PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

MAGARAC 13.06.2016. 23:17

Fora su mi Vitare na cesti jer ih ima svakavih. Vidio sam par sa bull barovima i odlicno joj stoji, pogotovo na Vitari S.

drz_nedaj 14.06.2016. 07:59

Kada se najvise isplati kupiti zimske gume? Dali sada preko ljeta ili pred zimu? Doslo je vrijeme da ih promjenim, pa me zanima ako je netko pratio cijene guma, dali su zimske jeftininije ljeti ili pred zimu.. Pozz

bertone 14.06.2016. 08:52

@MAGARAC
Meni se ti dodaci baš i ne sviđaju nešto... a i ne živimo u skandinavskim zemljama pa da nam sobovi trčkaraju po cestama :D ... a Vitaru sam gledao jer mi treba auto s petorim vratima, treba biti normalne veličine za grad (manji), pun kufer mi je da moram skoro pa čučanuti da bi sjeo u auto... i ima pristojne pakete opreme po normalnim cijenama.

@drz_nedaj
Neki dan sam gledao gume za novu Vitaru (jbg, prije odluke da je kupim sam išao provjeriti koliko će me izaći održavanje kroz narednih par godina) i koliko sam vidio (a gledao sam dimenziju 215/55x17), sad su skuplje i izbor modela je manji (barem u ovih 3-4 dućana koje sam gledao) nego prije par mjeseci, odnosno kada su bile aktualne zimske gume.

Goranbm 14.06.2016. 14:02

Da li je potrebno na plinskoj instalaciji raditi redovne servise i u kojim intervalima ???

ShebY 14.06.2016. 14:40

Da, filter plina svakin 10k kod mene, neznam jeli na svima tako. I veliki servis nakon 100k.

sinisa1989 14.06.2016. 14:43

http://prntscr.com/bg8j6v

Skoro pa badava :D

Master_Hrc 14.06.2016. 15:08

apsolutno....debelo ispod cijene :lol...mislim da nema smisla zvati vrlo vjerojatno je već prodan.....:rofl

siloman 14.06.2016. 15:10

Niste čitali oglas, tip zapravo "poklanja" kafić uz auto

Vuco 14.06.2016. 15:14

Citiraj:

Autor ShebY (Post 2935675)
Da, filter plina svakin 10k kod mene, neznam jeli na svima tako. I veliki servis nakon 100k.

Tako je nekako i kod mene.

Dottore 14.06.2016. 15:25

Citiraj:

Autor drz_nedaj (Post 2935547)
Kada se najvise isplati kupiti zimske gume? Dali sada preko ljeta ili pred zimu? Doslo je vrijeme da ih promjenim, pa me zanima ako je netko pratio cijene guma, dali su zimske jeftininije ljeti ili pred zimu.. Pozz

Pa tko kupuje zimske usred ljeta? LOL
Gledaš u 10 i 11mj akcije zimsih guma (u to vrijeme dolaze noviji modeli)

MAGARAC 14.06.2016. 22:05

Citiraj:

Autor bertone (Post 2935565)
@MAGARAC
Meni se ti dodaci baš i ne sviđaju nešto... a i ne živimo u skandinavskim zemljama pa da nam sobovi trčkaraju po cestama :D ... a Vitaru sam gledao jer mi treba auto s petorim vratima, treba biti normalne veličine za grad (manji), pun kufer mi je da moram skoro pa čučanuti da bi sjeo u auto... i ima pristojne pakete opreme po normalnim cijenama.

@drz_nedaj
Neki dan sam gledao gume za novu Vitaru (jbg, prije odluke da je kupim sam išao provjeriti koliko će me izaći održavanje kroz narednih par godina) i koliko sam vidio (a gledao sam dimenziju 215/55x17), sad su skuplje i izbor modela je manji (barem u ovih 3-4 dućana koje sam gledao) nego prije par mjeseci, odnosno kada su bile aktualne zimske gume.

Moj problem sa Vitarom je da je premala, pogotovo iza i nekak mi djeluje usko. Uskoro bi trebal doc redizajn S crossa i to bi bilo dobro kupit ak hoces pouzdan auto. Bolji je za vozit od Vitare i ima vise mjesta.. Jedino kaj bi mogao bit jos ruzniji.

turbojc 14.06.2016. 23:14

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 2935666)
Da li je potrebno na plinskoj instalaciji raditi redovne servise i u kojim intervalima ???

Koji je auto u pitanju?

Poželjno je i provjeravati ventile svakih 20k ili 40k, nisam siguran. :D

lowrider 15.06.2016. 02:18

Zamjena filtera plinske faze je svakih 10-15 000, ovisno o načinu vožnje ot oreno/grad. Provjera vrijedi za ventile koji se podešavaju preko onih pločica, ne za hidraulične.

Goranbm 15.06.2016. 07:09

Citiraj:

Autor turbojc (Post 2935864)
Koji je auto u pitanju?

Poželjno je i provjeravati ventile svakih 20k ili 40k, nisam siguran. :D

Chevrolet Lacetti. Moram provjeriti u papirima kad mi je bio zadnji pregled plinske instalacije :) Inače plin je ugrađen 2014.g.

Dottore 15.06.2016. 09:34

@goranbm
Malo zvuči čudno. Negdje si spomenuo da godišnje voziš 4-5tkm, pitaš filtere, preporuke servisa, amortizere i sada za plin.

Radiš premalo kilometre godišnje i onda moraš dati sve novce na održavanje. Ne ide to tako. Mislim ono, plin ti treba da bi vozio više i to vidim kao živi promašaj. Totalno!

Poslano s kompjutera iz kreveta preko interneta

zupy 15.06.2016. 12:10

200k stilo 1.2 16V +lpg i nikotaka takorekuć.
Sam sam čistio filter (takva je verzija-nisu kartuše) i jednom sam odveo na izmjenu membrane i to je to :)

Vuco 15.06.2016. 12:55

Ti si si skoro auto isplatio sa plinom na tih 200 000km :)

Guls 15.06.2016. 13:00

Gdje ugraditi plin u Puga 307 1.6 16v?
A opet da nije svetog petra kajgana od cijene, također neka kartica/rate bi bilo odlično... koji sustav je optimalan za te motore?

Alister 15.06.2016. 13:19

si siguran da u tog Puga ide plin, kažem jer mi je frend imao 307, ali 1.4 i samo sranje s plinom.

Guls 15.06.2016. 13:20

Kolega kaj radi tu u servisu, a radio je u PSA grupaciji, veli da su 1.4 i 1.6 skoro idealni za plin, pogotovo 1.6. Samo treba pogoditi sustav, meni je spominjao neku firmu u Trokutu, Zagreb...

zkljaja 15.06.2016. 13:53

Ak pravi majstor na K glavi moze nastelat plin, onda valjda moze i na injection Pugu

Goranbm 15.06.2016. 14:25

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2935932)
@goranbm
Malo zvuči čudno. Negdje si spomenuo da godišnje voziš 4-5tkm, pitaš filtere, preporuke servisa, amortizere i sada za plin.

Radiš premalo kilometre godišnje i onda moraš dati sve novce na održavanje. Ne ide to tako. Mislim ono, plin ti treba da bi vozio više i to vidim kao živi promašaj. Totalno!

Poslano s kompjutera iz kreveta preko interneta

Pa toliko sam i vozio jer sam imao škodu staru 19 godina i nisam nikad išao na neke duže dionice, što zbog udobnosti što zbog "straha" od kvarova i sl.

S novim autom sam u prva tri mjeseca napravio 3k km sigurno tako da sigurno ću imati veću godišnju kilometražu. Jednom godišnje na more ako budem išao isto ću skupit bar 2k km što recimo nisam prije imao. Tražim drugi posao u Osijeku što će me dovesti do toga da ću možda u nekoj bližoj budućnosti morati putovati autom na posao što je sigurno nekih 60 km na dan više nego sad. Tako da iz mog kuta gledanja to svakako nije promašaj ;)

Kupio sam auto sa ugrađenim plinom jer mi se to činilo kao ok investicija, Da li sam auto pretplatio ili nisam ne znam, jer se ne bavim time i nisam nikad pratio cijene automobila. Znam samo da takav auto, sa tim kilometrima, godištem, i plinom nije bilo jeftinijih na oglasniku. Da li sam mogao za te novce kupiti nešto bolje, isplativije, drugačije - vjerojatno jesam, ali eto procijenio sam da je po meni to ok i kupio sam :)

Tako da eto, ja sam sretan, zadovoljan i to je meni najbitnije :) hehe.

lowrider 15.06.2016. 14:43

Citiraj:

Autor Guls (Post 2936032)
Kolega kaj radi tu u servisu, a radio je u PSA grupaciji, veli da su 1.4 i 1.6 skoro idealni za plin, pogotovo 1.6. Samo treba pogoditi sustav, meni je spominjao neku firmu u Trokutu, Zagreb...

Tamo sam ja prije par mj. ugrađivao, kod Pejkija

tech 15.06.2016. 14:43

@Goranbm
Ma Dottore oće reć da ako radiš 5k km godišnje da se ugradnja plina ne isplati. Al budući da si kupio s ugrađenim plinom to te tak ne dira, svaki kilometar je ušteda. :D
Tako sam i ja uzeo s ugrađenim plinom, sve što sam uložio u auto u zadnje dvije godine sam si manje-više isplatio kroz jeftiniju vožnju.

@Guls pitaj troublea, mislim da se on kurčio time kako je vozio pežoa na plin.

Guls 15.06.2016. 14:45

Ne želim komunicirati s ljudima koji se hvale time da imaju pežoa :D :D

ulgavnom, informativno, za 1.6 16V su cijene kod AutoSilvio 6650kn, kod Pejkija 6490kn.

buljo 15.06.2016. 14:48

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 2936062)
Tako da eto, ja sam sretan, zadovoljan i to je meni najbitnije :) hehe.

To je najbitnije ;) :)

Citiraj:

Autor Guls (Post 2936073)

Ovisi kojeg ali načelu se slažem :p

lowrider 15.06.2016. 14:55

Citiraj:

Autor Guls (Post 2936073)

ulgavnom, informativno, za 1.6 16V su cijene kod AutoSilvio 6650kn, kod Pejkija 6490kn.

koji uređaji tj. marke?

Guls 15.06.2016. 15:01

Ako ti ovo kaj znači, onda super:

Optima Pro-Tec procesor
Isparivač: Shark 1200
Injektor: Barracuda
Multiventil: Tomasetto

To je u Auto Silvio.

Ovaj drugi mi nije dao nikakve detalje.

bertone 15.06.2016. 17:19

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2935849)
Moj problem sa Vitarom je da je premala, pogotovo iza i nekak mi djeluje usko. Uskoro bi trebal doc redizajn S crossa i to bi bilo dobro kupit ak hoces pouzdan auto. Bolji je za vozit od Vitare i ima vise mjesta.. Jedino kaj bi mogao bit jos ruzniji.

Pa iz ovog se baš i ne da zaključiti da su napravili neke bitne promijene.

https://www.youtube.com/watch?v=11RECw8wSSg

Inače, pogledao sam i S-Crossa i nije mu u kompletu toliko ružan koliko mi je odbojan onaj plavi obrub oko vuri na instrument tabli... kad sam prvi put to vidio odmah sam se sjetio Daewoo Tica :D

http://ipocars.com/imgs/a/b/w/q/u/da...1999_4_lgw.jpg

panoramix 15.06.2016. 17:36

Često se ovdje komentira katastrofalna vozačka kultura i educiranost pa samo da i ja dodam koju...
Na ovo raskršće gotovo svakodnevno dolazim iz smjera kao što je na fotki :

...te skrećem lijevo dolazeći ulicom s prvenstvom prolaza.
Jedan ( opasan ) dio vozača koji mi dolazi iz suprotnog smjera gdje je postavljen trokut misle da imaju prednost zato što zadržavaju smjer kretanja te nasrću na mene, uz nerijetke psovke i prijetnje a to se događa bar dva puta tjedno.
No, jučer doživjeh tzv. dno dna. Iz tog pravca dolazilo je vozilo autoškole i unatoč tome što sam očekivo poštivanje propisa, instruktor je naputio sirotog vozača da navali po gasu i uzme mi prednost. Sudar smo izbjegli ali sam dobio "porciju" kletvi od instruktora.
Definitivno nisam nasilan tip ali mi je došlo da pođem za njima i da barem kretena dobro ispichkaram.

Odustao sam jer vjerojatno ne bih ništa bitno postigao.

No, ako netko treba popravak limarije na desnoj strani auta neka prođe nekoliko puta pa se može to fino posložiti...:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:57.