![]() |
Citiraj:
Resolved Issues [85142] HDMI audio lost when monitor enters sleep mode and are woken up |
Jedan info i dodatak oko špijanja :)
Office 2016 ima file koji se zove msoia.exe. On isto skuplja telemetriju i šalje ko zna što kamo i kome :) Na testnom OSu win8.1 sam ga digao i isprobavam neke skripte protušpijske. Skripta blokirala taj msoia i ofis narafno cendra kak msoia.exe nemere pristupit internetu jer joj je jako bitan i da ne može poboljšavati zadovoljstvo korisnika... A na đubre špijunsko me nije upozorilo kad sam ofis instaliro ;) |
Citiraj:
koje skripte isprobavaš? |
Antispijunske skripte, tzv. otpor je uzalud :)
|
Citiraj:
Skripta je neka aegis v1.10. deinstalira i hajda updateove te ih blokira :) čini se ne loša... sad, kaj ona dela u pozadini, nemam pojima. Ali dobrano je naljutila Ofis :D |
Citiraj:
|
Nemam prokleto čelo nego masno :D
Al nemoj da ti Brko bude kriv ako ti ode OS u qrac zbog toga :D |
Koji je zadnji službeni build kad se skine instalacijski DVD sa M$ sajta?
|
Slažem novi komp i strašno se dvoumim između verzija windowsa.
Windowse 7 sam već otpisao prije godinu dana jer je ipak već zastario sustav ma što god neki rekli (na kraju krajeva još uvijek imamo ljude koji se kunu u to da je win XP i dalje superioran). Hebiga, vrijeme ide i moramo se prilagođavati inače bi ostao na debeljku (C64) i Amigi 500 :) (doduše i dalje mislim da je to bio najnapredniji kompjutor u cijelom alfa kvadrantu :) ) . Trenutno imamo win 8.1 i 10 koji su zaista oba friški sustavi. Osmica je već poprilično pokrpana i radi čisto ok. Imao sam ju zadnjih godinu i pol dana i zaista u toj godini i pol nisam imao niti jedno smrzavanje kompa. Bilo je tu problema sa driverima, aplikacijom za mail, problema sa updateom i slično ali ništa što nisam mogao riješiti. Sve moje aplikacije su također radile a radi se o poprilično masivnim i složenim 3D CAD sustavima. E sad, tu je sad ta desetka. Promjena je ta da nema više klasičnih service packova pa se ne mogu orijentirati prema tome (Na sustave sam prelazio uvijek poslije prvog service packa - XP SP1, Win 7 SP1 i zadnje Win 8.1 što je neki ekvivalent prijašnjim SP-ovima). Na desetki imamo buildove i zadnji veliki je 1511 ako se ne varam. Može li mi netko reći da li je to konačno neki iole stabilniji build jer na netu čitam zaista svašta. Na recenzijama windowsa je obično cijela rijeka negativnih komentara sa tu i tamo nekim pozitivnim. S druge strane moja dva frenda (jedan je VSS IT-ovac sa FERa i već 15 godina u tom sektoru) kažu kako je za kućnog korisnika desetka čisto ok (Enterprise okruženje je već druga priča). Trenutno pišem sa starog kompa na kojem sa instalirao desetku kao mali test i naišao sam već na dva problema u jedan dan. Ne radi mi SB zvučna kartica (ajd, to se može riješiti custom driverima možda) a najčudnije od svega je što shut down ne gasi komp već ga baca u neki kvazi sleep mod (ventovi i dalje rade). To sam riješio promjenom opcija u power managementu (fast startup off) ali me više brine to što frendica na desetki ima isti problem sa ugašenom fast startup opcijom !?! ( Može li netko pomoći oko toga? ) Koje je vaše mišljenje? Jel ta desetka dovoljno ispolirana da joj dam šansu ili da pričekam još 6 mjeseci do godine? Smeta me reklamiranje koje su previše agresivno ubacili (doduše nije još bezobrazno agresivno kao na androidu) ali izgleda da je nažalost to pravac kojim svi idu (doduše siguran sam da već izlazi tona malih freeware programčića koji to rješavaju). Jel to đubre od sustava stabilno ili ne? :) |
pročitaj 102 stranice pa sam zaključi dal je stabilno ili nije
ja osobno upogonio w10 kad je sluzbeno izašao i radi sasvim pristojno kao i win 8.1 prije toga nema nekih problema, tj nikakvih surfanje radi, igre na steamu rade i to je to. |
Citiraj:
SW_DVD5_Win_Pro_10_1511_64BIT_Eng_Intl_MLF_X20-82418.ISO |
Napravio sam update na win 10 sa 8.1 ... Imam studentsku licencu pa me zanima kako da napravim clean install ? Da li mogu skinuti bilo koji ISO image windows 10 pa aktivirat sa ključem od osmice ili ??
|
možeš samo clean install i next next next
MS server sad poznaje tvoj komp i aktivirao se bude sam bez serijskog broja A i po novome više ne treba radit upgrade da bude aktiviran stariji win, nego prihvača i win 7, 8 key |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Trebam instalirati win 10 na novi ssd, na tom kompu je bila licenca od faksa, od windows 7, mogu li samo skinuti onaj gore iso fajl od 10ke,stavit na usb i instalirat?
Jel treba upisivat neke keyeve il nesto? Edit: nvm ,iman na ovom dreamsparku win 10 edu i pro za skinuti,sa keyem,pa cu skinit od tu i stavit na usb |
konačno release notesi kak spada http://windows.microsoft.com/en-us/w...ory-windows-10
|
Ovo je OK:
Citiraj:
edit:mamutarka me preteko :P |
Za one koji ne znaju Engleski, a i Hrvatski im je problem ...google kaže ... Microsoft nam je hranio stalan dijeta Windows 10 nadopuna od operacijski sustav za javnost u srpnju prošle godine . Dok ažuriranja su gotovo uvijek dobra stvar , Microsoft nije baš bio nadolazećem s obzirom na ono što su ažuriranja zapravo riješili , što je činjenica koja je uzrokovala Povlačenje iz nekih korisnika.
Na temelju ove povratne informacije od korisnika , Microsoft je nedavno objavio da je će se pružiti više detalja o sustavu Windows 10 ažuriranja. Ti će podaci biti javno zabilježena na novi Windows 10 Update Povijest stranice poslužiti kao povijesni zapis nota prije oslobađanja. |
Meni je win 10 zapeo na buildu 10240, to je July 15 2015. Instaliraju mi se neki "low importance" updates tipa Malicious Software Removal Tool updates itd, ali mi novi Win buildovi ne dolaze. What do, halp.
|
skini od M$ media creation tool i skini sliku. tom slikom upgradeaj na zadnji build dostupan u obliku .iso fajla i onda provjeri jel rade updatei.
|
Citiraj:
|
u daljnjem tekstu piše da se to odnosi isključivo za enterprise verziju, dok će na ostalim verzijama ostati po starom.
Osobno koristim Spybot Anti Beacon već neko vrijeme po pitanju blokiranja telemetrije. daleko od toga da je 100% zaštita, ali barem donekle spriječi praćenje. Pokazao mi se kao ok stvarčica zasad. jel ima ko iskustva sa drugim sličnim programima? |
Ja koristim O&O ShutUp10 za sada se isto pokazo ok..free je i radi svoj posao ok..ako nekoga zanima da isproba evo link..https://www.oo-software.com/en/shutup10
|
ok mi izgleda programčić, ima dosta opcija.
u međuvremenu sam naletio na dobar guide po pitanju zaštite od telemtrije pa koga zanima eto linka: https://www.youtube.com/watch?v=u1kGMCfb2xw konkretno u guideu se koristi Spybot Anti Beacon, ali može se koristiti bilo šta toga tipa. koliko vidim ovaj O&O ShutUp10 je u suštini identična stvar. |
Citiraj:
Ko tu koga...:kafa: |
Kaj se tiče Gordon Kelly-ja i njegovih isprdaka koje naziva člancima na Forbesu...
http://www.zdnet.com/article/when-it...teur-analysts/ U rangu Softpedije po razini pizdarija koje može stisnuti u jedan članak. |
Znači poludit hoću.
Remotely se želim spojiti na računalo ,w10 na w10. Pokrenem rdp, upišem adresu, poveži, ništa. Opet, ništa. Treći put, opa, evo upiši kredencije. Upišem. Poveži. Krive kredencije. Reko ok, kiksal sam, opet upišem, krive kredencije. Nisam kiksal. Idem opet upisat, upišem, evo ga, voila. Radi. ok, reko glup sam. dođem doma, palim vpn, spajam se, otvara kredencije, upisujem, pogrešno. I tako već jedno pol vure ja upisujem kredencije, ma kakvi. A na neki win7 stroj se spajam bez problema. Za poludit. |
Najviše problema sa desetkom sam imao sa driverima na laptopu.. Kad se instaliraju driveri od intel ili amd grafike, bude ono windows resource protection found corrupt files...
I da dok nisam onemogućio intel management engine interface u device manageru nisam mogao ugasiti laptop kako spada.. Odnosno kod isključivanja mu je trebalo jedno 20sek. da se ugasi. |
Primjetio sam zanimljiv "problem". Za gledanje slika koristim FastStone Image Viewer, za muziku WinAmp, a za videe KMPLayer. Često mi W10 izbaci poruku da mora resetirati te aplikacije i prebaciti na svoje defaultne Fotografije, Groove i Filmovi i TV što me prilično živcira.
Može li se to nekako spriječiti ili kompletno deinstalirati te njegove defaulte? |
Ja sam napravio ovako i nemam nikakvih problema..sve otvaram sa mojim postvakama..
recimo ovako ..http://s21.postimg.org/9f0a86a2b/default.jpg..ili recimo desni klik na film ili na mp3 ili flac pa open with i zadaš mu default..http://s22.postimg.org/glrcx3v71/Kmplayer.jpg |
Sve sam ja to napravio, ali opet ih resetira na 'svoje' defaultne appse.
|
Da to napravi nakon svakog veceg builda. Prave se glupi kao slucajno je, samo da bi sto vise ljudi koristilo Edge i ostale poluproizvode.
Eto nismo jedini :) http://www.theinquirer.net/inquirer/...icrosoft-stock |
imam mogućnost preuzimanja windosa preko dreamsparka pa me zanima da li da uzmem education ili muliple editions verziju? porčito sam negdje da prestankom akademskog statusa licenca ostaje, jel to istina?
|
Tako je bilo sa starim (Win 7, Win 8.1) verzijama, sad ne znam ako su nesto promijenili sa Win 10
|
Ostaje ti licenca.
|
da li kod clean installa mora biti ista verzija sto se jezika tice ili mogu recimo instalirati EN verziju ako trenutno imam DE verziju?
da pojasnim malo..upgrejdo sam win 7 pro DE na win 10 pro DE pa bi napravio clean install al sa EN verzijom jer language pack ne prevede bas sve a ja sam slab sa njemackim zahvaljujem |
jezik nije bitan, slobodno instaliraj EN verziju
|
Može neki link za download Windows 10 ISO. Bio na microsoft stranici ali mi daje error kad idem na preuzimanja.
|
skini media creation tool od microsofta i preko njega sve odradis
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:07. |