![]() |
Citiraj:
Čisto radi tarife, ne znam da li su neovisni špediteri vezani nekim "cjenikom" pa da moraju baš 450 kn uzeti. Citiraj:
Ali, bilo bi dobro provjeriti s njima. |
U ovoj situaciji mi pada na pamet ATA-Karnet, samo ne znam jel ja kao fizička osoba mogu slati tim putem i da li je Kina članica udruženja za ata karnete...
|
Mislim da može bilo koji špediter.
|
Bilo koji špediter.
@guls Pitanje je koliko je stranica HGK u toku (up to date) jer je taj propis nastupio 01.06. |
Da, a i pitanje je da li to uopće šljaka za elektronsku opremu, jer sjećam se da mi nismo mogli nekakvu elektroniku voziti preko grane na sajmove tipa u ESP, DE itd... Trebalo bi zvati i pitati.
|
Citiraj:
|
@guls
Ali ima jedna pozitivna strana - ovaj cirkus sa špedicijom je stupio na snagu tek 01.06., a ti si mobitel poslao prije tako da ti to ne mogu prigovoriti. |
Citiraj:
Jel imaš orginal kutiju od telefona? Na njoj je IMEI pa i to može poslužiti kao dokaz da je bio na servisu. Ako je bez baterije i zadnjeg poklopca kako ga onda tretiraju na carini. Mislim da ćeš proći bez carine jer je tako jedan meni završio na carini ali poslan bez ikakvih davanja meni. Strpi se malo pa ćeš vidjeti hoće ti poslati obavijest s carine. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
S time da se recimo meni IMEI promijenio kada sam slao svog inew-a jer se promijenila i matična.
Meni se baš frend pohvalio kako je početkom 5. mj poslao mobitel na servis, prekjučer mu se vratio i priznali su mu carinsku deklaraciju http://prntscr.com/3rqm0x |
Citiraj:
ITEM n° RF....SG Code:
Local Date and Time Country Location Event Type Extra Information |
Btw kamo pratite SG poštu? Bila je neka stranica koja je prikazala pošiljke brže i detlajnije od 17tracka.
Meni je baš nedavno poslan jedan tablet preko SG |
Citiraj:
Temeljem ATA karneta ne smiju se uvoziti prehrambeni proizvodi, kvarljiva roba, te roba namijenjena preradi, obradi ili popravku. |
Citiraj:
http://www.trackitonline.ru/ Citiraj:
|
Meni se nekako čini da od x pošiljki uvijek su mi brže dolazile ove s Alia od onih s shopova na kojima obično kupujemo kineze. Nevezano da li SG ili kineska pošta.
|
UMI X1 Pro krenuo put Kine do Banggooda. Kad stigne i Paypal mi isplati refund, to će biti moj posljednji kontakt s "ozbiljnom-provjerenom-prepoštenom" tvrtkom Banggood.com.
|
Ima SG pošta svoje stranice gdje možeš pratiti poslane stvari (ikona Track Item na lijevoj strani)
http://www.singpost.com/ |
Citiraj:
|
Citiraj:
Inače nije format RF*SG već RY*SG ako to išta mijenja. Ovo mi je prvi paket poslan preko Singapurske, do sada sam imao iskustva samo s HK,DE,SE, MY i China postom. |
Citiraj:
Koliko vidim nigdje u postu ne piše da mu je stigla obavijest nego po trackingu da mu je na carini. |
Citiraj:
Inače, u 12. mj. prošle godine mi je sve dolazilo unutar 2 tjedna tako da je ovo valjda bio izuzetak od pravila :-) |
Citiraj:
|
Piše invoice missing, ko bi ga znao. Pričekat ću da vidim hoće li poštar štogod fino donijeti.
|
Znaš da hoće čim ti to piše. Pripremi mail, skeniraj sve papire, ss mailova i samo čekaj da dođe papir na kojem piše PCP broj koji onda staviš u naslov maila. :D
|
Tako je, samo opušteno.
Nego ibuygou.es, wtf je to? Vidim tamo MI3 za nekakvu normalnu cijenu + dostava... provjeren shop? Navodno se priča da je RMA u Bugarskoj. Priča se priča, jel. |
Cijena je super. Pitaj ih mailom odakle šalju i kamo poslati RMA.
|
Već ja u akciji. Javim čim saznam.
|
Citiraj:
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:02. |