PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

1v@n 10.07.2016. 18:59

Citiraj:

Autor rodney (Post 2944911)
Nije istina. Zeliš produžetak one stvari. Jer valjda sve sa stotinjak konja (pa i manje) može sasvim normalno pretjecat. Osim ako ideš pretjecat kojekakve kamikaze. Ili baš svakoga ispred sebe. Onda se slažem da treba konja. A i novaca onda jer su konji uvijek bile plemenite životinje. A bez uvrede, toga očito nemaš viška ak želiš pilu od 6 tisuća eura.

Pa u 5. na 80 mu sigurno treba minimalno 200 ks da bi nekoga pretekao na ravnici kad stisne gas...

legija 10.07.2016. 19:12

naveo sam ova 4 automobila. VW ili BMW ili takvi auto me ne zanimaju. ako nemate nikakva iskustva sa ovim automobilima nevidim razlog zasto komentirati automobil kakav bi netko vozio. Po vama se ovi automobili nisu ni trebali proizvesti.

buljaka 10.07.2016. 19:13

Citiraj:

Autor legija (Post 2944934)
naveo sam ova 4 automobila. VW ili BMW ili takvi auto me ne zanimaju. ako nemate nikakva iskustva sa ovim automobilima nevidim razlog zasto komentirati automobil kakav bi netko vozio. Po vama se ovi automobili nisu ni trebali proizvesti.

Ljudi ti hoće reći da razlog koji si naveo ne stoji.puno bolje će Turbo dizelski motor odraditi to obilaženje nego ovi koje ti tu navodiš. E sad ako se tebi baš oni sviđaju samo deri.

Poslano sa mog SM-G930F

Bubba 10.07.2016. 19:28

Citiraj:

Autor legija (Post 2944883)
407 coupe 2.2 16v sport. Nekako najprije bi uzeo njega. auto kuca nudi 30tkm ili 2 god garanciju + 7 godina besplatan servis. i dali netko ima iskustva sa ovom auto kucom?

Nemoj 407... Samo nemoj!

rodney 10.07.2016. 19:36

Citiraj:

Autor legija (Post 2944893)
to su auti koji mi se svidaju. ni jedan od bmw ili vw mi se ne svida

Vidiš, ovo, "ti auti mi se sviđaju" je potpuno iracionalan, ali neoboriv razlog za kupovinu istih, i nitko ti pod milim bogom to nemože oduzet.

Citiraj:

opet dolazim na ono da ne zelim auto za koji mi treba ravnica od 1km da bi nekoga zaobisao

A ovo možeš pričat ženi da opravdaš trošak, a ne meni. I to još malo dok se ne izvježba :D

Citiraj:

Autor legija;
Po vama se ovi automobili nisu ni trebali proizvesti.

Pa ako ćemo baš iskreno, i nisu. Puno stvari se proizvede i proda, a da je zapravo upitne iskoristivosti. Za preć od toče A to točke B je dobra dacia. Kupiš skoro novu za te novce koje spominješ. Ali za ono što tebi treba, dacia ne valja, zašto, jer ti primarno nije vožnja od a do b.

bertone 10.07.2016. 19:40

Citiraj:

Autor legija (Post 2944900)
opet dolazim na ono da ne zelim auto za koji mi treba ravnica od 1km da bi nekoga zaobisao

Prodam ti ja na jesen svoju Ibizu pa zaobilazi koliko hoćeš :roller: samo nemoj poslije po forumu kukati kako su gume skupe i kako je auto neudoban :D.

panasonic 10.07.2016. 19:54

Citiraj:

Po vama se ovi automobili nisu ni trebali proizvesti.

A po tebi se automobili slabiji od 150 konja nisu trebali proizvesti, jer se s njima ne može obilaziti druge.
Ali u pravu si, bude problema kad se nađeš iza nekog traktora na cesti, ovi moderni John Deerovi stvarno idu ko blesavi pa ti ja ipak preporučam da gledaš neki V6 motor, šta je sigurno sigurno je.
A i bit će fina promjena kad sjedneš iz svog trenutnog clio-a koji ima 57 konja.

P.S. Kupi onog klia 2.0 što si prvog stavio, 145kw, plin... nećeš fulat, sretno.

Blue_Fatal1ty 10.07.2016. 20:39

Od ovih svih kaj si naveo jedini clio nešta vrijedi. Pusti ove glupe priče s plinom...

Što se clia tiće. Skup je za održavanje, ali će ti namamit osmjeh na lice najviše od svih ovih nvedenih. To je auto za čistu uživanciju i ganjačinu. Nemoj niti planirat da ćeš ga ikad spustit ispod 10 litara. Na tim modelima su boljke sinhroni i znaju odlazit.

AUTO MARITEU zaobilazi u širokom luku. Nema auta na kojem nešta nije muljano.

peugeota 407 zaobiđi.

legija 10.07.2016. 20:44

da dosta njih mi je pohvalilo clia i da je autic prva liga sta se tice voznje da prakticki jede zavoje.. budem drugi tjedan otisao ga vidjet. nadam se da je ovakav kakav je na slikama.
Ima ga jedan covjek u Ogulinu radi u banci u Gospicu svaki dan ide relacija Og-Gs auto trenutno ima 210 000km i nikakvih skupih kvarova do sada nije imao. To su 90% kilometara napravljeni na autoputu.

N!NO 10.07.2016. 20:46

Boga ti, tu na forumu na temi automobili sami sjemenistarci i mladi svecenici koji covjeku popuju. Koji vrag se onda vi ne vozite s biciklom i javnim prijevozom jer i tako se stize od toce a do tocke b?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Blue_Fatal1ty 10.07.2016. 20:49

Motor je nepoderiv i najmanji problem.
Diskovi i pločice su skupi ko drago kamenje.
Auto je za sportsku vožnju. Nema kompromisa kod njega.

Dottore 10.07.2016. 21:01

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 2944961)
Motor je nepoderiv i najmanji problem.
Diskovi i pločice su skupi ko drago kamenje.
Auto je za sportsku vožnju. Nema kompromisa kod njega.

Ako misliš na Clio Sport, grdno se varaš da su nepoderivi.
Trošak pojede cijelog auta.

Čak i treba više ulagati da bi došlo u vozno stanje.

panoramix 11.07.2016. 06:32

Citiraj:

Autor legija (Post 2944959)
da dosta njih mi je pohvalilo clia i da je autic prva liga sta se tice voznje da prakticki jede zavoje.. budem drugi tjedan otisao ga vidjet. nadam se da je ovakav kakav je na slikama.
Ima ga jedan covjek u Ogulinu radi u banci u Gospicu svaki dan ide relacija Og-Gs auto trenutno ima 210 000km i nikakvih skupih kvarova do sada nije imao. To su 90% kilometara napravljeni na autoputu.

Ja bih ti preporučio ovo : http://www.autohrvatska.hr/automobil...407-sw-2-7-hdi
Dovoljno snage za sva moguća pretjecanja a opet je tu neponovljivi francuski šarm...uostalom, pitaj Bubbu ako ne vjeruješ.

Wolverine 11.07.2016. 06:59

A ovim nemas problema s pretjecanjma. A ima i sarm :D

PSX_20160710_212302
PSX_20160710_212215

click image upload

jed2i 11.07.2016. 07:22

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2945121)
Ja bih ti preporučio ovo : http://www.autohrvatska.hr/automobil...407-sw-2-7-hdi
Dovoljno snage za sva moguća pretjecanja a opet je tu neponovljivi francuski šarm...uostalom, pitaj Bubbu ako ne vjeruješ.

Pežo, dizel i automatic :D ma nikad problema s njim :lol2:

burmuz 11.07.2016. 08:01

Slažem se da nisu baš neka "sreća" polovne sportske verzije automobila jer su najvjerojatnije gažene i izraubane a plin na RS-u neću ni komentirati...
No ispada mi nekako da tu dosta rade kompleksi, jer ne vidim racionalan razlog zašto je loše imati auto s puno konja. Ok, malo je više izdataka, no ako je nekome gušt ne vidim problem.
Ok, razumijem da se uzima S63 AMG ili RS6 pa ako ti nešto ode da si u gabuli. Ali na cliu i celici, c'mon XD
Onima koji nisu vozili auto od 200+ konja preporučujem da probaju pa neka vide kakav je to gušt. I uopće nije bit u divljanju i sl.. već se može uživati i u vožnji prema propisima.
Vozio sam 458 speziale u Italiji i da imam novca kupio bi ga isti dan. Nisam se dao van ;)

Chandler 11.07.2016. 08:40

Jel ima netko novu Octaviju ?

Manje više sve se zna, ali eto; zato je tu forum da se sazna još ponešto :)

Zanima me 1.6 TDI (za ne povjerovat jel :roller::roller::roller:)

Blue_Fatal1ty 11.07.2016. 08:41

objasni zasto ne plin u clio rs? Imao si to pa iz iskustva ili?

burmuz 11.07.2016. 09:15

Citiraj:

Autor Blue_Fatal1ty (Post 2945133)
objasni zasto ne plin u clio rs? Imao si to pa iz iskustva ili?

Pa šteta brate :D
Ide vjerojatno plin i na Aventador pošto je atmosferac pa mi se ta ideja čini blasfemičnom.

Bubba 11.07.2016. 09:28

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2945121)
a opet je tu neponovljivi francuski šarm...uostalom, pitaj Bubbu ako ne vjeruješ.

Posebno se osjeti na servisu, mozes si lako prebaciti vrijednost u franke, jer je tecaj bio u grubo 1:1 prema kuni, pa onda semafor, radijator, bulonžeri, baget...

MadBoY 11.07.2016. 09:30

Citiraj:

Autor legija (Post 2944883)
Evo ovako drugi tjedan imam u planu proc po kakav auto. mislim izdvojit oko 6000 eura.

Koju god od tih jurilica kupis, ostavi jos min 600-700 eur sa strane za razne popravke :D.

sale001 11.07.2016. 09:49

To bi moglo vrijediti skoro za bilo koji polovni auto...

syss 11.07.2016. 09:55

Citiraj:

Autor Chandler (Post 2945132)
Jel ima netko novu Octaviju ?

Manje više sve se zna, ali eto; zato je tu forum da se sazna još ponešto :)

Zanima me 1.6 TDI (za ne povjerovat jel :roller::roller::roller:)

kolega kupio... ma mislim prenovo je to za ikakva iskustva jer nikakav feler nije imao do sada.

toči-vozi i to toči ono po 3-4l međugradske.

Guls 11.07.2016. 09:56

To je siemens sustav?
Ako je, nadaj se da pumpa visokog pritiska neće krepati jer su troškovi poprilično veći nego kod klasičnog 1.9 105ks.
Inače, nemam što reći za taj auto, toči i vozi. I trpaj.

CatKiller 11.07.2016. 10:39

Mogu ti reci nesto o Octaviji III jer sam vozio sluzbenu, karavan varijantu, skoro dvije god. Nije bio 1.6 nego 2.0 TDI DSG s nekom srednjom opremom.

Naprijed dovoljno prostora i dobra izrada, nije nista proskripilo unutar 60.000 km. Za usporedbu mogu reci da zenina Astra (2010) , za razliku od OIII, nakon 50.000 km meni vise nije odavala dojam "novog" auta.

Na straznjoj klupi sam uvijek vozio djecju sjedalicu, uz dijete moze komotno sjesti jedna odrasla osoba, dvije jako tesko ili jako kratko (ili sitnije gradje).

Radili smo dosta duzih putovanja (Stuttgart <> Samobor, cca. 770 km) , prosjek potrosnje je bio oko 5.5 kad sam ja vozio, oko 6 kad je zena vozila. Tank je puno manji nego u prosloj generaciji. Stane nekih 45 litara, znaci kad bi ja vozio taman bi dosli doma na rezervi :-) .

Ne znam da li je lumbalna potpora sjedala u serijskoj opremi (poluga smjestena bocno na sjedalu), ali za duza putovanja jako pomaze. Ne toliko zbog potpore, nego zbog promjene polozaja u kojem su ti ledja.

Gepek jako prostran i prakticnog (pravokutnog) oblika. Pretinci i "usjeci" u gepeku su prakticni za sitnicarije ili neke stvari koje treba osigurati od prevrtanja. Puno kukica za osiguravanje tereta. Ne znam kakav je limuzinski gepek jer ih ovdje, u DE, gotovo da i nema.

Udobnost u voznji je neki kompromis, Octavija nije ni pretvrda ni premekana. Do 160 kmh sam imao osjecaj potpune kontrole nad autom i sigurnosti, nakon toga prelazi u domenu projektila na cetiri kotaca pa nisam ganjao brze. Po meni, tempo 140 - 150 optimalan za taj auto. Jos nesto, serijske kocnice su odlicne, auto se zaustavlja vrlo uvjerljivo.

Ono sto mi se nije svidjelo je Start-stop sustav. U teoriji korisno, u praksi srednja zalost. Vjerojatno zato sto je dizel, pa se motor palio uz zamjetno brundanje i pocetnu vibraciju. Mislim da se u servisu moze potpuno ugasiti putem dijagnostike. Cesto bi se na semaforu prerano ugasio, pa onda moras cekati da se ponovno pokrene... Start-stop se moze "dozirati" pritiskom na kocnice. Ako su samo blago pritisnute, auto stoji i ne gasi se.

Toliko od casual Skoda Fahrera :-)

Blue_Fatal1ty 11.07.2016. 10:52

Citiraj:

Autor burmuz (Post 2945141)
Pa šteta brate :D
Ide vjerojatno plin i na Aventador pošto je atmosferac pa mi se ta ideja čini blasfemičnom.

Ide plin i na turbake. Nego eto tek tolko pitam.
Covjek trazi sportski auto i plin. Znaci hebo bi a da ne udje. Ko ce mu branit. Nebi niti ja uzimao takav auto i stavljao plin unutra, ali da to auto nemre podnjet i da ne funkcionira dobro nebi bila tocna informacija.

hrcfaca 11.07.2016. 10:57

Ljudi evo ovako trebam pomoč, u vezi auto radija.
Dakle u pitanju je još onaj stari Philips car 400, i problem je taj što ne mogu nači stanice. Tj. imam samo 5. stanica, i kad stisnem onu strjelicu kao za traženje stanica on samo napiše na display memo, a ne searching kao nekad.
Jednostavnom ko da je radio u nekom krivom modu ili nešto tako.

Halos 11.07.2016. 10:57

Citiraj:

Fiesta.

A 407... editiraj post i obriši to :D.

Roberto 11.07.2016. 11:36

Citiraj:

Autor burmuz (Post 2945127)
Slažem se da nisu baš neka "sreća" polovne sportske verzije automobila jer su najvjerojatnije gažene i izraubane a plin na RS-u neću ni komentirati...

Nisu uopće sreća, uglavnom su gaženi i traže puno ulaganja, čak i više nego gaženi dizelaši :D

Citiraj:

No ispada mi nekako da tu dosta rade kompleksi, jer ne vidim racionalan razlog zašto je loše imati auto s puno konja. Ok, malo je više izdataka, no ako je nekome gušt ne vidim problem.
Ma gušti su gušti, to razmem. No ak je gušt u pitanju, onda ni ne pitaš, odeš, kupiš. I u slučaju rabljenoga, redovito ideš na kavu kod mehe :D

Ako gledamo racionalno i traži se da bude dobar kod preticanja, nema razloga kupovat takve raubane nabrijane aute. Clio 1.2 tce sa 120 ks ili 1.6 sa 110ks, ili fiesta ecoboost sa 125ks će biti više nego dovoljni za sva preticanja, ako mu se već ti auti sviđaju.

Clia sam i vozio, mogu reći samo pohvale, a koliko vidim i ne kvari se baš. Fiesta bi isto trebala biti ok. Taj motor i u Mondea ide, pa onda u Fiesti sasvim sigurno ima dosta snage za sve.

panoramix 11.07.2016. 11:59

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2945146)
Posebno se osjeti na servisu, mozes si lako prebaciti vrijednost u franke, jer je tecaj bio u grubo 1:1 prema kuni, pa onda semafor, radijator, bulonžeri, baget...

Zaboravil si da se još dobije i francuska sobarica...:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:43.