![]()  | 

Citiraj: 

opet su krenule provokacije :chears:  | 

Citiraj: 

Ja sam jučer pogledao Leave the World Behind, pojma nemam tko je to spomenuo, vjerojatno netko ovdje. Meni solidan film, dobro odrađene uloge, napetost se može rezati nožem. Jedino je ostalo dosta toga nedorečenog. Neke filmove razvlače kao slanu ribu a kada ima materijala onda skrate :D  | 

Leave the World Behind nije klasičan film koji treba imati uvod, radnju i rasplet.  
	Radi se o konceptu koji bi gledatelje trebao ostaviti da se zamisle kud vodi i kud može dovesti današnja politika i ponašanje čovječanstva.  | 

Citiraj: 

Ako zanemariš nesavršenosti, dobit ćeš odličnu svemirsku sagu u rangu 7/10.  | 

Citiraj: 

| 

The Holdovers (2023) 
	Jako dobar film, meni zasad najbolji koji sam pogledao u 2023 godini, definitivno preporuka.  | 

Rebel moon izdržao 50 minuta. Nevjerojatno. 
	 | 

Citiraj: 

Pogledaj recimo Hitchcockov "The Birds" još jednom pa se javi nazad :)  | 

Ili kad ubije glavnu glumicu u prvih pola sata filma...Psiho. Ne treba svaki film biti šablonski 
	 | 

Ala ga laprdate na ovo božićno večer :D Gdje sam napisao da svaki film treba biti šablonski? 
	"treba biti pravilno razvijen" = sadržavati većinu elemenata koje čine film, ne nužno sve elemente i ne nužno u očekivanom redoslijedu. Ne mora film sadržavati niti jedan od tih elemenata, ali onda budu ljudi 90 minuta zurili u crnu pozadinu. Vjerujem da su i takvi "koncepti" padali ljudima na pamet. Konkretno, LWB ima i uvod i radnju i rasplet. Svakome tko je pogledao film je očito da su svi ti elementi prisutni. Radnja definitivno ima uvodni dio, radnja je sama po sebi bila dobro razvijena i zanimljiva, i s obzirom na to, priča je prekinuta relativno rano. Ali to ne znači da nije bilo raspleta, bilo ga je s obzirom da je dobar dio misterije filma razriješen prije kraja. Ergo, rasplet je prisutan. Ivanov navod je jednostavno iznimno loš i nedorečen primjer nečega što god da je htio kazati. Kasnije prebacivanje fokusa na Ptice, koje su po meni jedan od lošijih Hitckockovih filmova, je bespredmetno i radi se o logičkoj pogrešci zamjene argumenata. Dream scenario, solidan film o pravom američkom snu :D Priča o tome kako muškarca odstrane od obitelji i imovine kako nekome prdne.  | 

Citiraj: 

Evo, da ti malo i pomognem https://moderna-galerija.hr/sto-je-alegorija/ Ptice su najsličniji i najstariji primjer alegorije u filmu kojeg sam se mogao sjetiti. Vjerojatno ni njega nisi shvatio  | 

Vjerojatnije da ti ne razumiješ da ljudi imaju pravo na svoje mišljenje i ukus. 
	Ali eto, ja sam spreman, u božićnom duhu, prihvatiti da su ljudi glupi i da vole pametovat. Ajmo dalje.  | 

Samo da kazem funfact za ptice, temeljene su na istinitom događaju, pa ko se ne boji ptica. Inace ja zivim u blizini ornitoloskog rezervata. Happy me. 
	BrokenSpoilerTag "The Birds was partly inspired by the true events of a mass bird attack on the seaside town of Capitola in California on August 18, 1961, when "Capitola residents awoke to a scene that seemed straight out of a horror movie. Hordes of seabirds were dive-bombing their homes, crashing into cars and spewing half-digested anchovies onto lawns"." /BrokenSpoilerTag  | 

Citiraj: 

Citiraj: 

Citiraj: 

1. nedorečen 2. kraći nego bi trebao biti 3. nepravilno razvijen Imam osjećaj da si predoslovno i skroz krivo shvatio film...i to je ok. Još jedan školski primjer alegorije, na koji bi se prema tvojim kriterijima dale primijeniti iste ove 3 točke gore: Shutter Island  | 

Jedan od ponajboljih filmova, postat' će još boljiji. Nadam se barem duplo i duplo dužiji :p 
	https://screenrant.com/rebel-moon-di...clarification/ Sent from my motorola edge plus (2022) using Tapatalk  | 

Citiraj: 

| 

Pogledao rebel moon, 4/10 sam zato, ko što Lacy veli, i.ma pucanja, lasera, brodova, maceva, tucnjave. Priča je glupa ko k u najmanju ruku. Mislim ono, oni traže nekoliko ratnika da im pomognu obranit se od, pazi sad, od dreadnoughta u orbiti. Koji će ak dođe do frke ispalit jedan projektil i spalit selo i još sve ostalo u radijusu od 50 km. Al ok, i to pregrizem, al ubi me svako malo hebeni slow motion. Pa da je neki lik u filmu bio na wc-u, brisanje dupeta bi vjerojatno bilo u sloumoušnu. 
	 | 

Paris , Texas [1984] 
	8.5/10 klasik Sent from my SM-S918B using Tapatalk  | 

Citiraj: 

Do kraja svijeta, također. Nadam se da u nekom paralelnom univerzumu živim u toj verziji budućnosti, jerbo ovo je neka bad joke verzija.  | 

paris texas - vrh 
	until the end of the world ide na listu - izmigoljio mi je nekak.  | 

Rebel Moon - 7 samuraja na SF način, predvidljiva radnja, šablone, loša gluma, loš CGI.  
	Kad smo kod šablona - mogu se kladiti da će robot imati važnu ulogu u 2. dijelu.  | 

Meni je Leave the world behind bio prilično ok ali negdje od sredine ga previše razvlače, scene postaju prilično dugačke a u njima se malo toga događa... 
	Bio bi bolji kao mini serija.  | 

Što se tiče sailor moon, sa screenrants linka od prije: 
	Citiraj: 

BTW, pogledao sam Cop land nakon dugo vremena. Nisam ga puno puta gledao ali sa svakim gledanjem mi je bolji film, s time da između gledanja prođe toliko vremena da gotovo sve zaboravim. Mislim da nije zaslužio tako nisku ocijenu.  | 

The killers of flower moon 
	Nemam ocjenu, samo da vas jos malo razbucam s moonovima. Gledam film vec dvije veceri, danas cemo ga pogledati (nadam se) do kraja. Svaku vecer sat vremena lol. Nisam nimalo impresioniran, barem do 2:20h dokle smo stigli. Ne sjecam se kad sam zadnji put pogledao film od 3h u tri dana. S druge strane Openheimera sam pogledao u jednu vecer. Istina, komotno je mogao biti barem pola sata kraci da se mene pita.  | 

Dream Scenario 
	Cage odličan, film 7/10. Kao što je netko već spomenuo, film je dobar sve do zadnje 1/3... Imalo dosta potencijala, rasplet mlaka voda.  | 

Citiraj: 

Pogledao film prije nekoliko tjedana i dan danas imam mišljenje da je sve nekako mlako, naivno i neuvjerljivo ispalo. Inače jako cijenim Di Capria, De Nira i pogotovo Scorsesea ali ne vidim scenarij da više ikad pogledam ovaj film. Najsvjetlija točka filma mi je bila Lily Gladstone.  | 

Citiraj: 

A kad smo kod Wim Wendersa pogledat cu jos Wings of Desire da zaokruzim pricu.  | 

Citiraj: 

A T. Hanks fura Eastwooda u Gran Torinu, nekako. Osobno dajem 5/10, na trenutke mi djeluje baš low budget produkcija.  | 

The killers of flower moon 8/10 
	Dream Scenario 4/10 Leave the world behind 7/10 Rebel Moon - Part One: A Child of Fire 7.5/10  | 

Krenuo gledati Rebel Moon. Prvih pola sata mi se svidjelo, ali nakon sat i nešto sam ugasio. Loš CGI, "čudne" scene borbe. 
	 | 

Citiraj: 

| 

Ja odustao nakon deset minuta, crtani film koji je dosadan. 
	 | 

Neki dan gledao 12 angry men na hrt-u. Osim sto su ga iskasapili i srezali na 16:9, i dalje je klasik. 
	Flower moon nisam gledao trecu vecer. Nemam ocjenu :D  | 

Ako je Dream Scenario zadnji Cageov film onda je to dobro odradio. 
	Lud film, i rasplet normalan, scifi koji mozda i nije scifi, a realistican do bola, pogotovo Cage.  | 

Citiraj: 

| 

Dolfi napada NY! 
	256/10!  | 

Citiraj: 

Gledajući komentare o filmovima tu na forumu, žao mi je da ovi iz Hollywooda to ne vide, koliko potencijala tu ima, nebrušenih dijamanata...  | 

Citiraj: 

| 

John Wick Ch4 - ajme...nebi ovo ponovo gledao al ono nikad, sva sreca da ga više neće bit, prvi dio je OK, ovo sve nakon toga katastrofa 
	 | 

Citiraj: 

Ne bih se baš kladio na ovo.  | 
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:01. |