PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Nadolazeći AMD socketi, ploče i procesori (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=32021)

Manuel Calavera 15.02.2017. 15:28

Sada ih navodno šalju recenzentima, sigurno ih i štancaju na veliko ako su potpuno gotovi i definirani (barem octe), mbo vendori ih sigurno imaju dosta itd. tako da kad uzmes u obzir sve te radnike u aziji kojih ih se mogu dočepati nebih se iznenadio da nas dočekaju recenzije vrlo brzo (još leakova raznih benchmarka se podrazumjeva) kao u slučaju kaby lake, jer NDA obvezuje samo one koji su ga potpisali :D

sharyn 15.02.2017. 16:41

El još stoji ono da svi idu u isto vrijeme van il oni to planiraju ko doma kad pečeš palačinke izbacivat; 2 danas, za mjesec dana još 3 itd?
zapeo mi ovaj r5 (nadam se da mijenjaju ime) za oko.. :)

Manuel Calavera 15.02.2017. 16:47

Kolko sam ja skužio prema zadnjim glasinama - kao ipak 28.2. da dolaze ova 3 okta modela, a 2.3. kao ostali?! Ili 28.2. recenzije, a 2.3. prodaja...

EDIT

2.3. - 16:00 CET (Central European Time)

http://www.sweclockers.com/nyhet/233...ras-den-2-mars

Inače 28.2. će AMD navodno imati svoj neki event, no priča se da će onda o Vegi govorit, no vjerojatno će biti i nešto zena

shar 15.02.2017. 19:49

2 dana razlike stvarno ne igraju ulogu, eventualno ako netko želi baš odmah kupiti pa naruči drugog, možda mu neće stići idući dan nego nakon vikenda.

Manuel Calavera 15.02.2017. 20:02

Realno ne treba ništa kupovati odmah. Minimum minuma tjedan lufta, poželjno i više. Radi hype cijena, ali mene konkretno zanima i feedback za mbo (bugovi, OC ponašanje i sl.), za to treba i dosta više vremena

Brko 15.02.2017. 20:23

Sumnjam da bude bugova. Uvjeren sam da bude to poprilično ispeglano kad izađe van. Puno oni to pickaju i lickaju i sigurno to i žele da to bude sve funkcionalno na day 1.

Kad se sjetim P45 čipseta i 45nm procesora, kupio sam P5Q-E čim su izašle. Tjedan dana to nije radilo kak se spada i u tih 7 dana su izašla 3 biosa :) tako nešto se sigurno Ryzenu neće dogoditi. Ruku u vatru dajem :)

Rino 15.02.2017. 20:58

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3023702)
Realno ne treba ništa kupovati odmah. Minimum minuma tjedan lufta, poželjno i više. Radi hype cijena, ali mene konkretno zanima i feedback za mbo (bugovi, OC ponašanje i sl.), za to treba i dosta više vremena

Slažem se...ne kupujem ništa minimalno par mjeseci.

rodriguez 15.02.2017. 21:05

Ma na ljeto sigura ce bit obnovit se s novom kutijom:))

sharyn 15.02.2017. 21:25

Ne smije si AMD dozvolit bugove, njima je ovo što se procesora tiče biti ili ne biti.
Nadam se da će "biti" jer sa našeg gledišta bolje su 2 kovača procesora.

MadBoY 15.02.2017. 21:29

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3023535)
Čudno da takve stvari nisu objavljene

Jos 2015 su iz TSMC-a rekli da su osigurali narudzbu iz AMD-a. Tad su svi mislili da je to za Zen ili Polaris ali je ispalo da proizvode APU-e za konzole.
Xbox One S isto ima 16nm APU, ovo je potvrđeno iz MS-a.
Već imaju dosta iskustva s 16/14nm FinFet procesom (PS4 Slim, PS4 Pro, Polaris, Xbox One S), tako da su se do dolaska Zen-a već fino uhodali.
Citiraj:

Digital Foundry: Slimmer, smaller consoles are often made possible with process shrinks. Xbox One runs with a 28nm processor - does Xbox One S stick with that, or are you using a FinFET process? If you're on a smaller process, can you give us an idea of how much smaller the die is now?

Albert Penello: Correct! The SoC in the Xbox One S is designed in the 16nm Fin FET process, which results in a die that is 240mm2; 33 per cent smaller and consumes less power than the 28nm SoC in the original Xbox One.

Digital Foundry: If you are at 16nmFinFET for the new SoC, does that confirm you're using TSMC [Taiwan Semiconductor Manufacturing Company - currently producing Nvidia's new Pascal chips] to fabricate the processor as per Xbox One?

Albert Penello: Yes, for the Xbox One S consoles shipping this year the SoC is fabricated at TSMC.
http://www.eurogamer.net/articles/di...tech-interview

RaneZ 15.02.2017. 22:01

Citiraj:

Autor Bono (Post 3023599)
Znaci uzet jedan 8 core i miran si sigurno 6 godina,

Aha, 27 godina :D Daj ajde, svake godine kaplje sva tehnika, ako izdrzis 2 sa mobitelom si out. Da ne pricam u intel svijetu od 6 mjeseci novih socketa, coolera, proceva, 2 godine u nvidiji je 4 generacije gpua. Ili se ubaci u krug ili ne. 2 godine je JAKO puno u hardwareu.

U 6 godina promjenim 2 žene (pravno) a komoli tek cpu :fiju: :lol2:

Brko 15.02.2017. 22:03

Kolega je mislio da je miran sa performansama toliko :)
To što Intel svaka 2 mjeseca kenja sa novim socketom, ne nosi veliki pomak u performansama već samo veliki nedostatak rezervnih dijelova.

Gigi1 15.02.2017. 22:04

Kad izadje nova platforma "djecje bolesti" odnosno poneki bug su normalna stvar, i to ne mora nuzno biti do AMD nego i do mbo proizvodjaca.

Nakon prvioh mjesec dana velika vecina biti ce popeglana jer bude odmah u startu solidan br.usera pa ce i te djeceje bolesti brzo izac van.

RaneZ 15.02.2017. 22:06

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3023768)
Kolega je mislio da je miran sa performansama toliko :)
To što Intel svaka 2 mjeseca kenja sa novim socketom, ne nosi veliki pomak u performansama već samo veliki nedostatak rezervnih dijelova.

Sve stoji, osobno gledam previše sa marketing strane (jebiga, struka). Misliš da 80% amera zna razliku kabija i skajleka ? Pff, bitan je naziv: 7th gen vs 8th. 8 je bolje od 7. I točka. Ako sam stepo broj opce. Ali kuzis poantu :goood:

Brko 15.02.2017. 22:11

A čuj, da na moju plaću mene i7 7700K košta 500 kuna i ploča 300, isto kao i amere bi me bolio kitomir koja je razlika. Nebi ni pratio vijesti nego bi zvao Uzija svakih 8-10 mjeseci "jel kaj novo Intel poslao da uzmem".

A ovako kad jednu plaću koštaju proc, ploča i ram, baš mi se to i neda :)

Bono 15.02.2017. 22:18

Citiraj:

Autor RaneZ (Post 3023772)
Sve stoji, osobno gledam previše sa marketing strane (jebiga, struka). Misliš da 80% amera zna razliku kabija i skajleka ? Pff, bitan je naziv: 7th gen vs 8th. 8 je bolje od 7. I točka. Ako sam stepo broj opce. Ali kuzis poantu :goood:

Ja sam diplomirao financije, ali sam slusao i marketing i bas zato mislim da svatko tko je slusao marketing nece podleci tom bezglavom konzumerizmu.
Sto se mene tice moze Intel svakih 3 mjeseca izdati novi procesor, ali dok performanse nece izmedu svakog procesora biti bar 25% ne isplati se mijenjati postojeci. (Zato i imamo masu trzista dobrih procesora za kojih vise nema maticnih ploca)
Isto kao i kod Samsunga, vec je postalo nategnuto da li svakih 2 godine odnosno dvije generacije mijenjati Samsung Galaxy 5 na recimo 7.
Trziste je postalo dosadno nema napredtka samo neke kozmeticke izmjene i sad se stvarno nadam da ce AMD napraviti pomak u performansama i potrosnji.

Moj CPU i5 3570K ce uskoro imati pet godina i moze bez problema jos tu jednu godinu raditi, bez da se osjete godine, a recimo graficku 280X sam zamijenio sa RX 480 jer je razlika nebo i zemlja po performansama i potrosnji. Nazalost zato i sirotinja ostaje sirotinja zivi iznad svojih mogucnosti i pokusava kreditima pratiti "napredak" odnosno marketing. Tako da sigurno necu svoj procesor zamijeniti sa recimo Intelom sedme generacije sa 4 cora, to je suludo, ako mijenjam idem bar na 8 corova uz kako sad stvari stoje nizu potrosnju struje. Napravis cost benefit analizu i vidis da li ti vise vrijede novci u novcaniku ili neka nova stvar, naravno nismo svi isti.

RaneZ 15.02.2017. 22:34

Citiraj:

Autor Bono (Post 3023782)
Ja sam diplomirao financije, ali sam slusao i marketing i bas zato mislim da svatko tko je slusao marketing nece podleci tom bezglavom konzumerizmu.

Tako je. Zato sam ja tu da ti to prodam ;) Ili intel team od 8450 stručnjaka. NHF, tužno vrijeme i nemoralan posao...ali od toga živim i sam. Zato balansiram. :beer::beer:
Zar mislite da je ovaj cijeli hype oko zena tek tako, jer je novo od AMDa ? Jer je nesto "leakano" ? To se sve lijepo planira za jaaako lijepe novce.

No sad smo otisli s teme. Veselim se Zenu svakako. Više me zanima zbog OCa nego zbog fičura! Dokle ideeee ?

Bono 15.02.2017. 22:40

Citiraj:

Autor RaneZ (Post 3023792)
Tako je. Zato sam ja tu da ti to prodam ;) Ili intel team od 8450 stručnjaka. NHF, tužno vrijeme i nemoralan posao...ali od toga živim i sam. Zato balansiram. :beer::beer:
Zar mislite da je ovaj cijeli hype oko zena tek tako, jer je novo od AMDa ? Jer je nesto "leakano" ? To se sve lijepo planira za jaaako lijepe novce.

No sad smo otisli s teme. Veselim se Zenu svakako. Više me zanima zbog OCa nego zbog fičura! Dokle ideeee ?

Naravno da je hype zbog marketinga, rekao bi napokon da i tu komponentu AMD je odradio kako treba. Sto se tice Intelovih strucnjaka bjeze ko misevi sa broda, terminator Jim Keller dosao je u AMD odradio posao i otisao. Legenda :goood:

Wolverine 15.02.2017. 22:43

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3023778)
A čuj, da na moju plaću mene i7 7700K košta 500 kuna i ploča 300, isto kao i amere bi me bolio kitomir koja je razlika. Nebi ni pratio vijesti nego bi zvao Uzija svakih 8-10 mjeseci "jel kaj novo Intel poslao da uzmem".

A ovako kad jednu plaću koštaju proc, ploča i ram, baš mi se to i neda :)

U jednu ruku, da fora je kad za pola mjesečne plaće složiš pristojan gaming stroj. Ali ima i tamo dosta ljudi koji gledaju koliko će profitirat od tih nadogradnji.

S druge strane imaš lika kao mog stanodavca tamo koji me tražio da mu složim komp. Tada je taman Skylake izašao i lik hoće to jer su mu svi rekli kako je to nova stvar i to mora imat. Reko gle složit ću ti generaciju stariji stroj za koji znam da provjereno sve radi kako treba. Ali ne, hoće on DDR4 i skylake. I tak jasno da sam prvih par mjeseci imao jebade s Gigabyte pločom koja bi random rušila sedmicu, ne bi se htjela probudit iz sleepa i sl. Mislim ffs USB 2.0 portovi nisu htjeli radit s nekim uređajima :D

Tak da nema šanse da više kupujem ikome novi stroj prije nego se vidi što s čime radi kako treba.

Citiraj:

Autor RaneZ (Post 3023792)

Sve to ima svoje granice. No ako netko zna točno što želi nećeš mu moći prodat nešto drugo. Ne znam što bi mi morao reći da taj CPU radi bolje za moje potrebe od onoga što recimo imam sada a da to progutam i kažem ok idem uzet Kaby :D

Manuel Calavera 15.02.2017. 22:53

Citiraj:

Autor RaneZ (Post 3023766)
Aha, 27 godina :D Daj ajde, svake godine kaplje sva tehnika, ako izdrzis 2 sa mobitelom si out. Da ne pricam u intel svijetu od 6 mjeseci novih socketa, coolera, proceva, 2 godine u nvidiji je 4 generacije gpua. Ili se ubaci u krug ili ne. 2 godine je JAKO puno u hardwareu.

U 6 godina promjenim 2 žene (pravno) a komoli tek cpu :fiju: :lol2:

A čuj budući da se radi o procesorima i bi. Jako su tu mali pomaci, a naznake su da će u budućnosti biti i još gore, jer se i proizvodni procesi sve teže i teže mjenjaju. Mnogo ljudi fura 8-9 godina stare quad i hexa phenome II i još solidno guraju, jednako stari i5, i7, xeon nehalemi još bolje, 6 godina stari sandy više klase ne da guraju, nego su još uvijek komocija. Naravno da će biti boljih procesora sa vremenom, te je samo pitanje dali će bottleneckat ovu ili onu gpu, ali da bi imao određeni mir 6 godina kad bi se danas kupio top end procesor - i bi.

Dottore 15.02.2017. 23:09

Ne zaboravi i na Ivy Bridge :)

Sent from my Nexus 6P

Wolverine 15.02.2017. 23:29

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3023805)
A čuj budući da se radi o procesorima i bi. Jako su tu mali pomaci, a naznake su da će u budućnosti biti i još gore, jer se i proizvodni procesi sve teže i teže mjenjaju. Mnogo ljudi fura 8-9 godina stare quad i hexa phenome II i još solidno guraju, jednako stari i5, i7, xeon nehalemi još bolje, 6 godina stari sandy više klase ne da guraju, nego su još uvijek komocija. Naravno da će biti boljih procesora sa vremenom, te je samo pitanje dali će bottleneckat ovu ili onu gpu, ali da bi imao određeni mir 6 godina kad bi se danas kupio top end procesor - i bi.

Phenom II X6 je i danas sasvim solidan procesor a možeš ih kupit za 50 baksa.
Westmere-EP su isto priča za sebe. 40 baksa za dualQPI Xeon, a za 80 možeš dobit otključani W3670. A to su sve procesori stari 5-6-7 godina.

Koliko je smješno toliko je i žalosno da procesori iz 2010. godine pariraju novim serijama.

Nadam se da će sad ovo s Ryzenom pokrenut stvari kao što su se pokrenule kad su stigli prvi s.A Bartoni i kasnije s939 platforma.

Manuel Calavera 15.02.2017. 23:45

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3023811)
Ne zaboravi i na Ivy Bridge :)

Sent from my Nexus 6P

Naravno podrazumjeva se i sve nakon sandyja.

Samo što mislim da se čisti quadovi neće tako dobro održati u gamingu u narednih 5-10 godina, kao su ovi od core2quad i phenoma II pa nadalje do danas. Ne zato što će se procesori nešto posebno razvijati, nego što multithread optimizacija + veliki load pri tom postaje stvarnost. Onda je quad bio nešto mega, možda i veći overkill za gaming nego danas 8c16t

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3023817)
Phenom II X6 je i danas sasvim solidan procesor a možeš ih kupit za 50 baksa.
Westmere-EP su isto priča za sebe. 40 baksa za dualQPI Xeon, a za 80 možeš dobit otključani W3670. A to su sve procesori stari 5-6-7 godina.

Koliko je smješno toliko je i žalosno da procesori iz 2010. godine pariraju novim serijama.

Nadam se da će sad ovo s Ryzenom pokrenut stvari kao što su se pokrenule kad su stigli prvi s.A Bartoni i kasnije s939 platforma.

Ma xeoni su posebna priča. Odlične cijene, jebu ih samo rijetke i skupe ploče. Da se naći po YT gdje tipovi skoro pa iz smeća izvuku nekog 100 god. starog xeona (recimo duplog) ili kupe za kiki riki, pa u multithread benčmarcima poderu i i7 6700K, a što je zanimljivo ni u gamingu ne bude bitnog zaostajanja...

Što se tiče budućnosti nisam baš nešto optimističan. AMD napravi veliki iskorak sa ovim i to je to. Good night cpu industry. Game over. Što smo vidjeli vidjeli. Neće ni od njih nadalje biti većih pomaka. Konkurentnost nam možda ponudi bolje cijene, te od intela eventualno core/thread bump po klasi i to je to. To ti je sljedećih 5 godina. Onda još tek dolaze sranja sa proizvodnim procesima. Ovo što se 28nm održao u grafama, te kod intela ovih 14nm će još biti mala beba.

Wolverine 15.02.2017. 23:58

Znam da je teško očekivat skok kakav je bio sa Preslera na Core2Duo i kasnije serije no vidjet ćemo što se kuha. Gore od ovoga ne može biti. :D

Manuel Calavera 16.02.2017. 00:16

To je. Nadam se da barem neće biti uspavano kao od 2011 do danas.

ALi realno najnapetije što se može dogoditi što se tiče napretka AMD-a naspram intela je da intel nastavi sa 0-5% IPC napretka po generaciji, uz napredak od par sto mhz, ili čak degradaciju clocka u nekim slučajevima (kao kod broadwella ili što bi se trebalo dogoditi sa cannonlakeom), a da AMD pri tom radi IPC pomake od preko 5% do 10%, te eventualno uz bolje pomake u clockovima (ali tu pričamo o par sto mhz.). Znači to je best case scenarij koji se možda neće ni dogoditi.

Ono što je po meni ohrabrujuće je koliko je AMD napravio napredak od bulldozera tj. tih zambezi jezgri do excavatora. Naravno zadnje genracije su samo apu-i odnosno athloni, dakle low end pa nikog nije bolio kuratz, ali IPC napredak je najmanje kao intelov od sandy do skylake/kaby, ako ne i veći, a performance per watt je tek bolestan, a većinu vremena su na jedno te istom procesu - 28nm, dok je intel sa 32nm prešao na drugu genraciju 14nm.

Recimo kad bi se sučelili quadovi, prvi na CMT arhitekturi - FX 4100 ili FM1 athlon, sa nekim quad excavatorom. Ovaj ga brutalno odere u performance per watt, ako nebi mnogo u performansama. Recenzije athlona 845 su opskurne, ali ih se nađe (bio sam ih linkao ovdje svojevremeno), no excavator (bristol ridge) tek treba doći na desktop kako treba. Ne sjećam se da sam ih viđao u usporedbi sa fx 4100, ali možeš zamislit kako bi to prošlo:

Citiraj:

As a result, the 65W Athlon X4 845 and its four 28nm Excavator cores consumes slightly less power in one hour than a similarly configured desktop with Intel’s dual-core 65W Pentium G4400 based on 14nm Skylake architecture. Our test configuration of the AMD Athlon X4 845 consumed just over 57W during idle while the desktop running the Intel Pentium G4400 consumed 62W at idle. When we pushed both CPUs to full load running Call of Duty: Black Ops III and the desktop with the X4 845 consumed 285W under load while the Pentium G4400 topped out at just under 268W.
Jest da je službeni graf (ovo narančasto), ali ne mogu mnogo slagati, a kaveri je još pri tom predzadnja generacija, gdje je to od FM1 athlona ili FX 41xx

http://image.priceprice.k-img.com/ph...e/522_TH/3.jpg

Sve i dalje na 28nm

Brko 16.02.2017. 00:19

Prvi puta da imam istu platformu 5 godina i da sa njom guram sve danas kao i prvog dana. Ploču sam uzeo čim su izašle Z77 ploče, a Sandyja kad je došao Ivy.
Da je sve kasnije bolje - je. Ali, koliko isplativo bolje za 99% stvari i gayming - nipošto.

Samo su problem te proklete ploče koje nestanu dok još garancija nije istekla. Lani je kolega poslao u MSAN neku ASRock Z77, crkla u zadnjem mjesecu 3-godišnjeg jamstva i nudili mu Z97. Čak nisu imali ni onih refurbished.

Zato tu AMD bude bolji.

Ali isto tako, kad Ryzen izađe, oglasi će biti puni i5 procesora, ploča i ddr3 rama tako da će se i tu naći za svakoga ponešto.

U zadnjih par dana mi se nekoliko ljudi javilo već "ako ćeš prelazit na Ryzen, obavezno javi da se dogovorimo za cpu+mbo+ram". 99% je da neću prelaziti odmah, vrlo vjerojatno je da neću skoro. No taj 1% sam za odmah ostavio samo ako opet uleti kakav ludi deal bez VATa po nabavnoj, pa onda ćemo razmišljat o tome.

Osobno mislim da čak swap ploče i procesora nebi bio big deal jer bi sa prodajom ploče i proca pokrio Ryzen CPU. Ploču bi onda skrpio. Tako sam 2012 utopio P55 ploču i i7 875K što mi je pokrilo i7 2600K. Stvar je što sam onda imao 8GB DDR3 i prenio ga na novu platformu. Sada je jebada što za 16GB DDR4 treba dat još minimalno soma kuna pa to i nije više jeftin prelazak kad god da on bude.

Wolverine 16.02.2017. 00:27

Da, sad je trenutno jebada to s cijenom memorija. Ali u pravilu ako dobro odigraš mogao bi bez većih troškova preći na Ryzen ukoliko će ti se to činiti opravdano sa strane performansi.

Ja još ne vjerujem da sam praktički zamjenio svoju AM3 880G i 720BE za ovaj Westmere :D
OK ekipa vjerojatno misli da sam puko jer sam otišao na arhaičnu platformu no iskreno dobio sam popriličan boost u performansama.

Brko 16.02.2017. 00:42

Da, ali si imao ploču od prije, ne? :)

Sve u svemu, RAM mi je u cijeloj priči najblesavija stavka. OK, bude i tu 8GB 30 EURa kao i kako je bilo za DDR3 u jednom periodu. Samo je pitanje kada. Onda uzet 32GB i amen :)

A i nekako ne vjerujem da će ove X370 ploče biti manje od 200-220 EURa. Dobro je netko rekao - prelaz na Ryzen 6 ili 12c nebu niš puno jeftiniji nego prelazak na Kaby i7 7700K. Max 15%.

Manuel Calavera 16.02.2017. 00:48

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3023840)
A i nekako ne vjerujem da će ove X370 ploče biti manje od 200-220 EURa.

Ma neće kuratz. Imaš i sada vrhunske Z170 ploče za 1200kn npr., gdje nećeš imati x370 ispod 1500kn, bit će vjerojatno i za manje od 1200kn a da ima "sve živo", kao što su kod intela extreme 4 serije od as rocka, asus Z170-A i sl.

Smartic 16.02.2017. 00:49

X370 >$129
B350 $59-$99
A320 <59$

Čini se malo nestvarno :D ...ili sam pesimist :p
Citiraj:

As for the report published by Sweclockers, AMD is indeed launching Ryzen processors on 2nd March as we had revealed earlier this month. The processors will launch at exactly 16:00 CET (Central European Time) which is 7:00 AM PST (Pacific Standard Time). AMD will have a full range of processors available however the first round of AM4 motherboards would only include the X370 and B350 chipset based products.

Wolverine 16.02.2017. 00:55

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3023840)
Da, ali si imao ploču od prije, ne? :)

Sve u svemu, RAM mi je u cijeloj priči najblesavija stavka. OK, bude i tu 8GB 30 EURa kao i kako je bilo za DDR3 u jednom periodu. Samo je pitanje kada. Onda uzet 32GB i amen :)

A i nekako ne vjerujem da će ove X370 ploče biti manje od 200-220 EURa. Dobro je netko rekao - prelaz na Ryzen 6 ili 12c nebu niš puno jeftiniji nego prelazak na Kaby i7 7700K. Max 15%.

Jok, uzeo sam ploču i proc. Za AM3 sam bio dobio 700kn. Uzeo DFI, za soma kuna dobio nju i7 920 i 12GB RAM-a. To sve prodao za 1400 jer DFI nije htjela radit s DualQPI procesorom i uzeo P6T SE koju sad imam.
CPU me izašao 40 baksa na aliexpressu. :D

Ma past će i cijene RAM-a, tj vratit se na staro.
A vezano za AM4 ploče, sumnajm da će bit toliko skupe. Dam se kladit da će bit dobrih ploča za manje od soma kuna

karuro 16.02.2017. 02:48

Citiraj:

Autor Bono (Post 3023796)
Naravno da je hype zbog marketinga, rekao bi napokon da i tu komponentu AMD je odradio kako treba. Sto se tice Intelovih strucnjaka bjeze ko misevi sa broda, terminator Jim Keller dosao je u AMD odradio posao i otisao. Legenda :goood:

Ja mislim i da nije uopce bilo marketinga, nastao bi hype jednostavno zato sto ekipa navija da se amd vrati kao zdrava konkurencija intelu koji zadnjih pet godina maltene da ne reciklira sandy.

Manuel Calavera 16.02.2017. 03:15

Ništa od tempered glass :(

Kutija:

https://www.techpowerup.com/230649/a...box-art-leaked

Downgrade - https://youtu.be/EIPggCgYK38?t=28s

Sa tempered glass ne samo da bi bili iznimno in među mladima i onima koji se osjećaju tako, nego bi bilo i upgrade https://youtu.be/HiDE7iJH53E?t=38s

Amd_Shill 16.02.2017. 07:52

Bljak,kutija je reciklirana od Kaveria.
Čisti fail.
Nije čak ni metalna nego neki kartonski shit.

Što se ploča tiče, top end će kostat 1700-2000 kn vjerojatno u početku.

Jako dobra vijest je da će 8c/16t moći bez problema postići 4,6ghz na zraku.
Naravno,ako je istina.

tiki66 16.02.2017. 08:09

Taman da je procesor umotan u wc papir me briga dok god su performanse dobre

JuiceBox 16.02.2017. 08:28

Citiraj:

Autor Amd_Shill (Post 3023862)
Bljak,kutija je reciklirana od Kaveria.
Čisti fail.
Nije čak ni metalna nego neki kartonski shit.

Što se ploča tiče, top end će kostat 1700-2000 kn vjerojatno u početku.

Naravno,ako je istina.

Fail kutija ? :wtf2::stoopid:

Nego sad kad je Jim Keller digao sidro iz AMD-a nakon izbacivanja ZENa, koga amd ima da mu "zna" slozit nasljednika ? ili ce opet Kellera zvat da se vrati na par mj :D ?

Amd_Shill 16.02.2017. 08:33

Citiraj:

Autor xulos (Post 3023869)
Fail kutija ? :wtf2::stoopid:

Nego sad kad je Jim Keller digao sidro iz AMD-a nakon izbacivanja ZENa, koga amd ima da mu "zna" slozit nasljednika ? ili ce opet Kellera zvat da se vrati na par mj :D ?

Keller je cpu arhitekt i njegov posao je odavno gotov. Taj se nigdje ne zadržava predugo.

nub 16.02.2017. 08:33

Citiraj:

Autor tiki66 (Post 3023865)

drito. Koga briga, pa ne bira se procesor po izgledu omota :D

Gigi1 16.02.2017. 08:42

Citiraj:

Autor Amd_Shill (Post 3023862)

Naravno,ako je istina.

odakle ti ta vijest?

ja sam racunao nekih 4.2, 4.3 ako te zapadne dobra berba, ali 4.6. na zrak bez problema i to jos 8c/16t...neznam

zvuci odlicno ako ce recimo ryzen7 1700(3.0-3.6) moc ici na 4.6GHz, ubiti zvuci predobro...ak stvarno bude tak pobrisat ce pod s intelom kad se uzme u obzir cijena.

Cuky 16.02.2017. 09:07

Citiraj:

Autor tiki66 (Post 3023865)

Bas. Citam i ne vjerujem :D

Na sta sve pojedinci pate. Pa neces na kutiji benceve vrtit :D

Vecina ih i ne vidi pakiranje procesora dok ne dodje po njega u ducan :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:15.