![]() |
bome ubrzali su se.
naručeno subota/nedelja i već je prošao "cleared customs" |
Ti isto vjeruješ njihovim statusima :D
|
Citiraj:
|
U mom slucaju postali su brži nego Temu.
Aliexp mi dostavi sve u cirka 2 tjedna...i ako uzmem vise različitih paketa svi završe u istoj vrećici i budu dostavljeno od strane Overseas-a. |
Citiraj:
Citiraj:
izgleda da su se zbog TEMUa ubrzali il ide sa nekog .ru skladišta se |
Sta se to promjenilo sa My Coins? Vidim vise se ne mogu skupljat a bogme i obrisali mi skoro 3000 coina, kao istekli?
|
Citiraj:
Jedino možda ne vidiš to ako ne koristiš app nego samo na PCu provjeravaš, jer tamo više ne možeš. Forsaju sve na app. Ali coins su itekako živi i aktivni. I da, najavili su odavno da će isteći stari coinsi. Imao sam ih i ja hrpu, ali ionako možeš jako malo koristiti istih za narudžbe koje trebaš, a one gluposti kaj nude za skoro free + coins ionako ili nikada nema (sold out) ili su junk. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6783bc852d.jpg Sent from my PTP-N49 using Tapatalk |
Ovi koji su naručivali 5700X3D s Alija, platili ste carinu?
|
Na Ali-u summer akcija, ima 7800x3d dodje 300€ sad, netko kupovao?
|
Da li je tko narucivao sto nedavno? Vec 4 dana na express one stranici stoji samo "INB Hub inbound (HU - Budapest)" bez "Outbound" upitao ih oni tvrde da su proslijedili overseas-u na dan kad je bio inbound, nisam do sad imao ovakav slucaj pa me malo brine, posiljka izgubljena, ukradena?
|
Da napišem svoje iskustvo sa ciganskom trgovinom aliexpres. Znaci vracao sam neki prokvareni uredaj u kinu, na sto su mi rekli u podrsci da imam pravo na povrat za shipping. A to je ujedno i politika Ali-a ako se ustanovi da je uredaj pokvaren imaš pravo na besplatnu dostavu.
Nakon toga bezuspjesno vec nekoliko puta kontaktiram ponovno support gdje mi kazu da sam u pravu... saljemo zahtjev na senior tim... i zauzet cemo se za vas bla bla... Senior tim stalno odgovara isto, da ne mogu ići u proceduru za povrat, hvala na razumijevanju, iako nemaš što razumit jer razlog nisu naveli. Da je stvar apsurdnija već su mi u jednom trenutku nudili povrat u obliku kupona ali nikad poslije toga ništa o tome, niti je kakav kupon stigao. Sad u pravilu i ako odgovore onda uvijek s jednom te istom porukom. Nisu neki novci, ali vise mi je zbog prava da istjeram...jer su cigani Ima smisla ih prijavljivati negdje kod nas, udruga potrosaca ili sto? Sent from my SM-S936B using Tapatalk |
nisi mogao samo napravit dispute zbog neispravnosti (bez vrećanja)
|
Citiraj:
bas |
:hitthewal:Hah, kaj da im kažem da je neispravno jer sam krivo naručil :hitthewal:
|
Citiraj:
tebe nisam spomenuo - kave ti veze imaš sa tim povratom osim ak nisi njegov klon?:stoopid: |
Citiraj:
Umjesto ekrana naručio digitalizer :hitthewal::hitthewal: |
Citiraj:
Sve 5 šta si ti htio reći, ali upao si u razgovor kao da netko s tobom priča. |
Moje iskustvo od prije par dana. Stari navalio da mu kupim neki Hongkai vanbrodski motor. Seller iz Njemačke (ide DHL za 60eur prema HRV). Uglavnom cijena navedena 739eura sa dostavom. Ima 6kom na stanju. Stisnem da platim 739EUR i skine mi 763,61EUR na PBZ. Ajd oke ako će doći.
Sutradan seller javlja da su kod pakiranja primjetilikako je u dobavi artikl oštećen i da mi takav ne žele isporučiti te MOLI da napravim Cancel narudžbe i zatražim refund. Ok čitam svakakve komentare pa reko bolje da odma zatražim refund. Sutradan mi stiže refund od 718,58EUR na PBZ. Onak wtf. Razlika 45Eur??? Agent mi daje Refund ARN broj pa ću sutra do PBZ vidjet koji klinac. Jel moguće da naši lopine deru toliko na kartično plaćanje ili šta? |
Placaj preko revoluta.... oderali su te za konverziju i to posteno, aliex radi sa dolarima, bez obzita sto ti pise da su euri na ali exu, pa ti je pbz odradio konvezrziju usd u eur i uzeo zub, i onda prilikom refunda jos jedna konverzija :) jadne banke nemaju para pa se moraju snalazit.
U buduce revolut i prst u uvo, imas 1000e misecno besplatne konverzije a i kad naplacuju uzimaju puno manje nego nasi... |
Ja plaćam sa Mastercard prepaid karticama od Aircasha i Addiko, sve ide po srednjem tečaj, uvijek odabrati plaćanje u dolarima, cijene su niže.. Visa kartice od PBZ-a opasno deru na konverziji...
|
Samo Revolut i jednokratne kartice, ne samo za Ali, nego za većinu toga online.
|
Koristim ApplePay otkako su to odnedavno počeli podržavati pa se više ne moram zezati s davanjem kartica.
|
Citiraj:
cijena koja mi je na bilo kojem webu (temo, aliexpres, amazon...) u € mi je i naplaćena nakon što unesem tip kartice |
Na aliju stavim artikal u košaricu i promjenim valutu 198.58 dolar/168.13 euro. Alijev tečaj je 1.181, a srednji HNB-a 1.173, odnosno ali mi uzme 1 euro kod plaćanja nečega što košta 100 eura. Račun plaćanja na PBZ visa kartici je identičan iznosu u eurima na alijevim stranicama. I kad plaćam 10 centi. Nisam kupovao ništa skuplje od 150 eura odjednom, pa ne znam da li se tu nešto mijenja. Kod manjih iznosa mi je vraćeno (npr plaćenih 150 eura) točno u cent bez ikakvih provizija ikome.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Također
Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
Da evo i ja sam provjerio, ali dere na tecaju, obavenzno u solarima narucivat sa alija, na 100 dolara uzme sebi 6 eura
|
O kojim iznosima pričamo? Jer recimo gledam u svojoj košarici i cijene su, na primjer:
$21,12 = 17,79 € (0,849) - 18,1 za toliko dolara na Revolutu $3,35 = 3,00 € (0,895) - 2,88 eura za toliko dolara na Revolutu $10,93 = 9,28 € (0,849) - 9,37 eura za toliko dolara na Revolutu Različiti su tečajevi i selleri očito sami odvojeno formiraju cijene u eurima, a odvojeno u dolarima. Ništa od ovoga ne djeluje dramatično jeftinije čak i da se zajebavam s konverzijom EUR/USD. |
|
Imam i ja jednu haha nisam ni skuzio
|
pito suport dobit odgovor za 2 dana,zašto kod ne prolazi total amount je preko 190 kuna 220 kuna je??
https://i.postimg.cc/FdQHNs5d/Screen-Hunter-72.png https://i.postimg.cc/wycTv8gW/Screen-Hunter-73.png |
Meni ti kuponi su uvijek radili ako gledam iznos bez PDV-a.
Znači 224-20%=180 otprilike. Da si prebaciš na eure ili dolare lakše bi se točno izračunalo... |
Citiraj:
|
na kraju mi je račun moro bit 43$ da bi dobio 5$ popust,ne razumijem,ali ok.
Sorry for any inconvenience caused. You did not meet the usage threshold, which is why the transaction failed. Please try adding items to reach the minimum threshold amount before placing your order. |
Jel Orico?
|
Dobro koja pm je zadnje vrijeme s ovim aliexpressom? Nikad mi ovakve gluposti nije javljalo, a koristilo se milijardu kupona koje stranica sama automatski koristi. I da napomenem, na nijednom itemu ne stoji “welcome deal” jer koristim aliexpress 10 godina minimalno.
There's a problem with this order. Please try again without using an AliExpress coupon code or shop different items. |
Citiraj:
Znači, naravno, nikakve passworde ne pisati, to znate, najbolje ih je ignorirati, kao i u mnogo čemu. :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:29. |