PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Revolut (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=299145)

Interpol 07.12.2021. 21:18

Na crypto.com ide normalno

rodriguez 08.12.2021. 13:43

Agent od Revoluta od kurca

Ne zna zasto na jednom bankomatu mogu dici novce a na drugome ne.

Pentel33 08.12.2021. 15:25

A kako bi on to mogao znati?
To trebaš pitati banku koja je vlasnik bankomata i koja određuje po kojem principu taj bankomat radi, kakav je softver u njemu, koje kartice prima ili ne prima...

rodriguez 09.12.2021. 16:16

Nabijem ih

Stara mastercard sljakala na svakome bankomatu a na ovu novu Visa se nemrem pouzdat da cu moci dici novce bas na svakoj.

coconut 15.12.2021. 09:01

Porezna i dalje ne dozvoljava isplatu plaća na Revolut

definho 16.12.2021. 13:36

Za vikend sam u Madarskkoj, sad zanima me jel isplativije preko revoluta prebacit si neke novce u Forinte i sve preko Revoluta obavljat? Sto ako samo uplatim recimo 1000 KN i placam tamo s karticom, hoce on sam prebacit u Forinte ili ce kod svakog placanja naplatit neki fee, ako prethodno nisam dodao bas forinte? Ugl. koji je najbolji nacin za rijesit ovaj problem ili je dobra stara mjenjacnica najpovoljnija opcija? Kakva je situacija ako plaacam recimo s nasom Visom iz PBZ-a?

mamutarka 16.12.2021. 13:41

ak plaćaš svojom karticom, pbz, kojagod, većinom te pita oćeš tamošnju valutu ili svoju

odabereš tamošnju, da nema duple konverzije

kaj se toga tiče, tu ni netrebaš R koristit uopće, ništa nebudeš previše uštedio, a imaš manje zajebancije s prebacivanjem na revolut

beli14 16.12.2021. 19:50

Citiraj:

Autor definho (Post 3569303)
Za vikend sam u Madarskkoj, sad zanima me jel isplativije preko revoluta prebacit si neke novce u Forinte i sve preko Revoluta obavljat? Sto ako samo uplatim recimo 1000 KN i placam tamo s karticom, hoce on sam prebacit u Forinte ili ce kod svakog placanja naplatit neki fee, ako prethodno nisam dodao bas forinte? Ugl. koji je najbolji nacin za rijesit ovaj problem ili je dobra stara mjenjacnica najpovoljnija opcija? Kakva je situacija ako plaacam recimo s nasom Visom iz PBZ-a?

Imao sam ti istu stvar nedavno. Jeftinije ti je imat HRK ili EUR na Revolutu i samo platiti da se automatski radi konverzija u HUF za plaćanje. Iako je razlika stvarno mizerna ako na Revolutu kupiš HUF i njih direktno trošiš. Zanemariva skroz.

Lagano je i provjeriti. Kupi nešto za npr. 3500 HUF. Pogledaj kolko su ti kuna skinuli s računa za to. I onda ideš "kupiti" unutar aplikacije 3500 HUF i onda ti prikaže koliko bi morao platiti (u HRK) za tih 3500 HUF. Onda samo usporediš što je povoljnije.

Ja sam jedino imao problema s podizanjem gotovine na bankomatu Unicredit grupe koji bio navodno trebao biti bez naknade za mene koji sam na ZABI. Uopće nije prihvatilo karticu. Hungarian only.

EDIT:
Iako ako ideš vikendom, onda naplaćuju 1% konverziju ako nemaš HUF na računu. Onda možda i je bolje kupiti HUF na Revolutu.

celavicro 17.12.2021. 13:23

Ja sam u svedskoj 8 od 12 mj i direktno si hrk na revolut prebacim i time placam.ne isplatiti se prebacivati u domacu devizu.

panda505 17.12.2021. 21:17

to se jedino isplati jedino ako baš za vikend trošiš puno jer bi te onda onih 1% naknade za konverziju ipak moglo dotući.

ako potrošiš ne znam - 25 eura, onda tih cca. 2kn nije tolika frka.
Ali kad potrošiš 250 ojrića, ako ne i više kroz vikend, onda je konverzija ipak dosta veća :)

dadoremix 17.12.2021. 21:35

tko troši 250€ na den kroz vikend, tog nit ne hebe 1% u životo

panda505 18.12.2021. 12:33

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3569673)
tko troši 250€ na den kroz vikend, tog nit ne hebe 1% u životo

ja jesam već par puta, pa mi je bilo žao i tih 20kn troškova :D

jucca 08.01.2022. 15:59

😁😁😁https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...00ad935ea2.jpg

Sent from my SM-G986B using Tapatalk

mann 08.01.2022. 23:43

Citiraj:

Autor jucca (Post 3574899)
😁😁😁https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...00ad935ea2.jpg

Sent from my SM-G986B using Tapatalk

Top. Vrh. Oduševljen sam. 😂😂😂😂

Sent using Tapatalk

Hamm 09.01.2022. 06:16

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3569305)
kaj se toga tiče, tu ni netrebaš R koristit uopće, ništa nebudeš previše uštedio, a imaš manje zajebancije s prebacivanjem na revolut

Kakve zajebancije? :) Nikad mi neće biti jasna ta problematika prebacivanja sredstava na revolut. Imao sam od nekoliko banaka topupove na revolut i sve je savršeno dobro radilo.

U Mađarskoj sam bio 2018. tjedan dana gdje sam za sve koristio revolut (POS & ATM). Na ATMU sam imao neke smiješne revolut naknade zbog količine transakcija ali zato nisam imao klasični fee od banke koji je ogroman.

Tada sam kod planiranja putovanja računao što mi se više isplati i revolut je bio kud i kamo povoljniji.

p.s složite si auto-top-up kada iznos dođe na ili padne ispod X, automatski se uplati neki Y iznos.

mann 09.01.2022. 09:15

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3575044)
Kakve zajebancije? :) Nikad mi neće biti jasna ta problematika prebacivanja sredstava na revolut. Imao sam od nekoliko banaka topupove na revolut i sve je savršeno dobro radilo.

U Mađarskoj sam bio 2018. tjedan dana gdje sam za sve koristio revolut (POS & ATM). Na ATMU sam imao neke smiješne revolut naknade zbog količine transakcija ali zato nisam imao klasični fee od banke koji je ogroman.

Tada sam kod planiranja putovanja računao što mi se više isplati i revolut je bio kud i kamo povoljniji.

p.s složite si auto-top-up kada iznos dođe na ili padne ispod X, automatski se uplati neki Y iznos.

Čisto za informaciju, auto topup ide ako padne ispod 450 dodaje Min 450. Nije baš fleksibilan tu. Šteta.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7bc761e832.jpg

Sent using Tapatalk

the.elles.d 09.01.2022. 09:17

Negdje desno mora biti opcija "other". Tamo meni ide od 90kn nadalje.

Pomo 09.01.2022. 09:44

Citiraj:

Autor the.elles.d (Post 3575047)
Negdje desno mora biti opcija "other". Tamo meni ide od 90kn nadalje.

Upravo probao, desno je other za obadvije stavke.
I onda ide od 90 (što im je inače minimum) dalje.

mann 09.01.2022. 09:48

Daj me nemoj j. Nije mi palo napamet skrolati ove iznose. Thumbs up za info.

Sent using Tapatalk

Pomo 09.01.2022. 10:38

Citiraj:

Autor mann (Post 3575052)
Daj me nemoj j. Nije mi palo napamet skrolati ove iznose. Thumbs up za info.

Sent using Tapatalk

Jer je intuitivno za popizdit. Nema ama baš nigdje naznake da ne vidiš sve opcije. To svajpanje lijevo-desno na aplikacijama, pa nema nikakve naznake da to treba napravit me i inače izluđuje. UI programera kamenom zatuć...

mann 09.01.2022. 10:57

Ljudi jedno pitanje. Ima li tko visa premium od pbz -a? Ona zamjena za Amex. Dali naplaćuju naknade neke za revo upload.

Sent using Tapatalk

Sonim 09.01.2022. 11:43

Citiraj:

Autor mann (Post 3575062)
Ljudi jedno pitanje. Ima li tko visa premium od pbz -a? Ona zamjena za Amex. Dali naplaćuju naknade neke za revo upload.

Sent using Tapatalk

Prvo je nije bilo, pa su ju uveli i sada po zadnjem je nebi trebalo biti tj. od 15.07.2021 su ukinili. Nisam probao tako da ti nemogu 100% potvrditi.
Citiraj:

*Naknada za uplate u korist drugih platnih instrumenata ukinuta je s 15. srpnjem 2021.

frezer 09.01.2022. 11:56

Može li se primiti uplata preko one "Disposable virtual" kartice za internetsku kupnju?
Vidim da je ona visa, a ove druge su mi mastercard. Uplata bi išla sa binance-a.

abload 09.01.2022. 14:46

jel uzeo tko onu 24k gold karticu koja košta 450 kn?
čisto za potrebe preseravanja :D

Fatal1ty Z77 09.01.2022. 16:38

Citiraj:

Autor frezer (Post 3575074)
Može li se primiti uplata preko one "Disposable virtual" kartice za internetsku kupnju?
Vidim da je ona visa, a ove druge su mi mastercard. Uplata bi išla sa binance-a.

Ako se ne varam uplata sa Binance-a nije vezana za karticu vec za IBAN.

frezer 09.01.2022. 17:48

Citiraj:

Autor Fatal1ty Z77 (Post 3575170)
Ako se ne varam uplata sa Binance-a nije vezana za karticu vec za IBAN.

Ne prolazi sepa nalog već odavno. Zbog toga sam i napravio revolut. I dok sam ga napravio, ovi ukinuli sepa nalog. Sad povlačim na Erste Visa deviznu.
Volio bih povući na Revolut, ako bi išlo na tu virtualnu koja se svaki put resetira.

kiki85 09.01.2022. 18:12

Otvorio bih Revolut ali imam nekoliko zabrinutosti.

1. Čitao sam za zaključavanje accounta zbog "sumnjivih aktivnosti" pa mučenje sa kontaktiranjem i dokazivanjem identiteta? Konkretno lik je nešto prebacivao 5000eur, zaključali mu account i natezao se s njima tjednima bez odgovora. Poludio bih da mi se tako nešto dogodi?

2. Država nema uvid u Revolut?

3. Više nije besplatno podizati cash sa svih bankomata?

4. Nema mjesečnih/godišnjih troškova posjedovanja Revoluta ili držanja novca na njemu?

Ako još ima nekih bonusa/referalsa za nove korisnike, može mi netko poslati poruku.

SPLiFF 09.01.2022. 19:31

Citiraj:

Autor frezer (Post 3575200)
Ne prolazi sepa nalog već odavno. Zbog toga sam i napravio revolut. I dok sam ga napravio, ovi ukinuli sepa nalog. Sad povlačim na Erste Visa deviznu.
Volio bih povući na Revolut, ako bi išlo na tu virtualnu koja se svaki put resetira.

Na koji način povlačiš sa Binance na Erste Visa deviznu?
Inače, na Revolut možeš napraviti topup sa Binance kartice, provjereno. Tako da ti broj virtualne kartice ne igra ulogu. A i broj se mijenja na disposable virtualnoj kartici, možeš imati i onu sa trajnim brojem.

frezer 09.01.2022. 20:11

Citiraj:

Autor SPLiFF (Post 3575233)
Na koji način povlačiš sa Binance na Erste Visa deviznu?

Konvertiram u EUR>withdraw>tu odaberem Visa>unesem podatke sa kartice i za 5-10min sjedne na račun uz 1% fee-ja.
Nisam pravio binance karticu. Na revolutu imam: fizičku, vitualnu i disposable. Prve dvije su mastercard, a disposable visa. Na mastercard ne mogu uplaćivati sa binance.

mann 09.01.2022. 20:42

Citiraj:

Autor kiki85 (Post 3575208)
Otvorio bih Revolut ali imam nekoliko zabrinutosti.

1. Čitao sam za zaključavanje accounta zbog "sumnjivih aktivnosti" pa mučenje sa kontaktiranjem i dokazivanjem identiteta? Konkretno lik je nešto prebacivao 5000eur, zaključali mu account i natezao se s njima tjednima bez odgovora. Poludio bih da mi se tako nešto dogodi?

2. Država nema uvid u Revolut?

3. Više nije besplatno podizati cash sa svih bankomata?

4. Nema mjesečnih/godišnjih troškova posjedovanja Revoluta ili držanja novca na njemu?

Ako još ima nekih bonusa/referalsa za nove korisnike, može mi netko poslati poruku.

1. Može se desiti. Ne često ali može. Meni je jednom zamrznulo eur transakciju na par sati, pol dana. Samo su odmrznuli bez moje intervencije nakon xy sati.

2. Ima ako želi. Idi sa premisom da imaju uvid.

3. Je, I dalje je besplatno unutar limita. 5 podizanja ili 1700kn tako nešto.

4. Nema ako si na free. Naknade za određene transakcije naravno je računamo.

Trenutno nema novčane nagrade za invite ako se ne varam. Meni barem nema.

Sent using Tapatalk

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:06.