![]() |
To je to :D. Ona ne moram opet mijenjat kotače za Revelation-a jednog dana :D
|
Sad znam ko će ju kupit kad će ič na prodaju :p
Evo da bude i na ovoj stranici Prodajem zadnji mjenjač (mašinicu) Shimano Deore XT Shadow star pola godine, bez ogrebotina, udaraca za 300kn. Ako je netko zainteresiran nek mi se javi na pm. |
Kaj bum vam moral skroz iz Ruda doc pokazat kak se vozi bicikl?
Vuco sad nije u formi, samo ljubi, Ket prodaje bajk. Cini mi se da ak bu dobro vrijeme, nemam razloga da ne dodem. :) |
Evo danas kupio http://i32.tinypic.com/25ko4g1.jpg za 325kn za disk naravno.
Postojeće koje imam su ista marka došle s bicom samo 7 krakova po 4, ovo je 14 po 2. Za sad samo zadnja, jer prednja je ok, a i relativno su slične. Naba je bila u banani tj. još uvijek je, tj. ležaj kazete. Obruča čak i ima takvog za kupit, ali sam morao cijeli kotač mijenjat. @ buljo, dolazim u napast kupit tu tvoju mašinicu, nego onda "moram" i kazetu i lanac drugi i šiftere(iako to tak i tak mijenjam uz hidrauliku pa ću odmah uzet 9-tku, a mašinica i kazeta kasnije na red. Našao sam par njih šta prodaje avid justy 5 za 1000kn, nego jedan ima 8" i 7" zadnji, a za toru piše najviše 7" pa mi je to malo previše, ili nije? |
Ma na svaku Toru ide max. disk od 210mm, tako da si good to go. :)
EDIT: Upravo skužio da su napravili redizajn stranice, sad je lepša :) |
Kak je to sve super, radiš mjesec dana i strefiš skoro svu lovu u bike, al opet kad vidiš kaj imaš :) Ma trebao bi i jednog ljepog sunčanog dana :D uzet i pogon s ležajem pošteni, a stavit sve na papir i vidit. Al hidrauliku uzimam sigurno, ostalo sve po zaslugama :)
|
Uzmi, još malo pa nestalo :D
|
Citiraj:
Možemo sutra (srijeda) baciti par bržih đireva oko jaruna negdje oko 19.00h ako ti odgovara. p.s. svako društo je dobrodošlo |
Jarun je preravan za mene :D
|
Samo još jedno pitanje. Vidim više veličina rotora i sve je oko 1000kn. Na šta treba pripazit kod kupovine, ili je dosta proba?!
http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=22454 http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=22344 http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=22342 |
Citiraj:
Što se diskova tiče, veći rotor jače koči. Za XC ti je dovoljno 160/160, ako si teži onda napred eventualno 180mm rotor (za neki All mountain je isto 180 dovoljno, DH 180 ili 200 ovisno o težini). Važno je pripaziti jesu li izgrebane (ak je padao lik, onda ti je možda i bužir negdje ogreban), trebaju li nove pakne (trošak od ~150kn po setu pakni, znači 300kn ako treba za zadnju i prednju) i je li potrebno odzračivanje (100kn obje otprilike u servisu). Rotori da su što deblji jer to znači da su noviji. Citiraj:
Sutra brijem da bum u kino moral ići, a prije ili kasnije u birtiju jer cura hoće počastit za ročkas. Citiraj:
@all Hoćemo onda preko vikenda ujutro na Sleme ? Došla bi onda i ekipa iz Samobora (dobro, nije Samobor nego selo :p jedno). |
Ja sam za Sljeme, subota ujutro i gore grah. Jarun nije problem, samo ne volim cestu sa svojim gumama ;)
Domy1 ja bi uzeo one zadnje, veći rotori od 160 po meni ne trebaju. A ovo je praktički novo. Još ak skineš malo cijenu... |
Ok onda, i ja ciljam na zadnje, jer ako mi je sad na MX2 160 dosta(kad su poštelani, a to moram svaki hebeni put radit) bit će i ovo. Samo sad da odmah negdje nađem i šiftere, jer sumnjam da će ove "no name" shimano ić gore, provjerit ću još...
I da vuco, baš sam gledao truvativ, gdje si to nabavio?! Bit će na bikeu skoro sav SRAM :D |
Meni u principu za vožnju na Sljeme trenutno igra samo nedjelja u jutro, pošto subotom radim.
Ovu nedjelju sam bacio đir do Male Gorice pa šetnicom Sv. Magdalene do Molvica i nazat do baze. Odlična staza. Drugi put planiram produziti do Sv. Martina pod Okičem. @buljo Imam ja doma i specku ali je ne vozim po Jarunu jel sa MTB bolje nabim kondu :) |
@ domy1
Došlo na bajku. Originalno je samo pogon i vilica bila od SRAM-a. Sad su i kočnice :). Kupujem kad imam i što mi je potrebno. Hidrauliku sam si htio ponajviše radi fensy izgleda diskova u početku, no nakon par spusteva od sat i više minuta, skužio sam o čemu ekipa priča kad hvale hidrauliku. Novi V-brake set bi me došao oko 400-600kn (ovisno Avid SD7 ili Shimano XT sa ručicama), a toliko su me koštali i diskovi. Tektro V-brake pakne su izdržale oko 1100km Sljemena. Nije loše... Sad kad odzračim kočnice (prodao sam kotače), jedino na što ću potrošit lovu jest kaciga i prednja guma. Preko zime skupljam za fulku i ako Bog da, do godine ću Vam pisati kako mi je guzica zahvalna :D. @ MIK Meni svejedno, neradnik sam :D. Neka se ostali izjasne. :) |
Citiraj:
Pizda, ak bu ok vreme mi sigurno dolazimo. Svejedno subota ili nedjelja, samo da bu cim manje ljudi na stazi. |
Citiraj:
|
Citiraj:
EDIT: @ McG Vjerojatno. Nešta Fuel Ex 8 tipa. Tipa do 10-11k novo, a i polovno se da naći za 8 hiljada skoro pa ne voženo. Iako, nedavno je išla i samo rama sa shockom od Fuel Ex-a po 4500kn. |
Pitam, zato jer mi se čini da si onda uzalud sredil ovaj bajk. Istinabog fino si ga poboljšal i bolje se bude prodal, ali ako si znal da u relativno kratkom roku, ideš na bolje i to oho-ho bolje, IMHO mogel si sve pare kaj si dosad uložil već imati na strani za taj novi bajk. S ovim bi izdržal tih nekolko mjeseci dok ne kupiš novi i bolji.:)
|
Nije da drukam za nedjelu ali http://prognoza.hr/sedam.php?id=seda...ska&code=14240:) šalim se ako vam više paše subota n.p. biti će još vožnji...
Upgrade bajka se u principu ne isplati ali čovjeka veseli:beer: |
Citiraj:
Ne bih rekao da sam uzalud ga poboljšao. Male su šanse da skupim toliku lovu do sljedećeg proljeća, a ovako zaista uživam na biciklu :). Istina, diskovi su mi uletili neplanirano, ali dobro će doći. Da sam ih još "otplatio" vozeći - nisam. Ali budem. Ali bicikliranje je zaista skup sport ako ne staneš na vreme. No, trenutno me to zabavlja, kao i kad sam prvi komp dobil. Stalno je bio otvoren i sve. Tak i sa bajkom :). S time da je ovo zdravije...:D EDIT: @ MIK Kaj, frka po kiši vozit ? Taman neće prašina ić po biciklu, a malo blata nikome ne smeta :D |
Citiraj:
Citiraj:
Velim, ja bi lagano otpočetka stavljal na stranu za daleko bolji bajk, dok bi ovog nadogradil samo kolko treba da uživaš u njemu - do kupnje novog.:) |
Citiraj:
Trebaš me vidjet dok delam neš oko bajka, pogotovo nove djelove kad stavljam. Nema smirenijeg momka od mene :) Ono, opušta me to trenutno. Za novi bicikl ima vremena, to sam ja ovako sad bacio malo svoja razmišljanja. Pitanje jel bu kaj od toga. |
Vjerujem da smiruje, jer je isti efekt kod mene, bilo da je vožnja, bilo da su "radovi" oko bicikla.:)
Jedini je zayeb kod mene u kvartu/gradu, kad oni koji imaju bicikle, traže masu nagovaranja za vožnje, jer se gospodi baš i ne da. Nije da nemaju vremena, samo su lijeni, pa ja većinu vremena soliram.:D |
@ Vuco
Ma nije me frka kiše nego blata:) Zadnji put je to završilo tako da sam se skinuo doslovno do gača i oprao se ja i bajk u "toplom" izvoru prije nego sam sjeo u auto. Ona folija za sunce na sic grijanje do kraja i doma- iskustvo za pamčenje. Okus zemlje u ustima, blato u guzovima :goood: |
Ajmo mi lijepo u subotu pa kaj bu bu, bar bu zanimljivije :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Blato je ok, sve dok mi ne zaglavi zadnji mijenjač kao zadnji puta kada je bilo blata po kotačićima da su se blokirali. I prednja guma mi sucka jer je semi-slick, ali idem ;). Glavno da zadnja grize na usponu... Citiraj:
|
Pa tak tak, više mi odg subota.
|
Evo našao sam SRAM X5 šiftere i sutra najvjerojatnije idem probat avid i kupit valjda :D
Nego sad novi kotač nisam montirao jer mi treba i 9 brzinska kazeta a i lanac. Koji shimano/sram, šta je bolje, zajedno reda cca400kn max. I koja mašinica bi bila ok, nju neću sad odmah lupit, šlepat ću se na aliviju tjedan-dva najvjerojatnije. Sutra ću još pogledat, ali mislim da shimano mogu novo nać relativno jeftino, neznam još prave cijene, al budem pogledao. |
neznam citate li biker ali u novom broju nastranici 10 postoji ogals za rsp ultra clean chaincleaner tekucinu za odmascivanje koju prodaje neakova svera iz pule! postoji li takova tekucina bez one masinice za kupiti u zg i gdje? hvala svima! i da se pohvalim uzeo sam http://www.rog-joma.hr/osobna.asp?sif=1010 no vilica mi propada i kada ukljucim lockput tak da mi odmah mora na servis i krivo mi je! pozz svima
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:33. |