PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android mobiteli - razni proizvođači - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186981)

zwer 16.07.2011. 14:18

Deathgrip se lako rijesi, kupis "poklopac" i nema problema, ali ovo je vec malo iritantnije i puno gore... Samo ne znam jesu svi Sensationi takvi ili samo prva serija ili sta.. Uzasno glup "bug" :hitthewal: :fuming:

sinisa1989 16.07.2011. 14:34

Kolko sam čitao domaći korisnici nisu imali tih problema, a dok na XDA forumu svaki drugi-treći korisnik se požalio da ima probleme.

Izet Fazlinovic 16.07.2011. 17:35

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 1942122)
Ja sam isto čitao o tome. Isto tako zanima me i taj famozni death grip. Neki kažu da postoji neki da ne.
U ponedjeljak idem po svoj primjerak, pa ću napisat kratak osvrt na dotični uređaj.

Ajde. Isprobaj pa napisi.
Ja se dvoumim izmedu S2 ili senzacije. Sensacija mi je ljepsa i ugodnija za koristit, ovo sta S2 dobije par stotina bodova u nekom 3d marku mi je LoL...

Ovdje
par ljudi ima senzaciju vec par dana.

tech 16.07.2011. 17:53

Uzmi Zamzung, nema smisla Senzaciju gledati pokraj njega. :)

spawn 16.07.2011. 18:02

Citiraj:

Autor Bullet1 (Post 1938532)
Evo sinoć ga napunio na 100%. Igranje ~ 1h, net 1h, razgovori + poruke, snimanje par min, muzika 1h, wi-fi uključen non stop.. trenutno je na 65%. Javim kad se isprazni. Samo napomena da je gore Android 2.3.3 (hyperdroid-gbx-12 mod).

Jutros se izgasio uz još sat igranja, neta, razgovora i poruka.. Dakle traje oko 1 dan uz ovakvo korištenje. Nije baš impresivno al s obzirom da je ekran "veliki" potrošač a ovaj ima rekordni 4.3" ekran, nije ni čudo.
Mogo bi se bacit u potragu za nekakvim accessories packom na ebayu. Ako netko zna nekakav, nek javi (baterija, zaštita itd).

Nabavi si hyperkernel v5.0 ,. Najbolji kernel kojeg sam probao. baterija traje odlicno.

WraGG 16.07.2011. 19:25

Citiraj:

Autor -^sato. (Post 1942062)
Puno ti to trosi...

Neznam al ja sam na typhoon-ovom CM7 romu vec mjesecima i potrosnja je u standbyu 3 mA. Jedino sam imao slučaj kad sam vibru upalio da na sve vibrira onda je potrosnja bila oko 270 - 300 mA i par dana nisam ni skuzio zbog cega toliko trosi... Pa ako ti je upaljena vibracija probaj je iskljuciti...

Jesi siguran da je bas 3mA? Meni kad ga ostavim neko vrijeme na standby pokaziva 30mA, a dok se koristi onda ide na 270mA. Radi se o Desire z, stock Gingerbread sa Sense UI. Baterija traje 2-3 dana, ovisno o koristenju.

Bullet1 16.07.2011. 20:00

Citiraj:

Autor -^sato. (Post 1942062)
Puno ti to trosi...

Neznam al ja sam na typhoon-ovom CM7 romu vec mjesecima i potrosnja je u standbyu 3 mA. Jedino sam imao slučaj kad sam vibru upalio da na sve vibrira onda je potrosnja bila oko 270 - 300 mA i par dana nisam ni skuzio zbog cega toliko trosi... Pa ako ti je upaljena vibracija probaj je iskljuciti...

standby 5mA, nakon poruke + kamera, ~300mA. Vibracija je uključena samo za dolazne pozive i poruke i to ne ona "konstantna" nego "početna".

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 1942213)
Nabavi si hyperkernel v5.0 ,. Najbolji kernel kojeg sam probao. baterija traje odlicno.

Cibni na PM :chears:

Mar 17.07.2011. 03:03

Zanima me je li itko možda testirao da li brže microSD kartice povećavaju brzinu mobitela, pogotovo kod ovih custom APP+ SD modova sa EXT particijama.

Baš izaša novi Leedroid, ali traži 1GB EXT3/4 pa mi palo napamet da staru 4GB zamjenim nečim novim u rangu 8-16GB. :)

sinisa1989 17.07.2011. 10:08

Citiraj:

Autor Izet Fazlinovic (Post 1942204)
Ajde. Isprobaj pa napisi.
Ja se dvoumim izmedu S2 ili senzacije. Sensacija mi je ljepsa i ugodnija za koristit, ovo sta S2 dobije par stotina bodova u nekom 3d marku mi je LoL...

Ovdje
par ljudi ima senzaciju vec par dana.

Ja isto tamo čitam komentare korisnika. Pošto još nisam vlasnik uređaj, ne mogu ništa konkretno napisat, a pošto mi je ovo prvi "smartfon" nakon zastarjelog SOUL-a, nadam se da neću pogriješit.
Sutra napišem kratak osvrt.

spawn 17.07.2011. 20:36

Citiraj:

Autor Bullet1 (Post 1942240)

Posaljem ti veceras

Citiraj:

Autor Mar
Zanima me je li itko možda testirao da li brže microSD kartice povećavaju brzinu mobitela, pogotovo kod ovih custom APP+ SD modova sa EXT particijama.

Baš izaša novi Leedroid, ali traži 1GB EXT3/4 pa mi palo napamet da staru 4GB zamjenim nečim novim u rangu 8-16GB.

Brze su. Puno manje lagg-a.Imas i par caka da ubrzas citanje s ovih sporijih kartica. Povecas cache na 2mb umjesto defaultnih 128kb. Treba malo kopati po xda i procitati upute. meni se dosta povecala brzina.

Sinac 17.07.2011. 23:22

Imate neki link na tu verziju NAND Androida koju ste stavili na svoj HD2? Ja bih htio probati a zanima me verzija sa HTC Senseom...

rodriguez 18.07.2011. 11:53

Recite molim vas koliko vam traje baterija na obicnom desireu sa custom romovima,vise neznam sta da uzmem,htio bi ostat na androidu al da mi baterija traje duze od 1 dana...razmisljao sam o bb. curve 8900 vise nisam pametan

Cuky 18.07.2011. 12:03

Meni izdrzi max 2 dana (nepuna), ali to je kad non stop nes cackam po njemu (slusam muziku, surfam, wifi nikad ne gasim, itd).

zwer 18.07.2011. 13:14

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 1942774)
Recite molim vas koliko vam traje baterija na obicnom desireu sa custom romovima,vise neznam sta da uzmem,htio bi ostat na androidu al da mi baterija traje duze od 1 dana...razmisljao sam o bb. curve 8900 vise nisam pametan

12 sati kad mi je dosadno, 5 dana kad mi ostane u autu. :hitthewal:

Za sve ove koji cijepe s baterijama na smartphoneovima, kupite Nokiu 3210 za u dzep a za smartphone se prestanite brinut oko tih stvari. S obzirom sto sve dobar smartphone moze, 1 dan baterija je cudo.

sinisa1989 18.07.2011. 13:52

HTC: Sensation

Nakon 10 dana čekanja, stigao je Sensation. Kao što sam obećao, napisat ću nekoliko riječi o uređaju iz prve ruke.

Mobitel na prvi dodir daje dobar osjećaj u ruci. Malo je teži i za mene je to dobro jer moram imat osjećaj da imam nešto u ruci, a ne ko da držim čokoladu s rižom. Ogromna je, a laka kao perce. Kvaliteta izrade je i više nego dobra. Stražnji pokopac je u potpunosti "stopljen" s ostatkom uređaja.
Isto tako nema škripanja i sličnih stvari.

Što se tiče samo rada uređaja mogu reći da svaku aplikaciju instantno otvara. Nisam primjetio nikakvih lagova, zastajkivanja i slično. Zasad jedini minus koji sam pronašao je taj famozni "death grip". Na mojem primjerku primjetio sam samo da gubi Wi-Fi signal dok držim prste na određenom dijelu kućišta. Mrežni signal ostaje isti.

Kameru sam nabrzinu isprobao i mogu reći da su slike poprilično dobre.
Okinuo sam dvije slike tako da opet ne mogu pričat o nekim detaljima.
Postavke su bile defaultne.

O bateriji ne mogu baš previše pisati pošto je uređaj nov i baterija je bila na nekih 35-40 posto kapaciteta kod prvog uključivanja. Trenutno je na punjaču. Prije punjača ekran je bio 85% vremena upaljen i stalno sam nešto prčkao po njemu i istraživao. Izdržala je nešto više od 4 h.

Nešto više detalja ću napisati dok ga malo bolje upoznam

E sad nekoliko pitanja za vas. Bateriju na prošlom mobitelu sam zeznuo prvim punjenjem i ne bi htio zeznut ovu, pa me zanima optimalno vrijeme punjenja baterije i da li je bolje da je mobitel ugašen ili upaljen za vrijeme prvog punjenja?

xlr 18.07.2011. 14:03

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 1942862)
E sad nekoliko pitanja za vas. Bateriju na prošlom mobitelu sam zeznuo prvim punjenjem i ne bi htio zeznut ovu, pa me zanima optimalno vrijeme punjenja baterije i da li je bolje da je mobitel ugašen ili upaljen za vrijeme prvog punjenja?

Napuniš do kraja, isprazniš do kraja (do gašenja), opet napuniš do kraja dok je mob ugašen, upališ ga, dopuni i skini s punjača. Sada ga koristi kako želiš, dopunjavaj kada želiš itd...

Nove baterije tvornički dolaze formirane i one fore s 3-5 punjenja se ne spominju više niti u HTC manualima. Potrebno je jedino kalibrirati bateriju da bi ti Android OS iskoristio njen puni kapacitet.

Za 2-3 tjedna baterija će ti trajati duplo duže - ne zbog kalibriranja nego zato jer ćeš se ohladiti od prčkanja po mobu :D

sinisa1989 18.07.2011. 14:27

Znači sad da ga ostavim ugašenog na punjaču dok se ne napuni? Trenutno svijetli narančasta LED-ica, pretpostavljam da će ona promijenit boju dok će se mob napunit.
Nov sam u smartphone svijetu pa postavljam blesava pitanja.:D
Citiraj:

Za 2-3 tjedna baterija će ti trajati duplo duže - ne zbog kalibriranja nego zato jer ćeš se ohladiti od prčkanja po mobu :D
To znam, ali sva sreća to je smartphone, pa me uvijek može zabavit neki novi ROM (dok dođe), nove aplikacije i takve stvari.

spawn 18.07.2011. 15:00

Citiraj:

Autor Bullet1 (Post 1942240)

Nazalost,pretrazio cijeli hard ali taj kernel mi je negdje nestao.
Baci PM ili post u threadu od Pongstera na XDA forumu:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=769026

Izet Fazlinovic 18.07.2011. 15:03

Slobodno stavi na punjac cijelu noc, on se automatski prestane punit kad se napuni, tako da mu nece nista biti ni da ga ostavis mjesec dana.

Meni zanima kako radi browser sa upaljenim flashom!

Bullet1 18.07.2011. 15:20

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 1942926)
Nazalost,pretrazio cijeli hard ali taj kernel mi je negdje nestao.
Baci PM ili post u threadu od Pongstera na XDA forumu:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=769026

Ok vidit ću. Jel ima tko kakvih iskustava sa novijim romovima (2.3.4.)?
I gledam malo po egayu opremu za njega. Ima li tko kakvu preporuku? Treba mi baterija, screen protector, neki case i usb kabel. Kakve su kvalitete (prvenstveno baterija) u onim 10in1 itd. ponudama?

coconut 18.07.2011. 16:53

Kupovanje baterija na ebayu je velika lutrija sa velikom šansom za pušionu. U većini slučajeva, kapacitet nije jednak nazivnom te baterije kratko traju. Dobra baterija košta i zato treba izbjegavati razne jeftine no-name baterije.

sinisa1989 18.07.2011. 16:56

Citiraj:

Autor Izet Fazlinovic (Post 1942936)
Slobodno stavi na punjac cijelu noc, on se automatski prestane punit kad se napuni, tako da mu nece nista biti ni da ga ostavis mjesec dana.

Meni zanima kako radi browser sa upaljenim flashom!

To nisam uspio testirat jer nisam uspio upogonit Wi-Fi. Na router-u vidim uređaj i na mobu piše da je spojen, ali browser javlja grešku. Vjerojatno nešto u postavka kenja. Sjećam se da je bilo sličnih problema s X6. IP4 je normalno radio. Kad uspijem uspostavit vezu onda ću to istestirat. Mene isto dosta stvari zanima. Trenutno je na punjaču i sad svijetli zelena LED-ica. Iskopčat ću ga navečer, pa slijedi mrcvarenje.:D

srale7 19.07.2011. 02:46

@Sinisa, čim malo izmučiš bateriju, napisi zapažanja :)

Konkretno ja čekam da dodje u Tele2 ponudu i da ga uzmem.

Omerta 19.07.2011. 09:48

Ma meni jedna stvar nije jasna..

Određena app za navigaciju (iGo Motonav i iGo MyWay) postoji za svaku rezoluciju mobitela.. Motonav je pretežno za veće rezolucije (Desire) dok je MyWay za recimo 320x240 (Galaxy Mini)..

Dal to znači da i karte (ako uopće to i postoji) moraju bit za tu određenu rezoluciju ili to uopće nije bitno?

Jer bi ja onda iz motonava stavio karte na MyWay..

Najmanji je problem to napravit i vidjet što će bit ali ne želim sad spojit mobitel na komp (da to prebacim) jer testiram bateriju..

Hvala

Mihael 19.07.2011. 10:34

Citiraj:

Autor Omerta (Post 1943232)

Određena app za navigaciju (iGo Motonav i iGo MyWay) postoji za svaku rezoluciju mobitela.. Motonav je pretežno za veće rezolucije (Desire) dok je MyWay za recimo 320x240 (Galaxy Mini)..

Dal to znači da i karte (ako uopće to i postoji) moraju bit za tu određenu rezoluciju ili to uopće nije bitno?

Najmanji je problem to napravit i vidjet što će bit ali ne želim sad spojit mobitel na komp (da to prebacim) jer testiram bateriju..

Hvala

Motonav i igo su ista stvar, sa nekim file explorer kopiras karte u njegov folder, ne trebas spajat na komp. Igo ima za sve rezolucije, a za 854x480 ti treba data.gro 800x480 ti samo treba igo za tu rezu ima i nova verzija za vece reze. Probaj sygic onje za sve reze i skida karte prek wlana.

xlr 19.07.2011. 10:35

Citiraj:

Tko još koristi usb kabel :)
https://market.android.com/details?i...nkyfresh.samba (treba root)
https://market.android.com/details?id=xcxin.filexpert
https://market.android.com/details?id=org.swiftp

Omerta 19.07.2011. 10:42

Citiraj:

Autor Mihael (Post 1943264)
Motonav i igo su ista stvar, sa nekim file explorer kopiras karte u njegov folder, ne trebas spajat na komp. Igo ima za sve rezolucije, a za 854x480 ti treba data.gro 800x480 ti samo treba igo za tu rezu ima i nova verzija za vece reze. Probaj sygic onje za sve reze i skida karte prek wlana.

Daj molim te o čemu ti pričaš.. Pa nisam noob, ako znaš odgovor na moje pitanje reci, ali nemoj mi objašnjavat nešto što nema veze sa vezom..

:fala:

EDIT: xlr Iako nema veze sa mojim pitanjem, ali kad si već preporučio, koji od ona dva više predlažeš? Pošto mob nije rootan..
thx

sinisa1989 19.07.2011. 10:50

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1943184)
@Sinisa, čim malo izmučiš bateriju, napisi zapažanja :)

Konkretno ja čekam da dodje u Tele2 ponudu i da ga uzmem.

Zasad sve radi kako treba, filmići na YT-u rade bez ikakvog trzanja bez obzira na kvalitetu. Vrlo sam zadovoljan uređajem i njegovim sposobnostima. Stavio sam nekoliko app-ova gore i radi odlično. Skinuo sam ga jučer oko pola 10 s punjača. Do jutra je baterija bila na nekih 90%, ali ga sad zato davim. Da budem iskren očekivao sam manje od baterije.
Jedino što me užasno, ali baš užasno smeta je užasno tih zvučnik. Alarm, i ringtone još kolko tolko mogu prožvakat, ali dok gledam neki filmić na YT-u, zvuk jedva da se čuje. Preko slušalica se čuje odlično, ali preko zvučnika živi očaj.
Sad ne znam jel to uobičajeno kod HTC-a ili je sheban samo ovaj model.

Tražio sam neku aplikaciju Volume + (preporučuju ljudi s XDA), ali ona nažalost ne radi. Ruši se.

xlr 19.07.2011. 10:57

Citiraj:

Autor Omerta (Post 1943271)
EDIT: xlr Iako nema veze sa mojim pitanjem, ali kad si već preporučio, koji od ona dva više predlažeš? Pošto mob nije rootan..
thx

Preporuka ide Sambi, ali ako nemaš root, onda File Expert. Oba podržavaju SMB protokol (CIFS) koji je puno ugodniji i praktičniji za rad od FTP-a. U krajnjem slučaju probaj Swiftp.

coconut 19.07.2011. 11:06

Citiraj:

Hvala

Softver sam prilagođava karte rezoluciji. Dakle, nisu ti potrebne karte određene rezolucije tj. možeš ih kopirati iz jednog programa u drugi.

Omerta 19.07.2011. 11:16

Citiraj:

Autor xlr (Post 1943285)
Preporuka ide Sambi, ali ako nemaš root, onda File Expert. Oba podržavaju SMB protokol (CIFS) koji je puno ugodniji i praktičniji za rad od FTP-a. U krajnjem slučaju probaj Swiftp.

Evo već sam instalirao File Expert i probao WEB konekciju i sve radi kako treba.. Poslije ću karte kopirat.. Fora stvar ali naravno da će žderat bateriju zbog toga sam naginjao USB kabelu :) ali ovo će poslužit svakako jer je puno brže spajanje a vidjet ćemo kakvo će bit kopiranje ;)
Citiraj:

Autor coconut (Post 1943290)
Softver sam prilagođava karte rezoluciji. Dakle, nisu ti potrebne karte određene rezolucije tj. možeš ih kopirati iz jednog programa u drugi.

E to sam tražio.. Hvala i tebi na brzom odgovoru.. :chears:

coconut 19.07.2011. 11:37

Koristim iste mape za iGO My Way na mobu (Desire 480x800) i iGO na navigaciji koja ima manju rezoluciju (Mio DigiWalker C250 320x240).

Omerta 19.07.2011. 12:34

Citiraj:

Autor coconut (Post 1943315)
Koristim iste mape za iGO My Way na mobu (Desire 480x800) i iGO na navigaciji koja ima manju rezoluciju (Mio DigiWalker C250 320x240).

Evo sad sam prebacio sve mape iz Motonava (800x480) na MyWay (320x240) i javlja mi nelogican problem..

Mapa RH radi normalno a ostalim drzavama nemogu pristupit.. Napise poruku:

"Canot find path, maps are isolated"

EDIT: Mape su tu i ja mogu setat po (karti) Njemackoj itd, ali nemogu iz RH navigirat prema nekom gradu u Njemackoj.. Ne nalazi karte ostalih drzava..

srale7 19.07.2011. 12:47

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 1943276)
.
Jedino što me užasno, ali baš užasno smeta je užasno tih zvučnik. Alarm, i ringtone još kolko tolko mogu prožvakat, ali dok gledam neki filmić na YT-u, zvuk jedva da se čuje. Preko slušalica se čuje odlično, ali preko zvučnika živi očaj.
Sad ne znam jel to uobičajeno kod HTC-a ili je sheban samo ovaj model.

Taj problem ce biti vjerovatno rijesiv sa custom ROM-ovima, osim ako to nije izoliran problem kod tebe, postos nisam vidio da se ekipa zali na jačinu zvuka iz zvučnika.

Ako nije tajna, di si uzeo svog, prertpostavljam VIP?

Mikeyy 19.07.2011. 13:44

Citiraj:

Autor Omerta (Post 1943354)
Evo sad sam prebacio sve mape iz Motonava (800x480) na MyWay (320x240) i javlja mi nelogican problem..

Mapa RH radi normalno a ostalim drzavama nemogu pristupit.. Napise poruku:

"Canot find path, maps are isolated"

EDIT: Mape su tu i ja mogu setat po (karti) Njemackoj itd, ali nemogu iz RH navigirat prema nekom gradu u Njemackoj.. Ne nalazi karte ostalih drzava..

Nemam tih problema. Da nisi možda miksao karte od TA i onog drugog proizvođača, sa N nešto. :)
Ja koristim samo TA karte koju su ujedno i kompatibilne sa lokalnim proizvođačima.

Ako nije to, nemam pojma šta bi moglo biti.

Omerta 19.07.2011. 13:48

Citiraj:

Autor Mikeyy (Post 1943409)
Nemam tih problema. Da nisi možda miksao karte od TA i onog drugog proizvođača, sa N nešto. :)
Ja koristim samo TA karte koju su ujedno i kompatibilne sa lokalnim proizvođačima.

Ako nije to, nemam pojma šta bi moglo biti.

Normalno da sam miksao karte.. Za određene države bolje su određene karte (Proizvođači).. Ali tih problema nisam imao na Motonav-u..

Siguran sam da nije problem u "Proizvođačima"..

Mikeyy 19.07.2011. 13:54

Možeš miksati karte lokalne i TeleAtlas, samo nemože miksati te iste sa Navteq kartama. (sad sam se potrudio naći kako se zove)

Citiraj:

Autor xlr (Post 1943285)

Meni ovo piše na web marketu za Sambu:

This app is incompatible with your T-Mobile HTC HTC Desire.

T-Mobile HTC HTC Desire
This item cannot be installed in your device's country.

Ma nije za ništa taj android market...

Omerta 19.07.2011. 13:57

Ma treba ti bit rootan Desire

EDIT: Pa baš sam i miješao NQ i TA na Motonav i radio je savršeno..
Baš ću sad probat ostavit samo NQ i probat ako radi..

EDIT 2: I dalje ne šljaka.. rekao sam da nema veze koji je proizvođač

Mikeyy 19.07.2011. 14:01

Citiraj:

Autor Omerta (Post 1943423)
Ma treba ti bit rootan Desire.

Rootan je...

Kod mene su inače sve zapadna europa od TA, dok istočna cijela lokalne. Sve radi bez problema.

Omerta 19.07.2011. 14:05

Citiraj:

Autor Mikeyy (Post 1943428)
Rootan je...

Kod mene su inače sve zapadna europa od TA, dok istočna cijela lokalne. Sve radi bez problema.

A sta ti znači to "lokalne" ???
Ti vjerojatno koristis Motonav dok ja koristim MyWay..

Jooooooooooj, uvijek neki klinac..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:20.