![]() |
Citiraj:
Ipak, čini mi se da za 3.500kn nije lako nać bolje dijelove za MTB. Naravno, bilo je možda model ili dva, ali rasprodanih veličina. Eto, budući da sam novi, svakako ću cijeniti neki link na (novi) bajk od 3500kn koji ima deore/alivio opremu, XCR vilicu i ne šrot disk kočnice (da sam našao, uzeo bi v-brake, ali nigdje nema :( ) hvala na lijepim željama! :chears: EDIT: nezgodno je kupovat polovne bicikle kada nisi iz metropole naslijepo. a doć i probat par komada me opet dođe 300 kn samo do dođem u ZG. skoro mi isplativije je isplativije kupit novo na sniženju :) |
Sigurno se da na fulki naucit vozit i sve ali sta nije bolje pocetniku kupit ht bajk od 3k da vidi sta mu uopce pase i kakvu vrstu biciklizma voli nego da odmah kupi pilu za 15k i shvati da je fulo igru?mislim lako je vama sad pricat kad znate sta zelite i kakav vam stil voznje pase...
|
Ma govorim i za ovaj "naš" tip vožnje, kako će bolje i sigurnije naučit vozit. FS je brži,, sve greške u vožnji su puno skuplje, a početniku se greške događaju često.
|
Pocetnik ak misli vozit NN onda da ima nezna kakav bajk nece zavrsit dobro...
|
@botlorn - imam ja jedan response comp za te novce, sa ponesto boljom opremom :p
|
Ja se isto slažem da je HT bolji kao prvi bajk (a ujedno i da bi najbolje bilo imat HT+FS ko što smrad destro sad ima ;) , pa ih kombinirat) i ne mislim pritom da se na fs "ne može" naučiti voziti, ali HT--->FS je logičan slijed i kad se tak napravi FS se vozi puno KVALITETNIJE i lakše je dalje napredovat s istim, jer imaš podlogu, osnove....
Mislim nije to nikakva nauka... Samo si pogledajte ponajbolje FR/DH/Enduro vozače, i recite, koji od njih nije vozio/i dalje vozi BMX, dirt i street bajkove ili neke tipa on one HT, pa i xc HT uz same DH/FR/Enduro bajkove koje trenutno voze profesionalno.... Nije to sve sam tak, iz zajebancije ima tu nešto..... |
@Murina
Sto ce on to brze nauciti ? Kak da amortizira nogama ? pa to i na FSu moras raditi. Dosta WC vozaca je preslo sa krosera na DH bajk bez vecih problema i imali brzo rhunske rezultate, a da npr. nisu dosli niti taknuli BMX ili nesto od HTa. Sto onda moramo ekipi govoriti da bi bilo dobro da imaju 5 godina iskustva u motokrosu :) ? Svi smo mi vecinom poceli sa HTom pa vjerujem da vecina i govori tako drugima. IMHO. EDIT: Dajmo pocetniku HT, drugom FS. Zar ce nakon pol godine ovaj na HTu biti brzi nego ovaj na FSu ? Naravno da nece. EDIT2: HT bi dao onome tko nije siguran da ce ga privuci biciklizam jer je jeftiniji u startu pa da covjek ne izgubi novce :) |
Ma sad bi najradije da je sljeme u voznom stanju i romobil ili pevecikl, samo da se mogu vozit. Jebeš i fulku i HT ak se ne voziš. Meni je san da naučim vozit i budem brz ko Rulac. Kralj vozi Lojstek 35 min, a nizbrdo pere ekipu sa debelo boljim bajkovima. Ili još bolje Renesis, on je dole još luđi čak.
Kvik kveščn, koji je minimalni iznos da imam povrat poreza? Mislim uzet zadnju Deore, dođe 55 eura tj 412kn kod Aleša. Jel mogu dobit povrat na taj iznos? |
u biciklizmu nemres izgubiti novce, osim ako si elvis pa kupis novi bajk u ciklocentru i onda ga prodajes za iste ili malo manje novce nakon par mjeseci.
druga stvar je ako strgas ramu ili nekaj od skupih dijelova, onda su novci otisli u nepovrat. al kad god nekaj kupujem, nije da te novce bacim na taj dio bicikla jer em imam to kaj sam kupil, em budem nakon godinu dana voznje prodal za iste novce :D vecina ljudi ne pocinje s ht-om kao prvim biciklom jer im se tako hoce niti jer slusaju savjete starih biciklista da je bolje na htu skupljati iskustvo i da ce kasnije biti lakse na fulki. vecina nema para za posten ht (ukljucujuci mene i moj prvi bicikl - norco rival sa DC vilicom :D ) a kamoli za fulku.. ili ljudi barem misle da nemaju para, odnosno tesko im je u startu pljunuti tipa 1000e, a jednom kad kupe prvi bicikl i vide kolko je na sljemenu lijepo krece beskonacan proces nadogranje i mijenjanja dijelova za bolje, novije, lakse itd.. |
Citiraj:
:beer: kod mene stanje... sranje :D potvrđeno da nije mononukleoza (tolika je upala da su se svi zabrinuli) ali se još borim sa boleštinom, kreću ispitni rokovi, tako da... veselo bude :D :beer: želim se vozati ! gadi mi se kuća, faks i sva ostala sranja... želim proljetno vrijeme, da me laganica "grize" temperatura pri pokretu, kasnije da me sunčeko suši... :(:( boli me za bajk (tako i tako spreman čeka start), za obaveze mi se :fiju: samo zdravlje i prilika za rokati... mislim da je to sve što ikome treba ! bajkove imamo :D :beer: |
Citiraj:
Postavi pitanje ovako: Dajmo početniku HT, drugom FS. Onda nakon pola godine i ovaj sa HT prelazi na FS. Nakon ukupno godinu dana, ovaj sa HT->FS bude brži nego ovaj koji je od početka na FS? DA! Da se vratimo na jadikovanje... Meni isto fali sljeme i toplije vrijeme, hebemti sad sam bio vani samo "do dućana" i uši mi se smrzle ko zecu :D |
Citiraj:
Brdski biciklizam je rupa bez dna (a ako se vozi FS, onda pogotovo) - govorim o rekreativnoj razini, a to je po meni 2-3 (brdske) voznje tjedno. Natjecateljski biciklizam ako se nema sponzora onda moje saucesce financijama :D Mislim, razumijem ja sto ti mislis reci, i ja sam utrzio 29era za sicu, i kad ga budem prodavao nema sansi da na njemu gubim, jos cu i zaraditi, ALI, ako s njime krenem u sumu sa svojim nacinom voznje, mogu slobodno racunati na ulaganja u iznosu 2x od cijene samog bicikla. Za pocetak 2013. kad je pola metra snijega u gradu, i kad se ne vozim, potrosio sam na bajk jednu lijepu sumu kunica - novi dropout(+postarina), GoPro chest mount, SLX lancanici 32T i 22T. Majstor sam ja, a da i njega placam...fijuuu. Eto, kolega koji je postao vlasnik novog bajka za 3.5k kn nije ni svjestan da ako se misli aktivnije baviti ganjanjem po sumi moze slobodno pripremiti jos toliko sa strane za dodatnu opremu, obleku, nadogradnje, potrosne dijelove itd. |
opet su se povele rasprave zbog nedostatka voznje, na poslu mi je ludnica pa bi mi bas dobro doslo da malo sjednem na bajk za vikend al nis od toga zbog sugavog snijega...
a od iduceg tjedna mi liga pocinje... tak da sam skoro svaki vikend out kaj se voznji tice pocistio sam bajk, rastavio ocistio podmazao sve, nemam vise kaj radit oko bajka :) dnevno jedno 20 puta probam kocnice, shock i vilicu kako rade :) |
Sve ovisi šta želiš :)
IMO bolje nabavit skuplji i kvalitetniji bajk nego ići na varijante sa 2-3 komada kroz par godina jer ćeš tu najviše izgubit. Stanje u državi je banana i može se nabavit odličnih bicikli za relativno male novce. Kasnije samo održavaš redovito i niti ne tribaš puno minjati, samo potrošni materijal tipa pakne, lance, gume i sl. S druge strane možeš biti klinički slučaj kao neki pa spalit brdo love na pizdarije tipa 10gr lakša oprema :D |
Citiraj:
Možemo tako u nedogled, al ja sam naveo zašto mislim da bi drugi bio od početka brži, a bome i na kraju i nisam ostao na empirijskim . Analogno - to onda znači da i netko početnik tko vozi na RS Dart vilici bude brži od onoga tko je stalno na tipa Foxu sa isto hoda ? Bolje je bolje, a mora se ući sa pretpostavkom da je krivulja učenja ista (bez toga nema niti mogućnosti usporedbe jer ne govorimo o potpuno istom vozaču). Jack je počeo sa fulkom, koliko on kaska za nama HT-ašima :D ? Nije nakon tri vožnje kaskao za nama, kamoli nakon godinu dana. Eto, imam i empirijski dokaz ! Citiraj:
|
Citiraj:
Vozio sam nekih mjesec dana 24" dirt bike (posudio dDario), sa rigid vilicom. Kad sam se vratio na svoj, skakao sam duplo dalje i slijetao duplo mekše..---> bolji flow :D blablabla we disagree, više neću pričat s tobom, niti ću ić na vožnje s tobom (zapravo ni ovako ni onako ne idem na ikakve vožnje) i mrzim te :kafa: Sutra idem kod pravog Vuce, ti si samo plagijat i provokator i želiš reći da sam siromašan i neodlučan zato što vozim HTejca :D edit: Citiraj:
|
Namjerno nisam opro bajk da se svaki put sjetim kak se je lijepo vozit po sumi:-(
|
Citiraj:
Prije nego Jack dođe i kaže to, napisat ću i sam. Ja se uopće ne vozim nit na HT-u niti FS-u :D. Uživam u ovom snijegu =) |
Mekše u odnosu na vožnju preje iskustva sa rigidom, na istom bajku. NEmojmo kruške i paprike :D
|
E Željac mislio sam da mene koljena karaju a onda sam pročitao onaj tvoj post na DB i mam me prošlo, tnx :)
Daniele crni sine nemoj da opet čekamo da se razrežeš da se javiš ponekad. Ja nemam stražnji kotač a i da imam ne bi imao kam s njim neg na posao tako da me libo taki. |
trebalo bi imati FS i HT ako je izvedivo ikako
voziš se na FS a HT s vremena na vrijeme uzmeš da vidiš koliko fulka oprašta i da si nebi umislio da si Cedric Gracia :D majne name is damir s zeleno-bijelom konom stinky (da ne bi mislili tko je ovaj sad pacijent tu upao u razgovor) :D e i da se zna registrirao sam se ovdje jer je na DB počelo biti previše pametnjakovića |
...moj je u kućici koja je cca 50m od kuće, a put do nje je zameten tako da nema stiskanja kočnica ni stiskanja vilice :D. Vani na snegu mi stoji MARSovac specka koja fino skuplja hrđu, čeličana samo takva i teška ko HT-ovac, cca 13,5kg. Nju gledam...
Ja imam predlog: birajte Lovru ili mene za kuniće, skupite se vas 20-ak za neki SC blur, pa nam dajte, kupite nam goPRO i montirajte na glavu pa nas merite kako oćete i ocenjujte skill, pa ćete imati emp. rezultate dali treba HT prije FS-a ili ne. Ovo je veoma konstruktivno i izvodivo :lol2: P.S. Jacku, ja mogu posudit svoj HT, da vidimo kako je inverzija i kaki je skill (da vas ne bacamo u trošak...) FS->HT |
Najbolje je da se svi prijavimo na grma DH pa da vidimo ko je kakav vozac :)
Inace, puno baba kilavo dijete. |
Citiraj:
|
Citiraj:
i ja sam počeo sa fulkom, sa remedy-em, sjećam se prve vožnje kao da je danas bila :D 52-55-57 po kiši :) |
Jel to ona kada smo isli preko gorscice do vrha? Moja zadnja voznja na norcu.
|
nije nije, onda sam imao "već" 2-3 vožnje :D
|
@Nik - pa jel to gubljenje novaca? Svaki uzitak kosta, odnosno moras uloziti nesto u taj bicikl da bi voznja bila zabavna. Kolko god da si ti potrosil na pakne i svu ostalu potrosnu robu - jos uvijek imas bajk, opremu i sve ostale drangulije uz bajk koje vrede oko 20k... Nisi zgubil pare, nego ti bajk uzima kamatu odnosno proviziju kaj ga vozis :D
|
Ja s celicnom rukom nisam vise nikakvo mjerilo...kocnice u glavi se vise ne mislim rjesavat. Iako stojim da bi na Siletovoj Koni otprasio vas dvojicu na fulkama ko malu decu 8)
|
Citiraj:
Siletova kona ima povijest pobjeđivanja na dotki, tako da naravno da bi nas naprao na njoj :) |
Citiraj:
Samo da se nadovežem :D Naravno da nisam naivan u vezi ulaganja u stvari kojima se ljudi bave. Niti mi je ovo prvi bicikl. Jednostavno, kao i sa mnogim drugim stvarima, treba naći sredinu. Svako ima svoju nišu u kojoj je "beskompromisan". Zbog prirode mog posla, ja primjerice ne štedim na knjigama. Ali negdje se moraju radit kompromisi. Kada dođem u Rog Jomu i vidim šta nude za te pare, a pogledaju me kao da sam s Marsa pao kad pitam nude li popust na gotovinu, onda vidim kako stvari stoje. Kupovat polovne dijelove bez previše predznanja u mojoj fazi nije opcija. Da, jednom ako poželim ekstremnije spuštanje po brdima (a ovaj bicikl nije za bacit na brdskim i šumskim terenima), naravno da ću nadogradit. Pa to je i smisao nadogradnje. Ali kao što je ovdje netko već rekao, nema smisla davat novce kada još ne znam što i kako želim. Možda ću zauvijek htjet vozit MTB na posao i za vikend otić u šumu rekreativno. Za to će mi ovo i više no služit :D Kakav rant :D samo vi dalje pričajte, nedajte se smesti, volim posjetit ovaj topic jer naučim stvari od iskusnijih ;) :chears: |
Citiraj:
|
Ja sutra idem do bizmarka po novi starznji tocak :lol2: (shimano 525 bye bye!)
fala qrcu, ak sad budem 135x10 morao zatezat svakih 10 voznji, ubit cu nekog jazvca. Sad idem spat, popio sam 2-3 previse, aj boke ljudi :lol2: |
Citiraj:
ali, ako se zagrijem (forsiranje razgibavanja koljena), krenem nekim laganim tempom i uglavnom ništa ne boli. ali hladan + napor je koma :D sad se preko zime nisam razgibavao i održavao ni u pola koliko sam planirao, tako da će sa češćim vožnjama sigurno doći i problemi koljena :( stalno si tupim da moram otići poslikati, itd. ali me zbilja prpa doktorske dijagnoze :D još kad bi mu ispričao što se događa(lo) :D :D :D :beer: uglavnom, pauza i odmor uvelike pomogne, treba se suzdržati ponekad :beer: :beer: |
Mene isto tu i tamo sada koljena zabole, al prije jedno 6 godina to je bila konstantna bol pa sam otisao kod 3 ortopeda i svaki mi je dao drugu dijagnozu :)
Ak te to tak boli najbolje je da odes u Lovran kak je netko na DBu spomenu i da oni vide. |
Citiraj:
edit: nevermind, vidio sam sad na dropu. Kolko te izašlo to? |
pošto vidim da se nekima vozi a ima razloga od tipa kao: nemreš od pedalirati do gore osim po cesti, pre veliko blato itd...
zasto se ne vozite na medvedgrad-u nije tako "velike" NV kao sljeme a staza je super znali smo odrađivati 2 spusta u 1 satu s kombijem u prosjeku po cesti gore po stazi dolje se vozaš jer ide tko na http://www.eventim.hr/hr/ulaznice/ma...503/event.html |
Citiraj:
:D |
čuj sad ti njega mene si našao... :D
pola postova je krivo napisano, to je ono novi pa ajmo ga malo guz.... kao i s 29" kak je bilo :P |
ajde ajde dobar si ti, moram te malo prcat :p
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:07. |