![]() |
Ne nego izbjegavati ADM.
|
Citiraj:
|
Hebo mene pas ja ko da idem u neki drugi Adm a ne ko vi. Kupujem vec godinama tami, od kad su bili u supi u onom gipsy naselju, pa do jordanovca pa sad do sigeta. Nikad problema s reklamacijama, komunikacijom nit bilo kakvim izdrkotinama koje vi prozivljavate.
Nedavno kupovao kod njih. Reklamirao proizvode. U servisu samo pitaju jel pisem na firmu reklamaciju ili na privat. Rijetko kad imam i racun. Samo origigi kutiju s jamstvenim listom |
Vi iz Overseasa očito imate poseban tretman :D
|
Mozda je stvar i u pristupu kupaca
|
Citiraj:
+1 |
Citiraj:
|
Citiraj:
Za gdpr kazem da su to izdrkavanja od hdz-a i tuđmana, svi se nasmiju. Ponekad platim kavu, pivu sok i bok. A vidio sam svojim ocima gro ljudi koji odmah idu ko sivonje, potrosacka prava, televizije, rodbinske veze s kolindom. Sve budu tuzili pa cak i sebe i to sve s vrata dok jos prodavac/serviser nije uspio izustit “izvolite”. Al naravno to sam samo ja, lažljivi vrag iz overa :) |
Eto, u petak sam im poslao mail da je već prošlo preko 40 dana od predavanja matične na servis pa ih molim da mi ili odobre zamjenu za neku komponentu ili ako ne mogu da naprave povrat sredstava. Evo odgovora koji sam dobio:
Postovani, nazalost dok ovlasteni servis ne odobri zamjenu mi tu nemozemo nista, nazalost po zakonu nema nikakvog roka za reklamacije. Mi smo u roku par dana poslali maticu, poslali smo upit jucer za stanje reklamacije i trenutacno cekamo njihov odgovor. LP, M***o Znači ne ostaje mi ništa drugo do čekanja da se javi neki čovjek iz Njemačke ili Kine. Do kad se on ne javi, ovi ništa ne trzaju. Zakonski nije definiran točan rok pa to mogu zavlačiti mjesecima očito... :stoopid: |
realno trebalo bi zakonski odrediti koliki je razuman rok za reklamaciju... jer inače razuman rok može biti i 6 mjeseci.... :nono:
|
Reci da je tvoj razuman rok prošao i po mogućnosti prijavi to nadležnim institucijama. Bome nema smisla dalje čekati u nedogled. :hitthewal:
|
A isto tako i ja sa hgspot se natezam
21.7 napajanje reklamacija Isto ih kao vanjski servis odugovlaci Pocetkom godine trajalo 2mj ... sad vec ide i na 3mj ... a liku u ducanu vec veliki neugudnjak Pokazao mi da svaki dan bombardira sa mailovima i upitaj... a ovi klasika... bude bude bude |
Šaljite im prijave online. Ništa ne kosta, malo klikanja, malo slikanja dokumentacije.
|
Koji ste vi likovi, tom logikom možeš čekati 12 mjeseci na popravak.
Traži od trgovca novi proizvod, a onda kad oni dobiju sa servisa drugi nek rade s njima šta žele. Ne trebaš ti čekati 3 mjeseca da servis popravi, to nek čeka trgovac, a tebe nek namiri. Ako ne žele dati drugi proizvod ili povrat para onda fino prijava inspektoratu pa šta bude. Kako ja još nigdje nisam pročitao da je recimo Futura IT ili UZI zavlačio kupca 3 mjeseca? Znači može se i do trgovca je. |
Čekaj prvu situaciju :D
A i lakše je kad je manja trgovina, kad je još sve prijateljski posloženo unutra. Kad to preraste, kad se počne igrati "korporacijski", bit će i tu njesra. Al da, prijave lagano, bar se sve može online odradit i vidjeti što će reći. Ništa ne košta. |
Citiraj:
Futura radi već 7 godina, UZI 5-6 godina, tu je još magazin rs koji posluje preko 10 godina i za kojeg nisi čuo loše iskustvo, centro.hr (zel-cos) također... Ali zato konstantno žalbe na adm, protis, hgspot... Kako rekoh do trgovca je, ako će te on zavlačiti 2-3 mjeseca onda bolje kupovati u extreme digitalu, barem ćeš platiti dobrano jeftinije. |
ja ovaj tjedan zadnji put mislim pohodit u poslovnicu.
Pa cemo vidjet izhod A na ove se valjda žalimo jer imaju i veči promet i +/- ljubav između tih dučana i uvoznika. Sve bude, neka samo stoji .. kamata raste |
Meni je žao vidit nepismene ljude :D
Referiram se na odgovor koji se dobio. Što se tiče razumnog roka, nije tu ADM kriv, nego država. ADM samo to iskorištava maksimalno u svoju korist. Doduše, bio sam svjedok da mnogo puta idu u korist korisnika, a isto tako i obrnuto. To je posao i balans treba naći, a neminovno je da će neke pogoditi na štetu... |
još jedna smiješna situacija s ADM-om. Kolega kupio rabljeni rig sa 6 grafičkih kartica preko njuške. I dobio je račun za cijeli rig od prodavača (ADM) ali budući da ga je mislio prodati komponente po komadu, poslikao je račun i zamolio ih da mu pošalju kopiju u PDF-u. Na to je dobio odgovor da radi GDPR-a ne mogu bla bla bla. Ono kaj je zanimljivo je kaj na računu nije bilo ničije ime, cijeli rig je bio kod njih kupljen za keš :) Očito im je to poštapalica za svaki upit o kopiji računa...
I da, još uvijek nije moja reklamacija riješena, očekujem riješenje do nove godine :D |
Koje Nove godine? :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Imao i ja takvo iskustvo. Zesci idioti u tom ADMu. |
Evo samo da javim, danas mi je javljeno da je uređaj popravljen i da će mi ga poslati na kućnu adresu. Ajde, brže je nego sam očekivao :D
|
Ajde super si prošao, 50 dana čekanja na servis i onda si još dobio popravljenu ploču. THUMBS UP!
|
mali update. Naime nisam dobio svoju popravljenu nego su mi vratili refurbished ploču sa drugim serijskim. Zar to nije u suprotnosti sa zakonom? Ili popravljanje iste, ili novi proizvod ili povrat novaca? Ovo znam da nije do ADM-a ali ako se oni vade na "razuman rok nije definiran zakonom" tad je ovo u suprotnosti sa zakonom. Ili sam u krivu?
|
Jesi dobio punu garanciju?
|
ne. došla je ta druga nova ploča, sa starom opremom koja je bila predana i na original (staroj) kutiji je neka žuta naljepnica na kojoj je taj novi serijski broj. Ploča je u celofanu stavljena u staru kutiju i vraćena. Dobio sam nazad primku gdje piše da je ploča popravljena. A u stvari je stavljena druga u kutiju umjesto stare pokvarene.
|
Zaista nevjerovatno, prvo se vade na zakon kada ide njima u korist i kada te imaju pravo otkantati i zavlačit.
A kada na kraju krajeva treba riješiti zavrzlamu i garanciju "zakonski" onda zakon više nije bitan... Pa ajde mogli su izaći u susret i odbiti ploču od dobavljača/servisa te tražiti barem novo jamstvo na istu ako već toliko bruje o "zakonu" i provođenju istom. ADM mi je uvijek bio drag dućan i večinu svojih komponenti sam kupovao tamo i savjetovao ljude da uvijek idu kod njih ali čitajući sve ove stranice unazad zaobilazim ih sada u širokom luku i sigurno neću više nikome savjetovati da kupuje stvari kod njih. Užas od trgovine i žalosna preslika našeg stanja u državi... |
Ahahahahahahahahahahahahahaha.
Do sad sam reklamirao 30tak ploča valjda i NIKAD nisam dobio novu ploču u staroj kutiji i da je pisalo da je ploča popravljena :D Ali nisam imao te sreće da je reklamiram u ADMu :) ne znam, možda se nešto promjenilo, ali do sada uvijek sam dobio novu ploču zapakiranu u svojoj kutiji. I što, "nova" ploča nastavlja garanciju stare ploče jer "popravili" su samo ploču, dok je kutija ispravna? :D Bwahahahahaha... pa ja ću se ranit tupim nožom. Od danas ako nešto polovno kupujem i ima AMD račun i garu - preskačem pa da je i 20% jeftinije :) Sent from Usreo Mobara |
Ide mu nova garancija. Ja bi u inat od njih to pismeno izvukao da moraju pojesti govno ako probaju drugačije tvrditi.
No čak da i nema to pismeno, u slučaju kvara izvan stare garancije se samo treba pozvati na to. Eventualno nadležnima prijaviti da bi se riješilo. |
meni su davno na reklamaciji novi proizvod dali sa starom garancijom, jedan mail sa spominjanjem inspektorata sve riješio u moju korist
|
Citiraj:
|
1 privitaka
Što reći? :lol2:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Jbt pa ne možeš kao trgovac slati ovakve e-mailove, tip ne zna osnovne hrvatske riječi napisati. |
Ja sam tak imo problema u adm-u prije nekolko godina sa aod790gx/128m, smrzavao se komp iz čista mira, ja reko ploča, oni tvrde da nije, dali mi drugu istu, ista stvar, ja reko opet isto, dali mi uz nadoplatu 890gx extreme 4, ne rade 2 slota za memoriju, dali mi drugu 890gx extreme 4 i ta je napokon radila i prodo ju prošle god za 300kn. Isto su samo šaltali ploče bez nove kutije, nove gare itd...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
EDIT: imaš neki link na HR zakon? Čisto da se mogu pozvati na taj i taj član. Hvala! EDIT2: Našao sam ovo: Citat iz Zakona o obveznim odnosima: Produljenje jamstvenog roka Članak 425. (1) U slučaju manjeg popravka jamstveni rok se produljuje onoliko koliko je kupac bio lišen uporabe stvari. (2) Međutim, kad je zbog neispravnosti stvari izvršena njezina zamjena ili njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene, odnosno od vraćanja popravljene stvari. (3) Ako je zamijenjen ili bitno popravljen samo neki dio stvari, jamstveni rok počinje teći ponovno samo za taj dio. EDIT3: Javili su mi da vraćena ploča ima 3 godina jamstva odnosno da opet počinje ispod početka. |
Citiraj:
Zna se, tko je i što je bio ADM, koliko je bio hvaljen i obožavan. U bilo kojem krugu informatičara svi su znali za ADM. A danas, novi klinci nikad čuli za ADM, i to jednako kao što nisu čuli za Ve-Mil. (S time da smatram da je Ve-Mil bio goli K spram ADMa) To dovoljno govori. |
a nitko nije komentirao adm web shop
gdje je nestao filter ? Prije mi je to bio zgodan dodatak webshopu, več mjesec ako ne i više, nema ga. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:54. |