PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

danielzg 09.02.2013. 16:13

Nakraju sam iso sam gore danas po Bikci brzohodajuci a dolje trceci i sad mi nije dobro:D

Irvin 09.02.2013. 16:42

...ja sam jučer se nadasko od 10 do 16h, sa 2 pauze kafene+gablec i celo vreme na nogama, tako da sam se upalio od glave do pete, a još sam i 3 puta otreso (2 puta pošteno) tako da vratom imam radijus od cca 160 stepeni...naravno kaciga popila ostalo...šta ću kad neznam :stoopid:

zgmmax 09.02.2013. 17:05

Irvin neko ti digo brisace na autu :D

Ja na enduru promijenio kotace, kocnice, lulicu i sic stangu :)
Al kad zaracunam za koliko sam peodao dijelove sam ulozio dodatnih 2kkn samo.

SileTzar 09.02.2013. 17:27

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2330151)
Treba ti alat za preload čep (onaj zvjezdasti šta šarafiš na lijevoj kurbli) ako želiš da ti sve sjedne baš kako treba. Ako ne pritegneš to kako treba neće ti sjest kurbla kako treba na osovinu i sve ćeš si fino poglodati a onda kuku lele.

Citiraj:

Autor cuks (Post 2330153)
Ovo nebi bilo lose nabavit.

Ali ja sam kod sebe sa gumenim cekicem nabio kurblu tako da sjedne do kraja :D ...pa onda ovo mozes i rukom pritegnut :)

Ne treba, iako bi ga bilo pozeljno imat. Moze se to i rukom, samo treba imat osjecaja. Ne zatezat ko sivonja :D

http://i.imgur.com/Tey7wZz.jpg

:kafa:

adaksinjo 09.02.2013. 17:28

zvuci kao dobar posao u italiji buduci si zamjenil pol bajka :D

koje bremze i koja stanga?

@cuks - http://www.ebay.com/itm/Shimano-TL-F...item589ae1db3e

Irvin 09.02.2013. 17:31

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2333852)

Ej jarane, poslušo sam te samo tako i sve mi deda napravil kako Bog zapoveda :chears:

SileTzar 09.02.2013. 17:39

To ja malo Čukija prcam :beer:

http://i.imgur.com/cbyJKKA.jpg

De si Čuki uvalim ti tuki :chears:

De5tr0yer 09.02.2013. 17:48

E to je poznat problem s tim načinom zatezanja kod shimana. Ak nemaš loctiteta potrebno je nakon prve vožnje još dotegnuti šarafe (a i sa loctitetom je dobro provjeriti). dDariu se isto dogodilo pa je meni prenio informaciju i stvarno mi je nakon prve vožnje dobro došlo zatezanje pogona.

zgmmax 09.02.2013. 17:53

Ak trebate loctite znate kom se treba obratit :D

De5tr0yer 09.02.2013. 17:55

Nemojte se čudit poslije ako vam nijedan pokretni dio ne bude više pokretan kolko će taj loctite dobro držat :D

Mitsuoka 09.02.2013. 17:57

Hahah, meni je zeleni držao vide od šajbi na pogonu.... otišlo je par kacavida, tek kad sam nogom odalamio po imbusu popušta :D

tomasini_ 09.02.2013. 18:25

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2328429)
Pomoli se prije svake vožnje svim svecima kojih se sjetiš :D

Za tebe su idealno dva bicikla onda.

Pošto naginješ ka cesti više, nisi nikad bio u šumi bajkom, možda bi najbolje bilo uzet nekog 29era. Gume bar nije teško zamijeniti, tako da kad si na asfaltu s nekim (semi)slickovima, letit ćeš ko raketa, a za šumu bez problema staviš druge gume.

koliko je jedan 29er, sa semi-slick gumama neudobniji za dužu vožnju asfaltom od trekking bicikla? koje su njihove konstrukcijske razlike? pomaže li i koliko podesiva lula? također me zanima koliko je jedan 29er (sa semi-slick gumama) veći potrošać energije u odnosu na trekking biciklo, pri vožnji asfaltom?

De5tr0yer 09.02.2013. 18:32

Dođe mi da ti cinički odgovorim na to pitanje s nekim kvazi-proračunima, ali to ne bi bilo u redu jer se stvarno raspituješ o tim stvarima. Reći ću ti samo da nije bez vraga geometrija bicikala za druge "vrste" biciklizma drugačija i sve ovisi o dugoročnoj udobnosti i funkcionalnosti na biciklu.

Veliko je pitanje koliko ti budeš šume vozio, kakve šume, koliko brzo. S nekim trekking biciklom koji vuče ka cyclo-cross geometriji bi mogo pogodit sjekirom u med ako ćeš laganini vozit šumice ko Maksimir. Ak pak misliš ponekad skakati po stazi u šumi, takvo što ne dolazi u obzir, ali bome ne dolazi niti 29er s nekim trekking setupom.

Samo ti želim napomenuti da se ne razočaraš ako kupiš krivi bicikl unatoč svim našim preporukama i tvojim razmišljanjima. Ako možeš probati sve tipove bicikala, ali u realnim uvjetima, onda bi već mogao znati što bi htio.

Nažalost, niti to ti nije garancija da ćeš u budućnosti htjeti voziti isključivo to i možda poželiš AM bajk kakav imamo većina ovdje u ovoj temi.

Oblak 09.02.2013. 19:02

Što vi kažete: Merida crossway 20V ili Leader Fox DAFT?
Vozio oba, ovaj leader fox mi je čak malko udobniji, a i ima viši volan. Čini mi se da je i oprema bolja, al ono, nigdje ne mogu nešt pametno naći o tom biciklu... Cijena je skoro ista.

Da mi je neko reko da ću ovo pitat na pce forumu... :D

tomasini_ 09.02.2013. 19:10

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2333886)
Dođe mi da ti cinički odgovorim na to pitanje s nekim kvazi-proračunima, ali to ne bi bilo u redu jer se stvarno raspituješ o tim stvarima. Reći ću ti samo da nije bez vraga geometrija bicikala za druge "vrste" biciklizma drugačija i sve ovisi o dugoročnoj udobnosti i funkcionalnosti na biciklu.

Veliko je pitanje koliko ti budeš šume vozio, kakve šume, koliko brzo. S nekim trekking biciklom koji vuče ka cyclo-cross geometriji bi mogo pogodit sjekirom u med ako ćeš laganini vozit šumice ko Maksimir. Ak pak misliš ponekad skakati po stazi u šumi, takvo što ne dolazi u obzir, ali bome ne dolazi niti 29er s nekim trekking setupom.

Samo ti želim napomenuti da se ne razočaraš ako kupiš krivi bicikl unatoč svim našim preporukama i tvojim razmišljanjima. Ako možeš probati sve tipove bicikala, ali u realnim uvjetima, onda bi već mogao znati što bi htio.

Nažalost, niti to ti nije garancija da ćeš u budućnosti htjeti voziti isključivo to i možda poželiš AM bajk kakav imamo većina ovdje u ovoj temi.

svakako želim bike za nešto više od lagane vožnjice puteljcima maksimirske šumice. da, volio bi ponekad skakati po stazi u šumi. ako spojimo to dvoje sa maksimalnom udobnošću koja se može izvući za duža asfaltna putovanja, što dobijemo?

De5tr0yer 09.02.2013. 19:21

Citiraj:

Autor tomasini_ (Post 2333916)
svakako želim bike za nešto više od lagane vožnjice puteljcima maksimirske šumice. da, volio bi ponekad skakati po stazi u šumi. ako spojimo to dvoje sa maksimalnom udobnošću koja se može izvući za duža asfaltna putovanja, što dobijemo?

Rekao bih 29er :)

tomasini_ 09.02.2013. 19:42

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2333924)
Rekao bih 29er :)

može neka preporuka u dsg-u, negdje do 6000kn? na što da pripazim kod kupnje?

2 die 4 09.02.2013. 19:54

Ljudovi ja pregledao ponude za shoftshell-ove i ono što sam našao je slijedeće.

Onaj u NKD (http://www.nkd.com/herrenmode-jacken....htm?cm_vc=HZ2) koji mi je jako zapeo za oko, je ispao totalni fail.
Cifra za koju ide je 225kn (ili tak nekaj) i do jučer su imali još 25% dolje na sve, što izlazi poprilično povoljno za jedan sofshell sa kapuljačom.
Zašto fail, pa probao sam ga i prilikom oblačenja to sve šušti kao da je riječ o šuškavcu, a ne soft materijalu. Iznimno tanak i katastrofalno lošeg kroja. Isprobao sam L (recimo taman) u kojem su mi rukavi preuski, a materijal je tako krut da nema ni mrvu elastičnosti, dok mi je oko struka i trbuha bio prevelik!
Probao sam i XL ali to je tek bio fail.
Odustao sam prvenstveno zbog užasno krutog materijala, a ni kroj me nije osvojio.

Onda sam danas otišao do Intersporta u nadi da još imaju onaj popust iz prvog mj. http://www.intersport.com.hr/akcijsk.../zimski_popust i eto, produžili ga do kraja 2.mj.
Nažalost imaju jako malo robe (što se softshell-a tiče), imaju samo dva modela u tri boje, ali zato je to to, i po kroju i po materijalu i mislim da ću si jedan piknuti sutra.

Nakon popusta izađe cca 400kn (pola financira draga ;))
Ako netko ima boljih prijedloga za tu lovu nek puca.

SileTzar 09.02.2013. 20:25

Hmm, ako si dosad izdržao strpi se još malo, za par tjedana ti ni neće trebat softshell. Proljeće i tako to, kratki rukavi, visibabe, Luka Nižetić.

Željac 09.02.2013. 20:56

ja se danas nakon dugo vremena.... provozao :D :D :D
jupiiiiii :D
nadolio džojia u gume i zakotrljao se :D ali headset ubija... mora novi prije češćih vožnji
nije nigdje daleko, ali sam se izguštao :D

:beer:

2 die 4 09.02.2013. 20:59

Sille ne laj :P
Kupujem sada jer su na sniženjima, uostalom korisna je to odjeća i van sezone.

Nik 10.02.2013. 08:43

Bolje ne gledajte prognozu. U iducih 7 dana, 5 ce snijeziti
Izgleda da postimo od voznji po Sljemenu cijelu veljacu.

hash 10.02.2013. 10:11

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2333852)

Gdje i kad ste ovo bili na snijegu i da li je vozljivo?

ps.

Giant Talon 2 rama + headset i dropout 600kn, moja je plava velicina M, meni sa 172 je prevelika, cesta i uspon su ok ali na spustu mi je sic preblizu, pretpostavljam za visinu iznad 175 ili neko s duzim nogama
FSA Dyna Drive pogon 100kn, dolazi s biciklom jer nemam alat
Kazeta 9brzina (ne znam tocan model, dosla s biciklom) racunajte najslabiji model + Sihmano XT lanac s Powerlinkom 100kn

Sve je koristeno, bacim slike ako ima zainteresiranih. Kazeta, lanac i pogon su zajedno koristeni i nista ne preskace, ne klima se niti pokazuje ikakve znakove da nesto nije u redu s njima. Pretpostavljam da imaju jos kilometara u sebi. Orginalni lanac je zamjenjen odmah nakon sto se rastegnuo. Lanac bi jos mogao biti u granicama upotrebljivosti. Izmjerim ako ima zainteresiranih. Rama ima udubljenje na downtubeu ali nista strasno. Par ogrebotina od voznje i lak je malo kao izbrusen na headtubeu jer je kaciga strugala.

Nik 10.02.2013. 10:35

Citiraj:

Autor hash (Post 2334107)
Kazeta 9brzina (ne znam tocan model, dosla s biciklom)

A jel znas mozda koje ti je velicine rame, kad vec prodajes? ;)

adaksinjo 10.02.2013. 10:39

@hash - http://dropbike.com/forum/viewtopic....sljeme#p330768

sve je vozljivo, malo se zapinje po snijegu i gornji dio dosta drifta, al voznje prosli i ovaj vikend su mi bolje od ljeta i prasine.

@nik - nek samo pada, ak lojstek nebu vozljiv ni u donjem dijelu ide se cestom do vrha, a onda uzivancija po snijegu na spustu...

Mitsuoka 10.02.2013. 10:46

Evo snjiga u Splitu :D
A meni vilica opet na putu za Viva Sport >.<

adaksinjo 10.02.2013. 10:57

od svih fulki koje si mogao kupiti, izabrao si krivu i zato nemas srece :D

drek ftw :D

hash 10.02.2013. 10:58

Citiraj:

Autor Nik (Post 2334117)
A jel znas mozda koje ti je velicine rama, kad vec prodajes? ;)

Jos da glavni razlog za zamjenu nije bio sto mi je prevelika :D

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 2334121)
@hash - http://dropbike.com/forum/viewtopic....sljeme#p330768

sve je vozljivo, malo se zapinje po snijegu i gornji dio dosta drifta, al voznje prosli i ovaj vikend su mi bolje od ljeta i prasine.

@nik - nek samo pada, ak lojstek nebu vozljiv ni u donjem dijelu ide se cestom do vrha, a onda uzivancija po snijegu na spustu...

Ako ne odem sad jedan dan gore bolje da ni ne sjedam vise na bicikl :goood:

zgmmax 10.02.2013. 11:02

Kaj ti je sa viljom?

Mitsuoka 10.02.2013. 11:10

@adax do foxa je :P

@max nesto struze unutra nakon servisa, opruga preglasna i tako.

SileTzar 10.02.2013. 11:18

Možda nisi dobio Kashimu nego Prashinu :D

Ja sam se već navikao na ne-vožnju, preko mjesec dana čekam kotač zadnji neki, dobio sam 2 kile čak! Woohoo!

zgmmax 10.02.2013. 11:22

Ja se 3mjeseca nisam vozio i zaradio 5kg :)

Nik 10.02.2013. 11:28

Je, samo sto u utorak dolazi malo ozbiljniji snijeg, kad su zadnji put spomenuli da se ocekuje najmanje 10cm onda ga je palo preko pol metra - tog se ja bojim iduci tjedan.

Nista, morat cu opet uzeti GO i zasjesti na board i FR Sljeme :D

zgmmax 10.02.2013. 12:26

Brutala

https://www.youtube.com/watch?v=9FSm...e_gdata_player

Beetlejuice 10.02.2013. 13:25

Citiraj:

Autor tomasini_ (Post 2333942)
može neka preporuka u dsg-u, negdje do 6000kn? na što da pripazim kod kupnje?

Ti si na istim "mukama" kao i ja. Zimska akcija u dsgu koja je prošla je bila super prilika kupiti neki dobar bajk jer ovo što gledam po trgovinama je strašno precjenjeno.

zubich 10.02.2013. 13:30

kada smo kod ne vožnje... ja također nisam od 11 mjeseca sjeo na biciklo i dobio sam par kg...

danas sam se upisao u teretanu, pa ću sutra krenut na vježbanje 3 puta tjedno :D malo da gornji dio tjela upgradeam :D

Lovrix 10.02.2013. 13:35

Citiraj:

Autor zubich (Post 2334233)
kada smo kod ne vožnje... ja također nisam od 11 mjeseca sjeo na biciklo i dobio sam par kg...

danas sam se upisao u teretanu, pa ću sutra krenut na vježbanje 3 puta tjedno :D malo da gornji dio tjela upgradeam :D

Ja gornji dio tijela upgradeam nekih mjesec dana, jedem ko manijak 6-7 puta dnevno i dobio sam čak 2 kile! Woooooohooo

A kaj će ti teretana? Kupi sipku za zgibove, a ostatak novaca potroši na piletinu/proteine.

Mitsuoka 10.02.2013. 13:56

Ovo je moguće samo u ST

Iz ovoga:
Pohrani.com

U ovo:
Pohrani.com

Mitsuoka 10.02.2013. 14:10

I evo jedna za Sileta :D

http://www.slobodnadalmacija.hr/Port...eg6-100213.jpg

Bile se vrhovi Marjana ;) Sad triban nabavit nešto bilo za bike...

riceburner 10.02.2013. 20:27

dok vi kukate, ja uzivam :D lepo bi se zaribal da sam poneso i bajk :) nocas je nakrkalo prek 10cm tak da se ne bi mogel ni po cesti vozit, ovaj tejdan ce biti jos, weeee...

Pohrani.com

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:25.