PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Mommistake 18.07.2017. 14:39

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 3081955)
Nije me bilo dosta dugo na temi, posao stisnuo, ali se sjetio da dosta ljudi ovdje voli stavljati fotkice, pa da javim da dolazi nova prinova u obitelji :lol2:

Da se Focus ST 2.0 250 ne osjeća kao jedini ford u obitelji, dolazi mu plavi brat od 2.3l i 350 KS AWD...a moj citrač ide manje više na parking dok žena ne rodi, pa da ima ona jedan auto (osim ako joj se sada guza ne omili i ne želi izaći iz ST-a više :D)

Bacim slikice.

I sada imam jedan upit. Su se nekim ljudima palili senzori od ove vrućine? Upalio mi se na C3 senzor ESP/ASR System faulty, auto bio bačen u safe mode, nije dao preko 60 km/h. Nakon sat vremena upalim, sve radi normalno, povadim mu malo dušu da vidim hoće li se upaliti, ESP radi kako treba. Mehaničar rekao da je u logovima pisalo "senzor bregaste" i nešto sa papučicom gasa. Auto već tjedan dana normalno radi, kao da se nije ništa niti desilo.

Ti si lud.

Dođem do tebe da probam :D

Ovaj?

Dottore 18.07.2017. 15:15

Taši taši, tanana..https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7e16a8ecb4.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...29255358c9.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8b0cb899a1.jpg

Sent from my Nexus 6P

adaksinjo 18.07.2017. 15:37

kaj gledamo, nove traperice?

Mommistake 18.07.2017. 15:47

A4 2016. ja mislim. Moguće i A5.

N!NO 18.07.2017. 16:05

Cemu sluzi ova cigla na mjestu gdje bi inace bio mjenac?

X-Plosiv 18.07.2017. 16:09

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 3081956)
@X-Plosiv, nisam se dugo ovak veselio tuđem autu ko tvojem. :D

Neće biti moj, to si tast priuštio jer kaže da ga je čekao kao suho zlato. Nije ga se trebalo uzeti sada, nego za par mjeseci, ali "službeno" bi se čekalo ako ga sada naručiš do veljače, a neslužbeno, barem 1g ne bi došao, pa bilo fuck it i uzet onaj iz ZG sa lagera.

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3081991)
Ti si lud.

Dođem do tebe da probam :D

Ovaj?

Yeah, isti takav. Ja ću voziti ST-a, ali sredimo sve, nismo životinje. Bio je Guls kod mene prošli tjedan, pa sam rekao da kada budem došao đir gore do njega dođemo i tebe pokupiti pa da pijemo kao prave cure.

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 3081983)
Meni se uplalila lampica Smart City Brake Support sustava (kamera s vanjske strane retrovizora). U servisu su samo potvrdili pregrijavanje i obrisali grešku iz sutava. Lampica se sama ugasila drugi dan kad se auto ohladio, ali svejedno sam otišao čisto reda radi.

Vidiš, meni je ujutro kada sam upalio ugasio auto kojih 2-3x izbacivao to, pustio ga sat vremena (možda i manje), krenuo kod automehaničara, a ono sve radi tip top. To se desilo u četvrtak ujutro, evo ga sada nakon parsto km auto i dalje radi kako treba :stoopid:

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3082015)
A4 2016. ja mislim. Moguće i A5.

Ne znam koja je to fora novim autima, vidim da i nova Fiesta to ima, ali ti ekrani koji izgledaju kao da su zaljepljeni za konzolu mi nikako ne pašu. Baš bio sjedio u Mazdi 3 i to je jedino što mi se nije sviđalo, osim ventilatora koj i su mi bili malo čudni ali to zato jer nisam navikao :fiju:

T}{OR 18.07.2017. 16:16

Prije svega čestitke :goood:

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 3082022)
Vidiš, meni je ujutro kada sam upalio ugasio auto kojih 2-3x izbacivao to, pustio ga sat vremena (možda i manje), krenuo kod automehaničara, a ono sve radi tip top. To se desilo u četvrtak ujutro, evo ga sada nakon parsto km auto i dalje radi kako treba :stoopid:

Što su ti rekli na servisu?

Citiraj:

Ne znam koja je to fora novim autima, vidim da i nova Fiesta to ima, ali ti ekrani koji izgledaju kao da su zaljepljeni za konzolu mi nikako ne pašu. Baš bio sjedio u Mazdi 3 i to je jedino što mi se nije sviđalo, osim ventilatora koj i su mi bili malo čudni ali to zato jer nisam navikao :fiju:

To je sad đir očito. Viđam to po svim markama, od Mercedesa, Audija nadalje. Sjedni u pred-faceliftanu M3 i tamo je jednako loše kao i kod ovog u Audiju. Doslovno prst u oko. Kod moje faceliftane M3 su to barem koliko toliko ukomponirali u konzolu pa je malo podnošljivije i ne stvara dojam kao neko gheto riješenje. :D

Mommistake 18.07.2017. 16:26

A3 2017 i Q7 2016 i SQ7 2017 (u njima sam se vozio), oni imaju display koji se prilikom kontakta digne gore, kada se auto ugasi se opet spusti.

To je već cool.

S tim da SQ ima display koji se zarotira prema vozaču, i kako se vozač naginje, tko i display se centrira prema poziciji glave.

x-plosiv, navratim ja isto vjerojatno do tebe ovo ljeto. A svoj dolazak k meni najavi bar mjesec dana prije da uzmem tjedan dana godišnjeg (minimalno), 3 dana pijemo, 4 dana boli glava :D

vorda22 18.07.2017. 16:35

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3081902)
Jučer naletio na Audi A8 L 2018.

Nisam ni znao da je vani ili da ga netko već vozi. Uglavnom, nije bio u onom maskirnom, crne boje, njemačke registracije (mislim).

Ovaj, samo crni.

Relacija: Varaždin - ZG, autoput, Crodux benga u Novom Marofu.

Registracije su bile neke čudne, nisam zapamtio što je pisalo, samo znam da su bile custom.

Uglavnom, pojava samo takva. Prvi audi koji izgleda kao da je 30 godina ispred svih.

Ja sam otišao dalje, vozio se jedno 130-140km/h, prešišao me za minutu s jedno 220+ km/h.

Neki kreten, ocigledno...

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

X-Plosiv 18.07.2017. 16:50

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 3082025)
Prije svega čestitke :goood:

Što su ti rekli na servisu?

Pustio sam ga kod mehaničara, u logovima je greška ispisavala "senzor bregaste" i nešto oko papučice gasa.

Zadnjih 2-3g, znalo mi se desiti 1x, eventualno 2x godišnje kao da auto ne reagira na gas, ono druga brzina, kao da sam u četvrtoj. Kada stanem, auto bi se ugasio. Upalim ga opet, i evo 6-12 mjeseci vozi sve normalno.

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 3082025)
To je sad đir očito. Viđam to po svim markama, od Mercedesa, Audija nadalje. Sjedni u pred-faceliftanu M3 i tamo je jednako loše kao i kod ovog u Audiju. Doslovno prst u oko. Kod moje faceliftane M3 su to barem koliko toliko ukomponirali u konzolu pa je malo podnošljivije i ne stvara dojam kao neko gheto riješenje. :D

Znam da je đir, ali ne znam ono, na nekima mi doslovce izgleda kao da je netko uzeo skalpel, napravio rupu u konzolu, kupio tablet od 500 kn i zabio ga unutra i zalijepio super attackom.

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3082028)
x-plosiv, navratim ja isto vjerojatno do tebe ovo ljeto. A svoj dolazak k meni najavi bar mjesec dana prije da uzmem tjedan dana godišnjeg (minimalno), 3 dana pijemo, 4 dana boli glava :D

Cimni me na fejsu kada misliš, ako je to negdje krajem 8-og mjeseca tutnem ti mini xplosiva onda u ruke, tek svježe pečenog iz maternice izašlog :lol2:

lowrider 18.07.2017. 22:24

Citiraj:

Sležem se. Baš sam si mislio što bi bilo da ga slučajno odlomiš laktom dok recimo čistiš malo šajbu iznutra

Inače taj gore Audi MENI ima stvarno ružnu središnju konzolu, i taj volan sa malim središnjim dijelom, stvarno djeluje nekak jeftino. Ajd vre mogu proći. Nekad su imali ekreaqne koji su izlazili iz table van, to je bilo fora

Paxton 18.07.2017. 22:46

Ima li ovih dana gdje na akciji prva pomoc/komplet trokut, prva pomoc, zarulje, prsluk? (Tokic, auto kreso, Kaufland, Plodine, Lidl, Interspar, bauwelt, ili sto god vec ima u okolici Broda)

Newmie 18.07.2017. 22:51

Bilo prošli tjedan u Metrou, mislim za 100kn sve skupa. Pogledaj u katalogu da nije još uvijek.

bertone 18.07.2017. 23:28

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3082012)
kaj gledamo, nove traperice?

Reklamu za VIP i lijepo manikirane nokte kolege forumaša :D

vorda22 19.07.2017. 11:08

pas mater, fali mi onaj mercedes.200km sam prosao po autoputu i vec sprzio 1/3 tanka u hondi...

Master_Hrc 19.07.2017. 11:27

Ovaj ekran u audiju je po ružnoći tu negdje s ovima iz mazde....ja bih si morao dobro razmisliti koji mi je ružniji i koji retardiranije stoji.....da nitko nije malo razmislio o tome nevjerojatno...s tim
da je uvijek argument bio da se kod audija spušta dolje...a sad nema ni toga...

T}{OR 19.07.2017. 11:38

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3082288)
Ovaj ekran u audiju je po ružnoći tu negdje s ovima iz mazde....ja bih si morao dobro razmisliti koji mi je ružniji i koji retardiranije stoji.....da nitko nije malo razmislio o tome nevjerojatno...s tim
da je uvijek argument bio da se kod audija spušta dolje...a sad nema ni toga...

Mercedes nimalo ne zaostaje. Baci oko na FL verziju, puno bolje to izgleda sada. Originalno iz Mazde3 2014 je jednako ružno kao ovo kod Audija.

Gheto tablet rješenje FTW.

Master_Hrc 19.07.2017. 11:44

Baš sam sad gledao i je ajde nesto bolji, tj dojma sam da je u FL kao dio konzole tj "utopljen" u konzolu za razliku non FL di je dojam kao da je karbofixom preko *urca ono pri izlasku iz tvornice zakeljen :D :D

Gheto tablet lol

Isto tako kao istinski fun JDM-a, moram priznati da su švabe uvijek imale ljepšu unutrašnjost, bas se kuzilo da je netko vodio računa o detaljima i zato sam u šoku kad vidim ovaj audi...počevši sa konzolom pa do ovih mali jeftinih ne u skladu sa ostatkom dizajniranih gumbica i slično...preloše za cijenovni rang u kojem se nalazi...

vorda22 19.07.2017. 20:01

kaj bi moglo bit, citroen c2, ujutro i ako je u garazi upali normalno, ali cim je vruce ni da mrdne...hvala

bertone 19.07.2017. 21:17

Da si još napisao koji motor je u igri bilo bi puno lakše... ovako bez korisnih podataka prvo što mi padne na pamet je pumpa goriva.

vorda22 19.07.2017. 21:38

Citiraj:

Autor bertone (Post 3082467)
Da si još napisao koji motor je u igri bilo bi puno lakše... ovako bez korisnih podataka prvo što mi padne na pamet je pumpa goriva.

Benzin 1.4

bertone 19.07.2017. 21:49

Provjeri pumpu goriva. Moguće da je membrana u banani pa kad se motor zagrije (i pumpa) ne vuče dovoljno ili uopće gorivo dok se ne ohladi.

zkljaja 19.07.2017. 21:58

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 3082281)
pas mater, fali mi onaj mercedes.200km sam prosao po autoputu i vec sprzio 1/3 tanka u hondi...

Pun tank na INI preko puta Arene 34L dizela - znaci 6l je bilo u tanku, starom cestom do Zadra, 100tinjak km po Zadru od Petka, jos imam za 200tinjak km :)

čađa power :)

Vuco 19.07.2017. 22:21

Zadar je krcat bio preko tjedna, pozdrav suncu nisam vidio od količine ljudi na njemu. Iako meni uz Korčulu najdraži grad za otić se prošetat.

S 40L plina napravio sam 521km po otvorenoj cesti. Istina, bez klime, ali je uključivalo to i staru cestu iz Ljubljane do Zagreba! Tko je preživio, znat će kakve su to ceste po planinama, pogotovo kad te Navigon makne sa glavnog puta zbog 10km kraće ceste :D

lowrider 20.07.2017. 08:13

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 3082446)
kaj bi moglo bit, citroen c2, ujutro i ako je u garazi upali normalno, ali cim je vruce ni da mrdne...hvala

Kak misliš ne mrda? Vergla al ne "primi", uopće ne vergla.kad okreneš ključ?

Igorr 20.07.2017. 08:37

Citiraj:

Autor Vuco (Post 3082493)
Zadar je krcat bio preko tjedna, pozdrav suncu nisam vidio od količine ljudi na njemu. Iako meni uz Korčulu najdraži grad za otić se prošetat.

E zato otići u predsezoni i postsezoni ;)
Ja ovih mjesec ipo dok je sve krcato turistima niti ne idem do centra, izbjegavanje u širem luku.
6. mjesec, te od sredine 8. su milina, more idealno a gužve jako malo.

Inače, ako netko bude imalo problem kao i ja:

Citiraj:

Autor Igorr (Post 3081867)
Imam jedan "glupi" problem na mazdi 3 2008. godište.
Jedna od krovnih rupa za nosače jede/otupljuje vijke od nosača kad ih probam zavidati, koliko vidim otišlo je prvih par navoja i sad se mogu da ne kažem što.

Stvar je riješena sa rezačem navoja, brzo i jednostavno.
Još jednom hvala kolegi Syss-u na ideji i na posudbi alata :beer:

vorda22 20.07.2017. 09:22

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3082543)
Kak misliš ne mrda? Vergla al ne "primi", uopće ne vergla.kad okreneš ključ?

ne vergla, nis se ne desi

VandaL.pr! 20.07.2017. 09:48

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 3082557)
ne vergla, nis se ne desi

Po svemu sudeći bi ti trebao otici senzor radilice, 200-220 kn dio.
Ali naravno sve su to špekulacije ovako preko neta, odvezi kod majstora dok je hladan auto.

D1viry 20.07.2017. 10:26

Imao isti slučaj 2 puta. Jednom je bio akumulator i senzor radilice i zamajca, drugi put samo senzor radilice i zamajca. Jedina razlika što kad je senzor, onda zna verglat dosta, bez da uhvati. Nekad vergla, ali nekad bude samo tišina kad se okrene ključ.
Kod majstora i odmah ćeš barem znat jel je to ili nije.

Kod staraca je jednom bio takav slučaj, baš kao tvoj i bio je malo labav remen alternatora.
Hladan upali i voziš, na guranje upali i voziš, a ugrijan nema šanse upaliti, a na guranje odmah. Stariji auto pa nije problem upaliti na guranje.

vorda22 20.07.2017. 10:46

da na guranje ide, samo ne znam jel se smije gurat c2 2006 1.4...da kazem frendici da to ne rade vise

D1viry 20.07.2017. 10:58

Od staraca je bio Renault 4 pa smo smjeli gurati, a moj je clio, pa smo ga gurnuli po jednomu oba puta, samo da bi provjerili jel uopće može upaliti.
Ako ide na guranje i radi normalno, onda je nešto na relaciji senzori-akumulator-alternator. IMHO

lowrider 20.07.2017. 11:08

Kad ode senzor radilice, auto "vergla" al ne pali. Ak uopće ne vergla tj. niš se ne događa, može biti od same bravice tj. uloška, do automata na anlaseru, itd
AKumulator se provjeri mjerenjem napona prije paljenja, sve preko 12.3V je još dobro
Isto provjeriš kako puni alternator, mjeriš napon na akumulatoru dok motor radi, upališ svjetla i grijač zadnjeg stakla, sve preko 14V je odlično, ak je manje, upali još koji potrošač, moralo bi biti barem 13.5V

Ak upali na guranje, onda nije senzor radilice sigurno.
Smije se gurati al nebi bilo loše naknadno provjeriti da slučajno nije remen preskočio (u samom trenutku kad pustiš kvačilo da upali)

Vuco 20.07.2017. 13:27

Ljeta su isto jako pogubna za akumulatore.

D1viry 20.07.2017. 13:45

Jučer auto bio na suncu. Upalim, a ono servo, zračni jastuk, abs i još neke lampice. Reko, Božić uranio :D.
Nakon 100 metara hlađenja, sve se pogasile.

syss 20.07.2017. 13:56

Citiraj:

Autor Igorr (Post 3082548)
Stvar je riješena sa rezačem navoja, brzo i jednostavno.
Još jednom hvala kolegi Syss-u na ideji i na posudbi alata :beer:

nemaš frke... daj sam reci jer me zanima, a vjerujem i druge u sličnoj situaciji, jel to trebaš onda neki sync sa navojima napraviti ili si samo ko sivonja počeo vrtit?

M.Vlahovic 20.07.2017. 15:40

jel bio tu neko da je prodavao kantu neku za 5-6 000kn s regom

Igorr 20.07.2017. 16:54

Citiraj:

Autor syss (Post 3082648)
nemaš frke... daj sam reci jer me zanima, a vjerujem i druge u sličnoj situaciji, jel to trebaš onda neki sync sa navojima napraviti ili si samo ko sivonja počeo vrtit?

Fora je u tome što se meni zgnječilo par tih prvih slojeva u neku muši smjesu, i da ga hebeš nisam mogao zaključiti odakle bih trebao krenuti.
Tako da sam jednostavno krenuo na random i to je to :)

Nisam ništa imao za riskirati jer i ovako mi je bilo neupotrebljivo.
A sad, da li sam imao sreće ili je zapravo svejedno odakle kreneš zbog nekog razloga (prvi dio tog rezača navoja je uži, možda je taj dio bio dovoljno dug da dođe do "zdravog" dijela mojih navoja, i onda se zapravo prvi dio rezača navoja mogao uredno zašarafiti u navoje)... stvarno ne znam.

Bravo 20.07.2017. 17:34

Ima tko za prodat plastične kopče/tiple za talijane?
Ovakve: http://www.grtgroup.net/alfa-romeo-f...-za-tapacir-42

Nemogu vjerovat niti 4kn u srb, a kod nas komad 26kn :care: Pregledao cijeli ebay, ništa slično:fiju:

Goranbm 20.07.2017. 17:36

Gdje mogu vidjeti na koje modele auta ide Bosch filter ulja 0 450 905 316 850 ?? Hvala.

Dottore 20.07.2017. 18:11

Službena stranica Boscha i odabereš katalog?

Sent from my Nexus 6P

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:51.