![]() |
Jel netko stvarno u 2021. razmislja o gradnji bilo čega sa betonskim blokom?
|
Citiraj:
|
ne znači da se koriste za zidanje kuće :D ljudi ih koriste za pomoćne objekte, garaže i često za podrumske zidove ili nadtemelje obiteljskih kuća jer se u blokove samo ulije beton, a u kuteve se utrpaju armaturni koševi kao i u one protupotresne blokove koji su isto tako betonski.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Na njega je nabacena izolacija 15cm kamene vune nakon čega je 5cm zračne barijere pa fasadna cigla 26x12cm Tzv Cavity wall https://i.imgur.com/EXiYuU3l.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Zanimljivo. U mojoj zgradi iz 1975 slojevi,nakon šta smo stavili EU fondovi fasadu,idu ovako,iz vanka prema unutra
Kamena vuna (10 cm) - ab zid (15cm) - zrak(3-4 cm) - siporex (10 cm) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Baci neki komad armaturne mreže ispod pa malo zadigni kad uliješ beton... čisto da je u betonu a ne na zemlji |
Citiraj:
Na jednoj ovoj kraćoj strani (2.2m) bi stavio taj ulaz na terasu i na tom dijelu je visina od zemlje do terase nekih 50-ak cm tako da će ići male metalne stepenice s 3 gazišta, ništa posebno. Hvala! |
Citiraj:
Nisam detaljno pregledavao fasadnu ciglu, al mislim da nema odzrake. Znaci kad bi poizbijali cigle u dnu i pri vrhu dobili bi ventilirajucu fasadu eheh 😁 Stvorio bi se efekat uzgona - na principu dimnjaka. ... al bi vjerovatno syebali statiku fasade 😂 Mada je iovako izolacija vrhunska i fasada izgleda vrlo lijepo, Takoreći netaknuto. |
Citiraj:
zidati betonskim blokom je teska glupost, pogotovo obiteljsku kucu, ali svatko ima svoje veselje. |
Betonski blok se koristi za podrume i sve sto ide "u zemlju", inace iznad je bolje sve u ciglu/blok od cigle.
|
Citiraj:
mislio sam kad se koriste za zidanje (šupa i slično)... koriste se isto kao opeka... nikakvo naljevanje betona... to ameri prakticiraju jer imaju drugi sistem gradnje (i drugačije blokove koriste). Po meni betonski blok samo kao špar-beton... ako su ti negdje ostali. |
Renoviram stan i na jedan zid u kuhinji bih stavio foto-tapetu ili 3D, kako je gdje zovu.
Nasao sam dvije nase stranice i cijene su dosta slicne, oko 500kn za 3.5m2 koliko ja trebam. https://magiswall.hr/default/magiswall-foto-tapete.html https://life-decor.com/collections/zidne-tapete Je li to ok cijena ili se moze negdje naci jeftinije? |
500 kn po kvadratu ili 500 kn sve skupa?
Mene je samo boja i kist za jedan izd izasla cca 700 kuna(ona neka neki fancy efekt boja) |
Sve skupa za 3.5m2, kvadrat je oko 140kn.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Trebam savjet. Između dnevnog boravka i kuhinje mi je pregradni cigleni (12.5cm cigla) zid koji planiram srušiti ali problem je što ga ne mogu srušiti cijeloga jer mi je na 20-30 cm od stropa konstrukcija spuštenog stropa u dnevnom boravku. Znači, moje pitanje je, da li je sigurno srušiti tih 280-290 cm zida a da ostatak ostane visiti gore, na stropu, da li je moguće da mi to danas sutra ne daj Bože padne?
|
Možeš, no morat ćeš skinut dio knaufa s plafona kod tog zida, napravit ojačanje konstrukcije koja više neće jednim dijelom bit naslonjena na zid i onda ga srušit. Kasnije zašarafaš knauf nanovo.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
A zasto? Nemogu naci niti jedan razlog online osim sto je cigla bolji termoizolator. Mislio sam si graditi komin/dimnu kuhinju/kakogod za ekipu skupit/ od betonskih blokova. Racunao sam ubacim si zeljeza unutra i imam i čvršće i jeftinije rješenje od ciglenih blokova. Termoizolacija je apsolutno nebitna stavka za takvu vrstu građevine, sto. vidim ko. jedinu prednost cigle pogotovo u trusnom/potresnom porucju. Ili sam u krivu? |
A u koje to betonske blokove na našem tržištu možeš ubaciti šipke i puniti ih betonom?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam se referirao da se može napravit da ostane taj spušteni strop. No cigle definitivno ne smiju ostat visit gore. Citiraj:
|
Haha da da. To ok. Ali ajde kad se javi znat ćemo što je točno mislio 😀
|
Citiraj:
Poslano sa mog SM-N770F koristeći Tapatalk |
Koji to jupol košta 1000 kn litar?
|
Citiraj:
Neka posebna boja sa odsjajom, slikam kad dođem kući. Poslalo me da pokupim 2 bočice, jednu zlatnu jednu metalik, skoro me strefilo kad su mi rekli cijenu na kasi. Poslano sa mog SM-N770F koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Tamo kod viator auta kad ides prema plodinama, pa skretanje prije I sto je ta neka s efektom, iato ženina zelja :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam mislio ostaviti taj dio cigli da "visi" u zraku ali nisam ziher kako to ucvrstiti. Zeljezna sina od ispod mi je prevelika komplikacija ja mislim, zato sam i pitao, jel ima tko kakvu drugu sugestiju, ako ništa, lakše ugradivu :D |
Ma velim, otvori strop pri zidu, vidi kakvo je stanje, ako treba pojačaj i onda ruši zid.
Jedino ne znam u kojoj će ti ravnini bit stropovi kad makneš taj zid. |
Moze preporuka u vezi bojanja zidova/plafona i prefarbanja starog namjestaja.
Prvo imam sobu cca 20 kvadrata ofarbati u bijelo. Posto je stara boja, s plafona se stara boja sastrugala relativno lako. Izgubljen jedan dan za pocekak 😭 S zidova se ne skida pa izgleda da ne trebam onda to skrugat na silu? Nakon toga ocistit povrsinu i stavit akril emulziju tj primer. Nakon toga pogledetat rupice sta sam napravio dok sam skidao staru pituru. Nakon toga pobrusit lagano povrsinu i nakon toga mogu stavit dva sloja bijele boje. Jel to pravi redosljed? Za zidove sam mislio samo primer i dva sloja bez ovog struganja. Takoder me zanima koju farbu se koristi za farbanje starog drvenog namjestaja u drugu boju(bijelo ili crno) i dali trebam stavljat primer nakon brusenja. Moze neki prijedlog iz Bauhausa ili pevexa sta mi je najblize. Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Probaj površinski namočiti zid malo prije struganja. Redoslijed ti je ok. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:55. |