PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   ADM.hr / Acquisitum Magnum (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81799)

Mirkopoter 03.09.2019. 01:53

Pa ne trguješ tu s nekim s foruma tko te zna. Kupuješ od trgovine. Normalno da ti neće poslat ako uplata nije na računu.

dakky 03.09.2019. 03:00

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3334550)
Pa ne trguješ tu s nekim s foruma tko te zna. Kupuješ od trgovine. Normalno da ti neće poslat ako uplata nije na računu.

Ma jasno, ali u proteklih 10 god bilo je bar 100.000 kn prometa. A sad 50 kn radi problem.

mamutarka 03.09.2019. 10:10

kakav problem? normalno si uplatio i oni normalno čekali da im uplata bude vidljiva, ne razumijem o čemu se ovdje radi

Alfa_R 03.09.2019. 11:15

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3334575)
kakav problem? normalno si uplatio i oni normalno čekali da im uplata bude vidljiva, ne razumijem o čemu se ovdje radi

A ocekivao je Uzi/Futura nivo usluge...

Brko 03.09.2019. 11:21

Uzi i Futura su maltene forumski dućani i atmosfera je domaćinska jer su i vlasnici istih ovdje pa više manje znaju svoje mušterije.

ADM nije to niti je ikad bio. S njihove strane je sve čisto - ne isporučuju robu dok ne vide da je sjelo na račun.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

JuiceBox 03.09.2019. 12:31

Steta sto forum nema opciju tagiranja, da kolegu Zalman uputimo da ti odg :D :D

celavicro 03.09.2019. 14:57

Citiraj:

Autor xulos (Post 3334644)
Steta sto forum nema opciju tagiranja, da kolegu Zalman uputimo da ti odg :D :D

Hahaha

dakky 03.09.2019. 16:51

Citiraj:

Autor Alfa_R (Post 3334608)
A ocekivao je Uzi/Futura nivo usluge...

A izgleda da je to. Zapravo sam i krenuo naručiti sve preko Uzija, kao i uglavnom sve do sada i nikad problema, dapače svi bi se problemi riješili momentalno, pa čovjek mi je slao i skuplje stvari bez da mu stigne uplata. Očekivah to i od ADM-a posebno za tako sitnu cifru.

Lewis 03.09.2019. 17:00

Je.ga, "polakomio" si se za nesto jeftinijom cifrom a htio si support kao kod UZIa ;).

dakky 03.09.2019. 18:18

Sve ok, javili su da je sjela paypal uplata i da je poslano. Nemrem dočekat 3900X (kojeg sam primio pred 10 dana) i čekam mounting kit za Noctuu...

Omega 3 23.09.2019. 18:58

Šta su se stvarno toliko sroljali? Nisam godinama kupovao kod njih, no sjećam se da su uvijek bili prva trgovina kod koje se gledalo kada se nešto kupuje.

RainZG 23.09.2019. 20:01

Citiraj:

Autor Omega 3 (Post 3340062)
Šta su se stvarno toliko sroljali? Nisam godinama kupovao kod njih, no sjećam se da su uvijek bili prva trgovina kod koje se gledalo kada se nešto kupuje.

prije 15 godina mozda

agonyii 31.10.2019. 23:17

Kupovao sam kod njih godinama, bili su super u početku ali ih sada izbjegavam u širokom luku. Kada naprave grešku očekuju da im izađeš u susret, ali tebi to sve naplačuju. Imao sam problema sa reklamacijama i također sa slaganjem konfiguracije. Posebno da pohvalim jednog visokog iz servisa, bahat i bezobrazan. Ostali dečki su bili korektni i vrlo pristojni da ne ispadne da vidim samo loše. Jednostavno su postali rizična trgovina i mnoge priče koje su navedene su se pokazale istinitim. Iskreno radije bi da je to samo moje iskustvo loše nego općenita pojava . Rast prodaje i transformacija male kvartovske trgovine u veći dućan očito ima uz svoje prednosti i mane.

tigerija 07.12.2019. 12:51

I meni su bila jedna od prvih trgovina u kojoj sam cesto kupovao, ne znam kako su sada, ali eto;

Ja sam ih jucer zvao da pitam jel imaju Noctua D14 montazni kit za AM4 plocu. Rekli su da nemaju, ali da mogu nabaviti kroz par dana (pon).

Danas ujutro (jedan dan kasnije) su mi poslali poruku da su vec nabavili, ali ja sam u meduvremenu nabavio. Tako da su se potrudili.

Pa ukoliko netko treba Noctua D14 montazni kit za AM4 plocu moze nabaviti kod njih, ADM Zagreb.

Pupo 15.01.2020. 20:21

Dal je reklamirao tko robu koja je kupljena na r1? Naravno, ja nisam vlasnik obrta, artikl kupljen na njušci.

Dal rade probleme?

Thermaltake 15.01.2020. 20:36

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3371716)
Dal je reklamirao tko robu koja je kupljena na r1? Naravno, ja nisam vlasnik obrta, artikl kupljen na njušci.

Dal rade probleme?

Ne sjećam se da li je bio R1, ali je glasio na prvog vlasnika i stavili su za servisni nalog i moj i njegov mail da je grafička koju sam poslao na servisu i još su uzeli broj mobitela da me mogu nazvat.

Pitao sam da li mogu maknut tu mail adresu od prijašnjeg vlasnika jer šta on ima znat da se ona meni pokvarila, pa su rekli da ne, da mora tako ostat.

Alister 15.01.2020. 22:22

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3371716)

Dal rade probleme?

ako se uređaj ne može popraviti i nema zamjene za novi/isti novac se vraća firmi koja je kupila uređaj, ona firma koja je na računu. Tu nastaje problem, inaće ako je popravlja i radi zamjena bude sve ok

agonyii 16.01.2020. 00:12

Ne vjerujem osim u slučaju da te baš skuže , čim im nešto ide u prilog onda će te probati zakinuti.
Što se tiče garancije također pripazi stavku da je za pojedine artikle garancija za pravne osobe samo godinu ,a ne duže kao što važi za sve ostale potrošače.

igofanatic 13.02.2020. 14:24

prvi puta kupovao kod njih, drito u dućanu. ok, imao sam peh da sam uzeo monitor dell 27" i imao je 2-3 pixela i to na hrpi. odmah sam reagirao i servis mi rekao da dell traži da dostavim monitor, da će ići po DOA proceduri. znači bitno je da se u prvih 5(7) dana odmah reagira na bilo kakvu grešku na uređaju. prošlo je dva dana kako sam dobio poziv da je dell odobrio, te mogučnost od ADM-a da uzmem isti takav monitor, neki drugi uz nadoplatu ili povrat novca, ili kompletan povrat novca.
za prvi put kako kupujem kod njih možda je bilo malo tlaka sa reklamacijom, ali su to u servisu odradili profesionalno i jako brzo.
inače nisam znao za taj sistem DOA procedura.

Alfa_R 13.02.2020. 14:56

Kupnja na daljinu je najbolji DOA sistem :)

igofanatic 13.02.2020. 15:05

istina. naj manje zezancije. čudni su ti zakoni, ali ok.

Crash 31.03.2020. 22:12

Pozdrav ekipa.

Veceras sam platio preko weba na rate odreden artikal.

Dobio sam poruku na mail od ws paya da je transakcija uspjesno izvrsena.

Sad me zanima u kojem roku je to njima vidljivo na racunu i kad mogu ocekivati da ce narudzba biti poslana.

Nisam se registrirao na stranici, vec sam stavio narudzba bez registracije. (ako je bitno)

Eto ako netko je naj taj nacin kupovao u zadnje vrijeme ili zna, da me informira.

Tnx

JuiceBox 31.03.2020. 22:15

Ako imaju na stanju , 99% da ce ti sutra poslati. Dodje ti preksutra. Ja u petak narucio navecer, jucer poslali , danas stiglo.

Crash 31.03.2020. 22:34

Citiraj:

Autor xulos (Post 3391978)
Ako imaju na stanju , 99% da ce ti sutra poslati. Dodje ti preksutra. Ja u petak narucio navecer, jucer poslali , danas stiglo.

Pise dostupno web shop i poslovnica sesvete :)

Sinac 01.04.2020. 08:18

Citiraj:

Autor Crash (Post 3391982)
Pise dostupno web shop i poslovnica sesvete :)

Jesi siguran da si to platio u ADM-u? Oni nemaju poslovnicu u Sesvetama, samo Siget.

tor 01.04.2020. 08:43

Ošo čovjek u svijet medija garant :D

Crash 01.04.2020. 11:49

Citiraj:

Autor Sinac (Post 3392045)
Jesi siguran da si to platio u ADM-u? Oni nemaju poslovnicu u Sesvetama, samo Siget.

Tako je Siget. Jbg potkrala mi se greska... kasna ura, neispavanost. :)

Uglavnom poslali su mi jutros mail da je narudzba naplacena, da salju danas ili sutra.

zen_sux 02.04.2020. 13:48

Narucio brdo komponenata u par razlicitih provjerenih web shopova.
ADM komponenta je vec sutra bila su Splitu daleko prije ostalih:respekt:

dada-as 17.04.2020. 11:44

Jel tko reklamirao sto kod njih u doba korone? Jel se moze odnjet do njih stvar ili moras slat. Buraz mi je u Sigetu i ima GPU za reklamaciju pa bi najbolje bilo da on to donese ili kako da to izvede?

Citam da poslovnica neradi, jel to znaci da i reklamacije ne rade?

Alister 17.04.2020. 11:50

pošalji im mail ili ih nazovi pa ti budu rekli kako se radi preuzimanje robe. Poslovnica radi, ali ne za stranke osim po dogovoru

dada-as 17.04.2020. 12:04

Aha, super onda cu mu javit nek se dogovori kako to sad u doba korone ide.

antebr 27.06.2020. 22:31

Pozdrav,

Imam grafičku karticu MSI Evoke 5700XT kupljenu u ADMa početkom 11. mjeseca prošle godine. To je prva revizija kartica koje ima velikih problema s temperaturama. Kartica je radila dobro dok su bili hladniji dani, recimo do prije tri mjeseca. Međutim kartica se počela pregrijavat i stvarati probleme (zamrzne se pc, restart, zamrzne igru...).
Kartica je reklamirana kod ADMa, te vraćena nazad kao ispravna. Međutim meni kartica opet ne radi kako bi trebala.
Temperature gledane sa afterburnerom, na dijelu memorije su oko 100C. Hot spot temperatura nakon cca 2 sata Divisiona 2 je 113C.
Evidentno je da kartica ima tvorničku grešku (Gamer nexus).
Sve ostale komponente su sigurno ispravne, probao sam sapphire 580 8 GB grafičku i sve radi normalno.
Ima li netko savjet šta da radim?
Hvala

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

xGAME 27.06.2020. 22:39

Za početak, dal se ventovi uopće vrte?

dakky 27.06.2020. 22:58

Pa piše na netu da je "normalno" za tu karticu (općenito 5700XT) da ide na 110-115 stupnjeva i da je AMD predvidio to (link: TechRadar)

Ovo što Gamer Nexus kaže za točan model je očito isto istina, tako da ne vidim drugog rješenja nego upaliti klimu ili ventilator ili čekati da zahladi ;)

antebr 28.06.2020. 08:47

Citiraj:

Autor dakky (Post 3418478)
Pa piše na netu da je "normalno" za tu karticu (općenito 5700XT) da ide na 110-115 stupnjeva i da je AMD predvidio to (link: TechRadar)

Ovo što Gamer Nexus kaže za točan model je očito isto istina, tako da ne vidim drugog rješenja nego upaliti klimu ili ventilator ili čekati da zahladi ;)

Hmm zanimljivo.
Znači to što se PC zamrzava zbog pregrijavanja grafičke je normalno?
Pa valjda sam kupio grafičku koja bi trebala raditi normalno u svim uvjetima.
Nije poanta u visokim temperaturama, vec u tome da nakon nekog vremena nastaju problemi (crash igre, zamrzavanje, i samo crtl alt del pomaže).

"The original issue was that MSI used thermal pads which were only about 40% of the size of the top two memory modules, but also had poor mounting pressure and pads located far off-center. Further, the backplate was necessary to this test, as it acted like a thermal trap without any thermal interface between it and the PCB."

Postoji li način da dobijem ispravan proizvod, ili moram čekati da grafička prestane raditi pa da je onda reklamiram?

dada-as 28.06.2020. 09:05

Reklamiraj je opet, citao sam u ovom topicu da su ljudi vise puta reklamirali, e sad neznam dali nakon treceg moras dobit novce ili nesto slicno mislim da sam procitao. Mozda je nisu dobro testirali dok su je popravili.

Proudcroat 29.07.2020. 15:00

Kupujem kod njih godinama, mislim preko 10 godina i bilo sve super dok nije došao ozbiljan problem. Slao grafičku asus strix rog 1080 ti kod njih u servis jer se pregrijava i ruši sve igre preko 80 stupnjeva. Na to dobio odgovor da su igrali 4 sata igru i da je sve super. A osobno testirao na 4 različita računala i na svima se dešava isti problem. Dogovorio se sa njima da pošalju asusu na testiranje oni poslali firmi od koje kupuju opremu iz Engleske koja uopće nije ovlašteni servis. Vratili mi je sa svojim radnim nalogom na sve moguće načine zaobišli asus. Kontaktirao osobno asus koji je tražio da se grafička pošalje njima jer su jedino oni ovlašteni i njihovi servisi. Asus tražio da snimim videa i po svemu poslanom ljudi govore da kartica ne može bit ispravna al oni su na temelju 4 sata igranja igre koja ne opterećuje grafičku 100% zaključili da je sve ispravno iako sam na svoj trošak odmah zahtjevao da se šalje asusu jer 20 godina sam u tome i znam dovoljno da mogu istestirat i procjenit kad nešto nije u redu sa grafičkom. Poslije toga su me samo ignorirali zanemarivali moja prava kao potrošaću. Prijavio ih na inspektorat sad čekam riješenje i nakon teške bitke kartica je napokon poslana asusu i sad čekam da vidim šta će bit. Dobar dućan dobre cijene sve dok ne dođe do problema onda pokažu svoje pravo lice. Skoro 3 mjeseca bitke i proć će bar još jedan dok se kartica ne vrati sa servisa. Od sad ću ih zaobilazit u širokom luku.

xGAME 29.07.2020. 15:48

Kako je to tužno kada netko ne razumije da vjerni kupci vrijede puno više od nekog komada hardvera.
Što se s njima dogodilo mi stvarno nije jasno. Prije su bili na dobrom glasu.

antebr 29.07.2020. 16:51

Citiraj:

Autor Proudcroat (Post 3425766)
Kupujem kod njih godinama, mislim preko 10 godina i bilo sve super dok nije došao ozbiljan problem. Slao grafičku asus strix rog 1080 ti kod njih u servis jer se pregrijava i ruši sve igre preko 80 stupnjeva. Na to dobio odgovor da su igrali 4 sata igru i da je sve super. A osobno testirao na 4 različita računala i na svima se dešava isti problem. Dogovorio se sa njima da pošalju asusu na testiranje oni poslali firmi od koje kupuju opremu iz Engleske koja uopće nije ovlašteni servis. Vratili mi je sa svojim radnim nalogom na sve moguće načine zaobišli asus. Kontaktirao osobno asus koji je tražio da se grafička pošalje njima jer su jedino oni ovlašteni i njihovi servisi. Asus tražio da snimim videa i po svemu poslanom ljudi govore da kartica ne može bit ispravna al oni su na temelju 4 sata igranja igre koja ne opterećuje grafičku 100% zaključili da je sve ispravno iako sam na svoj trošak odmah zahtjevao da se šalje asusu jer 20 godina sam u tome i znam dovoljno da mogu istestirat i procjenit kad nešto nije u redu sa grafičkom. Poslije toga su me samo ignorirali zanemarivali moja prava kao potrošaću. Prijavio ih na inspektorat sad čekam riješenje i nakon teške bitke kartica je napokon poslana asusu i sad čekam da vidim šta će bit. Dobar dućan dobre cijene sve dok ne dođe do problema onda pokažu svoje pravo lice. Skoro 3 mjeseca bitke i proć će bar još jedan dok se kartica ne vrati sa servisa. Od sad ću ih zaobilazit u širokom luku.

Ista stvar se i meni dešava, kartica je MSI rx5700 xt EVOKE. Kartica ruši računalo nakon cca 2 sata.
Temperature hot spota su 110C.
Poslao karticu u ADM, oni je testirali i rekli da je ispravna. Nakon toga, na moje inzistiranje kartica poslana kod uvoznika koji je takođe rekao da je kartica ispravna.
Naravno, ja karticu stavim u svoj pc i opet ista stvar.
Dok je kartica bila kod njih na servisu, ja sam koristio rx580 i sve je bilo ok.
Inače, za moju karticu je potvrđeno da ima tvorničku grešku:

https://www.gamersnexus.net/hwreview...l-pad-revision

Zvao sam ih opet ima par dana, i opet ista priča.

Sinac 29.07.2020. 17:37

OK, ja ću sada napisati nešto što nikako ne iznosim kao obranu nečijeg ponašanja već čisto da shvatite kako neke stvari funkcioniraju.
Dakle, ovdje je u igri klasična preprodaja informatičke opreme.
Ovlašteni distributer A uzme 300 komada određenih kartica i ima za tu količinu određenu ulaznu cijenu prema kojoj definira svoju prodajnu cijenu koju ćemo nazvati C.
Preprodavač B, veliki igrač, uzme 2.000 kartica i računa da ih prodaje na području cijele Europe i ima nižu ulaznu cijenu te time i nižu prodajnu cijenu D koja je barem 20-30% niža od C. Trgovac uzme robu od preprodavača B i ima cca 10% nižu cijenu nego ostale trgovine koje uzimaju od distributera. Mana cijele ove priče je da trgovac na reklamaciju sve proizvode šalje onome od koga je roba kupljena, u ovom slučaju preprodavaču B koji reklamaciju treba riješiti povratom robe ako je ispravna/popravljena, zamjenom za drugi proizvod ili povratom novca. Tu ni Asus niti bilo koji drugi proizvođač na žalost ne igraju nikakvu ulogu. Putanja pokvarene kartice je na žalost takva da ona mora proći cijeli lanac dobave natrag do tvornice da bi se poštovala procedura povrata novca ili zamjene robe. I to ne ovisi o ničijoj dobroj volji već je jednostavno stvar papirologije koja se mora ispoštovati da bi sve bilo po propisu, pogotovo ako se radi o robi koja je izvan EU, dakle treba riješiti papirologiju za zamijenjenu robu ili pravdati povrat novca da se ne pojavi novi porez.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:40.