PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android OS - info, pitanja, root, orginal ROM-ovi, custom ROM-ovi, flash how-to (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=194870)

d0X 19.03.2022. 00:02

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3590028)
Jel to ugašen youtube vanced?
Ima li neka alternativa youtubeu bez reklama i da radi sa ugašenim ekranom?

Imaš Newpipe ili Newpipe+SponsorBlock. Ali radit će ti Vanced još neko vrijeme, rečeno je čak do dvije godine.

Manuel Calavera 19.03.2022. 10:18

Citiraj:

Autor d0X (Post 3590033)
Imaš Newpipe ili Newpipe+SponsorBlock. Ali radit će ti Vanced još neko vrijeme, rečeno je čak do dvije godine.

Imam da mi se javio problem sa poslužiteljem - 400
Resetiro mob, internet konekcija i dalje danima isto. Obični yt radi

Vanceda više nema na linku da ga probam ponovo instalirati

Citiraj:

The popular Vanced YouTube app is being discontinued, after a legal threat from Google. The creators of Vanced have revealed the project will be shut down in the coming days, with download links set to be removed.
Tek kad se vratiš na obični youtube shvatis koji je to sumrak - nema kraja reklamama, nemožes minimize appa napravit, ne radi s ugašenim ekranom...

d0X 19.03.2022. 13:10

Evo info za Vanced kome treba (reddit)

buljaka 19.03.2022. 13:18

"Vanced Manager has a built in setting to change the download server. Download Vanced Manager from Apkmirror, run it, open the three-dot menu, tap About, tap on the Vanced Team box a few times to unlock Dev options. Go back to main screen, open the three-dot menu again, tap Settings, tap the cog on the top right, tap Channel URL, change the URL from https://api.vancedapp.com/api/v1 to https://mirror.codebucket.de/vanced/api/v1 and bam, it works."

Manuel Calavera 19.03.2022. 19:29

Thnx dečki, proradila je ova šema sa promjenom linka za vanced

Inače nije loš ni ovaj newpipe, jedino što nisam vidio da se može spojit na accout, te ima nekakav zastoj od sekudnu-dvije kad se ugasi ekran, al radi kad se ugasi, reklama nema, može minimize...

Prezime 19.03.2022. 20:07

Citiraj:

Autor Manuel Calavera (Post 3590153)
Inače nije loš ni ovaj newpipe, jedino što nisam vidio da se može spojit na accout

Nisi dobro gledao ;)

5ar 01.05.2022. 17:05

Huawei Y6 2018, mobitel ima 16GB interne memorije i Android 8, na njemu je instaliran Whatsapp, Chrome, 24sata i hrpa onih aplikacija koje dođu s njim i ne mogu ih obrisati. Problem mi je što ima slobodnih oko 500MB i stalno se borim s njim oko toga. Imam unutra 64GB SD karticu, ali ne pomaže previše jer sam samo galeriju uspio natjerati da sprema fotke na SD. Ima li načina da natjeram SD karticu da radi kao internal storage na ovoj verziji Androida i da time riješim taj problem s memorijom? Bi li pomoglo rootanje pa da onda brišem ove aplikacije koje u startu dođu s njim?

Ima li netko iskustva s premalom internom memorijom i kako to riješiti osim kupnjom drugog uređaja?

Cuky 01.05.2022. 19:40

Probat stavit custom rom ili rootat, ako se uopce ista od tog moze. Potrazi na xda forumu.

Mirkopoter 06.05.2022. 15:41

Poštovani kolege, trebao bi na jednom androidu instalirati jednu aplikaciju, ulogirati se u nju i onda nekako napraviti backup te aplikacije na drugi android, znate li koji način za to, znači da prebacim samo jednu aplikaciju s jednog mobitela na drugi ili ću morati raditi backup cijelog moba s jednog na drugi?

dadoremix 06.05.2022. 16:10

a zasto ne instaliras i na drugi i opet se logiras ?
ili su kakve nečasne mjere u igri

LAcy 06.05.2022. 18:39

Mozda taj mobitel nema Google play ili tako nesto. Anyway, moze se napraviti app backup sa SystemPanel 2

A moze se i rucno:

https://gist.github.com/AnatomicJC/e...6dd2351eb977c1

Ja sam rucno prebacio samo app sa jednog uredjana na drugi.

Mirkopoter 09.05.2022. 09:05

Ma radi se o tome da trebam testirati kad se prebaci app s jednog moba na drugi hoće li se prebaciti samo base podaci ili svi podaci koji su spremljeni na trenutnom mobu. Radi se o mBanking aplikaciji i trebala bi se prebaciti samo base aplikacija.

spawn 14.05.2022. 11:30

Mbanking ne mozes prebacivati.

jucca 14.05.2022. 14:46

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3600488)
Mbanking ne mozes prebacivati.

Meni je kad sam prelazio sa P10 na P30 uredno prebacio sve. Uključujući aktivirani mBanking.
Ali se promjenilo u međuvremenu?

Sent from my SM-G986B using Tapatalk

spawn 17.05.2022. 18:43

Ne znam kako je bilo prije, danas ne prolazi. Ja sam probao cak sa p30pro na p30 i nije proslo. Erste i pbz u pitanju

golfw12 24.05.2022. 10:50

ukratko, koristim P30 pro i viber/whatsapp na hr broju, i sad imam potrebu za drugim simom od stranom operatera (u švici sam), uzo sam swisscom karticu na bonove i sve je mobitel prepoznao i radi (poziv,net)

ali ono što neradi ili neznam namjestit je viber i whatsapp jer kolko sam skužio te aplikacije mogu imati samo jedan broj vezan za njih koji je trenutno tmobile, a sad bi trebao odjaviti se sa tmobile brojem i prijaviti se s swisscom brojem na ta 2 računa ako ih želim koristit

ili postoji neka druga opcija tipa da imam 2 vibera/whatsappa na telefonu ali da je jedan viber domači s hr kontaktima a drugi viber sa ch kontaktima

ono što neželim ali je najvjerojatnije i sve sudeći najjednostavnije rješenje -još jedan telefon na kojem si napravim strani račun i koristim viber/whatsapp

coconut 24.05.2022. 11:53

Ne možeš imati 2 Viber/WA accounta na istom mobu. Navodno bi neki od budućih Androida (13?) to trebao mogućiti.

Najjednostavnije bi ti bilo napraviti nove accounte sa novim brojem.

d0X 24.05.2022. 12:21

Citiraj:

Autor golfw12 (Post 3602200)
ukratko, koristim P30 pro i viber/whatsapp na hr broju, i sad imam potrebu za drugim simom od stranom operatera (u švici sam), uzo sam swisscom karticu na bonove i sve je mobitel prepoznao i radi (poziv,net)

ali ono što neradi ili neznam namjestit je viber i whatsapp jer kolko sam skužio te aplikacije mogu imati samo jedan broj vezan za njih koji je trenutno tmobile, a sad bi trebao odjaviti se sa tmobile brojem i prijaviti se s swisscom brojem na ta 2 računa ako ih želim koristit

ili postoji neka druga opcija tipa da imam 2 vibera/whatsappa na telefonu ali da je jedan viber domači s hr kontaktima a drugi viber sa ch kontaktima

ono što neželim ali je najvjerojatnije i sve sudeći najjednostavnije rješenje -još jedan telefon na kojem si napravim strani račun i koristim viber/whatsapp

Nisam nikad koristio Huawei, ali čini mi se da je App Twin nešto kao Parallel Space. Vidi imaš li tu funkciju.
https://www.clove.co.uk/blogs/news/h...huawei-p30-pro

@coconut, može se. Xiaomi ima nativnu podršku na MIUI (Dual Apps), a ima i Parallel Space na Google Playu za ostale Androide. Huawei, koliko vidim, ima ili je imao taj App Twin.

golfw12 24.05.2022. 13:07

d0X kralju :care:

to tražim App Twin!!

Uspio sam napraviti samo s whatsappom klonirani app!
imam sad dupli whatsapp s ikonom 2 u čošku

3

nažalost viber mi ne nudi u applikaciji blizanac -prijevod me ubio :roller:

2

d0X 24.05.2022. 13:22

Aplikacija blizanac, odlično :D

chief_wolfinjo 19.08.2022. 11:20

Bok,

Molim savjet vezano za bateriju mobitela. Nekak se brzo prazni, ali i brzo puni. Pa me zanima kako kalibrirati bateriju ako je naravno moguce.

Hvala

xlr 19.08.2022. 12:55

Obrisati batterystats.bin fajl? :D lol,jk

Koji je uopce mob i koji ti je root status?
Ne bih rekao da mozes ista previse napraviti, ali eto, sibni vise info cisto da zaposlimo mozgove

chief_wolfinjo 19.08.2022. 16:54

mobitel je LG Zero - Android 6.0

baterija je do neki dan bila izvan svih očekivanja. npr...

napunim mobitel, i doslovce za dva dana baterija padne

sa 100% na 95%

ali se mobitel ne koristi puno jer služi kao drugi mobitel.

i sad odjednom napunim mobitel na 100% i doslovce za par sati

padne na 85%.... a korištenje sve isto :D

LAcy 19.08.2022. 17:48

Neka app ti zdere bateriju. Pogledaj koja pod, well, battery usage details :)

chief_wolfinjo 20.08.2022. 07:55

moguće :)

budem danas to provjerio detaljnije :respekt:

xlr 20.08.2022. 10:41

Ne znam nis o tom mobu i jos je prilicno star pa je pitanje sto se fizicki/kemijski dogadja u samoj bateriji. Krenuo bih od nekog reseta ili okrivio neku od automatski updejtanih appova (khm, google, khm).

chief_wolfinjo 23.08.2022. 17:29

uspio sam rješiti problem zahvaljujući vama. :)

aplikacija za vremensku prognozu je cuclao bateriju, od kada je izbrisan

program. sve radi kako treba po pitanju baterije

dzajko 06.09.2022. 17:42

Jeli postoji mogucnost privremenoga zaustavljanja obavijesti određene app. Konkretno se radi o Wap Business, mogu li za tu aplikaciju iskljuciti obavijesti van radnog vremena?

xlr 06.09.2022. 17:49

Moze se Taskerom:
https://www.reddit.com/r/tasker/comm...ific_app_on_a/

Ili jednostavno rucno ubijes notifikacije za taj app kad si gotov s poslom pa ih upalis ujutro.

dakky 13.09.2022. 17:55

Jedno brzinsko, ima li (glupo pitanje) kakav app za androida da se pretvori cijeli mob u nadzornu IP kameru, poželjno s oblakom... vidio sam ima appova da omogućavaju streaming sa kamera, ali gledam neko punokrvno rješenje pa ne vidim... da iskoristim stari mob...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:26.