PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Mar 30.04.2012. 21:54

Evo jedan lipi đir danas.

http://www.endomondo.com/workouts/nf...9sNbI.facebook

Iako je bajk super, stvarno mi triba nešto mekše za ove agresivnije spustove, možda i nešto šta nije toliko đentilno (Scott Scale LTD) :D

JackZg 30.04.2012. 22:15

Ja sam debil...vozim se s malom i dam joj dir, i prvo kaj kazem i ponovim 3puta pazi na kocnice. Ona kaze ok, i kaj nije stisla 20 sekundi kasnije kocnicu na ravnom, sa 3 na sat i prebacilo je prek volana. Obje slx-ice dobile po picki, izgrebane. Grip sjeban, cep za grip otisao, volan isto dobio. Sam sam je pitao jel ziva, i otisao doma.Skoro sam zivcani slom dobio. Valjda je ok.

SileTzar 30.04.2012. 22:26

Daj se vrati nazad i opali joj šamar :D

Sami ste si krivi s tim prenervoznim bremzama, ja bi leto ko braća Wright s tim.

Nik 30.04.2012. 22:51

Maloj noga ne gine, postalo je popularno medju PCE ekipom otkazati curki i zakazati voznju :D

De5tr0yer 30.04.2012. 23:54

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2153854)
Da, pritezao sam tu jebenu vidu jer sam osjetio malo lufta u headsetu, očito sam je sjebo :(
Koliki je to inače problem promijenit, jel trebam nosit biciklu u servis ili? Nemam baš alata doma pa zato...

Redoslijed kojim se zatežu šarafi na stireru su: topcap šaraf AKA šaraf u zvijezdi, pa tek onda na lulici. Kad jednom tako stegneš lulicu, ovaj prvi šaraf nemaš što zatezat jer time samo vučeš zvijezdu prema van, prema gore.

Redoslijed skidanja je skroz obrnut, prvo lula onda topcap.

Irvin 01.05.2012. 00:04

Citiraj:

Autor Lovrix (Post 2153841)
Očete ić možda popodne oko 15h gore? Idem kod Zmije ugradit pogon i još neke pizdarije pa nemrem ujutro.

I danas pao rekord , 49min od tunela do lugarnice , 43min čisti Lojstek.

Elem, ja sam u noćnoj tako da sam konto sjutra isto popodne, ali ovisi o tome dali imam poljoprivredne radove ili je to danas tata sve završijo pa se onda javim sjutra kad napravim reviziju vrta...

Nemoj bolan sa ovim brojovima da mi bacaš koske, ja sam u godinama :kafa:

Neo-ST 01.05.2012. 00:18

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2153928)
Redoslijed kojim se zatežu šarafi na stireru su: topcap šaraf AKA šaraf u zvijezdi, pa tek onda na lulici. Kad jednom tako stegneš lulicu, ovaj prvi šaraf nemaš što zatezat jer time samo vučeš zvijezdu prema van, prema gore.

Redoslijed skidanja je skroz obrnut, prvo lula onda topcap.

Shvatio kad je bilo kasno :(

Cuky 01.05.2012. 00:33

Citiraj:

Autor zubich (Post 2153838)
e da, čuks, ajd sutra onda zemi onaj alatić koj mi je još ostao kod tebe, znam da je radapciger u igri i još nešto samo se ne sječam što

Ajd ak ti nije problem ostavi mi to jos koji dan jer svaki tren mi treba stic zatezac lanca, ocekujem ga do kraja tjedna pa ti onda vratim kad to sredim tak da ne trazim sad po selu ;)

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2153847)
Odite vas dvojica gore s zapada, Cuki, ja i ako hoće pope-on-dope ćemo po Lojsteku, taman se vidimo oko pol 12.

Meni ovo odgovara :)

Citiraj:

Autor JackZg (Post 2153886)
Ja sam debil...vozim se s malom i dam joj dir, i prvo kaj kazem i ponovim 3puta pazi na kocnice. Ona kaze ok, i kaj nije stisla 20 sekundi kasnije kocnicu na ravnom, sa 3 na sat i prebacilo je prek volana. Obje slx-ice dobile po picki, izgrebane. Grip sjeban, cep za grip otisao, volan isto dobio. Sam sam je pitao jel ziva, i otisao doma.Skoro sam zivcani slom dobio. Valjda je ok.

Moram priznat da sam znao sta je bilo i prije nego sam procitao tekst do kraja. Nasmijao sam se na prvu, al nadam se da je cura ok. Jbg, drugi puta ce opreznije. Takve su zene ;)

Btw, cepova za gripove imas kupit u bilo kojem bike ducanu, oko 4-5 kuna je komad.

@Sile - u pola 10 kod fontane. Laku noc ;)

Flayer 01.05.2012. 01:03

Citiraj:

Autor JackZg (Post 2153886)

Bolje prije nego kasnije. Kad tad bi osobno pao na Sljemu i zagrebao ih. Ovak ti bar nebude žao kada se to dogodi (nadamo se da neće).

Omerta 01.05.2012. 08:35

Pozdrav ekipa..

Što kažete na ovu kacigu?

U četvrtak je akcija u Lidlu, a ovaj model mi se puno više sviđa nego onaj klasični model, jer imam osjećaj da više štiti i bolje prijanja na glavu.

:chears:

Blue_Fatal1ty 01.05.2012. 09:59

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2153979)
Pozdrav ekipa..

U četvrtak je akcija u Lidlu, a ovaj model mi se puno više sviđa nego onaj klasični model, jer imam osjećaj da više štiti i bolje prijanja na glavu.

I bolje grije glavu. :D

Ja npr to nikad nebih mogao nosit jer ima premalo otvora za zrak.

Jakesevic 01.05.2012. 13:07

Da ponovno pitam,znate li kakva je procedura ako kupim polovni bajk u Sloveniji,hocu imat kakvih problema na granici,hoce li me uopce sto
Pitat?

Irvin 01.05.2012. 13:30

Lovro,
ja ću danas na noge gore i to Sesvete-čučerje-vrh (58-30-1) on foot inspekcija :D

nisam nešto spavo iz noćne, pa bi te samo kočio, a i koncentracija je svakako slabija...za sutra sam svakako, pa ako k'o oće na Sljeme bujrum. Svejedno mi kada...slobodan sam ceo dan.

riceburner 01.05.2012. 16:00

evo ja danas jos jednu voznju odradio :) srecom pa sam se sjetio ubacit biciklisticku oblekicu u ruksak zadnji cas, jer bi me inace sic rasturio :o

Pohrani.com

SileTzar 01.05.2012. 17:49

Samo da vam velim tko je pravi drug u nevolji, dođemo do Tomislavovog doma prije spusta na Mrcinu-57-52-55, i skužim da mi je vrlo draga majica ostala u Lugarnici. Da li da zovem da mi ju konobari spreme, kad ono kurac, Daniel se zapiči dolje i vrati kroz 10min s majicom sa sobom. :chears:

Odlična vožnja danas. Cuks, pope_on_dope i ja Lojstekom, Destro i Zubich sa zapada, gore sreli Daniela i Marka iz Protee. Kolektivni spust gorespomenutom stazom s onom devijacijom preko ceste na 57icu da izbjegnemo kanale - nisam se strgo nijednom majke mi - i onda Destro i ja preko Šestina na Pantovčak i Stepinčevim putem do Britanca. Jebenica. Ok malo smo lutali po šumi na Stepinčevom putu jer mi je bilo čudno kak je tak kratko, ali eto :beer:
Radler na Tuškancu u parku sjeo fantastično, i lagano svako na svoju stranu.

Sretan vam svima 1. maj. :chears:

Neo-ST 01.05.2012. 17:53

E Sile, bio si u pravu.
Uspio sam izvadit zvijezdu pomoću imbusa, lako je izašla s gornje strane (oba dijela :D ).
Sada idem do prijatelja pa ćemo joj s donje strane zavarit šajbu i maticu tako da nema potrebe da idem do servisa i kupujem drugu kad mogu sve danas riješiti...

https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink

danielzg 01.05.2012. 19:31

Ma nema problema Sile..kad mogu uvjek rado pomognem...spust je bio zanimljiv u svakom slucaju..Sile je danas dobro odvozio iako sam ga malo zezo...Kad ti Cuks puse za ledima nije ti svejedno:) Destroj di si nesto na zadnjem djelu staze?znam kad smo krenuli da si bio iza mene...

Deda tak sam isto na moru prosle godine imo neki stari xc bajk..jurio po makadamima i predobar je osjecaj..doslo mi je da steram ovu novu tehnologiju u pm i nabavim si tak neku masinu...

zgmmax 01.05.2012. 19:31

Citiraj:

Autor Jakesevic (Post 2154084)
Da ponovno pitam,znate li kakva je procedura ako kupim polovni bajk u Sloveniji,hocu imat kakvih problema na granici,hoce li me uopce sto
Pitat?

Isto ti je kao i da imas novi bajk.

Uzmi neku opremu sa sobom i parsto metara prije granice (slovenske) sjedni na bajk i pravi se da si bio u voznji.

Jer ak kazes da si ga uzeo polovnog morat ces platit carinu+PDV.

madox 01.05.2012. 20:21

kupnja novog bicikla

Pozz ekipi!
Evo jedan vjerni citatelj i pratitelj foruma koji ne posta bas cesto, ali redovito koristi savjete od postova objavljenih na ovom forumu :). Naime, odlucio sam se za kupnju novog bicikla i ostao poprilicno zatecen koliko je industrija otisla daleko. Prije jedno 5-6 godina kada su mi ukrali Scott-a od 5k kuna (tada sam radio rute 30tak km) odlucio sam vise ne kupovati bicikl, ali sam u zadnje vrijeme dobio neopisivu zelju sjesti na novog ljubimca. Kako sam si zadao cjenovni rang od +-3.5k kn prosetao sam se Vlaskom i totalno se pogubio u modelima, diskovima, ramama itd. Bicikl bi prvenstveno koristio za voznju po Maksimiru, gradu i Sljemenu po potrebi. E sada, molio bih Vas cijenjene bicikliste koji ste ipak poprilicno vise u svemu tome od mene trenutacno, ako mi mozete barem dati neke smjernice da ne lutam 2 mjeseca i na kraju ne kupim nista, nego da suzim izbor koliko je to god moguce. Modeli koji su mi uglavnom zapeli za oko su Trek i Marin (iskreno ostale nisam bas niti popamtio), ali sam primjetio da nitko ne drzi Scott-a (da ga bas ne izbacim iz utrke jer sam s njim bio super zadovoljan).
Svaki savjet je dobrodosao!
Hvala unaprijed!!
Pozdrav

De5tr0yer 01.05.2012. 20:31

Citiraj:

Autor danielzg (Post 2154195)
Destroj di si nesto na zadnjem djelu staze?znam kad smo krenuli da si bio iza mene...

Ti si na ulazu na onu singlicu krenuo malo prije mene, taman da mi se izgubiš iz vida u gustišu. A onda sam čekao da se ekipa izreda iza mene jer sam išao switcheve isprobavat malo, fljusno ko riba, ali zato uz Siletovu pomoć i navođenje rasturio switch na onoj stazi kod pantovčaka, kako li se zove, dubravkin put, a broj 12 kaže da je. Odlično je vidjeti da se praktički skroz do centra možeš spustiti šumom, stvarno genijalno!

Izašli smo 500m iznad britanca.

Flayer 01.05.2012. 20:32

Citiraj:

Pozdrav ekipa..

Pitaj 2die4-ra kakva je kaciga :D On ju je imao :D

Dobra mu je bila u svim uvjetima no jedino sa mačkama je imao problema.

danielzg 01.05.2012. 20:36

Aha..vidim Sile izlazi prvi iz sume..reko nije valjda da te je odero a ti na am pili..
0nyx koji si ti lik..velis da ces me pogurat i onda odes..c c c..

Flayer 01.05.2012. 21:09

Hebiga, da sam te "pogurao", mislim da bi poletio i preletio lika ispred sebe :D

Omerta 01.05.2012. 21:18

Citiraj:

Autor Onyx (Post 2154225)
Pitaj 2die4-ra kakva je kaciga :D On ju je imao :D

Dobra mu je bila u svim uvjetima no jedino sa mačkama je imao problema.

Možeš malo bit konkretniji? :goood:

De5tr0yer 01.05.2012. 21:25

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2154258)
Možeš malo bit konkretniji? :goood:

Naletio je na mačku sa velikom brzinom i pao je na glavu. Kaciga spasila život, ali kako to nije FF kaciga, slomio je nos. On će više znati o udobnosti.

Omerta 01.05.2012. 22:10

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2154269)
Naletio je na mačku sa velikom brzinom i pao je na glavu. Kaciga spasila život, ali kako to nije FF kaciga, slomio je nos. On će više znati o udobnosti.

uff :stoopid:

Al ja ne vozim DH ili slično tako da ne postoji rizik od nekog većeg pada, a pošto mi izgleda bolja nego one klasične, možda ju i uzmem..

Gledam da su takve identične ali brendirane po 300kn..
:fala:

De5tr0yer 01.05.2012. 22:24

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2154323)
uff :stoopid:

Al ja ne vozim DH ili slično tako da ne postoji rizik od nekog većeg pada, a pošto mi izgleda bolja nego one klasične, možda ju i uzmem..

Gledam da su takve identične ali brendirane po 300kn..
:fala:

Naletio je na mačku na asfaltu u gradu, ne vozi on ni DH ni FR, kao što ne vozi bilo tko od nas. Uvijek postoji rizik od većeg pada, bilo tvojom ili tuđom greškom. Nekad te neće niti body armor spasit. Ne brini brigu, samo uzmi kahlicu i bit ćeš miran.

Cuky 01.05.2012. 22:41

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2154163)
Samo da vam velim tko je pravi drug u nevolji, dođemo do Tomislavovog doma prije spusta na Mrcinu-57-52-55, i skužim da mi je vrlo draga majica ostala u Lugarnici. Da li da zovem da mi ju konobari spreme, kad ono kurac, Daniel se zapiči dolje i vrati kroz 10min s majicom sa sobom. :chears:

Odlična vožnja danas. Cuks, pope_on_dope i ja Lojstekom, Destro i Zubich sa zapada, gore sreli Daniela i Marka iz Protee. Kolektivni spust gorespomenutom stazom s onom devijacijom preko ceste na 57icu da izbjegnemo kanale - nisam se strgo nijednom majke mi - i onda Destro i ja preko Šestina na Pantovčak i Stepinčevim putem do Britanca. Jebenica. Ok malo smo lutali po šumi na Stepinčevom putu jer mi je bilo čudno kak je tak kratko, ali eto :beer:
Radler na Tuškancu u parku sjeo fantastično, i lagano svako na svoju stranu.

Sretan vam svima 1. maj. :chears:

Stvarno je Daniel legenda. Mora se priznat da je otprasio dole po majicu bez da je rekao "a". Cak se i vratio gore, a da se decki jos nisu stigli ni spremit :D

Taj Stepinčev put je bas fora. Imas filing kao da nisi u gradu :)

Citiraj:

Autor danielzg (Post 2154195)
Ma nema problema Sile..kad mogu uvjek rado pomognem...spust je bio zanimljiv u svakom slucaju..Sile je danas dobro odvozio iako sam ga malo zezo...Kad ti Cuks puse za ledima nije ti svejedno:) Destroj di si nesto na zadnjem djelu staze?znam kad smo krenuli da si bio iza mene....

Bogme ste fino vas 2 odvozili to na tvrdorepićima ;)

Ima jako "lijepog" korijenja na 57ici :D

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2154223)
Odlično je vidjeti da se praktički skroz do centra možeš spustiti šumom, stvarno genijalno!

Izašli smo 500m iznad britanca.

To su mi Onyx i Vuco pokazali prije par voznji :) ..jos nisam znao da se moze skroz kroz sumu do samog centra.

Sto se tice danasnje voznjice stvarno je prava uzivancija, fora stazica. Pogotovo onaj prvi dio kad se krene od Tomislavca.

Tu je i track, nadam se da je tocan jer Endomondo u zadnje vrijeme zna malo kenjat

Evo i pokoja slikica:

Lonjscina, momci hrabro prolaze provaliju :)
Pohrani.com

Klupice
Pohrani.com

Sile se prikrada i ceka da Pop okrene ledja pa da mu mazne bajk :D
Pohrani.com

Dio uspona nakon stengi
Pohrani.com

Miting point as usual, Stara Lugarnica
Pohrani.com

2 die 4 01.05.2012. 22:45

Samo ti kupi kacigu, to kaj sam ja nesposoban izvršiti zečji skok preko mačke ne znači da mi kaciga nije pomogla u padu, dapače, da je nije bilo, šteta bi bila kud i kamo veća za moju glavu!

Spasila me nekoliko puta i mislim da nitko nebi trebao pri brzinama većim od 30km/h voziti bajk bez kacige na glavi!

Nik 01.05.2012. 22:59

Citiraj:

Autor Jakesevic (Post 2154084)
Pitat?

Najvjerojatnije te nece nista pitati, bilo da se prevezes osobno na bajku, ili da ga prevezes na krovu auta na nosacu. Samo uzmi opremu kao da si bio na voznji/izletu i bok.
Ja sam prevozio prakticno novog Fuela pa me nitko nista nije pitao, a kad je bajk vidno koristen onda ih jos manje zanima.

Citiraj:

Za te pare odlicna kupovina. Samo sto ta kaciga slabo ventilira pa nije za uspone (vecina nas ionako na usponu ne nosi kacigu)...osim 2die4-a, takvu street/dirt/skate/snb kacigu vozi Murina i Srale, pa i ja dok sam imao Fuela.
To je puno cvrsca kaciga od one lagane i tanke "stiropor" kacige kakve imaju XC-asi.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:44.