PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Vuco 01.09.2009. 15:29

To je to :D. Ona ne moram opet mijenjat kotače za Revelation-a jednog dana :D

buljo 01.09.2009. 15:31

Sad znam ko će ju kupit kad će ič na prodaju :p

Evo da bude i na ovoj stranici

Prodajem zadnji mjenjač (mašinicu) Shimano Deore XT Shadow star pola godine, bez ogrebotina, udaraca za 300kn. Ako je netko zainteresiran nek mi se javi na pm.

salvarez 01.09.2009. 15:38

Kaj bum vam moral skroz iz Ruda doc pokazat kak se vozi bicikl?
Vuco sad nije u formi, samo ljubi, Ket prodaje bajk. Cini mi se da ak bu dobro vrijeme, nemam razloga da ne dodem. :)

domy1 01.09.2009. 17:49

Evo danas kupio http://i32.tinypic.com/25ko4g1.jpg za 325kn za disk naravno.
Postojeće koje imam su ista marka došle s bicom samo 7 krakova po 4, ovo je 14 po 2. Za sad samo zadnja, jer prednja je ok, a i relativno su slične. Naba je bila u banani tj. još uvijek je, tj. ležaj kazete. Obruča čak i ima takvog za kupit, ali sam morao cijeli kotač mijenjat.

@ buljo, dolazim u napast kupit tu tvoju mašinicu, nego onda "moram" i kazetu i lanac drugi i šiftere(iako to tak i tak mijenjam uz hidrauliku pa ću odmah uzet 9-tku, a mašinica i kazeta kasnije na red.
Našao sam par njih šta prodaje avid justy 5 za 1000kn, nego jedan ima 8" i 7" zadnji, a za toru piše najviše 7" pa mi je to malo previše, ili nije?

Vuco 01.09.2009. 17:55

Ma na svaku Toru ide max. disk od 210mm, tako da si good to go. :)

EDIT:
Upravo skužio da su napravili redizajn stranice, sad je lepša :)

domy1 01.09.2009. 19:42

Kak je to sve super, radiš mjesec dana i strefiš skoro svu lovu u bike, al opet kad vidiš kaj imaš :) Ma trebao bi i jednog ljepog sunčanog dana :D uzet i pogon s ležajem pošteni, a stavit sve na papir i vidit. Al hidrauliku uzimam sigurno, ostalo sve po zaslugama :)

buljo 01.09.2009. 19:50

Uzmi, još malo pa nestalo :D

MIK 01.09.2009. 19:55

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1420991)
Prekosutra popodne fine by me.

Vidim da si pisao danas u 00:10 pa kaj ti to onda znači prekosutra:D
Možemo sutra (srijeda) baciti par bržih đireva oko jaruna negdje oko 19.00h ako ti odgovara.

p.s. svako društo je dobrodošlo

buljo 01.09.2009. 19:59

Jarun je preravan za mene :D

domy1 01.09.2009. 20:16

Samo još jedno pitanje. Vidim više veličina rotora i sve je oko 1000kn. Na šta treba pripazit kod kupovine, ili je dosta proba?!

http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=22454
http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=22344
http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=22342

Vuco 01.09.2009. 20:19

Citiraj:

Autor domy1 (Post 1421652)
Kak je to sve super, radiš mjesec dana i strefiš skoro svu lovu u bike, al opet kad vidiš kaj imaš :) Ma trebao bi i jednog ljepog sunčanog dana :D uzet i pogon s ležajem pošteni, a stavit sve na papir i vidit. Al hidrauliku uzimam sigurno, ostalo sve po zaslugama :)

Ja imam pogon i ležaj koji dođu 300kn i penjem se i spuštam. Truvati Isoflow ;)

Što se diskova tiče, veći rotor jače koči. Za XC ti je dovoljno 160/160, ako si teži onda napred eventualno 180mm rotor (za neki All mountain je isto 180 dovoljno, DH 180 ili 200 ovisno o težini). Važno je pripaziti jesu li izgrebane (ak je padao lik, onda ti je možda i bužir negdje ogreban), trebaju li nove pakne (trošak od ~150kn po setu pakni, znači 300kn ako treba za zadnju i prednju) i je li potrebno odzračivanje (100kn obje otprilike u servisu). Rotori da su što deblji jer to znači da su noviji.
Citiraj:

Autor MIK (Post 1421664)
Vidim da si pisao danas u 00:10 pa kaj ti to onda znači prekosutra:D
Možemo sutra (srijeda) baciti par bržih đireva oko jaruna negdje oko 19.00h ako ti odgovara.

Mislil sam danas (utorak) al nema veze. :D
Sutra brijem da bum u kino moral ići, a prije ili kasnije u birtiju jer cura hoće počastit za ročkas.
Citiraj:

Autor buljo (Post 1421667)
Jarun je preravan za mene :D

Ne, nego je predaleko :P. Tko te ne zna, skupo bi te platio...

@all
Hoćemo onda preko vikenda ujutro na Sleme ? Došla bi onda i ekipa iz Samobora (dobro, nije Samobor nego selo :p jedno).

buljo 01.09.2009. 20:27

Ja sam za Sljeme, subota ujutro i gore grah. Jarun nije problem, samo ne volim cestu sa svojim gumama ;)

Domy1 ja bi uzeo one zadnje, veći rotori od 160 po meni ne trebaju. A ovo je praktički novo. Još ak skineš malo cijenu...

domy1 01.09.2009. 20:36

Ok onda, i ja ciljam na zadnje, jer ako mi je sad na MX2 160 dosta(kad su poštelani, a to moram svaki hebeni put radit) bit će i ovo. Samo sad da odmah negdje nađem i šiftere, jer sumnjam da će ove "no name" shimano ić gore, provjerit ću još...

I da vuco, baš sam gledao truvativ, gdje si to nabavio?! Bit će na bikeu skoro sav SRAM :D

MIK 01.09.2009. 20:44

Meni u principu za vožnju na Sljeme trenutno igra samo nedjelja u jutro, pošto subotom radim.
Ovu nedjelju sam bacio đir do Male Gorice pa šetnicom Sv. Magdalene do Molvica i nazat do baze. Odlična staza.
Drugi put planiram produziti do Sv. Martina pod Okičem.

@buljo Imam ja doma i specku ali je ne vozim po Jarunu jel sa MTB bolje nabim kondu :)

Vuco 01.09.2009. 20:46

@ domy1

Došlo na bajku. Originalno je samo pogon i vilica bila od SRAM-a. Sad su i kočnice :).

Kupujem kad imam i što mi je potrebno. Hidrauliku sam si htio ponajviše radi fensy izgleda diskova u početku, no nakon par spusteva od sat i više minuta, skužio sam o čemu ekipa priča kad hvale hidrauliku. Novi V-brake set bi me došao oko 400-600kn (ovisno Avid SD7 ili Shimano XT sa ručicama), a toliko su me koštali i diskovi. Tektro V-brake pakne su izdržale oko 1100km Sljemena. Nije loše...

Sad kad odzračim kočnice (prodao sam kotače), jedino na što ću potrošit lovu jest kaciga i prednja guma. Preko zime skupljam za fulku i ako Bog da, do godine ću Vam pisati kako mi je guzica zahvalna :D.

@ MIK
Meni svejedno, neradnik sam :D. Neka se ostali izjasne. :)

salvarez 01.09.2009. 20:48

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1421679)
@all
Hoćemo onda preko vikenda ujutro na Sleme ? Došla bi onda i ekipa iz Samobora (dobro, nije Samobor nego selo :p jedno).

Pizda, ak bu ok vreme mi sigurno dolazimo. Svejedno subota ili nedjelja, samo da bu cim manje ljudi na stazi.

McG 01.09.2009. 20:53

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1421703)
Preko zime skupljam za fulku i ako Bog da, do godine ću Vam pisati kako mi je guzica zahvalna :D.

Prodal budeš to kaj sad imaš, dodal pare i kupil novi i bolji bajk ili?:)

Vuco 01.09.2009. 20:54

Citiraj:

Autor salvarez (Post 1421705)
Pizda, ak bu ok vreme mi sigurno dolazimo. Svejedno subota ili nedjelja, samo da bu cim manje ljudi na stazi.

MIK i ja smo išli onaj puta ujutro. U 8 smo bili na trgu, pola 9 kod tunela, na Lojsteku 10 ljudi sveukupno. Ak bu gužva na Lojsteku, spustimo se malo kod Markuševečke Trnave i onda bajk stazom do Goršćice, Hunjke i vrha :D

EDIT:
@ McG
Vjerojatno. Nešta Fuel Ex 8 tipa. Tipa do 10-11k novo, a i polovno se da naći za 8 hiljada skoro pa ne voženo. Iako, nedavno je išla i samo rama sa shockom od Fuel Ex-a po 4500kn.

McG 01.09.2009. 20:58

Pitam, zato jer mi se čini da si onda uzalud sredil ovaj bajk. Istinabog fino si ga poboljšal i bolje se bude prodal, ali ako si znal da u relativno kratkom roku, ideš na bolje i to oho-ho bolje, IMHO mogel si sve pare kaj si dosad uložil već imati na strani za taj novi bajk. S ovim bi izdržal tih nekolko mjeseci dok ne kupiš novi i bolji.:)

MIK 01.09.2009. 21:11

Nije da drukam za nedjelu ali http://prognoza.hr/sedam.php?id=seda...ska&code=14240:) šalim se ako vam više paše subota n.p. biti će još vožnji...

Upgrade bajka se u principu ne isplati ali čovjeka veseli:beer:

Vuco 01.09.2009. 21:13

Citiraj:

Autor McG (Post 1421719)
Pitam, zato jer mi se čini da si onda uzalud sredil ovaj bajk. Istinabog fino si ga poboljšal i bolje se bude prodal, ali ako si znal da u relativno kratkom roku, ideš na bolje i to oho-ho bolje, IMHO mogel si sve pare kaj si dosad uložil već imati na strani za taj novi bajk. S ovim bi izdržal tih nekolko mjeseci dok ne kupiš novi i bolji.:)

Poboljšal sam mu jedino kočnice :). To kaj on vredi sada 2500kn sa svim novim, a da npr. ima ramu od nekog branda, vredil bi duplo, to je druga priča :).

Ne bih rekao da sam uzalud ga poboljšao. Male su šanse da skupim toliku lovu do sljedećeg proljeća, a ovako zaista uživam na biciklu :). Istina, diskovi su mi uletili neplanirano, ali dobro će doći. Da sam ih još "otplatio" vozeći - nisam. Ali budem. Ali bicikliranje je zaista skup sport ako ne staneš na vreme. No, trenutno me to zabavlja, kao i kad sam prvi komp dobil. Stalno je bio otvoren i sve. Tak i sa bajkom :). S time da je ovo zdravije...:D

EDIT:
@ MIK
Kaj, frka po kiši vozit ? Taman neće prašina ić po biciklu, a malo blata nikome ne smeta :D

McG 01.09.2009. 21:14

Citiraj:

Autor MIK (Post 1421735)
Upgrade bajka se u principu ne isplati ali čovjeka veseli:beer:

Ma ništ ja ne velim i daleko od toga da prozivam Vučka. Samo mislim da je nekak bolje mogel prejti (pošto je znal da bude kupil bolji bajk), da je novce koje je uložil u ovaj bajk, lagano stavil s strane za novi Fuel EX 8.:)
Citiraj:

Autor Vuco (Post 1421737)
Poboljšal sam mu jedino kočnice :). To kaj on vredi sada 2500kn sa svim novim, a da npr. ima ramu od nekog branda, vredil bi duplo, to je druga priča :).

Ne bih rekao da sam uzalud ga poboljšao. Male su šanse da skupim toliku lovu do sljedećeg proljeća, a ovako zaista uživam na biciklu :). Istina, diskovi su mi uletili neplanirano, ali dobro će doći. Da sam ih još "otplatio" vozeći - nisam. Ali budem. Ali bicikliranje je zaista skup sport ako ne staneš na vreme. No, trenutno me to zabavlja, kao i kad sam prvi komp dobil. Stalno je bio otvoren i sve. Tak i sa bajkom :). S time da je ovo zdravije...:D

Sve 5, možda sam se i ja krivo izrazil s "uzalud", jer tak jasno da si dobil bolji bajk.
Velim, ja bi lagano otpočetka stavljal na stranu za daleko bolji bajk, dok bi ovog nadogradil samo kolko treba da uživaš u njemu - do kupnje novog.:)

Vuco 01.09.2009. 21:18

Citiraj:

Autor McG (Post 1421738)
Ma ništ ja ne velim i daleko od toga da prozivam Vučka. Samo velim da je nekak bolje mogel prejti (pošto je znal da bude kupil bolji bajk), da je novce koje je uložil u ovaj bajk, lagano stavil s strane za novi Fuel EX 8.:)

A tak je uvijek. Ali, možda uleti samo rama, možda celi bicikl. To nikad ne znaš.
Trebaš me vidjet dok delam neš oko bajka, pogotovo nove djelove kad stavljam. Nema smirenijeg momka od mene :)

Ono, opušta me to trenutno. Za novi bicikl ima vremena, to sam ja ovako sad bacio malo svoja razmišljanja. Pitanje jel bu kaj od toga.

McG 01.09.2009. 21:22

Vjerujem da smiruje, jer je isti efekt kod mene, bilo da je vožnja, bilo da su "radovi" oko bicikla.:)
Jedini je zayeb kod mene u kvartu/gradu, kad oni koji imaju bicikle, traže masu nagovaranja za vožnje, jer se gospodi baš i ne da.
Nije da nemaju vremena, samo su lijeni, pa ja većinu vremena soliram.:D

MIK 01.09.2009. 21:23

@ Vuco
Ma nije me frka kiše nego blata:) Zadnji put je to završilo tako da sam se skinuo doslovno do gača i oprao se ja i bajk u "toplom" izvoru prije nego sam sjeo u auto. Ona folija za sunce na sic grijanje do kraja i doma- iskustvo za pamčenje. Okus zemlje u ustima, blato u guzovima :goood:

buljo 01.09.2009. 21:45

Ajmo mi lijepo u subotu pa kaj bu bu, bar bu zanimljivije :D

Vuco 01.09.2009. 22:06

Citiraj:

Autor McG (Post 1421750)
Jedini je zayeb kod mene u kvartu/gradu, kad oni koji imaju bicikle, traže masu nagovaranja za vožnje, jer se gospodi baš i ne da.
Nije da nemaju vremena, samo su lijeni, pa ja većinu vremena soliram.:D

Ja roknem MP3 (samo jednu slušku da ipak čujem ak neš ide dole po stazi) u uši i deri po slemenu. 80% se vozim solo.
Citiraj:

Autor MIK (Post 1421752)
@ Vuco
Ma nije me frka kiše nego blata:) Zadnji put je to završilo tako da sam se skinuo doslovno do gača i oprao se ja i bajk u "toplom" izvoru prije nego sam sjeo u auto. Ona folija za sunce na sic grijanje do kraja i doma- iskustvo za pamćenje. Okus zemlje u ustima, blato u guzovima :goood:

Meni se nije skinulo sa majice dole blato :stoopid:. Uostalom, tko te tjerao da ideš autom :D.
Blato je ok, sve dok mi ne zaglavi zadnji mijenjač kao zadnji puta kada je bilo blata po kotačićima da su se blokirali. I prednja guma mi sucka jer je semi-slick, ali idem ;). Glavno da zadnja grize na usponu...
Citiraj:

Autor buljo (Post 1421772)
Ajmo mi lijepo u subotu pa kaj bu bu, bar bu zanimljivije :D

Kaj u nedjelju nemreš ?

buljo 01.09.2009. 22:08

Pa tak tak, više mi odg subota.

domy1 02.09.2009. 20:41

Evo našao sam SRAM X5 šiftere i sutra najvjerojatnije idem probat avid i kupit valjda :D

Nego sad novi kotač nisam montirao jer mi treba i 9 brzinska kazeta a i lanac. Koji shimano/sram, šta je bolje, zajedno reda cca400kn max. I koja mašinica bi bila ok, nju neću sad odmah lupit, šlepat ću se na aliviju tjedan-dva najvjerojatnije. Sutra ću još pogledat, ali mislim da shimano mogu novo nać relativno jeftino, neznam još prave cijene, al budem pogledao.

tomiotok 02.09.2009. 21:09

neznam citate li biker ali u novom broju nastranici 10 postoji ogals za rsp ultra clean chaincleaner tekucinu za odmascivanje koju prodaje neakova svera iz pule! postoji li takova tekucina bez one masinice za kupiti u zg i gdje? hvala svima! i da se pohvalim uzeo sam http://www.rog-joma.hr/osobna.asp?sif=1010 no vilica mi propada i kada ukljucim lockput tak da mi odmah mora na servis i krivo mi je! pozz svima

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:33.