PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

telefunken 08.01.2024. 00:10

Chocolat (2000)
Konačno ga pogledao, imao sam to u planu od kad je izašao :D
Lijepi filmek, počne vrlo bajkovito i simpatično ali se pretvori u skoro pa običnu dramu. Ono što mi se sviđa je što je čokolada u stvari preneseno značenje za sreću i zato jer je to film uspješno pokazao, zaključno sam zadovoljan. Inače gradonačelnik mi strašno liči na Plenkovića u faci, ono ko neki njegov bratić iz Livna
7/10

Dirty Dancing (1987)
Naletio na TVu pa reko da ga pogledam opet jer sam ga zadnji put gledao dok sam išao u osnovnu, još prije skoro 30 godina. Obzirom da je to bio najdraži film mojoj tada najboljoj prijateljici, gledali smo ga stalno dok bi se igralo kod nje pa sam ga tako pogledao sigurno 10x, ako ne i više.
Međutoa, da mi je netko prije današnjeg gledanja prislonio pištolj na glavu i tražio da mu ispričam o čemu se film radi, rekao bih sa punom sigurnošću da se radi o curi koja je silno željela naučiti plesati, pa je tako našila na nekog lika što odlično pleše ali nema partnericu s kojom može ići na natjecanja jer se njegova tadašnja nešto jako razboljela, pa su oni tako učili plesati skupa i probali ići na natjecanje ali nisu uspjeli biti prvi, pa su vježbali još jače i onda su osvojili to neko jebačko prvenstvo u plesu i tako završava. I ne, tu nije bilo seksa već samo jake napetosti između njih ali samo tokom plesa i zato je ženama taj film bio toliko napet, jer oni jako strastveno plešu, a njen ćaća se nešto ljutio jer mu nije bilo pravo što ona toliko želi plesati s njim nešto starijim od nje.
I onda sam večeras pogledao film... i ne, ne radi se o tome, i bogme nisu samo strastveno plesali i sad znam zašto se stari ljuti i film uopće nije romantičan i žene koje pate na taj scenario iz filma očito pate i za abortusom. Al nema veze, ne sudim nikog, samo konstatiram jer sad razumijem o čemu se film radi i mislim da je stari glup jer nije vodio obitelj na praznike u Europu. Također zadnja scena plesa nema nikakve veze s mozgom, niti ispravlja poantu filma već je samo tipična za tupave filmove iz '80ih kad su bilo kakvu radnju završavali s plesnom točkom. Najviše sam razočaran time što u stvari nisu osvojili nikakvo natjecanje!

kopija 08.01.2024. 07:11

Evo i mog dobrog iskustva s španjolskog govornog područja.

Mirkopoter 08.01.2024. 08:56

Citiraj:

Autor kopija (Post 3720778)
Evo i mog dobrog iskustva s španjolskog govornog područja.

Kakav je to link?

Lourdin 08.01.2024. 09:04

Ma gore stisneš strelicu za nazad pa dođeš do glavne stranice filma.

Sent from my M2011K2G using Tapatalk

mkey 08.01.2024. 18:37

Citiraj:

Autor telefunken (Post 3720769)
film uopće nije romantičan i žene koje pate na taj scenario iz filma očito pate i za abortusom.

Oho, trigger warning, ovo je baš inflamatorno :D

Ovih dana sam bacio oko na tri punishera. Onaj "klasični" iz 2004te s Janeom mi je najbolji, skupa sa kratkim filmom Dirty Laundry koji je meni fatntastičan.

Onda sam pokušao pogledati nastavak, ili što je već, iz 2008e godine, rekoh ne može to biit toliko loše. O može, nevjerojatan odron. 10 minuta i gasi, negledljivo.

Onda sam pokušao pogledati "original" iz 89te s Dolphijem od kojeg nisam ništa očekivao. Uspio sam pogledati pola dok sam spremao sezonske ukrase. Kada je spremanje završilo dvije minute gledanja je bilo previše.

Treba povremeno testirati granice izdržljivosti.

telefunken 09.01.2024. 09:33

Citiraj:

Autor mkey (Post 3720903)
Treba povremeno testirati granice izdržljivosti.

slažem se, eno odlučio sam pogledat sve filmove s diska koji su na čekanju jer eto nije nikad vrijeme za njih jer mi eto nisu baš nešto da ih silno želim pogledat. Pa tako krenuh jučer s:

Thor: Ragnarok
ovo remek djelo ima 7.9/10 na IMDB-u i još jednom potvrđuje da, kao i u demokraciji u rvatistanu, svatko može glasat
Šta reć, šareni filmek, priglupe fore, lijepi ali ne prelijepi glumci, radnja ko i u svakom takvom filmu (super moćni negativac/ka žari i pali i oni su jači i od sudbine, nitko mu njima ne može). Jedino zabavan mi je bio Jeff Goldblum. U par momenata sam malo i zaspao i probudio se i nastavio gledat bez da sam imao osjećaj da sam nešto propustio. Ukupan dojam: ko vožnja tramvajem uobičajenom rutom do okretišta, sve već viđeno samo druga ekipa i ako i zaspeš, znaš kako će završit. Sretan sam da ga mogu pobrisat s diska

Spikeman 09.01.2024. 09:59

Napoleon je vani u 4K DV & Atmos :)

https://img.yts.mx/assets/images/mov...dium-cover.jpg

kopija 09.01.2024. 12:13

Nešt se prijeti Ridli Skot da će objaviti dajrektorskut od 480min sa izrezaniim scenama s Jozefinom il kak se već zvala.
Ja bum se stpil :)

mkey 09.01.2024. 18:15

Citiraj:

Autor telefunken (Post 3721007)
Thor: Ragnarok
ovo remek djelo ima 7.9/10 na IMDB-u i još jednom potvrđuje da, kao i u demokraciji u rvatistanu, svatko može glasat

E to znam da ne moram probavat gledat. Eventualno na pola oka da pratim dok radim nešto drugo. Ali i tako sam teški ovisnik o multitaskingu, pa ne želim to dodatno poticati.

Mommistake 10.01.2024. 08:44

Taj je još gledljivi, ali zadnji...

Računam uvijek da Marvelci imaju u prosjeku 1.5-2 višu ocjenu nego što meni vrijede. E sad, zadnji ima 6.2. :D

coconut 10.01.2024. 13:09

Serij apostaje film - The Mandalorian & Grogu

Mommistake 10.01.2024. 13:12

Isuse koliko crpe taj SW svijet, već mi se povraća od toga.

17 crtića, 26 serija, 33 filma i ne znam čega sve ne, a od svega navedenoga, doslovno 20% toga valja i to ono što je bilo prije Diznija.

listerstorm 10.01.2024. 20:47

Pogledao Napoleonav i mislim da je baš ono, veliki promašaj.

Prikazat takvu povjesnu osobu kao poluretarda....katastrofa....

Tekst istočnih susjeda o Napoleonu i kako je prikazan u filmu...

https://velikeprice.com/svet/napoleo...tina-i-mitovi/

LAcy 10.01.2024. 22:29

Kad Joker glumi Napoleona :D

Mladenxy 10.01.2024. 22:42

Pogledao i ak je taj lik bio kao iz filma, onda ovi kaj su ga pratili u boj su na teškim drogama ili kolektivnoj lobotomiji. Još ga i pokažu kak prči ko zeko :D

OnionKnight 10.01.2024. 23:26

Istina za sve gore napisano za Napoleona, ali Joaquin je, vec tradicionalno, fantastican. Barem nesto

listerstorm 11.01.2024. 00:02

Ridley Scott kao da sa Napoleonom htio narugat francuzima.

Tu je trebalo snimit mini seriju, a ne zbuksat sve u loš, ignorantski film.

kopija 11.01.2024. 05:30

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 3721363)
Tu je trebalo snimit mini seriju, a ne zbuksat sve u loš, ignorantski film.

biće i to ne brini brigu

mamutarka 11.01.2024. 21:19

titlovi apdejt https://www.bug.hr/internet/titlovic...lasnikom-37521

kopija 12.01.2024. 03:27

Legenda lik definitivno.
Drago mi je da mu ovi kopirajt idioti nisu (još) zagorčali život.

1v@n 14.01.2024. 14:29

Napoleon

Očekivao: detaljnije analize borbi, taktika ili barem nekakav uvid u čovjekov način razmišljanja.

Dobio: brdo informacija o njegovom seksualnom životu, stilu pisanja pisama, frustracijama oko nasljednika, brdo izmišljotina (tipa pucanje po piramidama) i 3 sata života manje

Ovo se treba zvati Patnje mladog Napoleona. Tko očekuje film dostojan jednog od najvećih vojskovođa u povijesti, bolje da ni ne gleda ovu sprdnju.

Sve što u filmu valja su dvije scene borbi koje zajedno traju 20 minuta.

4/10

jucca 14.01.2024. 15:29

Ekipa pliz preporuka psiho plot twist thrillera novijeg datuma.
Pomozite bolesnom kolegi da lakse prebrodi koronu ili koji vec vrag 😁
Sinoc odgledao Pale Blue Eyes na Netflixu, ne znam da li se radi o ekranizacija E.A. Poe.ovog romana, ali vodi jednu od kljucnih uloga u filmu. Nelose skroz.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

flyer1 14.01.2024. 15:48

Citiraj:

Autor jucca (Post 3722057)
Sinoc odgledao Pale Blue Eyes na Netflixu, ne znam da li se radi o ekranizacija E.A. Poe.ovog romana, ali vodi jednu od kljucnih uloga u filmu. Nelose skroz.

topla preporuka!

and get well soon!:chears:

1v@n 14.01.2024. 15:58

Citiraj:

Autor jucca (Post 3722057)

Imaš Saltburn, ako to nije dovoljno psiho plot twist, ne znam što je :D

tizhu 14.01.2024. 16:15

boldano nisu linkovi :D

El inocente 2021
TV Mini Series
TV-MA
ukupno trajanje: 7h 47m

meni odlična. nije film, ali završi. to je to.

Contratiempo
2016
TV-MA
1h 46m

Tijelo
Original title: El cuerpo
2012
1h 52m

Durante la tormenta
2018
TV-MA
2h 8m

jucca 14.01.2024. 16:51

Citiraj:

Autor flyer1 (Post 3722058)
topla preporuka!

and get well soon!:chears:

Hvala i hvala 😁. Ubacio u listu.

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3722060)
Imaš Saltburn, ako to nije dovoljno psiho plot twist, ne znam što je :D

Nisam ni ovo gledao. Thx.

Citiraj:

Autor tizhu (Post 3722063)
boldano nisu linkovi :D

El inocente 2021
TV Mini Series
TV-MA
ukupno trajanje: 7h 47m

meni odlična. nije film, ali završi. to je to.

Contratiempo
2016
TV-MA
1h 46m

Tijelo
Original title: El cuerpo
2012
1h 52m

Durante la tormenta
2018
TV-MA
2h 8m

Gledao sve 😁
Extra. Bas oo mom gustu 👍

mkey 14.01.2024. 17:28

Uncut gems od sandlera. Možda je više drama nego triler, ali bogami gledatelj nije i ne može biti opušten. Plot twist i nije neki ali bude ti drago da je kraj :D

https://www.themoviedb.org/movie/473033-uncut-gems

Tajl3r 14.01.2024. 17:34

Napoleon nije super istorijski ali solidan film najvjerojatnije zbog dobre glume.

Self Reliance
Pa tako nelose za nediljno popodne,dosta poznatih faca ali malo mlohavo izvedena prica

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

jucca 14.01.2024. 17:41

Citiraj:

Autor mkey (Post 3722075)
Uncut gems od sandlera. Možda je više drama nego triler, ali bogami gledatelj nije i ne može biti opušten. Plot twist i nije neki ali bude ti drago da je kraj :D

Hehe, gledao sam. I meni je bio odličan 👍

Pomo 14.01.2024. 20:26

Citiraj:

Meni preloš i nisam ga imao snage završit.
Drama u filmu se sastoji od toga da se Sandler dere. Dec it. Preloše.

Psycho 14.01.2024. 21:26

Nefarious (2023) - malo krscanske propagande, ali ne prenapadno. jedan od Boondock svetaca je glavni glumac pa sam morao pogledati. nakon sat vremena postane sitnicu dosadno, ali za razliku od ped**** propagande u svakoj seriji,filmu ili reklami uspio ga pogledati bez problema do kraja.

kopija 15.01.2024. 04:49

Citiraj:

Nije od Sandlera, nego legendarne braće Safdie, koji su također snimili Good Time koji također preporučam.
Nakon toga nastaviti s ovim uratkom od brata Bennija.

nub 15.01.2024. 08:29

Citiraj:

Autor kopija (Post 3722141)
Nije od Sandlera, nego legendarne braće Safdie, koji su također snimili Good Time koji također preporučam.
Nakon toga nastaviti s ovim uratkom od brata Bennija.

Nije od braće Sadfie već od (prema wiki):
Scott Rudin
Eli Bush
Sebastian Bear-McClard

Jbg ko producira, njegov film. :p

Mislim da je bilo jasno da film nije Sandlerov već da je doprinio glavnom ulogom, tj nosio film. :goood:

quazar912 15.01.2024. 08:30

ko ima RTL crime u subotu počelo repriziranje Colombo! ide svaki dan u 17.20. prvu epizodu iz 1968 režirao Steven Speilberg!!

telefunken 15.01.2024. 08:39

Concussion (2015)

Drama prema istinitom događaju o patologu koji je vrlo zagrižen za svoj posao pa skuži i tvrdi da NFL igrači oboljevaju nakon karijere zbog previše udaraca u glavu. I bez da pogledate znat će te kako ide priča i koliko su svi bili "sretni" jer je eto taj neki doktor odlučio drvit po nečemu što jako ugrožava taj sport, još k tome crn i imigrant. Šok i drama se svode na scenu neakcijskog praćenja autom i anonimni poziv u stilu "ej lik, jel ti znaš s kim imaš posla?". To je to, nikom ne lome koljena, nikog ne voze u bunkeru, nitko ne žvače cijev pištolja i ipak priča kasnije, ništa, već je baš onako kako bi to i bilo u stvarnosti. Više je akcije bio u Mamićevoj smjeni iz Dinama.
Žrtva Smith još jednom ko i inače odabire film za glumit crnog patnika koji stoički podnosi sve nedaće ovog groznog društva i uspije ukazat da je, eto, bio u pravu jer je, eto, čovjek čiste savijesti, duha i srca.

ajde 5/10 jer je tečan, ali definitvno apsolutno ništa posebno

dada-as 15.01.2024. 11:13

znaci film je Drama pa seremo jer nema akcije?
znaci stavim Charlie Chaplin bez tona, pa serem jer nema zvuka, hahaha

telefunken 15.01.2024. 12:10

Zbilja te toliko pogodio moj review nekog filma? Ideš :lol2:

kopija 15.01.2024. 13:12

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3722153)
prvu epizodu iz 1968 režirao Steven Speilberg!!

Misliš na Spielberga?

https://www.themoviedb.org/person/48...ment=Directing

ni traga Colombu, ali jest nekakvu seriju režirao u to divno doba....

BTW, od svih filmova prošle godine, ovaj mi ne izlazi iz glave, probajte

Spikeman 15.01.2024. 13:15

Napoleon - pogledao prije par dana... a ono baš neka komedija/sprdačina na kaj to liči, spičkao Rildi 200M$ da bi se narugao francuzima LOL :D

1v@n 15.01.2024. 15:34

The Holdovers

Zasluženih 8/10 kako stoji na imdb-u. Vrhunski film, u top 5 za 2023. Nadam se da će nakon ovog Giamatti početi dobivati malo veće (glavne) uloge jer to svakako zaslužuje

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:35.