![]() |
Bolje da sam njubara nego da imam zlo koje se neda flashat :D
Ajde, probat cu veceras :) EDIT: slozio :) Kad stignem napravit cu mali tutorial za smrtnike koji se nadju u istom problemu. Btw, jel ima neki noviji openwrt image od onoga u uvodnom postu? Ima li potrebe uopce za novijim? |
Citiraj:
|
jesam, thanks!
ne vidim nesto vrijedno prelaska na nj jer router ne koristim kao adsl modem. |
Mislim da ima razlika i kako radi WiFi, ali ako ti sad radi ok onda ostavi ne čačkaj :)
|
Pustit cu ovako zasad pa cemo vidjet da ce sve bit ok :)
Koristi li itko od vas ddwrt gore? Zasto da/ne? |
Zavisi za šta ti treba, kada je u igri klasični Adsl router uloga onda je uglavnom ok,
kad slažeš nekakav repeter onda je DD-WRT tvrdoglav / nemoguć a na OpenWRT to složiš relativno brzo. |
Ok. Repeater mi nadam se nece trebat.
Slozio sam sad 2 siemensa, jednog na openwrt, drugog na ddwrt. Kad uhvatim vremena malo se jos poigrat s time... :D |
Ako se ja dobro sjećam, na dd-wrt se nije mogao wan port složiti.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Jedan kao wifi client bridge a drugi kraj njega onda AP i vozi misko, radi bolje neg repeater kakav i nema usporenja jer se nista ne djeli. Client bridge je sam za sebe kao i AP koji sam uzima od ovoga prvoga :D |
Citiraj:
|
kako se mijenja wlan mac adresa?
imam dignuto 2 wlan-a, a imaju iste mac adrese, pa uređaji imaju problema da izlistaju drugu mrežu, a ako su na istom uređaju memorirane obe mreže, povremeno se prebacuje s jedne na drugu. |
Neka od ovih procedura ...
http://jhshi.me/2015/01/19/fix-mac-a...ne-in-openwrt/ https://dev.openwrt.org/ticket/1014 samo gledaj da odabereš željeni interface. |
nemere.
jbg. mogu mijenjat za wifi interface, tj za "wireless". ne može za wlan0 ili wlan0-1, jer su zakačeni za isti hw interface. |
Glupo pitanje mozda, ako imam ddwrt (nevazno jel? :D) a ocu prec na openwrt, resetiram ruter da dobim secondary bootloader na 1.1 i dam mu image i upload? Jer ili se nist ne dogodi dok pokusavam ili mi baci prozor ko da nesto skidam nakon par min :lol2:
I opet nist :zdero2: Nisam stigo provjeriti dal boota, ali nakon uploada i tog save as prozora nema zivota iz sx763. Lan lampice blinkaju i to je to. Koristim linux i probal s firefoxom jer chrome odmah resetira konekciju. Ovaj file sam mu gurao https://downloads.openwrt.org/latest...squashfs.image |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja to odradim iz win10 i firefox 51.01 bez gašenja firewal-a i AV-a ...samo što taj prozorčić što iskoči nikako ne diram a upload fw traje oko 3-5min tj. dok se ne čuje relej (klik) kad resetira.
Kad mi zablokira SX tada prvo dignem neki openwrt od 3-4 Mb pa nakon njega idu i ovi od preko 7 Mb sa web sučelja .:goood: |
Citiraj:
Sad zelim probati openwrt da li je stabilniji, ali ionak cu dobiti drugi na kojem je vec openwrt. |
Joj, sorry, isti je postupak, samo drugi image (za openwrt).
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Flashao sam jednog kroz failsafe, drugog kroz upgrade, oba rade. |
Citiraj:
Ispravak netocnog navoda: ako udaljim lap na metar od ap-a onda se brzine dizu, tako da i na orange pi dobivam 10/2mbit sto je vec ok. |
pozdrav
trebao bi mi netko iz splita tko bi mi napravio sljedece: imam iskon duo carnet uslugu trebao bi ograniciti upload/download na lan-4 portu. i ograniciti promet samo na http pa ako tko ima volje isto napraviti neka se javi na pm. hvala puno! |
@Delboy
Delboy, u čemu je razlika između tvog LEDE build-a i službene verzije 17.01.0, ne da mi službenu verziju nadogradit preko sysupgrade web sučelja na tvom build-u? Ista stvar preko Failsafe UI-a, službena ne radi, tvoj radi. |
Mislim da u službenoj verziji i dalje fale neki patchevi potrebni da bi to radilo kako spada.
Nedavno sam se počeo boriti sa 15.04 ali sam odustao. Budući da je OpenWrt/LEDE prešao na novi kernel s device treeom, upstreamanje podrške bi trebalo biti lako budući da ne bi trebalo biti potrebe za "dirty" USB patchom, ali puno se toga promijenilo od verzije 12 do danas da bih ja sam znao što više treba mijenjati a što ne. |
ljudi help
dao mi kolega sx da mu instaliram openwrt, kupnjen na njuskalu. gore je bio ddwrt ali bez wireless taba, skinuo sam s topica noviji openwrt, ali ne ide. skinuo sam attitude adjustment, prođe ali mi ne otvara gui, ali ping prolazi. za barrier breaker imam 2: xway squashfs i xway uimage. kojeg ubacujem kroz failsafe ui? |
sad štagod da mu ubacim se više ne javlja, mogu samo do failsafe ui doć.
savjet what to do? plz help, nije moj. |
Citiraj:
Pa probaj sa inicijalnim verzijama za dd-wrt ili openwrt prvo ga u zivot vratiti. Evo, mozes i sa ovim probati, provjeren je i radi. https://1drv.ms/u/s!AlgJgEMRnhzyixn0sLmPRAX6OC_8 |
|
Jes probo rebootat? Bit ce da je neki cudni revision koji nema atheros il je wifi krepo :D Lede build s foruma ti ne radi? Ja direkt s ddwrt na lede otisao. Doduse, morao flashat s firefoxom
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:26. |