PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

Munjara 31.03.2017. 15:10

ne slažem se glede ocjene prije svega s6 - priličan zaokret u za početak filozofiji dizajna na koju se nadogradio i s7.
No slažeš se s besmislenošću ocjena parnih i neparnih modela... glupost...

MAGARAC 31.03.2017. 15:19

Bit ce S8 odlican mob bez brige. Plus mi ima manje smisla..

zvonac 31.03.2017. 15:19

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3043504)
IMHO, kaj god da izađe 2017 je za preskočiti. Ništa nije toliko bolje od S7 da bi se trebao raditi upgrade koji košta popriličnu svotu love.

Točno... Ova godina ne donosi nikakve promjene, većinom je to "poliranje softvera i hardvera"..

S7 je jaako dobar i bit će sve do izlaska S9, pod uvjetom da bude zamjetna razlika u svemu između ta dva uređaja..

Ovaj S8 je tak tak, briju na manji proizvodni proces i istovremeno je baterija ista, a kinezi stavljaju sve veće baterije, jedino se samsung pravi grbav, ne velim da je batka loša, al na 5.8" ne očekujem baš nekaj ekstra dobre rezultate..

Što se tiče kamera na smartfonima ove godine, za sad dvojac (G6, S8) ne nosi niš novog, neg je praktički sve isto ko i lani, kvaliteta fotki je ista ili malo bolja na tim uređajima..

U 2017toj sam očekivao neka znatna promjene-poboljšanja, očito bumo pričekali neka druga vremena (2018)

Rista 31.03.2017. 16:39

Kad sam vidio leakove odmah sam pomislio nemoguce da fingerprint scanner moze biti na tako glupom mjestu. Mora biti neka kvaka da je u rukama zapravo drukcija situacija. Sad kad vidim da se i mkbhd muci onda znam da JEST na glupom mjestu cak i na obicnom S8 :stoopid: Pozitivno je sto ne moras vise stiskati fizicku tipku sto je bilo iznimno glupo.

Baterija i kamera ce vrlo vjerojatno biti gotovo isti, baterija mozda i losija u praksi ali ne mozemo reci da se bas nista nije promijenilo. Prelazak na softkey navigaciju i poboljsani screen to body ratio je prilicno velika stvar za Samsung. A i ne samo za Samsung jer ocekujem da drugi slijede taj trend takodjer. Mozda netko na kraju i izbaci mob velicine Nexusa 5 ali bez bezela :)

xlr 31.03.2017. 16:59

Offtopic: sta nije u redu sa S7icom? 10h na bateriji, skoro 4h sot-a (bio dosadan dan na poslu) i evo 50% ostalo. N6P bi mi ostao na 20ak %. Epic!

coconut 31.03.2017. 17:42

Izgleda da i S8, kao i prethodnici S6 i S7, koristi 2 različita senzora za kameru
https://www.sammobile.com/2017/03/30...m-two-vendors/

Dottore 31.03.2017. 17:47

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3043622)
Točno... Ova godina ne donosi nikakve promjene, većinom je to "poliranje softvera i hardvera"..

S7 je jaako dobar i bit će sve do izlaska S9, pod uvjetom da bude zamjetna razlika u svemu između ta dva uređaja..

Ovaj S8 je tak tak, briju na manji proizvodni proces i istovremeno je baterija ista, a kinezi stavljaju sve veće baterije, jedino se samsung pravi grbav, ne velim da je batka loša, al na 5.8" ne očekujem baš nekaj ekstra dobre rezultate..

Što se tiče kamera na smartfonima ove godine, za sad dvojac (G6, S8) ne nosi niš novog, neg je praktički sve isto ko i lani, kvaliteta fotki je ista ili malo bolja na tim uređajima..

U 2017toj sam očekivao neka znatna promjene-poboljšanja, očito bumo pričekali neka druga vremena (2018)

Nadodaj i HTC sa takvim baterijama.

Mirrim 31.03.2017. 17:48

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 3043621)
Bit ce S8 odlican mob bez brige. Plus mi ima manje smisla..

I meni nakom malo YT istrazivanja S8+ nema smisla plus posto nemam velike ruke S8 mi se cini kao pametniji izbor.
Upravo prednarucio iz SD i ceka se sada 20. pa cu vam napisati recenziju.

Gabre 31.03.2017. 17:53

S8+ nema bas nikakve prednosti, osim sto ce biti jako nezgdan za koristiti.

Jos uvijek mi G6 bolje izgleda i ergonomski je bolji bez sumnje.
No nisam nacisto jel kamera moze parirati Pixelu. I moram jos istraziti jesu rijesili audio kvalitetu pri video snimkama.

Sn4k3 31.03.2017. 19:53

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3043676)
S8+ nema bas nikakve prednosti, osim sto ce biti jako nezgdan za koristiti.

Jos uvijek mi G6 bolje izgleda i ergonomski je bolji bez sumnje.
No nisam nacisto jel kamera moze parirati Pixelu. I moram jos istraziti jesu rijesili audio kvalitetu pri video snimkama.

Kad vec spominjes Pixela i kameru na S8
Citiraj:

Galaxy S8 will take better photos despite the same 12 MP camera as the S7

Citiraj:

So how will the Galaxy S8 offer improved image quality in the photos that it captures? Well, it comes down to the use of the new multi-frame processor inside the device. What the multi-frame processor will do is take different images of a scene, and then use data from all of those frames to create the final image, resulting in reduced noise and sharper detail. This isn’t an industry-first thing, mind you: The Google Pixel and Pixel XL also use a similar method to achieve great photos, and that is without the presence of features like Dual Pixel focus, high aperture (at least not as high as Samsung’s cameras), or even optical image stabilization. The S8 and Pixel might differ in how many frames they combine for the final image, but the end result is the same: better photos than you might expect the camera can capture.

O audio cipovima se zasad ne zna puno, al znam da kvalitetne akg-ove slusalice dolaze u paketu,
pitanje je dali s tim potezom pokrivaju los DAC ili pak zele skrenut pozornost na kvalitetan DAC...

zvonac 31.03.2017. 20:16

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3043674)
Nadodaj i HTC sa takvim baterijama.

Začudo, 10tka je iznenađenje po pitanju baterije..

Trenutno vlada oduševljenje koje graniči sa histerijom među ruljom, pošto je sad hit, manji bezeli na S8:D
Samsung je krenuo, uskoro i svi ostali će krenut tim stopama, odnosno nastavit tamo di su drugi stali smanjivanje mesa na smartfonima.

Što se tiče kamera, i dalje smatram pixelom kao vodećim (ajd, htc 10, 5x i 6p njih stavljam do pixela) po pitanju fotki, svi ostali iza njega, pa čak i novopridošlice (flagšipi za 2017tu godinu) ne polažem puno nade u njih po tom pitanju..

Čekam samo kaj bu sad zeznul na softveru za kameru na osmici:D

Jel su riješili "višestoljetni, nerješivi problem" na sedmici koji se zove, oversharpening?

Brko 31.03.2017. 20:47

Prije kad ti je pao mobitel i naciklo staklo, mobitel si mogao koristiti jer je sami ekran bio par milimetara, nekad i centimetar od ruba.
Sad i najmanji pad može ubit ekran do kraja.

Sad će opet netko iz mase reći "meni nikad nije pao mobitel...", ali činjenica stoji.

Gabre 31.03.2017. 21:14

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3043725)
Začudo, 10tka je iznenađenje po pitanju baterije..

Trenutno vlada oduševljenje koje graniči sa histerijom među ruljom, pošto je sad hit, manji bezeli na S8:D
Samsung je krenuo, uskoro i svi ostali će krenut tim stopama, odnosno nastavit tamo di su drugi stali smanjivanje mesa na smartfonima.

Što se tiče kamera, i dalje smatram pixelom kao vodećim (ajd, htc 10, 5x i 6p njih stavljam do pixela) po pitanju fotki, svi ostali iza njega, pa čak i novopridošlice (flagšipi za 2017tu godinu) ne polažem puno nade u njih po tom pitanju..

Čekam samo kaj bu sad zeznul na softveru za kameru na osmici:D

Jel su riješili "višestoljetni, nerješivi problem" na sedmici koji se zove, oversharpening?

nemam vremena a nemam ni znanja onako fensi sloziti video na youtubeu sa usporedbama, ali pixel jedino radi dobre fotke kad je jebacki dobro svjetlo.

ovo ostalo su drame.

a o videu pri slabom svjetlu necu uopce trositi rijeci. tako lose nije nsimao ni LG G2, a to stvarno moras biti specijalac. (recimo doma navecer pri sobnom svjetlu, ili pri smanjenom svjetlu. UZAS. U istim uvjetima je Note5 radio sasvim pristojan ostar video. Isto kao fotke.
Zenin iphone da ne spominjem koliko bolje odradi video opcenito.

Prolega 31.03.2017. 23:01

Imam problem sa S7 edge. Ovako...
Mobitel je spojen preko wlana, ugasim wlan na routeru, mobitel i dalje signalizira da je ostao spojen na wlan. Normalno, nema interneta. Smeta mi to sto ne prebaci na 4g mrezu automatski. Međutim, kad se udaljim od wlan signala routera, uredno prebaci na 4g. Znaci, zabuga se samo kad ugasim fizički wlan na routeru. Je li problem do moba ili routera? Je li se netko susretao s tim problemom. Router je Speedport W724V type Ci.

Brko 31.03.2017. 23:20

Citiraj:

Autor Prolega (Post 3043785)
Mobitel je spojen preko wlana, ugasim wlan na routeru, mobitel i dalje signalizira da je ostao spojen na wlan. Normalno, nema interneta. Smeta mi to sto ne prebaci na 4g mrezu automatski. Međutim, kad se udaljim od wlan signala routera, uredno prebaci na 4g. Znaci, zabuga se samo kad ugasim fizički wlan na routeru. Je li problem do moba ili routera? Je li se netko susretao s tim problemom. Router je Speedport W724V type Ci.

Pa ako ti hvata neke Wlanove od susjeda, S7E će se prvo probati nakačiti na neki od njih. Tek kad ih sve preskenira i skuži da se ne može spojiti ja nijedan jer mu nisi dao passworde, onda se baca na 4G. Barem sam ja to tako shvatio kad moj S7 takav manevar izvede prilikom napuštanja stana/zgrade.

robert7 31.03.2017. 23:21

Meni se iste sekunde prebaci na 4G :/

Prolega 31.03.2017. 23:24

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3043789)
Pa ako ti hvata neke Wlanove od susjeda, S7E će se prvo probati nakačiti na neki od njih. Tek kad ih sve preskenira i skuži da se ne može spojiti ja nijedan jer mu nisi dao passworde, onda se baca na 4G. Barem sam ja to tako shvatio kad moj S7 takav manevar izvede prilikom napuštanja stana/zgrade.

Moze biti, ali 2 sata ga ostavim i nista se ne desava. Nema 4g mreze, samo ikonica od wi fi. Samo moj pw je memoriran.

virty 31.03.2017. 23:55

S8 mi izgleda fantasticno. Jbg, pretplata za S7 zavrsava u jesen 2018te pa ko zna sta ce tad biti 😊

Poslano sa Galaxy S7

Alph4Dawg 01.04.2017. 00:35

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3043504)
IMHO, kaj god da izađe 2017 je za preskočiti. Ništa nije toliko bolje od S7 da bi se trebao raditi upgrade koji košta popriličnu svotu love.

:dobar:

Amen to that.

Zakljucaj birtiju i ajmo, razlaz!

Mirrim 01.04.2017. 06:46

Citiraj:

Autor Alph4Dawg (Post 3043803)
:dobar:
Zakljucaj birtiju i ajmo, razlaz!

Pa nemaju svi S7. Tko god ima S7 ili S7 edge pa cak i S6, kretenizam je prelaziti na S8.
Ja sam sa S5 skocio na S8 a brat sa S4. To je vise nego odlican skok :)

:chears:

Brko 01.04.2017. 08:11

Citiraj:

Autor Mirrim (Post 3043828)
Pa nemaju svi S7. Tko god ima S7 ili S7 edge pa cak i S6, kretenizam je prelaziti na S8.
Ja sam sa S5 skocio na S8 a brat sa S4. To je vise nego odlican skok :)

:chears:

Kako nebi bio skok. Ja sam sa S5 na S7 pa je skok do neba, da nebi vas 2 na S8 sa S4 i S5.
Kao što rekoh, sada 12 mjeseci je prekratko razdoblje. 24 je taman. A i zbog garancije.

@Prolega
Ja bi probao napraviti samo Wipe Cache iz recoverya.

kvaju 01.04.2017. 08:13

Citiraj:

Autor Prolega (Post 3043785)

Imas opciju network settings reset, mozda pomogne, samo pazi, brise sve zapamćene wifi mreže i vjerovatno apn postavke.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Dottore 01.04.2017. 11:18

Citiraj:

Autor kvaju (Post 3043834)
Imas opciju network settings reset, mozda pomogne, samo pazi, brise sve zapamćene wifi mreže i vjerovatno apn postavke.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

APN postavke se ne brišu trajno (može se obrisati ali ponovno uvozi iz SIM-a). Jedino preko šifre odnosno testiranje skrivenog izbornika može brisati APN direktno iz SIM-a.

imart 01.04.2017. 12:07

Svi su samsung galaxy S serije bili dobri za one ljude koji svake godine mijenjaju telefone, za one koji ne mijenjaju, nego svake druge, reci ce da su neparni bili ok a parni fail ili obratno. Istina je da je svaki donio neka poboljsanja, imao mane i vrline.
A u vezi wlana odi u postavke razvoja i odaberi ove dve opcije..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d974c33204.jpg

NeooS 01.04.2017. 13:12

Pozdrav, jedno pitanje... Jel' ima još netko da dobiva security patcheve skoro svakih tjedan, dva na A5 (2016)? Zadnji sam instalirao nema tjedan dana, sad se opet pojavilo ažuriranje...
Prije toga, cca 2 tjedna prošlo od zadnjeg ažuriranja.

imart 01.04.2017. 15:14

security patchevi idu jednom mjesečno ali ima i drugih patcheva..

2 die 4 01.04.2017. 22:03

Kada je ono izlazio NOTE?
Ističe mi ugovor u 9mj. pa gledam da to čopim.

Brko 01.04.2017. 22:24

Mislim da je nakon Note7 fijaska cijela Note serija DISCONTIUNED te da ih mjenja Edge serijal. Nisam siguran 100% ali mi se čini kao da sam to negdje čital.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

MAGARAC 01.04.2017. 22:47

Mislim da Noteu ni nebi bas pasao takav dizajn. Ni ergonosmki ni "karatkerno"..

Gabre 01.04.2017. 23:11

S8 je dizajnom pljunuti note 7, osim naravno boljeg screen/body ratia
Negdje sam citao da je samdung izjavio kako ne odustaju od Note serije

listerstorm 01.04.2017. 23:53

Citiraj:

Autor coconut (Post 3043506)
Ako netko hoće dobar flagship, a neće S8, neka pogleda G6. Cjenovno nešto povoljniji, hardver sitno slabiji od S8, ali kamera rastura.

http://www.gsmarena.com/lg_g6-review-1590p8.php

"As you can tell from both sets of samples, the newest in the G-series still takes great photos, despite a move to a smaller sensor which we ourselves almost called midrange a few paragraphs earlier. It resolves a lot of detail, but does have a rather heavy-handed approach to sharpening. Sure, you can see each and every tile and brick's outline, but it's a touch too much.

There's more than the average amount of noise that we're used to seeing - perhaps that's one area where the small-ish sensor can only do so much. It's no worse than Sony's own Xperias in this respect, not even close, but it's a little more telling where the sensor comes from than other phones.

Colors are vibrant, without being as warm as the G5's - a better struck balance between reality and consumer appeal, if you ask us. If you don't deliberately push it beyond its limits, dynamic range is quite good too, actually."

Paa...:D

MAGARAC 02.04.2017. 00:19

Da, na zalost su srozali kameru i nije vise ko na G4 i G5 sa kojima se donekle isplatilo slikat RAW. Sad se vise ne isplati. Zato je wide kamera najbolja od tih sekundarnih, bar meni. Software takoder i ima se sa cime igrat. S8 tu malo kaska ali vjerojatno radi bolje slike na kraju krajeva.. G6 puno bolji video nego prije i full kontrole zbog cega po meni ima prednost nad S8 u videu.

JuiceBox 02.04.2017. 00:56

http://www.nextpowerup.com/news/3493...ting-exchange/ Pa stvarno su smecari svoje vrste

listerstorm 02.04.2017. 01:02

Znam da je preuranjeno ali ako baterija ne bude značajnije lošija od S7, stavio bih soma kuna da će S8 opet biti najbolji all round uređaj.

LG ima čudnu politiku po pitanju dizajna, koncepta i dimenzija. Od plastikanera G3, preko kožnog G4, pa modularnog G5 (nikad izašli svi ti najavljivani moduli) do G6.

Svaki novi flagship izgleda kao potpuna promjena koncepta u odnosu na prijašnju generaciju. Kao da ne znaju što žele.

Gabre 02.04.2017. 02:28

Da, bolje je radit ko apple pa imat isti uredjaj tri godine :lol:
Ima video na youtubeu, "phone comparisons" ili tako nesto i usporedjen je G6 i S8 medju ostalim .
Iskreno, G6 bih rekao da ima prirodniju snimku

imart 02.04.2017. 08:52

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3044161)
Da, bolje je radit ko apple pa imat isti uredjaj tri godine :lol:

Ocito prolazi. S7 i S6 su dosta slicni. Pogotovo sprijeda. Odozada skoro, jedino su bocni rubovi zaobljeni i deblji je malo S7. Inace na prvi pogled nema razlike. S8 ipak odskace izgledom jako..

Sn4k3 02.04.2017. 08:58

Galaxy S8+ 4k video

Galaxy S8+ vs Huawei P10+ camera comparison
(napomena, s8 jos nema ispeglan software)

JuiceBox 02.04.2017. 12:11

Sto su izbacili telefon od 1000€ koji nema ispeglanu kameru ? Kakve su to gluposti ?! Nerazumijem , to se ljudi tjese ili? Ako za telefon trazis 1000 eura onda izvolis kao prizvodac osigurati u god dana da sve apsolutno na njemu valja kad ga izbacis. Ok nekakve sitnice u samom romu, podrazumjeva ss, ali izbaciti kameru koja kasnijim updateom bude dva koplja bolja mi je totalno nejasno.

Juice 02.04.2017. 12:12

Citiraj:

Autor xulos (Post 3044219)
Sto su izbacili telefon od 1000€ koji nema ispeglanu kameru ? Kakve su to gluposti ?! Nerazumijem , to se ljudi tjese ili? Ako za telefon trazis 1000 eura onda izvolis kao prizvodac osigurati da sve apsolutno na njemu valja kad ga izbacis.

Nije krenuo u prodaju još.

JuiceBox 02.04.2017. 12:16

A mislis da ce u ovih tjedan dana to popraviti? Pa S5 jos uvijek ima problema sa zaglavljivanjem focusa i stekanjem istog, nikad to nisu pooravili od prvog dana ima tih problema. Kolega zamjenio svog i dobio isto, ja na svom imao isti problem.Niie usko povezano s ovim S8+ ali mislim da je ovo softver jos nije ispeglan klasicno hvatanje za slamku, ne kolege snejka nego samsungovih opravdanja.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:47.