![]() |
Ma zamisli. Meni 7 dana ništa o zahtjevu po Cjeniku.
A što im ti uopće pišeš ? |
Citiraj:
Mislim da nije do pisanja. Moguće da imaju puno zahtijeva na tvom području pa duže traje. Godišnji bi isto mogli biti otežavajući faktor. |
Citiraj:
Onda sam skužio da za nove ugovore imaju popuste na neke gadgete. Sada pokušavam to dogovoriti za taj novi ugovor, ali mislim da ništa od toga. Tu ne zvuče fleksibilno. |
Kopija, i ti si ugovorio slično vrijeme kada i ja ugovor uz 12mj po 0,11 euro, kako tebi piše u Moj A1 aplikaciji ovaj mjesec?
Ne znam zašto meni piše 42€ (redovno) nakon 9mj |
Nemam aplikaciju a bojim se pogledat na webu, nemam živaca za navlačenje s njima ak je isti slučaj ko i s tobom.
Ak su tak nisko pali nek ih voda nosi... |
Uskoro bi trebala doći A1 optika (EU za razvoj komercijalno neisplativih itd...). Nisam mislio da će to ikad stići do mene, pa u stvari i neznam ništa o takvoj vezi. Znam da ima pretvarač (ONT) i onda ide ruter.
Godinama sam već na HT vdsl i ne koristim njihovu opremu. Fritzbox je za mene najbolji ruter i volio bih da ostanem na Fritzu. Pitanje je: daje li A1 podatke za spajanje? Koristim internet i telefon. IPTV me ne zanima nikako. Ako se može do podataka za spajanje, ideja mi je da kupim Fritz!box 5530 fiber ili možda 5590. Jel bi se onda mogao izbaciti ONT i sve to pospajati samo na tog Fritza? |
Daje podatke za PPPOE spajanje.
Provjereno danas. |
Citiraj:
samo ako njihov modem ide u bridge. |
Znaju se VLAN tagovi za te usluge. Kako rade i koja oprema je potrebna, ne bih znao :)
|
Citiraj:
Čini mi se da ću ostati na bakru. Previše mi je to uređaja. Debilno od ovih providera što ne omoguće lakše korištenje vlastite opreme |
Citiraj:
|
Ne znam kako je na A1 infrastrukturi, ali A1 na HT infra ide bez problema NET samo preko ONT + vlastiti router.
|
Nego, dobio sam od A1 Mesh, makar nisam tražio...
Gdje je idealno da se spoji, kod rutera ili u neku sobu da se stavi? |
Citiraj:
Pored rutera nema nikakvog smisla. Može netko potvrditi da radi internet i voip na kombinaciji ONT+ vlastiti ruter? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Situacija je sljedeca, A1 ne daje podatke. Preko njih jedino mozes dobiti bridge mode... ako ces malo zasukati rukave i potruditi se, mozes izvuc podatke za telefon iz tog Huaweia koji oni daju, a podatke za internet imas u jednoj temi tu na forumu negdje, potrazi ih... A1 na svojoj optici koristi DHCP tako da nemas PPPoE podataka... Long story short: Mozes izbacit A1 ruter samo na MegaNET paketu, GigaNET je jos uvijek misterij jer tu koriste ZTEov ruter i XGS-PON umjesto GPONa pa je to za sad samo sa bridge opcijom. Imas sve upute u podforumu Mreze, sretno! Mislim da 5530 je bolja opcija sto se tice Fritza ali da sve u njega onda spajas kada dodes do potrebnih podataka |
Znači prebacuju ZTE-ove u bridge? Ajde napokon da su i sa tim krenuli.
I evo mali update: Fast.com i speedtest Fast.com mi baci i 1.1/1.2 Gbita na sekundu, dve tu i tamo. Lijepo za vidjeti :D Stavio sam Asusa (s OpenWrt-om jer defaulni fw ne podržava repeater mode, a i nije da sam nešto pretjerano entuzijastičan što se tiče slanja podataka asusu) kod sebe u hodnik iznad glavnog zte-a i spojen sam na 6Ghz bandu. Nemam skroz čišti line of sight, točno je na ćošku di imam malu pregradu od zida od 15-20cm pa se malo izgubi na atenuaciju ali opet 300mbita vise od njihovog repeatera. Ja poprilicno zadovoljan :D Sad mi još preostaje čekati da ekipa složi mlo za Mediatekove drivere u upstream linuxu. Pa onda čekati da ih ili netko backporta za openwrt ili da openwrt krene korisiti taj kernel. Znači načekat ću se :) Ali u medjuvremenu, bolje nego što je bilo :) |
imam Mega NET obican ADSL internet,od 14Mbit,ali jedva da dobijem 5 mbit
nije ni bitno optika mi je dostupna samo moram zatrazit spajanje jel bi isto placao optiku kao i ovaj ili? |
Mislim da nema razlike na računu, ne znam kako izdrzis na 5mbit
|
Citiraj:
ne znam ni ja,mislim da tom brzinom mogu trazit i raskid ugovora danas je minimum 14mbit ? to se dogodilo kad se pojavila optika u ulici,vecina uyela a mi kao da smo degradirani provjerit cu,ako mi ne bude ista cijenaa onda ok... u suprotnom raskinut ugovor |
Ja sam npr na iskonu migrirao sa vdsl-a na optiku nije se promijenilo nista. Probaj pitat , ne kosta nista
|
Ma pitao sam,ali mi lik odgovori da nemam optiku,pa nemam je da,necu platit prikljucak bezveze :D nema veze rijesit ce se to
|
A1 - ex Vip (Optika)
Nisam shvatio. Da li imas opciju optike kod A1 ili kod nekog drugog? Ja nisam platio nikakav prikljucak, samo sam zatrazio migraciju. Dosli su, provukli s ulice do moje kuce, prekopali rub dvorista, dovukli opticki do kutije na fasadi gdje je bio dsl, onda je dosao iskon(ustvari ht je je ista firma) i provukli pazljivo kroz buzire so routera. Nisam platio nista i ne placam vecu cijenu nego na dsl-u. Ako ti Ht ili Telemach nudi, potpisi s njima i cijena je slična kao kod A1, prikljucak ne placas. Ako imas opciju prelaska na optiku sa A1 adsl na A1 optiku, onda ne bi trebao placati nista. Idi kod onoga tko ti je povoljniji i tko ti moze osigurati optiku bez svemirskih naknada.
|
pa mogu birat t com,a1,telemach...sta ja znam...
imam obican internet adsl RUNE mi je dostuupan za optiku |
A1 - ex Vip (Optika)
Tkogod ti je dostupan za optiku, uzmi. Usporedi cijene i uzmi najboljeg ili najpovoljnijeg,po zelji. Za RUNE na njihovom webu pise da kosta 99€ prikljucak, ne znam jel to bez ugovora ili sto. Treba se raspitati. Ako ti samo oni nude prikljucak, a nitko drugi onda ces morati platiti RUNE i uzet najpovoljnijeg ponuđača za net. Ako ti je net bitan, a danas stvarno jest, ja bih ustedio, platio prikljucak i uzeo najpovoljnijeg.
U ovom slucaju za 300/150 slicni su a1 i iskon (a1 cak ima akciju 12.70 12 mjeseci ostalo oko 26-27€.. Telemach je 22.90 ali ako nije njihova optika onda 26-27€. Racun ostaje isti samo ako migriras na optiku kod istog operatera. Recimo da A1 ima svoju optiku kod tebe pa zatrazis migraciju sa dsl-a na optiku. Ja sam ostao na iskonu jer je u sklopu ht-a koji je jedini nudio da dovede optiku do kuce i moje veleselo ima ht tehnicare pa ako nesto ne stima brzo rjesavaju problem a i cijena mi nije losa za 300-150 |
Koliko sam vidio po netu Rune ne naplaćuje više tih 100€. Malo je blesavo da prvom naplate, a drugima onda ne. Budem osobno vidio hoće li se sjetiti poslati neku uplatnicu.
Kod njih ako se uzme optika ne mora se uzeti i njihov Fibranet. Imate 90 dana da se potpiše ugovor sa njihovim partnerima (svi relevantni). Ukoliko se to ne napravi penal je cca 300€. Uglavnom, A1 preko njih daje sve pogodnosti koje ima navedene na netu (konzum bon, otplate penala, 12mj u pol cijene, uređaji po 9 €.. itd), Telemach djelomično (piše "do 9 mj", ali nudili su manje, ne sjećam se 3 ili 6 mj za 1 euro), t - com mi nije ponudio nikakvu pogodnost. A1 nudi Giganet 2/1 dok telemach samo 1/500 preko Rune-a. Što se tiče 2/1 to još potvrdim jer su A1 sfušali instalaciju pa donjeli gigabit opremu za 2/1.... Ne samo da je ONT od Runea 1 gigabit, nego i router koji su donjeli U92 je isto 1 gigabit ethernet.... |
Meni u zgradu uskoro dolazi Rune. Sada imamo A1/Bnet kabelsku.
Pretpostavljam da me A1 neće "sam" prebaciti na optiku i to još od Runea? Zanimljivo, izvođač Runea je Geberung, naši i strani radnici. Navlače kabele po ulici u kanalizaciji. Iskreno, nije mi ni cilj, jer imam A1 Cam modul. |
Citiraj:
|
Nakon 3 tjedna natezanja sa A1 podrškom u svezi problema za ZTE modemom/routerom koji znači ne omogućava komunikaciju uređaja u lokalnoj mreži, odlučim se kupiti svoj router sa 2Gbps i zatražiti prebacivanje modema u Bridge mod.
Napomena da u kući imamo i njihova 3 IPTV prijemnika, telefon nemamo. I zove mene sada tehničar i počne spiku da to nažalost ne može tako !?!?!? Može, ali moram otkazati IPTV uslugu jer stvar ne može funkcionirati jer bla bla bla bla. Eventualno može, ali smao preko aplikacija na TV-u, ali ne može preko tih prijemnika. Ja kažem da ne želim kompletno da moj uređaj zamijeni njihov, nego samo bridge mode, ali kaže ne može tj. može ako me vrate na 1 Gbps, ali trenutno konfiguracija njihove mreže na 2Gbps to ne može omogućiti. I sad mi ne preostaje ništa nego pokušati vratiti taj router koji sam već raspakirao jer mi to očito ništa ne znači. Jedino bih molio ekipu koja se kuži više od mene u te mreže, mogu li ja ipak nekako iskoristiti taj router i ipak na njega sve prebaciti da bi meni normalno uređaji komunicirali u lokalnoj mreži, ali i da imam pristup nekim uređajima i iz vanjske mobilne mreže. Postoji li neka shema da bi to funkcioniralo i kako točno. Trenutno ta novi router je u drugom subnetu. kako to složiti da bi ipak stvar funkcionirala, bar da probam. Hvala unaprijed na svakom savjetu ! |
bok, ima li tko kontakt kakvog prodajnog predstavnika za A1 za privatne korisnike?
trenutno sam na HT optici, ali vidim da sada i A1 nudi 1Gbps putem HT optike, pa me zanima prelazak na A1 te ostvarivanje najnize cijene, od usluga mi treba samo internet, nista TV niti telefon pred neko vrijeme sam u jednoj od tema naletio na A1 cjenik usluga po kojem je moguce ostvariti dobar popust svih 24mjeseca ugovora, ali vise to ne mogu naci, ima li tko link na cjenik ili specificni clanak? hvala na pomoci! |
Javi se u inbox
|
Ovo bi i mene zanimalo...
Ali što A1 opet daje 1Gbps na HT optici? Mene su prošle godine odbili za takvu shemu - tvrde da imaju samo 350/150. Imaju jesu i ukinuli kad su na svojoj optici uveli onih nesretnih 2Gbps. |
Citiraj:
https://ssc.a1.hr/documents/10307706...d+1.4.2025.pdf |
Nude. Ja od ovog mjeseca na takvoj kombinaciji. A1 1Gbit optika preko HT-a.
Dobio Innbox E94 router. Kada radi, radi dobro - ide to do 1Gbit žično, i nešto niže od toga bežično. Ali kada sam žicom spojen veza prekida svako malo - to se vidi jer VPN, RD i Teams prekidaju i zamrzavaju se. Kada stavim svoj router, onda toga nema. Probati ću još sutra preko wifija raditi pa vidjeti kako se ponaša. Ima li još netko takve probleme? |
Citiraj:
mozes napisati na koju tocno ponudu mislis, ove dobre kao 50% popusta na 24 mjeseca mi se cine da su istekle te ne vrijede vise (31-7-2025), tako da jedino ostaje ova koja je oglasavana i na samoj web stranici, 12 mjeseci za 50% |
Pogodnosti 50% na 24mj ili 12mj za 0,10€ više nema od 7mj tj 8mj. za nova ugovaranja. Max što možete dobiti je 12mj 50%.
Možda uskoro opet budu dostupne. Ja sam jedan od prvih aktivirao 12mj za 0,10€ + GIGA, nakon 9 mjeseci te promocije vidim u Moj A1 da će mi ovaj mjesec naplatiti redovno 41€ Dobio sam poziv i odgovor od A1, budući da sam aktivirao Showtime 6mj besplatno, izgubio sam promociju svih usluga za 0,10€, no aktivirali su je sada i dalje: Citiraj:
|
Pa bio bi red da ti daju i neki bon zbog duševnih boli :D
|
Citiraj:
2,5GBit je baziran na XGS-PON standardu (teoretski max 10 GBit). GPON standard ima drugačiji wavelenght,itd... da neduljim. Citiraj:
Izbaci kompletno A1 opremu i direkt u ONT uštekaj svoj router ali prije toga zovi SZK da ti daju PPPoE podatke a ostale postavke imaš u pinnanoj temi. Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk |
Citiraj:
Danas sam se A1 router direktno spojio na ONT nekakavim kabelom koji je došao uz router (ne ulijeva povjerenje baš), a na uređaj se spajao wifijem. Puno manje je prekidalo. Dok ne kupim cat7 kabele vraćam se na svoju opremu. Nema u toj priči A1 routera, to sam sve posložio prije par godina, samo je problem što ovaj router koji imam ne može potegnuti više od 500Mbit preko wifija odnosno prema wan portu - pppoe je prezahtjevan. Do sada to nije bio problem, ali sada imam 1Gbit vezu pa ju želim iskoristiti. Dakle, nove kabele kao zalog za budućnost, a onda možda i novi router u doglednoj budućnosti. Iako A1 router nije tako loš - 1x2.5Gbit WAN, 1x2.5 Gbit LAN, 4x1Gbit LAN. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:42. |