![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Nego, bili danas slikati RS i ST, bio neki slovenac u prolazu sa pickup, iste sec stao i izašao da priča sa nama pa bacili i koju slikicu https://image.ibb.co/ngMCuk/IMG_0680.jpg |
Citiraj:
|
|
Smijem li spojiti pametni punjac na akumulator dok je na klemama u autu ?
|
Ne, otpoji bar jednu klemu. Taj ne puni sa stalnom strujom
|
|
|
Citiraj:
Sent from my C103 using Tapatalk |
ako je u pitanju 1.2 8v, zadnji 40,000km potrosnja je 5,2 :D al trosi vise ulja od goriva :D
|
Vidim da je potrošnja opet u pitanju. :D
Dakle, sjedim danas u vlaku i preko puta sjedi tip. Ulazi na idućoj stanici neki njegov frend i kreće tema o autima. Momak ima auto (#dizlo), 10+ godina starosti, potrošnja - san svakog čovjeka. I kreće on pričati kako je natočio auto za 100kn i vozio se po nekim mjestima (otprilike je zvučalo ovako). Brat bratu, to što je nabrojao je sigurno bilo 400km. Ali najjača izjava je bila kad je rekao da je neki njegov frend za 90kn natočio i došao iz Dugog Sela do Zadra. :D |
Citiraj:
|
Natočio auto i došao vlakom do Zadra :D
|
Mozda je samo za 90 dotocio do punog :D
|
Ma nemate vi pojma, on je odmah htio baciti okladu za 1000 kn da to može kad mu je ovaj u nevjerici rekao da ne može. :D
|
Citiraj:
Izgubit ćeš kod radija ak je originalni. Ostalih grešaka nebi smjelo biti |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Razmišljate o cijeni dizel goriva, a ne o cijeni lože koja je na Petrolu sad oko 4,20 kn, a do Zadra je oko 290-300 km... pa da auto i troši 7 litara na 100 km 90 kn je dovoljno da se dođe do Zadra, a bogami ostane i za još malo da se začađi Zadar i rastjeraju ekološki osviješteni turisti (pogotovo domaći) :D |
Citiraj:
Sent from my LG-D802 using Tapatalk |
|
Citiraj:
Citiraj:
ma i ja kad sam normalan spustim ispod 7 bez problema. |
Citiraj:
Probat ću :goood: |
Citiraj:
Ja kako se god vozio sa bilo kojim autom nisam ovolko trosio, a nije da pazim na benzin. Ono 18l mi je bio prosjek na 20km uphill kolko ide sa RCom :D I to me zivo zanimalo koliko ga mogu natjerat da potrosi. |
To je potrosnja na Fordu? Fakat bez veze, ja bi ga naprao da me ne bi ni vidio s 15l prosjekom.
|
Citiraj:
VR6 nije bio toliko žedan da mu ne znam što radiš a poznat je kao rastrošan motor koji je prilično lijen za 170KS. |
VR6 je tolko trosio u leru na semaforu :)
|
Vozio sam VR6 sa 174ks i auto nije uopce potrosac, imao sam prosjek oko 11.5-12.
Sto za jednog sestaka koji pruza gust nije strasno. Zvuk nenadjebiv, a lijepo i potegne, naravno nije dizelas da vuce iz malih okretaja no ide solidno |
Nelosa kola :D
https://s12.postimg.org/udt5onfyx/20170725_204744.jpg https://s12.postimg.org/nyu4rz995/20170725_204757.jpg Bas me zanima koliko trosi :p |
Citiraj:
I troši "samo" 5 litara manje. |
Najveci problem golfova i jetti/venta/bore vr6 je masa tog motora. Sjecam se da je golf mk3 vr6 imao raspodjelu mase 70:30 u korist prednjeg kraja. To je onak katastrofa za vozit.
|
Tvoja poanta je? Ako vozis fiestu ST, otvorenom cestom 80kmh i gmizis okolo da je to uspjeh imati prosjek 6.5? Jebes takvu vožnju da oprostiš. U fiesti ST
Pa i moj vr6 je u takvim uvjetima trošio 8-9. Ne velim da je super motor, ali je definitivno gust za voziti. Jesi ga ti imao pa pričaš ili? |
Citiraj:
|
Non stop redline, pa brate po kakvim cestama se voziš da možeš tako :D
Ja kad god ganjam obavezno gasim klimu pa makar se podavio. Bolje to nego da mi klima jede snagu :D |
Niti ja imam kristalnu kuglu da znam o kojem ti načinu vožnje pričaš, ako to ne napišeš, a niti ti možeš znati kako se taj lik vozi koji ima taj prosjek.
Oboje se polazi od toga da pričamo o prosječnoj, ako eto, nitko ne navede o kojim uvjetima priča. Ako pričaš o tvojem guštu, sad, nekome je to red line, nekome je to dizelski moment, opet, ne znam što je to tebi, jer eto ne poznajem te. A ako pišeš bez da točno napišeš, nemoj se čuditi kaj se referiram da pričaš o nekoj prosječnoj i prema tome ti odg. Nisam imal, niti ne mislim. Nebi golfa vozil/kupil da je nutra V12. Jer eto, ne privlači me i ima ga svaka šuša na cesti. Fali mu wow-faktor. Umjesto tog VR6, radije još malo uštediš i nabaviš Jagga ili nešto slične rijetkosti na cestama. :goood: |
Citiraj:
|
Samo kubikaža bajo moj. Dok na staroj cesti prema moru pretječeš 3 češke kamp kućice pred zavoj u komadu. Naravno, vas je u autu najmanje četvero i lagana uzbrdica 5+ % :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Isključivo sa ciljem štednje i ničeg drugog |
Citiraj:
|
Par postova unatrag spomenuo sam kako mi se lijevi retrovizor sporije otvara/zatvara. Do prije par dana - kada se počeo povremeno na pola zatvarati i otvarati, i bilo je potrebno gurnuti ga do kraja rukom u željeni položaj. Tu i tamo se čuo glasan metalni zvuk, više "klik" kod otvaranja. Uglavnom se to javljalo nakon duljeg stajanja na suncu (tipa kad idem s posla doma). Ujutro dok je hladan radio je uredno, samo malo sporije nego desni.
Zamijenjen novim pod garancijom. :) Očito i dalje nisu riješili taj problem sa sklapanjem retrovizora na FL verziji. Moguće i na drugim mazdama. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:47. |