PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Revolut (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=299145)

the_ghost 12.08.2023. 13:02

ja sam bez problema podizao s onom koja svijetli u mraku ali sad nisam par mjeseci, posto trebam dic nes para, probam sutra vjerovatno pa javim

Mirkopoter 12.08.2023. 21:28

Imam pitanje, učlanio sam sina u fan klub jednog nogometnog kluba, ali su kod plaćanja tražili IBAN što mi nema nikakvog smisla, ali eto upisao sam IBAN od Revoluta i sve je prošlo. Kao plaćeno je i kartica je na putu. Meni na Revolutu ništa ne piše, ništa nije skinuto tako da nemam pojma što se događa, IBAN se daje isključivo za uplate, a ne za plaćanja tak da mi nije jasno kako će oni to naplatit.

Ima netko slično iskustvo?

franzD 13.08.2023. 10:37

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3691177)
Imam pitanje, učlanio sam sina u fan klub jednog nogometnog kluba, ali su kod plaćanja tražili IBAN što mi nema nikakvog smisla, ali eto upisao sam IBAN od Revoluta i sve je prošlo. Kao plaćeno je i kartica je na putu. Meni na Revolutu ništa ne piše, ništa nije skinuto tako da nemam pojma što se događa, IBAN se daje isključivo za uplate, a ne za plaćanja tak da mi nije jasno kako će oni to naplatit.

SEPA direct debit. Ono što je prije kod nas bio "trajni nalog" samo se njega ugovaralo u banci sa strane platitelja, a SEPA direct debit se ugovara od strane primatelja. Dao si im odobrenje da ti se naplaćuju s tog računa. Amazon ima istu opciju.

Mirkopoter 13.08.2023. 12:45

Citiraj:

Autor franzD (Post 3691209)
SEPA direct debit. Ono što je prije kod nas bio "trajni nalog" samo se njega ugovaralo u banci sa strane platitelja, a SEPA direct debit se ugovara od strane primatelja. Dao si im odobrenje da ti se naplaćuju s tog računa. Amazon ima istu opciju.

Aha kužim, tnx na objašnjenju.

mann 13.08.2023. 19:51

Vani je to skoro pa default način. Struja, voda, internet, 99% ti ide na sepa plaćanje.

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

the_ghost 16.08.2023. 22:54

dignuo na RBA bankomatu pare prije par dana bez problema.

Matta 14.09.2023. 16:05

Da li većina ovdje koristi "Free" plan ili netko plaća mjesečno za Plus/Premium/Metal ?

Kakvi su realni benefiti za Hrvatsko područje ako se uzme neki od planova koji se plaćaju ?
Hvala

Feyd 14.09.2023. 16:10

Citiraj:

Autor Matta (Post 3697408)
Da li većina ovdje koristi "Free" plan ili netko plaća mjesečno za Plus/Premium/Metal ?

Kakvi su realni benefiti za Hrvatsko područje ako se uzme neki od planova koji se plaćaju ?
Hvala

Plaćam Plus jer imam dvoje klinaca kojima treba Junior.

Matta 14.09.2023. 16:16

Citiraj:

Autor Feyd (Post 3697409)
Plaćam Plus jer imam dvoje klinaca kojima treba Junior.

Evo i ja imam dvoje klinaca, od toga jedno krenulo u srednju školu u drugi grad.
Kako funckionira taj Junior account, koje su prednosti ?

Feyd 15.09.2023. 09:47

Citiraj:

Autor Matta (Post 3697411)
Evo i ja imam dvoje klinaca, od toga jedno krenulo u srednju školu u drugi grad.

Prednosti u odnosu na nešto drugo ili prednosti u odnosu na to da nemaju karticu?

Moji su puno mlađi, 11 i 9 godina, ali ih želim naučiti upravljanju novcem. Gotovina mi ne dolazi u obzir jer je nepraktična.

Ti im otvoriš account preko svojeg Revoluta, oni instaliraju aplikaciju na mobitel i onda se QR kodom ulogiraju, svatko dobije svoju karticu, u Plusu mi je čak kartica bila džabe, imaju karticu sa svojim imenom. Imaš uvid u sve njihove troškove, možeš blokirati karticu, dizanje gotovine, online plaćanja i slično. Ja svojima džeparac isplaćujem po zadacima, npr. slaganje kreveta, pražnjenje perilice ujutro i slično, ako zaboravim mogu sami zatražiti preko aplikacije.

Isto tako kad ih pošaljem u dućan, plate svojom karticom, ja im refundiram preko Revoluta, nema prljavog keša, ne pada mi napamet davati im moju karticu.

mann 15.09.2023. 14:36

Ja imam metal zbog osiguranja. Kako sam vani i često putujem bilo mi je jeftinije uzeti metal nego odvojeno svaki put putno osiguranje. Metal me godišnje došao 120eur a samo putno za duži rok preko Croatije nešto čak i više.

Fatal1ty Z77 15.09.2023. 22:34

Citiraj:

Autor mann (Post 3697628)
Ja imam metal zbog osiguranja. Kako sam vani i često putujem bilo mi je jeftinije uzeti metal nego odvojeno svaki put putno osiguranje. Metal me godišnje došao 120eur a samo putno za duži rok preko Croatije nešto čak i više.

Od 21/08/2023 Metal je 17.99 mjesecno ili 175 godisnje...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

goran1985 15.09.2023. 22:58

Citiraj:

Autor Matta (Post 3697411)

Čak i u besplatnom računu možeš dodati jedno dijete na jednog roditelja. Ako želiš da oba roditelja imaju pristup onda se mora uzeti nešto od plaćenih ili ako je više djece.
S time da Junior račun ne može imati virtualnu karticu (bar ja nisam vidio tu mogućnost) nego treba naručiti fizičku (jednokratno 6€). Čim se plati ta kartica bude dostupna za dodavanje u Wallet, ne treba čekati da dođe poštom da se aktivira. Potrebno je u postavkama omogućiti korištenje fizičke za plaćanje na pos aparatima jer je po defaultu onemogućeno.

...Tihomir... 17.09.2023. 21:52

Citiraj:

Autor goran1985 (Post 3697743)
Čak i u besplatnom računu možeš dodati jedno dijete na jednog roditelja. Ako želiš da oba roditelja imaju pristup onda se mora uzeti nešto od plaćenih ili ako je više djece.
S time da Junior račun ne može imati virtualnu karticu (bar ja nisam vidio tu mogućnost) nego treba naručiti fizičku (jednokratno 6€). Čim se plati ta kartica bude dostupna za dodavanje u Wallet, ne treba čekati da dođe poštom da se aktivira. Potrebno je u postavkama omogućiti korištenje fizičke za plaćanje na pos aparatima jer je po defaultu onemogućeno.

Baš sam razmišljao o junior računu, da li bez problema mogu staviti svoju karticu u android wallet za plaćanje mobitelom, kao i redovni revolut korisnici?

goran1985 19.09.2023. 00:28

Da.

franzD 02.10.2023. 20:08

Ima još netko problema s auto top-upom sa HPB Vise? Sve radilo savršeno zadnje dvije godine, od subote ne prolazi, javlja da kontaktiram banku i provjerim jesu li omogućeni recurring transfers.

mann 02.10.2023. 20:52

Meni nešto kenja i Visa erste na top up. Počeo sam sa hpb-a instant transfer. Platim jednom mjesečno 0.30eur za transfer ali mi lakše tako. Nisam nikad imao visa od hpb u revo pa nemogu potvrditi hpb.

franzD 02.10.2023. 21:25

Prekogranični SEPA instant je proradio na HPB-u? Good to know.

mann 03.10.2023. 06:11

Par mjeseci to koristim, 4-5 bi rekao, radi savršeno. Delay od sekundu dvije i revo zvoni da je stiglo. Samo treba biti oprezan i prebaciti na Instant, default je kod transakcija na regular stavljen.

franzD 03.10.2023. 08:33

To je brža opcija od ručnog punjenja preko kartice jer ona 3Dsecure notifikacija mHPB-a uspije svaki 10 put, pa moram prepisivati ona sranja u token.
U međuvremenu sam pitao Revolut, kažu da banka odbija transakciju sa statusom "Soft declined by the issuer", dobio PDF podatke o jednoj neuspjeloj transakciji i proslijedio to HPB-u.

...Tihomir... 05.10.2023. 21:20

Citiraj:

Autor franzD (Post 3701391)
To je brža opcija od ručnog punjenja preko kartice jer ona 3Dsecure notifikacija mHPB-a uspije svaki 10 put, pa moram prepisivati ona sranja u token.
U međuvremenu sam pitao Revolut, kažu da banka odbija transakciju sa statusom "Soft declined by the issuer", dobio PDF podatke o jednoj neuspjeloj transakciji i proslijedio to HPB-u.

Probaj prije 3d secure autorizacije na mobitelu zatvoriti sve aplikacije. I pobrisati obavijesti mhpb ako ih imaš. Tako bi svaki put trebalo raditi. I puniš instant karticom bez provizije...

franzD 05.10.2023. 21:29

Da, skužio sam da faila ako mHPB slučajno ostane 'aktivan', obično pobijem aktivne aplikacije prije punjenja, ali opet se dogodi da faila u jako čudnim uvjetima, tipa prebrzo sam kliknuo tipku odobrenja i slično. Užasno nepouzdano.
Automatski top-up i dalje ne prolazi, moj je upit navodno u utorak proslijeđen nadležnom odjelu, ali još nema odgovora.

hash 05.10.2023. 21:47

Novi sam u hpb taboru i isto sam se malo gubio sto i kako s top-upom.

Ugl, kad se dodaje lova u revolutu i dobijete onaj ekran od HPBa s crvenim buttonom, onda ga ne klikajte nego cekate notifikaciju. Kad dodje notifikacija potvrdis i vratis se u revolut app. I ako se dobro sjecam, tu se vise nista ne klika nego se priceka koju sekundu i top-up prodje.

99% sam da sam tako dodao novce zadnjih dva, tri puta bez problema.

strikoo 05.10.2023. 22:00

Citiraj:

Autor hash (Post 3702164)
Novi sam u hpb taboru i isto sam se malo gubio sto i kako s top-upom.

Ugl, kad se dodaje lova u revolutu i dobijete onaj ekran od HPBa s crvenim buttonom, onda ga ne klikajte nego cekate notifikaciju. Kad dodje notifikacija potvrdis i vratis se u revolut app. I ako se dobro sjecam, tu se vise nista ne klika nego se priceka koju sekundu i top-up prodje.

99% sam da sam tako dodao novce zadnjih dva, tri puta bez problema.

tako je

franzD 05.10.2023. 22:02

Citiraj:

Autor hash (Post 3702164)
Kad dodje notifikacija potvrdis i vratis se u revolut app.

Ali ne smiješ prebrzo dotaknuti tipku potvrdi jer ako to napraviš prije nego se učitaju svi podatci (preostalo vrijeme i podatci o primatelju) opet će fejlati. Ili ako ti se mobitel zbrejka, pa sporo otvori biometriju, a ti greškom dotakneš "potvrdi transakciju" koja NE BI SMJELA BITI AKTIVNA U TOM TRENUTKU, opet ne prođe. U životu nisam naletio na bugovitiji 2FA push.

SPLiFF 06.10.2023. 06:23

Heh, ja sam nedavno obavio online kupnju Visa premium karticom tako da sam primio notifikaciju za potvrdu, odlučio da ću odustati i još nešto provjeriti i odbio sam autorizaciju, nije mi skeniralo facu ali je transakcija ipak obavljena.

domy_os 06.10.2023. 21:35

Citiraj:

Autor franzD (Post 3702172)
Ali ne smiješ prebrzo dotaknuti tipku potvrdi jer ako to napraviš prije nego se učitaju svi podatci (preostalo vrijeme i podatci o primatelju) opet će fejlati. Ili ako ti se mobitel zbrejka, pa sporo otvori biometriju, a ti greškom dotakneš "potvrdi transakciju" koja NE BI SMJELA BITI AKTIVNA U TOM TRENUTKU, opet ne prođe. U životu nisam naletio na bugovitiji 2FA push.

Potpuno isto je i sa mzabom, 9 od 10 top-upova nema push obavijesti, možeš čekati do sutra. S nekim updateom su to uprskali...

strikoo 07.10.2023. 08:08

na pbz mi svaka druga push obavijest za placanje ne bi došla . ne znam jesu ispravili do sada ili je bilo do mobitela, ali na hpbu je puno bolje

MerrySmiley 07.10.2023. 08:41

Citiraj:

Autor strikoo (Post 3702444)
na pbz mi svaka druga push obavijest za placanje ne bi došla . ne znam jesu ispravili do sada ili je bilo do mobitela, ali na hpbu je puno bolje

Prije sam imao problema s tim push obavijestima, ali izgleda da su to sredili s PBZom... već mi se sad jedno vrijeme nije događalo da ne bi obavijest stigla.

franzD 10.10.2023. 17:24

Citiraj:

Autor franzD (Post 3701312)
Ima još netko problema s auto top-upom sa HPB Vise? Sve radilo savršeno zadnje dvije godine, od subote ne prolazi, javlja da kontaktiram banku i provjerim jesu li omogućeni recurring transfers.

Kaže banka:
"po izvršenoj provjeri zaprimili smo povratnu informaciju kako su zabilježene poteškoće koje su u rješavanju.
Ljubazno Vas molimo da uplatu izvršite transakcijom koja nije automatska nadoplata."

robert7 14.11.2023. 15:53

Citiraj:

What's an instant card transfer?
An instant card transfer allows you to send money directly from your Revolut account to a non-Revolut recipient’s Visa or Mastercard debit card.

Instant card transfers can be confused with other types of transactions, so here’s a reminder about what they don’t include:

Paying a vendor or merchant using your Revolut card
Topping up your Revolut account with a Visa or Mastercard card
Sending money directly to someone else’s bank account via bank transfer
Sending money to another Revolut customer
What's changing?
When you transfer money from your Revolut account to a card that's from countries within the Single Euro Payments Area (SEPA):

We currently charge a 0.7% variable fee on each instant card transfer. This means if you’re sending €1,000, you’ll be charged €1,007.

Starting on 08/01/24, we’ll introduce a minimum fee of €0.20 (or the equivalent amount in the currency you make the transfer in) per instant card transfer. In some cases, this will take the place of the 0.7% variable fee.

We’ll only ever charge a variable or minimum fee, whichever is higher.
Hmm, koliko sam shvatio bank transferi su i dalje besplatni?

M.Vlahovic 14.11.2023. 21:57

može li se uplatiti keš na revolut nekako a da nije preko domaćeg bankovnog računa i da nema skupe provizije?

Libertus 14.11.2023. 22:02

Možda Aircash ili tako nešto? Nisam nikada koristio, ali ako sam dobro shvatio koncept vjerojatno može.

robert7 15.11.2023. 07:31

Potvrdujem da moze preko Aircasha

franzD 15.11.2023. 09:27

Citiraj:

Autor robert7 (Post 3709475)
Hmm, koliko sam shvatio bank transferi su i dalje besplatni?

Da, (više) će naplaćivati transfere na karticu. I do sada je postojala naknada.

mann 15.11.2023. 09:36

Citiraj:

Autor franzD (Post 3709645)
Da, (više) će naplaćivati transfere na karticu. I do sada je postojala naknada.

Što je to transfer na karticu? Neki primjer?

Libertus 15.11.2023. 10:48

Mislim da se to odnosi kada npr. želiš pare povući sa Revolut računa na povezanu Visa karticu, tj. račun na koji je onda vezana. Znam da je tako nešto podržavao Binance, ali ne vidim baš svrhu istog pošto jednostavno možeš napraviti SEPA transakciju na svoj IBAN, brzo i jeftino / đabe.

Vjerojatno ljudi koriste u neke svrhe, ali ja je nisam za sebe pronašao.

franzD 15.11.2023. 10:50

Pa transfer na karticu, isto kao što je PayPal dozvoljavao "podizanje" novca osobama isključivo na Visa debitne kartice. Usluga kartičara, ne banke. I do sada si mogao ljudima koji nemaju Revolut uplatiti direktno na karticu bez dijeljenja IBAN-a računa i ta usluga se naplaćuje 0,7% od iznosa. I dalje ostaje taj postotak, ali uz minimum od 0,20 eura.

mann 15.11.2023. 13:31

Hm, da ovo sa paypalom ima smisla. Ok kužim ali takvo što nisam nikada koristio na revolutu. Na paypalu jesam.

P. S. Šta da prebacim nekome drugome na kraticu lovu on mi mora dati broj kartice. Pa to mi zvuči ludo. Zašto bi tko dao tako nekome broj kartice. Ludo.

robert7 15.11.2023. 13:41

Citiraj:

Autor franzD (Post 3709675)
Pa transfer na karticu, isto kao što je PayPal dozvoljavao "podizanje" novca osobama isključivo na Visa debitne kartice. Usluga kartičara, ne banke. I do sada si mogao ljudima koji nemaju Revolut uplatiti direktno na karticu bez dijeljenja IBAN-a računa i ta usluga se naplaćuje 0,7% od iznosa. I dalje ostaje taj postotak, ali uz minimum od 0,20 eura.

Thanks za objašnjenje, dosad sam koristio samo bank transfer i revolut-revolut, ovo za karticu nisam :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:58.