![]() |
Citiraj:
|
ma nemoj kupovat grafu, mislim, neznam dal ce ti to proc vuc...
evo grafa ce doc u srijedu/cetvrtak a igra je oko 60% udaljena od mene :p tak da ce bit zanimljivo :p |
Ma grafa i neigra toliku ulogu koliko proc.
Samo pogledajte po forumima, pa leekovi s 3870 imaju vise fpsa nego netko s 4870 samo zato jer imaju jaci procesor. |
Quad je rjesenje za GTA4, tako stvari stoje.
|
Citiraj:
? |
Evo da i ja kazem dojmove.
Igram na 1280x1024 (zbog monitora) medium/high, view distance-30, detail distance-40, veichle density-25, shadows-0 (to mi fakat ne treba, nit je previse primjetno a trosi ko blesavo) Fps mi ne pada ispod 25 u kriticnim situacijama dok je averege 32-33fps. Skuzio sam da mi je ovo najoptimalnije i igra na ovim postavkama izgleda jako lijepo. Koristim opciju "P" za blur i puno mi bolje/realnije izgleda tako. Kad ga upalim vidim da je dosta mutno ali nakon 10minuta ni ne primjecujem. Katkad ugasim-upalim da vidim dal blur radi :D Koristim 180.84 drivere Edit: Ne koristim in game benchmark jer nije mjerilo za nista |
Citiraj:
|
Dali je jos netko imao problem u igri da radi normalno te nakon nekoga vremena Fps-i padnu na nulu? (evo ja kod kompica isve u redu usli izasli par puta iz igre i kada smo probali se na net spojiti samo je pocelo trzati)
I dali netko zna rijesenje za taj problem, jel to nekome javljalo prije ili poslije patcha? |
ja nikako da ga pokrenem :no2drug:
|
ljudi problemi
igram na rezi 1280x1024 medium/medium view distance-23 detail distance-31 vehicle distance-34 shadow density-0 i bilo da to sve povisim il smanjim vani ne dobivam više od 17 fps-a -totalno neigrivo-u satanu iam 50-60fps-a al velim vani za popizdit-gdje problem??? |
u procesoru
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo vidis u gornjem desnom dijelu Alderneya di je ova "odjeljena" ulica koja se grana u tri.
Pa tamo ti je neka stara vila i garaze. http://snapmap.wikigta.org/maps/IV_NW.png |
znaci ova zakrivljena ulica?
|
Citiraj:
ja imam quad pa opet nije baš bajno....mislim radi solidno sad poslije drivera i patcha ali opet zna frame pasti do 23 na nekim djelovima...i da detalji nisu ni blizu maximuma :D |
Statistics
Average FPS: 50.16 Duration: 37.64 sec CPU Usage: 67% System memory usage: 66% Video memory usage: 75% Graphics Settings Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz) Texture Quality: Medium Render Quality: High View Distance: 33 Detail Distance: 100 Hardware Microsoft® Windows Vista" Ultimate Service Pack 1 Video Adapter: ATI Radeon HD 3870 Video Driver version: 7.14.10.630 Audio Adapter: Speakers (High Definition Audio Device) Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz File ID: benchmark.cli eto moj rezultat, upravo mjereno... znaci ovi detalji kako pisu i ono sve drugo na max... to je sa 8.12 beta driverima i bez patcha ikakvog... sad skidam patch i drivere pa cu opet mjerit... |
Citiraj:
S takvim procesorom spusti to na 20 ako ne i 18 Iskljuci clip capture Edit: Ah sad vidim da sta god stavis ne valja. nista mjenjaj proc |
@zwer hehe fino ti je clockan procesor(ja svoj ne mogu jer imam šugu od napajanja i stock cooler),ali opet mi je nekako previše to frameova na tim detaljima u usporedbi sa ostalim konfiguracijama
|
Citiraj:
I kada se to pocelo dogadati dignuo sam task i u njemu je stajalo da je igratrosila samo 699mb :stoopid: a bilo mu je jos 700mb slobodno od cijele memorije... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pa čak te ni napajanje nebi trebalo previše kočiti da digneš proc za 30% A za 2 gb RAMa, da istina, i meni počne nakon sat vremena kašljati igra, očito sve trpa u RAM a ne prazni ga previše. JBG... Al nije ni to neki bed, sejvaš, restartaš komp i nastaviš igrati. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
U vezi toga koliko igra jede RAM-a,evo kod mene slucaj (igram na 1680x1050):
http://www.pce.hostili.com/images/Ru4oh_thumb.jpg Usput,evo benchmarka sa patchem i sa 8.11 driverima: http://www.pce.hostili.com/images/be...kuf3_thumb.jpg nadam se da ce Phenom X4 9850 popravit situaciju kad ga uzmem sad za Bozic :) EDIT: A nakon patcha mi igra ide nekako "gladje"...Ipak je bar malo koristan taj patch :D |
evo nakon patcha i zadnjih ati drivera sa njihove stranice tj 8.12
Statistics Average FPS: 51.60 Duration: 37.77 sec CPU Usage: 66% System memory usage: 62% Video memory usage: 75% Graphics Settings Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz) Texture Quality: Medium Render Quality: Highest View Distance: 38 Detail Distance: 100 Hardware Microsoft® Windows Vista" Ultimate Service Pack 1 Video Adapter: ATI Radeon HD 3870 Video Driver version: 7.14.10.630 Audio Adapter: Speakers (High Definition Audio Device) Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz ovaj put sam stavio render na highest, view distance na 38 i ostalo ispod sve na max kaj se da staviti... grafe su dvije sitnicu clockane... ugl, ja jako zadovoljan, jer se jako glatko vrti... a kaj se tice rama, da, na displayu tipkovnice gledam taj performance i stalno se puni ram, nisam jos tak dugo u komadu igrao da bi doslo do kraja al je bilo par puta na 95%... stalno se puni pomalo a nikak se ne prazni... a imam 4gb, znaci sa 2 gb taj cas dode do kraja i stekanja... |
da na visti, na xp-u ne, meni isto oko 700 mb zauzme igra, imam neki programčić mem usage i najviše mi dođe na 75% RAM-a, ide normalno nekih 20 min i samo odjednom počne štekat
|
@mislav_os
sve super, imas i rama i grafu pravu al kad proc steka :) |
ja sam konačno uspio spojit telku (doduše polovično, RGB a ne HDMI)yebo je ja...
zadovoljan sam, igra se preselila u krevet sad,LOL evo benča Statistics Average FPS: 44.45 Duration: 37.12 sec CPU Usage: 73% System memory usage: 67% Video memory usage: 98% Graphics Settings Video Mode: 1920 x 1080 (30 Hz) Texture Quality: High Render Quality: Highest View Distance: 32 Detail Distance: 70 Hardware Microsoft® Windows Vista" Ultimate Service Pack 2, v.113 Video Adapter: NVIDIA GeForce GTX 260 Video Driver version: 180.84 Audio Adapter: Speakers (2- Realtek High Definition Audio) Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz i skrina; http://pce.hostili.com/images/Slika019wp47.jpg http://pce.hostili.com/images/ssdcau.jpg pa di tog ima na PS3, nigdje. eto gdje |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:30. |