka AnusMedia ... Ne zelim ni lipe , samo da ih shebemo i pokazemo da ne mogu biti bezobrazna stoka ...:fuming: ovako nista , shebali hrpu ljudi i jos jedna Hrvatska prica vise .... |
Garancija neide nova izvan hr. To je nas zakon....
Odlicno da su ti rijesili... i da te nisu lesinari na carini i dostavi oderali... |
Pa da budem iskren , ocekivao sam natezanje oko ptt i nekih izmisljenih davanja ,
kak' već to ide kod nas . Za divno čudo , nije bilo nijednog lešinara na vidiku . Prva pozitivna stvar da mi se dogodila nakon dugo vremena , i to s Dalekog Istoka . Fala Žuti ...... Tak' da Drug Brko ( i svi ostali ) , ne može pogriješiti da im se makar javi , bar ovi moji su bili naklokani do bola ..... što se brzine rješavanja i slanja tiče .... ------------- Ajm Hepi Nau ------------- |
sultz34, care, imaš pivčugu i čevapas ako se sretnemo. hvala na informacijama. kontaktirao sam ih pred par minuta, sve sam im naveo i rekao da imam i račun i garanciju i da Vemulj šupci više ne rade i da mi nasljedna firma i ostale žele uvalit určinu. :D
|
Citiraj:
|
Kao prvo, moram pohvalit Microline i Sapphire na odličnoj suradnji i podršci.
Priča ide ovako: Zblesirala mi se Sapphire 3870X2 koja je prepoznavala najprije master pa kasnije samo slave jezgru. Nakon 3 dana zezanja, odlučio sam kontaktirati Microline u vezi reklamacije iako nisam imao nikakve papire ni kutiju, znači samo golu karticu sa serijskim brojem i brojem dijelova. Odgovor sam dobio u roku pola sata, da pošaljem serijski broj grafe te da će oni provjeriti uz naputak da uopće nema problema zbog nedostatka pisanog jamstva i pripadajuće ambalaže. Ispostavilo se da grafa ipak nije Microline_ov uvoz te sam dobio savjet da kontaktiram Sapphire te da ako će bit sve u redu s njihove strane, postoji mogućnost da grafu mogu poslati u poslovnicu u Mađarskoj. Uz to, ljubazni gospodin je po serijskom broju pretpostavio da se radi o uvozu početkom 2009. godine te da je navjerojatnije uvoznik bio Elkotech. Nakon toga, šaljem mail sapphireu sa objašnjenom situacijom. U odgovoru je bio zahtjev za serijskim brojem. Drugi mail je sadržavao odobrenje reklamacije i obrazac za ispuniti. U međuvremenu sam poslao Microlineu mail da je sve prošlo u redu sa proizvođačem te sam se zahvalio na vrijednim informacijama. Opet je stigao odgovor da ako zapne da će oni kontaktirati Sapphire ili ako imam bilo kakvih pitanja u vezi slanja ili nečega da se ne ustručavam pitati. Stigao je i mail od Sapphire_a s brojem reklamacije i adresom primatelja i uputama kako zapakirati paket i sve ostalo. Također u mailu piše da kartica mora bit u antistatičkoj vrećici kroz koju se može vidjeti serisjki broj radi verifikacije. Kada grafa stigne, rezervirat će zamjensku grafu i u roku od 15 radnih dana (3 tjedna) šalju novu grafičku karticu o svojem trošku. Danas prije podne sam ljepo sve zapakirao, kad ono dođem u poštu i kaže otvaraj :D Kad sam se sjetio kaj sam sve nametao u kutiju da popunim rupe zaboljela me glava :) A reko kaj se mora, mora se :D Izvadio sve van, dao grafu na vaganje, ispunio formulare, opet zamotao sve ponovo i uz par savjeta teta sa šaltera konačno sve obavio. (inače sam prvi put slao nekaj van pa nisam znao da nije preporučljivo doma zamotat) Tako da s te strane, moram pohvalit i našu poštu :) Ak ne syebu kasnije xD I da, poštarina je bila 100 i neš sitno kuna. Sad mi je ostalo čekati da grafulja stigne u Mađarsku i da dobijem mail sa ponudom za zamjenu. Još jednom, sve pohvale Sapphireu i našem Microlineu na vrhunskoj usluzi! Ako se čovjek iz Microlinea prepoznaje u ovoj priči i član je foruma, još jednom mu se želim zahvaliti! Svakako javim ishod za par tjedana :) |
Kakva opcije postoje ako rikne uređaj ili dio opreme koji je kupljen na sniženju?
Pogotovo ako se isti ne može popraviti, pa ide zamjena. Mijenja se za identičan uređaj po tehničkim karakteristikama ili cjenovno? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Zbog politike firme, vrste proizvoda? Konkretno, u HG-u sam kupio onu MSI H55 ploču i zanima me što bi se dogodilo da ona rikne. Da li bih dobio neku u tom rangu ili još veću "šljuku" u ondosu na ovu? Najbolje da njih pitam. |
Jao, ti baš imaš viška vremena.
|
Citiraj:
A i pitanje je na mjestu, dosta stvari se kupuje s popustom i zanima me kako se rješavaju takve reklamacije. |
vrate ti lovu (ako zahtjevas) ili ti odobre kupnju neceg za placenu lovu....
Rijetko dobijes isti rang u tom slucaju... |
Citiraj:
Pošto hg više ne uvozi, ploča bi išla u servis i tamo bi ti zamjenili za sličnu. |
Ajoj , dopuna u vezi RMA Gigabyte ....
Taman sam ih pohvalio , a oni danas odgovore da bi bili zahvalni ako ne širim vijesti o tome kako su susretljivi bili u mom slučaju ... hm , hm Čini se da šnjofaju navalu , pa mijenjaju politiku u vezi RMA . Zadnji odgovor u cijelosti : Dear Stjepan , We are glad to hear that you receive the product already and we appreciate your cooperation not to mentioned too much about the special service on Internet since later on we might have other rules take over the current procedure of RMA issues. Enjoy!!! :) Regards, GIGABYTE TECHNOLOGY P.S. ... Druže Brko , požuri se , ak vec nije kasno .. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Hehe, evo malo novosti od mene. Objasnio sam im sve probleme. Tražili su me da fotkam serijske brojeve, ime modela i reviziju na matičnoj, te da im pošaljem račun na kojem se vidi serijski. I onda su mi rekli da pripremim ploču jer će je već neko poukupit... sad ja tebe pitam, ko bu to pokupil :D ? i ako bu pokupil :D nakon što sam to sve obavio (poslao im fotke i scan računa), dobio sam odgovor jučer: Citiraj:
|
Ma , zuper ... ista mejluša i kod mene bila .
Nisam puno nade polagao kad ono , Taiwan duplo jaca grafa za 0 ćuna . Mislim da ce bidne nešto za čika Brku . Će držim palčeve . Još nisu , al uskoro će počet' vodit odhebaus politiku . ps ... e, da nikakvo slanje s tvoje strane , ja ih jos pitao gdje da šaljem . ne zanima ih uopće . |
vjerojatno je to to, što se o Lostu priča. Vjerojatno pregovaraju sa njima, pa da to laganini ukinu.
hehe,možda meni kapne kakva 770-UD3 ili neka bolja ploča. BTW, sad je moja, frendu ne treba nova :D |
Bok. Imam asus p5k i cini se da je crkla, zanima me jel bi ju primili na reklamaciju ako je hladnjak koji povezuje nb i regulaciju ostecen, stavio sam ifx pa sam morao izvaditi heatpipe. Hvala.
|
mehanicko ostecenje - 99% da se ne priznaje garancija. mozes pokusati, ali jako jako tesko.
|
Citiraj:
Ako prođe, prođe.. :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:04. |