PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

KOveonline 30.05.2024. 09:21

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3744537)
Meni je koncept zombia totalno bezveze. Ono mrtvi su pa kao nekako ozive zbog virusa?! Kako mrtvo tijelo, srce, misici mogu funkcionirati na taj nacin?
I svi hodaju tako mutavo, glasaju se mutavo i kao sto kolega rece gore, nema smisla da takvi poharaju ikog.

Gle, ne radi se o dokumentarcu, već o kombinaciji horrora i fantazije. Neki filmovi su bolje napravljeni, neki lošije kao i svaki drugi žanr.

Citiraj:

Autor IHrvojeI (Post 3744507)
Da, da od snydera filmčina... i ja sam ga nekoliko puta pogledao jer obožavam zombie filmove koliko god da bili glupi. Ovaj je pravo strašan i bez praznog hoda i prava je šteta što nema "nastavka". Što se tiče zombija, imamo nemrtve, imamo ove bolesne tj bijesne, imamo ove poremećene bojnim otrovom i imamo gljivare - sve su to zombi kategorije jer više manje isti su problemi tj isti modus operandi imaju - osim ovih koji su najebali od bojnog otrova ti ne šire svoje ideje ugrizom ili slinom ili kako već. Nikad mi nije bilo jasno tj nikad nisam mogao nać razlog zašto bi ovi spori zombiji uspjeli poharat cijeli svijet ili kontinent - i svejedno gledam takve filmove.

Jesi pogledao Black Summer? Prva sezona me oduševila. Kao da su snimali amateri, ali vrhunski složeno. Prikazuje zasebno priče nekoliko likova. Dok je jedan lik u fokusu u pozadini vidiš drugog lika koji je kasnije u fokusu, a ovaj što nije više u fokusu je njemu u pozadini :D. Cijelo vrijeme napeto.

Citiraj:

Autor mkey (Post 3744549)
Ono što bih ja volio vidjeti je zombi film (zombiji koje god vrste samo da nije parkour spika jer mi to ide na jetru) bez ogromnih rupetina u zapletu. Od svog konzumiranog sadržaja jedino je walking dead strip bio kako spada, jedino što to nisam već neko vrijeme pratio a čisto sumnjam da je došao svom kraju. Razukli su ga ko postizbornu koalicijsku trakavicu.

Ja još uvijek pratim u agoniji da bi vidio neki kraj, ali sve je postalo toliko loše da je to stašno, i ovi spinoffovi... Toliko jeftino u svim aspektima, od priče, kamere, glume, glumaca. užas.
Trebalo je to sve završiti s 8. sezonom.

mkey 30.05.2024. 10:42

Citiraj:

Autor KOveonline (Post 3744594)
Ja još uvijek pratim u agoniji da bi vidio neki kraj, ali sve je postalo toliko loše da je to stašno, i ovi spinoffovi... Toliko jeftino u svim aspektima, od priče, kamere, glume, glumaca. užas.
Trebalo je to sve završiti s 8. sezonom.

Ja pričam o stripu na kojem je serija bazirana. Seriju ne bih gledao niti pod razno nakon onih prvih par sezona koje su po meni također bile očajne. Možda bi mi to bilo OK da nisam čitao strip, ali ovako nula bodova.

Mommistake 30.05.2024. 11:16

Mad Max novi, meni uopće nije sjeo.

Realno bez glave i repa, vozi tamo, vozi ovamo, pa vozi nazad.

Hemsworthu fali nešto bolesno i uvrnuto da ga ozbiljno shvatim.

Generalno, na momente da netko pusti, ne znaš jel prvi ili drugi dio.

6/10 max od mene.

mkey 30.05.2024. 16:06

Citiraj:

Autor mkey (Post 3744612)
Ja pričam o stripu na kojem je serija bazirana. Seriju ne bih gledao niti pod razno nakon onih prvih par sezona koje su po meni također bile očajne. Možda bi mi to bilo OK da nisam čitao strip, ali ovako nula bodova.

Ako nekoga zanima, ima na archive.org u 4 dijela cijela serija stripova. CCA 4k stranica :D

PDF kvaliteta se čini sasvim OK, veličina fajla vrlo popularna. 4ti kompendijum je samo u obliku ZIP arhive na dnu, desno dolje.

https://archive.org/details/the-walk...15%29/mode/2up

mkey 30.05.2024. 19:45

Evo pogledao i ja netflix SF s JLo, Atlas. Ajtemo reć da je film gledljiv, nije to niti toliko loše. Kraj bude malo pretjerano retardiran, rupe u zapletu na sve strane. Jedino ostaje jedno otvoreno pitanje: je li Elon Musk sponzorirao film :D

LAcy 30.05.2024. 21:16

Nije da ne bi bilo nelose zacepit neke od tih rupa... u scenariju :D

mkey 30.05.2024. 23:43

Ako sam dobro pohvatao matematiku, JLo u filmu ima 35 godina, tako da bi trebala biti u top formi za takve intervencije.

9800pro 30.05.2024. 23:48

Citiraj:

Autor mkey (Post 3744735)
Ako sam dobro pohvatao matematiku, JLo u filmu ima 35 godina, tako da bi trebala biti u top formi za takve intervencije.

38... Čak nije ni loše odglumila, šteta pa je scenarij tak tak

IHrvojeI 31.05.2024. 09:23

The Blob

Odličan, sa više nego pristojnim efektima a bome i sa brutalnošću. Ko voli - rekao bih obavezno štivo.

WraGG 31.05.2024. 12:01

Tko ono rece da je ovaj novi Guy Ritchiev film dobar? Izdrzao sam jucer do pola i ugasio. Uzasno protracenih sat vremena.

fanATIk 31.05.2024. 12:37

Atlas s Đej Lo... Dakle toliko me iritirala prvu polovicu filma sa svojim skvičanjem i kreštanjem da sam želio da je konačno krknu i da film završi. Bio bi to happy end.

geronimo_2 31.05.2024. 12:47

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3744780)
Tko ono rece da je ovaj novi Guy Ritchiev film dobar? Izdrzao sam jucer do pola i ugasio. Uzasno protracenih sat vremena.

meni je film bio odlican. zabava od pocetka do kraja.
problem je u tome sto se takav film, isto kao i inglorious baterds i slicni, ide gledati kao bedastu zabavu, a ne kao realni film o ratu.
ko god oce realu bez bedastoca to nije film za njega.

WraGG 31.05.2024. 14:14

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3744787)
meni je film bio odlican. zabava od pocetka do kraja.
problem je u tome sto se takav film, isto kao i inglorious baterds i slicni, ide gledati kao bedastu zabavu, a ne kao realni film o ratu.
ko god oce realu bez bedastoca to nije film za njega.

Najgore mi je sto ja u stvari volim takve bedasto-zabavne filmove i da je takav onda bi mi definitivno legao. Meni je problem sto sam morao par puta doslovno "premotavati" 10 minuta unazad jer mi film jednostavno nije drzao paznju i onda bih se pogubio u radnji. Na kraju sam odustao. Jednostavno mi nije bilo vrijedno truda.

kopija 01.06.2024. 16:23

Takeši pod stare dane oćelavio.
Nažalost za sada samo u 1337 videotekama nažalost.

PM ako je tko zainteresiran.

https://i.ibb.co/kD54rdk/Screenshot-...-Kubi-2023.png

Disco 01.06.2024. 16:25

Citiraj:

Autor mkey (Post 3744655)
Ako nekoga zanima, ima na archive.org u 4 dijela cijela serija stripova. CCA 4k stranica :D

PDF kvaliteta se čini sasvim OK, veličina fajla vrlo popularna. 4ti kompendijum je samo u obliku ZIP arhive na dnu, desno dolje.

https://archive.org/details/the-walk...15%29/mode/2up

Završen je strip ima već par godina.
I ima dobar kraj. Pročitaj ga do kraja.
Strip je izlazio u c/b verziji, a kada su ga završili su krenuili izdavati u boji.
Već su dosta obojenih izdali, ali TWD mi je nekako bolji c/b.

mkey 01.06.2024. 16:31

Budem to pomalo pročešljao, sada kada znam da je gotovo nekako imam motiva da pročitam do kraja :D

flyer1 01.06.2024. 16:40

Citiraj:

Autor kopija (Post 3744895)
Takeši pod stare dane oćelavio.

a di je takeshi kaneshiro? kako planiraju ukloniti nobunagu? :D

9800pro 01.06.2024. 18:22

Fall Guy...ne znam šta bi rekao. Imdb 7 i kusur, nama doma možda 5. Baš ono bezveze. Čak je i premise bio ok ali izvedba...

kopija 01.06.2024. 18:33

Film godine zasada, IMHO.
Nemojte da vas zavara opis, ne čitajte recenzije.
Gledajte na vlastiti rizik i ne zaboravite treptati.

1v@n 01.06.2024. 23:44

Back to Black

Mršavih 6/10

Premalo glazbe, previše patetike. Ok, nema previše materijala kad je otišla sa samo 27 godina, ali mislim da se moglo i trebalo bolje. Biografski filmovi su sve lošiji i lošiji.

LAcy 02.06.2024. 00:33

Meni bas nije jasno (bez ne :D) sto je toliko posebno sa njom. Kad je bila super popularna i vrtila se svagdje, meni bas i nije bila nesto ni stasom ni glasom.

1v@n 02.06.2024. 02:01

To što je imala specifičan glas. Contralt, najrjeđi ženski vokal. Etta James, Nina Simone, Tracy Chapman, Cher itd.

Takve ne nalaziš u bedastim talent showovima

coconut 02.06.2024. 08:07

George i Brad u (još jednoj) krimi komediji
https://www.youtube.com/watch?v=9hRQyb5cCA8

mkey 02.06.2024. 16:04

Citiraj:

Autor kopija (Post 3744910)
Film godine zasada, IMHO.
Nemojte da vas zavara opis, ne čitajte recenzije.
Gledajte na vlastiti rizik i ne zaboravite treptati.

Bome, nije loše. Nisam baš siguran za MOTY ali kakve filmove snimaju i nije ljestvica nešto visoko. Kako je krenulo, nadao sam se kako će više biti radnje u sudnici, ali išlo je kako je išlo. I draže bi mi bilo da su još koju smjernicu dali oko motivacije heroine, ovako se može zaključiti kako su u pitanju pretežito mračne (ili makar oportunističke) namjere.

Ali mislim da budem svakako još koji put pogledao.

coconut 02.06.2024. 17:16

Izgleda da vi niste gledali isti film kao ovi iz članka

https://www.index.hr/chill/clanak/na...e/2570078.aspx

Mommistake 02.06.2024. 17:40

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3744942)
To što je imala specifičan glas. Contralt, najrjeđi ženski vokal. Etta James, Nina Simone, Tracy Chapman, Cher itd.

Takve ne nalaziš u bedastim talent showovima

Nema to veze s njezinim contralto vokalom, već s njenom karizmom i njenim pjesmama.

Sigurno nije popularna postala zbog svog "najrijeđeg vokala".

Imala je dobru tehniku pjevanja, ali osim toga, njen vokal nije u ničemu doprinjeo njezinoj popularnosti.

Izgled, personalnost, dubina pjesama, droga i slično su obilježili njenu karijeru, no vrhunac njene popularnosti je, na žalost, doživjela kada je umrla (pogotovo tako mlada).

Osobno, ne volim taj način pjevanja, ne volim njenu glazu, film je prosječan, ali shvaćam zašto je zanimljiva.

mkey 02.06.2024. 18:12

Citiraj:

Autor coconut (Post 3744995)
Izgleda da vi niste gledali isti film kao ovi iz članka

https://www.index.hr/chill/clanak/na...e/2570078.aspx

Ti misliš da AI gleda filmove :D

kopija 02.06.2024. 18:32

Citiraj:

"Trnci mi prolaze leđima", "Htio sam pogledati Furiosu sutra, ali odlučio sam otkazati planove kako bih pogledao Minus One", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Locirati, uhititi, eutanizirati.

Mar 02.06.2024. 19:07

Civil war smeće jače, nakon 20ak minuta ničeg sam ugasio.
Unfrosted s druge strane ugodno iznenađenje, baš mi se svidio. Film treba gledati kao fantaziju a ne nikakav povijesni film ili realističnu priču i onda je super.

Tajl3r 02.06.2024. 20:37

Das Boot 1981
klasik nema ocijene remek dijelo
(malo cemo po njemcima sljedeci Run lola run,the lives of others....)

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Omerta 02.06.2024. 22:00

Civil War (2024) - jebeš lude novinare ali film mi je bio fora i zabavan

Sent from my iPhone using Tapatalk

IHrvojeI 03.06.2024. 10:36

Nope - zanimljiv vanzemaljac, ali dosadno za popizdti.
Black death
- ok je film iako sam očekivao malo više. Kako god, isplati se pogledati

telefunken 03.06.2024. 10:54

Citiraj:

Autor Mar (Post 3745006)
Unfrosted s druge strane ugodno iznenađenje, baš mi se svidio. Film treba gledati kao fantaziju a ne nikakav povijesni film ili realističnu priču i onda je super.

Amy Shumer spada u likove koje ne želim vidjet ni nacrtane a kamo li u filmu

mkey 04.06.2024. 20:42

Citiraj:

Autor IHrvojeI (Post 3745080)
Nope - zanimljiv vanzemaljac, ali dosadno za popizdti.

Nope ima dosta zanimljiv kontekst i jako puno simbolike.

The Exiled 04.06.2024. 21:18

Alien: Romulus:kafa:

flyer1 04.06.2024. 21:20

https://www.imdb.com/title/tt2231208/

izvrsno.

Moshus 05.06.2024. 10:08

@ Alien: Romulus

kad vidim da su svi glavni likovi nekakvi tinejdžeri to je obično odličan pokazatelj da će film biti odron.

DoxyTheCroat 05.06.2024. 11:36

A nemora značiti.
Ni u originalu nije bilo "stare" ekipe, samo su glumili stariju ekipu.

A i tinejđer osamdesetih je za današnje pojmove izgledao ko čovjek sa 35 godina :)

Mommistake 05.06.2024. 11:43

Druga su vremena.

Film će biti odron.

Ivo_Strojnica 05.06.2024. 11:45

hahahahahahaha, ova izjava me odvalila :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:21.