![]() |
Citiraj:
Dalje G1630 spada u sockete 1155. Usporedba procesora preko Intela Radije idi na G3258. A možeš ići na povoljnije B85 ploče Samo ne znam da li želiš na malu itx ploču za koju je malo skuplji |
Jest u pravu si, malo brkam te sockete. Svakako bi isao na 1150.
Recimo combo https://www.uzishop.hr/intel-/2509-asrock-h81m-hds.html + https://www.uzishop.hr/intel-proceso...processor.html mi se nekako cini kao solidna nadogradnja. Ne bi zelio ostavljati novac tamo gdje nema potrebe, pa makar se radilo i o 100 kn. Zato vamo pitam, ne znam u detalje tolko te platforme da procjenim vrijedi li ili ne. Cak me i ovo izadje nategnuto sa 8GB rama (cca 1400), nisam imo pojma da su rami tako skupi :) Ne mora biti ITX, vrlo vjerojatno necu to sve gurat u neko mini kuciste, poglavito zbog cijena istih, a i maticnih. EDIT: Dakle o celeronu G1820 razmisljam. No, oduvijek sam bio jedan od onih koji ne uzima bas najjeftinije komponente. Pretpostavljam da taj proc rangira negdje oko ovog mog E8400 ili cak bolje, uz znanto manju potrosnju i VGA chip on board. |
Nije loš odabir Asrock H81 ;) A i G3220. G3220 vs E8400
Pitaj zločestog Nineka ;) Iskreno, o Celeronu ( G550 ) imam pozitivna iskustva. Troši kao jako socijalno ugrožen i grije kao ljetno sunce (može na pasivno). Naravno da sam bio iznenađen. Taman za surfanje i pregledanje video sadržaja. Još bolje i filmove. Nikakvo kašljucanje nisam osjetio. Još imaš i SSD pa na neki način iskorištavaš punu brzinu i sa podrškom TRIM |
Kad kazes da moze pasivno, znaci li to da moze bez znatnog grijanja radit pod stock komadom aluminija bez venta? Ili je potrebno uzimat aftermarkect "ježa" za to?
|
Pasivno držim na Thermalrightu AXP-100. (G550, Gigabyte GA-75N)
Što se tiče intelovo stocka, može raditi na silent i normalnom modu. Silent gotovo i nečujan osim mehaničkog diska. Ne možeš skidati ventilator sa stock hladnjaka jer ona drži za mbo. |
Ok hvala puno na preporukama. Uz ove informacije, malo guglanja i podosta dosadasnjeg iskustva, narucen G1820 + H81mHDS + 8GB rama za 1230 kn. Vjerujem da ce biti ok.
|
Pozdrav,
Molio bih vas da mi predložite polovnu grafu do 600kn za slijedeću konfu: ASRock z68m/usb3 Intel Celeron G1620 Adata 4GB 1333MHz Chieftec GPS400AB 400W LCD monitor 1024x768 75Hz Konfa bi služila za igranje starijih naslova, a mozda i nekih novijih(ako bude moguće). Hvala |
HD7730, HD7750, HD6670, HD6770..pa nešto od toga probaj naći.. Sve su ispod 600 kn po nekim normalnim cijenama ali s obzirom na procesor, monitor i namjenu ništa jače nema smisla
|
Pozdrav!
Dakle, trebam preporuku za nadogradnju konfe, u pitanju je konfa pod Moj komp. Zadržal bih monitor, hardove, napajanje. Prodal bih matičnu, memoriju, grafičku i proc. Htio bih prodati ovo kaj imam i kupiti nekaj novije. E sad, kad bih prodao ostatak komponenti + nekakvih 400 - 500 kuna nadoplate jel mogu dobiti nekaj približnih performansi? U pitanje dolaze nove komponente ali i rabljene s garancijom. Zahtjevi: - CPU: barem quad core zbog igri i obrade slika/videa, nebitno Intel ili AMD iako mislim da je jedino AMD u igri. Barem približno trenutnom procu. Možda 750K zbog overclockanja? - RAM: Minimalno 4 gige RAM-a, bilo bi savršeno imati 8, DDR3 naravno - MBO: Ništa posebno, svaka je bolja od trenutne :D Eventualno da podrži nekakav manji OC i da je socket ima bar opciju nadogradnje na nekaj jače kasnije - GPU: Čak bih i preživio integriranu sve dok ne bih nabavio nekaj konkretnije. Dakle, neki APU bi držao neko vrijeme. Evo, dajte prijedloge i unaprijed hvala! :) |
Citiraj:
|
Mario92, imamo slicnu konfu. Ne znam na kolko cijenis svoje komponente koje bi prodavao, ali ja da svoje prodam izaci ce me nadogradnja cca 700 kn: Intel Celeron G1820, MBO low end, 8 GB rama (1200 ukupno). Realno, proc za obradu video i igranje za te pare, a novo, tesko. Mozda se varam ali eto da imas neki dojam, posto vidim da smo u slicnoj situaciji.
EDIT: Da ne ispadne ovo krivo, taj Celeron G1820 sisa ovaj E8400 sto ja imam samo tako. Pa u mom slucaju, cak i takva low budget nadogradnja predstavlja veliku nadogradnju. Vjerujem da bi to i kod tebe bio slucaj, iako ne poznam performanse tog tvog CPU-a |
Citiraj:
Patriot Sig.,D3, 1600Mhz, 8GB (1x 8GB) Zalman CNPS10X OPTIMA CPU cooler MSI A78M-E45, FM2+ AMD Athlon II X4 750K, 3.4GHz, 4MB, FM2 ~1740kn Samo izgleda da je ovo 500kn previše od zamišljenog :D S 4GB RAMa skidaš 250kn, s coolerom Spire Kepler Rev 2.0 još 140kn. |
Athlon 750K ne smatram nadogradnjom. :D
@Mario92 CPU hladnjak koji imaš je Freezer 7 Pro ili Freezer 7 Pro Rev.2. Ako je drugi, uz njega je dolazio i AMD mounting, pa ako ga imaš predlažem da si ostaviš tog hladnjaka. Ako bi zadržao stari hladnjak i išao na nove komponente, ovako bi predložio ostatak: Ploča: Asrock 980 DE3/U3S3 Procesor: AMD FX-6300 Memorija: najjeftinijih 8GB DDR3 =1600 kn www.nabava.net Grafičku predlažem da si ostaviš HD4850. |
Citiraj:
A ovaj moj Xeon šiša vjerojano sve Core 2 Duo i većinu Core2Quad proceva tako da jedina solucija mi je ići na novije, ako ništa onda zbog manje potrošnje i grijanja. Citiraj:
Citiraj:
Nisam znao da je FX6300 cijenom otišao toliko dolje, izgleda kao ultimativni best buy. E sad, vidjet ću, malo ću prošnjofati oglasnike i forume u slučaju ako netko prodaje po jeftinijoj cijeni. Može li onda neka preporuka matičnih koje su dostatne za FX 6300? Koliko znam nije baš pametno naći najjeftiniju AM3+ matičnu za takav procesor. Također, zanima me jel je moje trenutno napajanje u stanju držati takav proc? EDIT: I imam običnog Freezera 7 Pro, bez mountinga za AMD. |
Radit će i na tim jeftinijim pločama, samo nije zgodno krkati s naponima (overklok).
Imaš još malo bolju Gigabyte GA-78LMT-USB3 (rev. 4.1) ili najjeftiniju Asus M5A78L-M LX3. Kvalitetnije AM3+ ploče nemaju integriranu grafičku, samo jeftiniji modeli ju imaju. Polovnih AM3+ ploča s integriranom grafom baš ne nalazim po nešto povoljnoj cijeni, pošto su ipak bez pisane garancije. Radit će s Fortronom. |
1 privitaka
Pozz kolege,
evo nije me bilo poprilično tu jer sam se prebacio na leteće kamerice pa se uz kirurgiju i kćer nema baš vremena za 2 hobbya, imam sve više tog materijala i na C2D Q6600 mi za prosječne yubito uratke treba 2h renderiranja, dok mi na laptopu s i3 procom treba samo 1h, što me iznenadilo, da je komp tako spor za današnje pojmove... pa bi upgradeao stolnu konfu da vrti to još brže od malog lapa, skoro pa realtime bi bilo idealno, ali nije nužno... pa ako imate neki savjet koji upgrade bi bio ok (CPU,MBO,RAM) za obradu 2.7K i 4K video fajlova (adobe after effects) Thnx! :) edit: trošak, e da, do nekih 4k kn ako bi se našlo nešto, bilo bi super, ali ako baš mora iznad, predložite pa bum razmotrio. ovo? i7 4790 Asus H97-PLUS KINGSTON DDR3 (8GB,1600MHz(PC3-12800) CL11 x2 sadašnja konfa: Citiraj:
|
Dobro je to, još bih preporučio nVidia grafičku zbog CUDAe
http://legitreviews.com/images/revie...-benchmark.jpg GTX 750 barem. |
TomRi
1 x Procesor AMD FX-Series X8 8320 3.5GHz,16MB,125W,AM3+, FD8320FRHK 1 x ASUS M5A97 EVO R2.0, AM3+, AMD 970/SB950, DDR3, Broj utora 4 1 x Cooler Master Hyper 212 Evo,2011,1366/1156/775/AM3/ 626g,13-32dB 1 x DDR3 8GB (1x8GB) Crucial, 1600MHz CL11 1 x Samsung 120GB 840 EVO Basic, SSD disk, Kapacitet 120 GB, 2,5" 1 x GAINWARD GeForce GTX 650 GDDR5 1GB/128bit, 1058MHz/5000MHz 4K |
Pozdrav, brat je odlucia mali upgrade konfe pa me zanima par stvari
Trenutni setup je Q6600 Gigabyte EP43-UD3L ATI 3850 160gb hard trascend 2x2gb chieftec 450w Dakle pocetna ideja je bila da ja sebi uzmem 7790, a njemu dam svoju 7770, te obojici uzmem samsung evo basic 120gb, te mozda mu uzmem xfx 550w, jer mi se cini da je ovaj chieftec lagano pri kraju... Sad me zanima oce li ovaj Q6600 biti bottleneck i jeli se isplati mijenati cijeli setup, pa tako uzeti ovu kombinaciju Citiraj:
Btw imam thermalright ultra koji bi stavio na q6600 pa bi probao ici an 3,2 a mozda i vise... |
upgrade sa core2quad na FX6300 je sasvim solidan upgrade..pogotovo ako oc-aš FX-a..inače core2quad ne bi trebao bottleneckat 7770..
|
Dobar je to upgrade, ako te limitira budžet, ja bih uzeo 4GB RAMa+Asus M5A97 R2.0(bez LE!)+FX 6300. To bi lijepo odgovaralo kao podloga za OC s obzirom da imaš odličan hladnjak. Dodaš onda samo još 1x4GB kad zatrebaš.
|
Ma samo mu stavi jaču grafu tipa te HD7770 napravit će veliki skok naspram HD3850, preporodit će se. BN se ne trebaš bojat, taman za njega, a OC može samo pomoći. Time mu produžiš vijek konfiugracije, nek to fura neko vrijeme, pa kad mu to postane slabo sve mjenjaj
|
Dada, jer je vec u planu 3ssda, monitor novi, ta graficka, kuciste, napajanje, itd..., pa mi se ne trosi jos love ako q6600 nece bit bottleneck.
Inace smo tri brata i svak ima svoj pc, al ja financiram svake godine neki lagani upgrade, i pokusavam za sto manje novaca dobit sto vise, jer nismo zahtjevni sto se tice igara, tek toliko da smo u toku sa trendovima i da konfe mogu fifu pokrenit kako spada :) Tako da cu ostat na q6600 i clockat ga koliko ide, pa dogodine ide zamjene cijelog compa, tj vecine Hvala na odgovorima |
Trebal bi preporuku nadogradnje.
Dakle pod moj komp je racunalo koje imam trenutno. Komp me jos super sluzi, ali doslo je vrijeme da ga nadogradim ili da mozda promjenim sve. Komp bi sluzio najvise za igranje nadolazecih igara (nba 2k15, fifa 15, ac, gta 5 itd.) Znaci trebalo bi mi promjena graficke, procesora, rama, maticne i ako mislite da bi bilo jos nesto dobro promjenit recite. Kasnije planiram uzeti jos novi monitor, ssd tak da mi to nije primarno. Clockanje mozda nesto malo Budzet mi je 5k Svi prijedlozi su dobrodosli |
Koje kućište imaš? Ako je neko ok i unutra stane cpu hladnjak po visini, ovako bi ti predložio:
Ploča: Gigabyte GA-970A-UD3P Procesor: AMD FX-8320 Hladnjak: Cooler Master Hyper 212 Evo Memorija: Kingston HyperX Fury Red 8GB 1866MHz DDR3 Grafička: ASUS R9280-DC2T-3GD5 SSD: Samsung 250GB 840 Evo Basic =4800 kn Cijene po dućanima možeš usporediti na nabavi (www.nabava.net) I instaliraj si 64-bitni os. |
Poz ljudi,
Tu mi i5-3470 stoji na polici jer mi treba maticna s kojom bih ga ugradio pa bih vas zamolio da mi preporucite neku maticnu za i5-3470 al nisam bas pri parama tak da nebude prevelika cjena, ali koju god preporucite bit ce bolje od ovog krša kojeg sad imam od maticne haha. Vrsta maticne ne ujtece na performanse PC-a? I hoce li mi stat u navedeno kuciste? Stavit cu komponente PC-a ak treba. I da, imam jako mali monitor koji bih zamjenio uskoro (1024x768) pa ako ugradim i5 bude radio kak treba il trebam veci monitor da bi bi iskoristio njegovu full snagu? I moze preporuka za neki dobar velik monitor a da ne kosta puno. I da zadnje pitanje, valja li ovaj XFX 550W PSU kaj imam, s njim sam bez brige? GPU: VTX3D HD 6770 1GB V2 PSU: XFX 550W CPU: Dual-Core E5700 3.00 GHz Kuciste: Zalman Z3 Plus bijelo RAM: 4GB MOBO: P5G41T-M LX2/GB Win 7 64 bit Hvala! |
Najjeftinija B75 ili H77 ploča s tri godine garancije koja ti je dostupna.
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=B75 http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=H77 Napajanje je ok |
Ok, hvala.
Bude bilo razlika u performansama u igricama i ovako kad surfam po netu izmedu B75 i H77? |
Nebu
|
OK, odlucio sam se za ovu
http://www.asrock.com/mb/Intel/B75M-dgs/ koja je bolje izmedu te i ove http://www.edigital.hr/Maticne_ploce...&partner=10001 |
Taj dućan nema ploču na stanju. Imaš MSI B75MA-P33 s tri godine garancije za 350 kn.
|
Ma uzo bi ja ovu
http://www.edigital.hr/Maticne_ploce...&partner=10001 ali citam iskustva kod njih i vidim da bas i nisu neka, duga cekanja, brzo se maticna pokvari itd. Pa sam zato mislio B75M-DGS kod ADM-a za 360 kn |
Samo si provjeri da na jamstvenom listu piše da uvoznik daje 36 mj garanciju, jer dućan daje 24 mjeseca.
|
OK, hvala puno
I zadnje pitanje, koje je bolja izmedu B75M-DGS i MSI B75MA-P33? |
Citiraj:
|
Ne planiram ugrađivat zvučne ni TV kartice nit overclock i sl. , ali ako je ova MSI bolja i ima vise stvari a jeftinija, zasto ne onda. jedino me brine taj edigital.
|
Pa jednostavno kupi u prvom sljedećem najjeftinijem normalnom shopu npr. tu
|
Ma kad sam zadnji put narucio od centro.hr donjeli mi neko napajanje umjesto procesora. A sljedeca cjena je vec 350, onda rade odem na ovu za 360, jebes 10 kn.
|
Citiraj:
Više stvari ne znači uvijek bolje jer mnogi pretjeruju. Bilo bi šteta da stoji neiskorišteno. |
Dilema
Pozdrav
Posjedujem slijedeću konfiguraciju : Intel Core2Duo E8500 Asus PQ5 Deluxe HDD WD 640Gb, WD6400AAKS Napajanje CORSAIR 520W, HX VTX Radeon 5850 1gb DDR5 Muskhin 4 GB rama Lenovo L220X, T33HNEU, 22" Pitanje je slijedeće mjenjati li postojeću konfiguraciju te uzeti i3 ili i5 , ili uloziti u nekakav SSD disk i eventualno RAM memoriju ? Inače mi računalo služi za surfanje , multimediju , te povremeno igre ( u pitanju su RPG-ovi , starije generacije od nadolazecih naslova interesira me Witcher 3 i Wasteland 2 ) . Apsolutno nisam u toku sto se tice hardwera pa bih molio i preporuke konkretnih modela u slučaju prelaska na novu platformu raspolazem s 3000 - 3500 kn , ne bih mjenjao monitor i napajanje . |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:43. |